Du kan få flere funktioner uden beregning fra og med den 15. maj 2024 og i løbet af de kommende måneder. Du kan se den fremtidige tilgængelighed i denne artikel eller ved at gå til Fotos-fællesskabet, hvor du kan få flere oplysninger om, hvad der bliver ændret.

Rediger dine billeder

Tilføj filtre, beskær billeder og meget mere på din mobilenhed eller computer. Hvis du vil redigere billeder på din mobilenhed, skal du bruge Google Fotos-appen. Visse funktioner er ikke tilgængelige på mobilweb.

Tip! Hvis du har aktiveret sikkerhedskopiering, synkroniseres dine redigeringer med din Google Fotos-konto.

Før du går i gang

Download og installer appen Google Fotos.

Tips!
  • Ikonet bliver blåt, når du anvender bestemte funktioner på et billede under redigering.
  • Du kan sammenligne dit redigerede billede med originalen ved at trykke på forhåndsvisningen af billedet og holde nede.
  • Hvis du vil fortryde ændringerne af et redigeret billede, skal du trykke på Rediger Rediger og derefter Fortryd. Du kan ikke fortryde ændringer af billeder, du gemmer som en kopi.
  • Når du har redigeret et billede, skal du trykke på Gem forneden for at gemme ændringerne. Du kan muligvis gemme på 2 måder:
    • Gem: Gemmer dine ændringer i det oprindelige billede. Du kan muligvis ikke bruge denne valgmulighed til visse redigeringer.
    • Gem som kopi: Laver et nyt billede med dine redigeringer uden at ændre originalen.
  • Nogle redigeringsfunktioner understøttes ikke på 32-bit-enheder. Hvis du vil bruge visse funktioner, skal du have mindst 3 GB RAM og Android 8.0 eller nyere.
  • Nogle funktioner er kun tilgængelige på Pixel. Hvis du ikke kan finde den funktion, du leder efter, kan du få flere oplysninger om Google Fotos-funktioner til Pixel-enheder.
  • For at du kan bruge visse redigeringsværktøjer, skal du downloade værktøjet først. For at installere skal du trykke på redigeringsværktøjet og derefter Installer.
    • Sørg for, at du har Wi-Fi-forbindelse og har ledig lagerplads på enheden. Hvis du har problemer med at oprette forbindelse til Wi-Fi, kan du bruge mobildata.
    • Når du har installeret redigeringsværktøjet, skal du muligvis lukke og åbne redigeringsværktøjet igen for at bruge det.
  • Hvis du har mindre end 1 GB lagerplads på enheden:
    • Nogle redigeringsværktøjer kan ikke downloades. Hvis du vil gøre plads på din enhed til redigeringsværktøjer, kan du få flere oplysninger om, hvordan du frigør plads.
    • Ubrugte redigeringsværktøjer bliver muligvis fjernet. Du skal geninstallere værktøjet for at bruge det igen.
Brug foreslåede redigeringer

Vigtigt! Din enhed skal have mindst 3 GB RAM og Android 8.0 eller nyere.

Google Fotos foreslår redigeringsmuligheder baseret på den type billede, du vil redigere, og som du kan anvende med et enkelt tryk.
  1. Åbn det billede, du vil redigere.
  2. Tryk på Rediger Rediger.
  3. Hvis du vil anvende en foreslået redigering, skal du trykke på navneforslaget.
    • Tryk eksempelvis på Optimer .
  4. Hvis du vil fortryde ændringer, skal du trykke på den foreslåede redigeringsmulighed igen.
  5. Tryk på Gem, når du er færdig.
Beskær eller roter et billede
  1. Åbn det billede, du vil redigere.
  2. Tryk på Rediger Rediger og derefter Beskær.
    • Hvis du vil beskære billedet i forskellige billedformater som f.eks. et kvadrat, skal du trykke på Billedformat .
    • Hvis du vil ændre billedets perspektiv, skal du trykke på Forvræng . Træk prikkerne til kanterne på det ønskede billede, eller tryk på Automatisk.
    • Hvis du vil rotere et billede 90 grader, skal du trykke på Roter .
      • Brug skiven over Roter til at foretage mindre justeringer for at rette billedet op.
      • Tryk på Automatisk for automatisk at rette billedet op.
        • Bemærk! Muligheden for automatisk opretning afhænger af billedet.
  3. Tryk på Gem forneden for at gemme en kopi af billedet med dine redigeringer.
Brug værktøjer

Vigtigt!

