Ändra inställningen för sökresultat för profilen

När någon använder en webbsökmotor (som Google.com) för att söka efter dig kan din profil i Google+ visas i sökresultaten.

Om du vill göra det svårare för människor att hitta dig genom sökmotorer kan du ändra profilens inställning för sökresultat.

Välja om din profil på Google+ ska genomsökas av sökmotorer

Du kan använda inställningarna i Google+ för att ändra om webbsökmotorer ska genomsöka profilsidan eller inte.

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny och sedan Inställningar.
  3. Bläddra till Profil.
  4. Aktivera eller inaktivera Hjälp andra att hitta min profil i sökresultaten.

Det kan ta olika lång tid innan ändringar av inställningen för sökresultat återspeglas i sökmotorer. Det beror på när varje webbsökmotor genomsöker din profilsida.

Obs! Om du använder Google+ på jobbet eller i skolan står det "Hjälp personer utanför organisationen att hitta min profil i sökresultat" bredvid rutan. Om organisationen har begränsat delning av innehåll är det inte säkert att alternativet är tillgängligt.

Använder du Google+ på jobbet eller i skolan?

Personen inom organisationen som hanterar G Suite-kontot (systemadministratören) kan välja om profilsidan ska genomsökas av sökmotorer. Om du inte gillar en inställning som andra har gjort kan du ändra den.

G Suite-administratören kan också göra en intern katalog tillgänglig som omfattar namn och e-postadresser för personerna i organisationen. Viktigt! Om katalogen (Kontaktdelning) är aktiverad för din organisation kan personer inom organisationen enkelt hitta din profil oavsett inställningen för sökresultat. Exempelvis kan de hitta din profil genom att söka efter kontakter i Gmail.

Om du är osäker på om din katalog är aktiverad eller inaktiverad bör du kontakta organisationens tekniska supportteam.

Så här kan andra få tillgång till din profil, oavsett dina inställningar

Även om din profilsida inte genomsöks av sökmotorer kan andra ändå eventuellt hitta den. Exempel:

• Om någon känner till webbadressen för din profil kan de använda den för att öppna din profil direkt.
  • Om du eller någon annan har länkat till din profil på en annan webbplats (som en blogg eller nyhetssajt) kan ditt namn och länken till din profil visas i sökresultaten.
  • Din profil kan föreslås för andra.
  • Personer kan använda sökfunktionerna i andra Google-produkter (till exempel Google+ Sök) för att hitta din profil.