De profielinstelling voor zoekresultaten wijzigen

Wanneer mensen een zoekmachine (zoals Google.nl) gebruiken om naar jou te zoeken, kunnen ze je Google+ profiel te zien krijgen in hun zoekresultaten.

Als je het mensen moeilijker wilt maken je te vinden via zoekmachines, kun je de instelling voor zoekresultaten in je profiel wijzigen.

Kiezen of je Google+ profiel wordt gecrawld door zoekmachines

Via je Google+ instellingen kun je bepalen of zoekmachines je profielpagina wel of niet crawlen.

1. Open de Google+ app Google+ op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Scrol naar Profiel.
  4. Schakel 'Anderen helpen mijn profiel te vinden in zoekresultaten' in of uit.

Wijzigingen die je aanbrengt in je instellingen voor zoekresultaten, kunnen op verschillende momenten worden doorgevoerd voor zoekmachines. Dit is afhankelijk van het moment waarop elke zoekmachine je profielpagina crawlt.

Gebruik je Google+ voor werk of school?

De persoon binnen je organisatie die je G Suite-account beheert (de systeembeheerder), kan kiezen of je profielpagina wel of niet wordt gecrawld door zoekmachines. Als je het niet met deze keuze eens bent, kun je de instelling wijzigen.

Je G Suite-beheerder kan ook een interne directory beschikbaar maken die de namen en e-mailadressen van de mensen binnen je organisatie bevat. Belangrijk: Als de directory (Contacten delen) is ingeschakeld voor je organisatie, kunnen mensen binnen je organisatie je profiel gemakkelijk vinden, ongeacht je instelling voor zoekresultaten. Ze kunnen je profiel bijvoorbeeld vinden door contacten te zoeken in Gmail.

Als je niet zeker weet of je directory is in- of uitgeschakeld, raden we je aan contact op te nemen met het technische ondersteuningsteam van je organisatie.

Manieren waarop mensen je profiel kunnen vinden, ongeacht je instellingen

Ook als je profielpagina niet wordt gecrawld door zoekmachines, kunnen mensen deze pagina vinden. Bijvoorbeeld:

• Als iemand de URL of het webadres van je profiel kent, kan hij rechtstreeks naar je profiel gaan.
  • Als een link naar je profiel is opgenomen op een andere website (zoals een blog of nieuwssite), kunnen je naam en de link naar je profiel worden weergegeven in zoekresultaten.
  • Je profiel kan worden voorgesteld aan anderen.
  • Mensen kunnen de zoekfuncties in andere Google-producten (zoals de zoekfunctie van Google+) gebruiken om je profiel te vinden.