1. Åbn det billede, du vil redigere.
  2. Tryk på Rediger og derefter Værktøjer.
  3. Vælg de værktøjer, du vil bruge på dit billede, og foretag de ønskede ændringer.
  4. Tryk på Udfør, når du er færdig.
  5. Hvis du vil fortryde en effekt, skal du fjerne markeringen af valgmuligheden eller trykke på Annuller.

Tilgængelige værktøjer

• Tryk på Magisk viskelæder for at fjerne uønskede distraktioner.
    • Tryk på Fjern for at fjerne forstyrrende elementer fra dit billede.
    • Tryk på Camoufler for at ændre farven på distraherende objekter på dit billede.
  • Tryk på Portrætlys for at justere lysposition og lysstyrke på portrætter af en person.
    • Du kan føje retningsbestemt lys til dine billeder af personer og manuelt eller automatisk justere hård skygge og lys. Brug Tilføj lys og Afbalancer lys i værktøjet Portrætlys.
  • Tryk på Sløring for at justere baggrundssløringen.
    • Du kan også bruge Dybde til at justere, hvilke områder af dit billede der er sløret i stedet for i fokus.
  • Du kan vælge mellem flere farvepaletter og justere farven og kontrasten på himlen ved at trykke på Himmel .
  • Hvis du vil fjerne mætningen i baggrunden, men beholde farven på forgrunden, skal du trykke på Farvepop .
  • Tryk på Fjern sløring for at forbedre dine slørede billeder.
Juster billeder

Vigtigt! Din enhed skal have mindst 3 GB RAM og Android 8.0 eller nyere.

1. Åbn det billede, du vil redigere.
  2. Tryk på Rediger Rediger og derefter Juster.
  3. Vælg den type effekt, som du vil anvende på dit billede.
  4. Flyt skiven for at foretage ændringer.
  5. Tryk på Udfør, når du er færdig.
  6. Hvis du vil fortryde en effekt, skal du fjerne markeringen af valgmuligheden eller trykke på Annuller.

Få flere oplysninger om, hvordan du justerer billeder

Vigtigt! Visse funktioner er muligvis ikke tilgængelige på din enhed.

• Tryk på Lysstyrke for at justere det samlede lys eller mørke.
  • Tryk på Kontrast for at justere nuanceforskelle.
  • Tryk på Hvidt punkt for at justere den lyseste værdi.
  • Tryk på Sort punkt for at justere den mørkeste værdi.
  • Tryk på Lyse områder for at justere detaljerne på de lyseste områder.
  • Tryk på Skygger for at justere detaljerne på de mørkeste områder.
  • Tryk på Mætning for at justere farveintensiteten.
  • Tryk på Varme for at justere farvetemperaturen.
  • Tryk på Nuance for at justere farvenuancen.
  • Tryk på Hudtone for at justere mætningen af de hudfarvede nuancer.
  • Du kan justere mætningen af de blå toner, f.eks. himlen eller vand, ved at trykke på Blåtone .
  • Tryk på Pop for at justere den lokale kontrast af kanter.
  • Tryk på Gør skarpere for at gøre små detaljer skarpere.
  • Tryk på Fjern støj for at udjævne støj.
  • Tryk på Vignet for at reducere lysstyrken omkring billedets kanter.
  • Du kan forbedre lysstyrken og kontrasten på hele billedet, så du får et mere afbalanceret billede, ved at trykke på HDR-effekt .
Tilføj et filter
  1. Åbn det billede, du vil redigere.
  2. Tryk på Rediger Rediger og derefter Filtre.
  3. Vælg et filter.
  4. Tryk på filteret igen.
  5. Flyt skiven for at ændre filterstyrken på billedet.
  6. Hvis du vil fortryde et filter, skal du vælge Original.
Tegn, fremhæv eller føj tekst til et billede
  1. Åbn det billede, du vil redigere.
  2. Tryk på Rediger Rediger og derefter Opmærkning.
    • Tryk på Pen Pen for at tegne.
    • Tryk på Fremhæv Overstregningstusch for at fremhæve.
    • Hvis du vil tilføje tekst øverst på et billede, skal du trykke på Tekst Sms .
      • Hvis du vil flytte tekstfeltet rundt, skal du holde fingeren på det og trække i det.
  3. Tryk på Udfør, når du er færdig.
  4. Tryk på Gem som kopi forneden for at gemme en kopi af billedet med dine redigeringer.
Gem nye billeder fra dine levende billeder

Når du tager et levende billede af en ven eller en gruppe, anbefaler Google Fotos fra tid til anden et andet billede fra de levende billeder. Du kan også vælge dit yndlingsbillede.

