Iemand blokkeren

Op desktopcomputers

1. Open Google+ en gebruik de zoekbalk boven aan de pagina om het profiel te vinden dat je wilt blokkeren.
  2. Klik op  naast de naam van de persoon.
  3. Selecteer [naam van persoon] melden/blokkeren.
  4. Vink het selectievakje aan naast [naam van persoon] blokkeren.
  5. Klik op Gereed in de rechterbenedenhoek.

Op mobiele apparaten

• Op Android: ga naar het profiel van de persoon die je wilt blokkeren > Menu > Blokkeren
  • Op iOS: ga naar het profiel van de persoon die je wilt blokkeren > Blokkeren

Je kunt iemand blokkeren terwijl je je kringen bewerkt, in Hangouts, in Helpouts of wanneer je de content van deze persoon meldt wegens een schending van ons beleid ten aanzien van gebruikersinhoud en -gedrag. Hangouts On Air zijn live video-Hangouts, die worden uitgezonden via YouTube. Als de host iemand die je hebt geblokkeerd, uitnodigt voor een Hangout On Air, kun je mogelijk videobeelden van deze deelnemer zien in de Hangout, en vice versa. Jullie kunnen ook elkaars namen, profielfoto's en vragen of andere content bekijken.

Wat er gebeurt wanneer je iemand blokkeert

Als je iemand blokkeert, heeft dit een aantal gevolgen. Denk eraan dat de beperkingen die je een geblokkeerde persoon hebt opgelegd, alleen worden afgedwongen wanneer die persoon is ingelogd. Als je iemand hebt geblokkeerd, kan die persoon je openbare berichten bijvoorbeeld niet zien wanneer hij is ingelogd. Als de persoon niet is ingelogd, kan hij deze berichten wel zien. Als je mensen blokkeert, geldt het volgende:
  • Je ziet hun berichten niet meer in je updates (hoewel je wel in hun kringen aanwezig blijft).
  • Ze worden verwijderd uit jouw kringen als ze daarin voorkomen.
  • Ze worden verwijderd uit je uitgebreide kringen, zelfs als jullie gemeenschappelijke contacten hebben.
  • Ze kunnen geen nieuwe reacties bij je content achterlaten.
  • Ze kunnen jouw reacties bij berichten van anderen niet meer zien.
  • Ze kunnen berichten die je deelt nadat je ze hebt geblokkeerd, niet zien.
  • Ze kunnen je niet vermelden in berichten of reacties.

Als je iemand blokkeert, versturen we hier geen melding van naar hen (tenzij je ze vanuit een videogesprek blokkeert). Maar door iemand te blokkeren, wordt de interactie met jou beperkt en kan de persoon in de gaten krijgen dat hij geblokkeerd is.

Mensen bekijken die je hebt geblokkeerd

Als je de lijst wilt bekijken met mensen die je hebt geblokkeerd, volg je deze stappen:

1. Open Google+. Plaats je muisaanwijzer in de linkerbovenhoek om het hoofdmenu van Google+ te openen.
  2. Klik op  Mensen.
  3. Klik op Jouw kringen boven aan de pagina.
  4. Klik op Acties in de linkerhoek.
  5. Selecteer Geblokkeerde mensen bekijken.

Blokkeren en communities

Communities in Google+ zijn online 'ontmoetingsplaatsen' waar gebruikers met dezelfde interesses ervaringen, kennis en andere informatie delen met elkaar. Communities hebben eigenaren en moderators: gebruikers die verantwoordelijk zijn voor het beheren van deze gezamenlijke discussieruimte zodat iedereen een positieve gebruikservaring krijgt.

Als je lid wordt van een community die wordt beheerd door iemand die je hebt geblokkeerd, krijg je geen content te zien die deze persoon deelt. De persoon die je hebt geblokkeerd, kan als moderator echter wel de content die jij in de community deelt, bekijken en beheren. Een geblokkeerde moderator kan je reacties of berichten geen +1 geven, geen reacties plaatsen bij je berichten of foto's en deze niet delen. Zoals altijd kunnen geblokkeerde mensen geen content op Google+ zien of hierop reageren wanneer je deze buiten de community deelt.

Als je eigenaar of moderator van een community bent en iemand die je hebt geblokkeerd lid is van die community, wordt de content die ze in die community delen, verborgen met de optie om de content weer te geven voor beheerdoeleinden. Je kunt geen +1 geven aan hun reacties of berichten en kunt geen reacties plaatsen bij hun berichten of foto's of deze opnieuw delen.

Blokkeren en Hangouts

Ga naar het Helpcentrum van Hangouts voor informatie over blokkeren in Hangouts

Blokkeren en Helpouts

Ga naar het Helpcentrum van Helpouts voor informatie over blokkeren in Helpouts.