Använd +1-knappen

Med +1-knappen är det lätt att visa att du gillar eller håller med om något. Du kan till exempel +1:a en bra bild som du ser på Google+. Eller så klickar du på +1-knappen när du har läst en spännande nyhetsartikel.

Om du lägger till en +1 i inlägg på Google+ blir det också lättare för dig att hålla ordning på inlägg som du gillar och det kan hjälpa personer i dina cirklar och i utökade cirklar att veta vad du rekommenderar.

Tips! Om du vill lägga till +1-knappen på din webbplats besöker du plattformssidan för Google+.

Lägg till eller ångra en +1

Viktigt! På vissa webbplatser kan du +1:a saker direkt på sidan. Dessa +1:or är offentliga. En bra tumregel är därför att enbart +1:a sidor när du är bekväm med att dela din rekommendation med alla.töka Men om du +1:ar något du hittar på Google+, som ett inlägg eller foto, kan du använda inställningarna för att välja vem som kan se det. Om du inte ändrar inställningarna kan personer i dina cirklar och utökade cirklar kanske se vad du +1:ar på Google+.

Lägg till +1 på Google+

1. Öppna Google+ eller appen för Google+ Ikon för Google+.
  2. Hitta inlägget som du vill +1:a.
  3. I det nedre vänstra hörnet av inlägget klickar eller trycker du på +1-knappen.

Tips! Du vet att du har lagt till +1 när knappen har blivit röd. Om en annan siffra än 1 visas på knappen är det antalet personer som har +1:at inlägget före dig.

Ångra +1 på Google+

1. Öppna Google+ eller appen för Google+ Ikon för Google+.
  2. Hitta inlägget som du har +1:at.
  3. I det nedre vänstra hörnet av inlägget klickar eller trycker du på +1-knappen.

Tips! Du vet att du har tagit bort en +1 när knappen har blivit vit. Du kan också ta bort dina +1:or från aktivitetsloggen.

Hitta dina +1:or

Om du vill se inlägg som du har +1:at på Google+ går du till aktivitetsloggen. Om du vill se det som du har +1:at utanför Google+ kan du besöka +1-filen i din profil på Google+.

Dator

1. Öppna Google+.
  2. Nära det övre vänstra hörnet klickar du på rullgardinsmenyn > Profil.
  3. Under bakgrundsfotot klickar du på fliken +1:or.

Android-app/mobil webbläsare/iPhone/iPad-app

Du kan inte se dina +1:or på en mobil enhet ännu. Öppna fliken +1:or i datorn.

Välj vem som kan se dina +1:or i inlägg på Google+

När du +1:ar ett inlägg på Google+ får den som skapat inlägget en avisering. Andra personer, som dina cirklar och utökade cirklar, kan se ditt inlägg i flödet eller i sökresultat om de hade tillgång till det ursprungliga inlägget. Men om du inte vill att personer i vissa cirklar eller i dina utökade cirklar ska se dina +1:or kan du visa och ta bort dina tidigare aktiviteter i aktivitetsloggen. Du kan även välja vem som kan se dina +1:or genom att följa anvisningarna nedan.

Viktigt! Tänk på att om du +1:ar något från en webbplats som inte är Google+ så kan det ses av alla på webben.

Android-app

1. Öppna appen för Google+ Ikon för Google+.
  2. Tryck på menyikonen/menyknappen  > Inställningar.
  3. Tryck på kontonamnet > Delning > +1:or från inlägg.
  4. Välj en cirkel i listan eller tryck på Eller välj personer och cirklar. Om du inte vill få uppdateringar när du +1:ar ett inlägg trycker du på Enbart du. Men kom ihåg att personer som tittar på ditt ursprungliga inlägg fortfarande kanske kan se att du har +1:at det.

Dator

1. Öppna Google+.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet > Inställningar.
  3. Bläddra till Appar och aktiviteter > Hantera appar och aktiviteter.
  4. Klicka på fliken Google överst på sidan > under Synlig för klickar du på Redigera.
  5. Under Vem kan se dina +1:or på inläggsaktivitet? klickar du på rullgardinsmenyn .
  6. Välj en cirkel i listan eller klicka på Anpassad om du vill inkludera flera cirklar och/eller enskilda personer. Om du inte vill att någon ska få uppdateringar när du +1:ar ett inlägg klickar du på Bara du. Men kom ihåg att personer som tittar på ditt ursprungliga inlägg fortfarande kanske kan se att du har +1:at det.
  7. I det nedre högra hörnet klickar du på Spara.

Mobil webbläsare

Du kan inte ändra den här inställningen på en mobil webbläsare. Använd appen för Google+ eller en dator när du ska välja vem som får uppdateringar när du +1:ar ett inlägg.

App för iPhone/iPad

1. Öppna appen för Google+ Ikon för Google+.
  2. Tryck på menyikonen i det övre vänstra hörnet .
  3. I det övre högra hörnet trycker du på ikonen Inställningar .
  4. Tryck på Delning > +1:or.
  5. Bredvid cirkeln som du vill lägga till eller ta bort trycker du på kryssrutan eller rullar ned och väljer enskilda personer. Om du inte vill att någon ska få uppdateringar när du +1:ar ett inlägg tar du bort alla cirklar och personer. Men kom ihåg att personer som tittar på ditt ursprungliga inlägg fortfarande kanske kan se att du har +1:at det.
  6. I det övre högra hörnet trycker du på bockmarkeringen
Få information om +1:or och delade rekommendationer
Inställningen för delade rekommendationer styr om andra ser ditt namn och ansikte intill +1-knappen i annonser om de tittar på en produkt eller ett varumärke som du har +1:at. Om du vill ha mer information kan du läsa mer om delade rekommendationer.