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Åbn et levende billede.
  3. Stryg opad på billedet.
  4. Tryk på Billeder i dette foto.
  5. Gennemgå billederne i det levende billede, og vælg det, du synes bedst om.
    • Hvis du har taget billedet med en Pixel 3 kan du muligvis se anbefalede billeder. Anbefalede billeder angives med en hvid prik.
    • Det oprindelige billede angives med en grå prik.
  6. Tryk på Gem som kopi for at gemme et nyt billede.

De billeder, du gemmer, vises på dine billeder ud for det oprindelige billede

Opret et filmisk billede

Vigtigt! Din enhed skal have mindst 3 GB RAM og Android 8.0 eller nyere.

1. Åbn Google Fotos-appen Fotos på din Android-enhed.
  2. Tryk på det ønskede billede.
  3. Stryg opad.
  4. Tryk på Opret og derefter Filmisk billede.
  5. Tryk på Gem forneden.

Tip! Du kan også oprette filmiske billeder på en anden måde:

1. Åbn Google Fotos-appen Fotos på din Android-enhed.
  2. Foroven skal du trykke på Opret Opret og derefter Filmisk billede.
  3. Vælg et billede.
  4. Tryk på Gem forneden.
Skift dato- og tidsstempler
Vigtigt! Når du ændrer dit billedes dato og tidspunkt, viser Google Fotos den opdaterede dato og det opdaterede tidspunkt. Hvis du deler billedet med andre apps eller downloader det, viser billedet muligvis den oprindelige dato og det oprindelige tidspunkt, som blev gemt af dit kamera.
  1. Åbn Google Fotos-appen Fotos på din Android-enhed.
  2. Tryk på et billede.
  3. Tryk på Mere Mere foroven.
  4. Tryk på dato- og tidsstemplet.
  5. Vælg ny dato og nyt tidspunkt.
  6. Tryk på Udfør.

Tips!

• Billeder, der er taget før kl. 4.00, sorteres til den foregående dag.
  • Du kan kun ændre dato- og tidsstempler i Fotos-appen for sikkerhedskopierede billeder.
Brug Magisk redigering
Vigtigt!
  • Alle Fotos-brugere kan bruge Magisk redigering på Android med 10 gemte elementer hver måned.
  • Din enhed skal have et 64-bit chipset med mindst 4 GB RAM og Android 8.0 eller nyere.
  • Denne funktion er under udvikling og fungerer muligvis ikke altid, som du forventer.

Du kan bevæge dig rundt på billedet eller slette dele af det og anvende kontekstuelle forindstillinger, f.eks. "Himmel" eller "Den gyldne time".

Rediger et billede med Magisk redigering

1. Åbn Google Fotos-appen Fotos på din Android-enhed.
  2. Tryk på det billede, du vil redigere.
  3. Tryk på Rediger Juster lydstyrke og derefter Magisk redigering Magic Editor.

Anvend kontekstuelle forindstillinger

1. Tryk på Forindstilling Magic Editor, når du er i tilstanden Magisk redigering.
  2. Vælg en forindstilling.
  3. Stryg til venstre for at rulle gennem dine valgmuligheder.
  4. Tryk på fluebenet Done.
  5. Hvis du vil fortsætte med at redigere dit billede, skal du gentage trin 1-3.
  6. Tryk på Gem en kopi, når du er færdig med at redigere.

Tip! De forindstillede valgmuligheder varierer afhængigt af dit billede. Det er ikke alle indstillinger, der er tilgængelige på samme tid.

Flyt, slet eller juster en del af dit billede

1. Når du er i tilstanden Magisk redigering, skal du trykke, tegne en cirkel rundt om eller bruge penslen for at vælge en del af dit billede.
    1. Zoom ind for højere nøjagtighed.
    2. Hvis du vil flytte den valgte del, skal du holde fingeren på den og trække den til det ønskede område.
    3. Hvis du vil ændre størrelsen på den valgte del, skal du holde fingeren på den og knibe 2 fingre sammen.
    4. Tryk på Fjern for at fjerne den valgte del.
  2. Tryk på fluebenet Done for at anvende redigeringen.
  3. Hvis du vil fortsætte med at redigere dit billede, skal du gentage trin 1-2.
  4. Tryk på Gem en kopi, når du er færdig med at redigere.

Tip! Det kan tage et øjeblik for Magisk redigering at generere billedmuligheder.