Iemand blokkeren

Als je wilt dat iemand geen contact meer met je kan opnemen op Google+, kun je deze persoon blokkeren. Als je iemand blokkeert, voeren we binnen 24 uur de volgende wijzigingen door:

• Je staat niet meer in elkaars kringen. Je wordt verwijderd uit de kringen van die persoon en diegene kan je niet opnieuw toevoegen, tenzij je de blokkering opheft. Diegene wordt ook uit jouw kringen verwijderd, inclusief je uitgebreide kringen.
  • De persoon kan niet zien wat je plaatst. Nadat je iemand hebt geblokkeerd, kan diegene niet zien wat jij plaatst of reacties bekijken die je plaatst op berichten van anderen.
  • De persoon kan geen contact met je opnemen op Google+ of Google Hangouts. Een geblokkeerd persoon kan je niet vermelden in berichten of reacties of reacties plaatsen op alles waar jij al hebt geplaatst. Als een geblokkeerd persoon je e-mailadres kent, kan diegene je wel nog steeds e-mails sturen.

Belangrijk: Blokkeren werkt alleen als de geblokkeerde persoon is ingelogd op op zijn of haar Google-account. Als geblokkeerde mensen ingelogd, zien ze je openbare berichten niet. Als ze niet zijn ingelogd, kunnen ze die berichten wel zien.

Iemand blokkeren

Tip: Wanneer je iemand blokkeert via Google+, vertellen we dat niet aan die persoon. Aangezien iemand blokkeren de manier wijzigt waarop diegene contact met je kan opnemen, kunnen mensen er wel achter komen dat ze zijn geblokkeerd.

Android-app
  1. Open de Google+ app Google+ icon.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op het zoekpictogram .
  3. Gebruik de zoekbalk boven aan de pagina om de persoon te zoeken die je wilt blokkeren en open vervolgens het profiel.
  4. Tik op het pictogram/de knop 'Menu'  > Blokkeren > Ok.
Computer
  1. Open Google+.
  2. Gebruik de zoekbalk boven aan de pagina om de persoon te zoeken die je wilt blokkeren.
  3. Open het profiel en klik vervolgens op de pijl-omlaag naast de naam .
  4. Klik op [Naam van persoon] melden/blokkeren.
  5. Vink het selectievakje aan naast '[Naam van persoon] blokkeren' en klik vervolgens in de linkerbenedenhoek op Gereed.
Mobiele browser

Je kunt nog niet iemand blokkeren in een mobiele browser. Gebruik de Google+ app of een computer.

iPhone-/iPad-app
  1. Open de Google+ app Google+ icon.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram en tik vervolgens op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek .
  3. Gebruik de zoekbalk boven aan de pagina om de persoon te zoeken die je wilt blokkeren.
  4. Open het profiel.
  5. Tik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram  > Blokkeren.

Mensen bekijken die je hebt geblokkeerd

Als je de mensen wilt zien die je hebt geblokkeerd, kun je een lijst bekijken in Google+.

Android-app/mobiele browser/app voor iPhone/iPad
Je kunt nog niet op een mobiel apparaat zien wie je hebt geblokkeerd. Gebruik in plaats daarvan een computer.
Computer
  1. Open Google+.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het dropdown-menu > Mensen.
  3. Klik boven aan de pagina op Jouw kringen.
  4. Klik in de linkerbovenhoek van de pagina op Acties > Geblokkeerde mensen bekijken.

Hoe blokkeren andere Google-producten en -functies beïnvloedt

Google+ Communities

Met communities kun je mensen zoeken die geïnteresseerd zijn in dezelfde dingen als jij. Een community kan je bijvoorbeeld in contact brengen met andere mensen die ook van eten, muziek of sport houden.

• Als je lid bent van een community die wordt beheerd door iemand die je hebt geblokkeerd, kan diegene zien en beheren wat jij plaatst, maar niet opnieuw delen, reacties plaatsen of een +1 geven aan je bericht. Jij kunt niet zien wat diegene deelt in de community.
  • Als je een community beheert die iemand bevat die je hebt geblokkeerd, wordt de inhoud van diegene voor jou verborgen. Je hebt echter de optie te bekijken wat diegene plaatst zodat je dat kunt beheren. Je kunt niet opnieuw delen, reacties plaatsen of een +1 geven aan het bericht.
Google Hangouts

Met Google Hangouts kun je berichten versturen naar anderen mensen en videogesprekken met hen starten. Ga naar het Helpcentrum van Hangouts voor meer informatie over blokkeren in Hangouts.

Tip: Wanneer je iemand blokkeert op Google+, blokkeer je diegene ook in Hangouts.

Google Helpouts

Met Google Helpouts kun je via live video overleggen met iemand die je kan helpen. Als bijvoorbeeld je huisdier ziek is, kun een Helpout starten om met een dierenarts te praten over de symptomen van je huisdier. Ga naar het Helpcentrum voor Helpouts voor meer informatie over blokkeren in Helpouts.

Hangouts On Air

Hangouts On Air zijn live video-evenementen die worden uitgezonden via YouTube. Als je in een Hangout On Air bent met iemand die je hebt geblokkeerd, kun je elkaar zien en ook elkaars naam, Google+ profielfoto en de vragen bekijken die jullie in de groep plaatsen.

Wat er gebeurt als iemand die je niet kent, je toevoegt aan zijn kringen

Als mensen zijn geïnteresseerd in wat jij deelt op Google+, kunnen ze je toevoegen aan hun kringen, zelfs als ze je niet kennen. Ze kunnen alleen zien wat jij openbaar deelt, tenzij je hen toevoegt aan een van jouw kringen.

Als je niet wilt dat mensen je toevoegen aan hun kringen, kun je hen blokkeren met de stappen in het gedeelte 'Iemand blokkeren' van dit artikel.