Bruk +1-knappen

Med +1-knappen er det enkelt å vise at du liker eller er enig i noe. Du kan for eksempel gi +1 til et flott bilde du ser på Google+, eller klikke på +1-knappen etter at du har lest en interessant nyhetsartikkel.

Hvis du legger til +1 på Google+-innlegg, hjelper det deg med å holde oversikten over innlegg du liker, og det viser folk i kretsene dine og de utvidede kretsene dine hva du anbefaler.

Tips: Hvis du vil legge til +1-knappen på nettstedet ditt, kan du gå til Google+-plattformsiden vår.

Legg til eller fjern +1

Viktig: Det kan hende at du kan gi +1 til ting direkte på sidene til enkelte nettsteder. Slike +1 er offentlige, så det er lurt å bare gi +1 til sider når du synes det er greit at anbefalingen din er synlig for alle. Hvis du imidlertid gir +1 til noe du finner på Google+, som et innlegg eller bilde, kan du bruke innstillingene dine til å velge hvem som kan se det. Med mindre du endrer innstillingene dine, kan det hende at folk i kretsene dine og de utvidede kretsene dine, ser hva du gir +1 til i Google+.

Sånn gir du +1 til innlegg på Google+

1. Åpne Google+ eller Google+-appen Google+-ikonet.
  2. Finn innlegget du vil gi +1 til.
  3. Klikk eller trykk på +1-knappen nederst til venstre i innlegget.

Tips: Knappen blir rød etter at du har lagt til +1 sånn at du vet at det ble lagt til. Hvis det står et annet tall enn 1 på knappen, viser dette tallet hvor mange som har gitt +1 til innlegget før deg.

Sånn fjerner du +1 fra innlegg på Google+

1. Åpne Google+ eller Google+-appen Google+-ikonet.
  2. Finn innlegget du ga +1 til.
  3. Klikk eller trykk på +1-knappen nederst til venstre i innlegget.

Tips: Knappen blir hvit når du har fjernet +1 sånn at du vet at det ble fjernet. Du kan også slette dine +1 fra aktivitetsloggen din.

Finn dine +1

Hvis du vil se innlegg du har gitt +1 til på Google+, kan du gå til aktivitetsloggen din. Hvis du vil se tingene du har gitt +1 til utenfor Google+, kan du gå til +1-fanen i Google+-profilen din.

Datamaskin

1. Åpne Google+.
  2. Klikk på rullegardinpilen oppe til venstre > Profil.
  3. Klikk på +1-fanen under forsidebildet ditt.

Android-app / nett på mobil / iPhone-/iPad-app

Foreløpig kan du ikke se dine +1 på mobile enheter. Du må se på +1-fanen på en datamaskin.

Velg hvem som kan se dine +1 på Google+-innlegg

Når du gir +1 til Google+-innlegg, får personen som la ut innlegget, et varsel. I tillegg kan det hende at andre folk, som kretsene dine og de utvidede kretsene dine, ser innlegget i strømmene eller søkeresultatene sine, hvis de hadde tilgang til det opprinnelige innlegget. Hvis du ikke vil at folk i bestemte kretser eller de utvidede kretsene dine skal se hva du gir +1 til, kan du se og slette ting du har gjort tidligere i aktivitetsloggen din. Alternativt kan du velge hvem som får se hva du gir +1 til – følg veiledningen under.

Viktig: Husk at hvis du gir +1 til noe på et nettsted som ikke er Google+, kan alle på Internett se dette.

Android-app

1. Åpne Google+-appen Google+-ikonet.
  2. Trykk på menyknappen/-ikonet > Innstillinger.
  3. Trykk på kontonavnet > Deling > +1 fra innlegg.
  4. Velg en krets fra listen, eller trykk på Eller velg folk og kretser. Hvis du ikke vil at noen skal få oppdateringer når du gir +1 til innlegg, trykker du på Bare du. Det kan imidlertid hende at folk som ser på det opprinnelige innlegget, fortsatt kan se at du ga det +1.

Datamaskin

1. Åpne Google+.
  2. Klikk på rullegardinmenyen  oppe til venstre > Innstillinger.
  3. Rull ned til «Apper og aktiviteter» > Administrer apper og aktiviteter.
  4. Klikk på Google-fanen øverst på siden > under «Synlig for» klikker du på Rediger.
  5. Under «Hvem kan se +1 som du har gitt til innlegg?» kan du klikke på rullegardinmenyen .
  6. Velg en krets i listen, eller klikk på Tilpasset for å ta med flere kretser og/eller enkeltpersoner. His du ikke vil at noen skal få oppdateringer når du gir +1 til innlegg, klikker du på Bare du. Det kan imidlertid hende at folk som ser på det opprinnelige innlegget, fortsatt kan se at du ga det +1.
  7. Klikk på Lagre nederst til høyre.

Nettleser på mobilenheter

Du kan ikke endre denne innstillingen i nettlesere på mobilenheter. Bruk Google+-appen eller en datamaskin til å velge hvem som blir oppdatert når du gir +1 til innlegg.

iPhone-/iPad-app

1. Åpne Google+-appen Google+-ikonet.
  2. Trykk på menyikonet øverst til venstre.
  3. Trykk på innstillingsikonet øverst til høyre.
  4. Trykk på Deling > +1.
  5. Trykk på avmerkingsboksen ved siden av kretsen du vil legge til eller fjerne, eller bla nedover hvis du vil velge enkeltpersoner. Hvis du ikke vil at noen skal få oppdateringer når du gir +1 til innlegg, fjerner du alle kretsene og personene. Det kan imidlertid hende at folk som ser på det opprinnelige innlegget, fortsatt kan se at du ga det +1.
  6. Trykk på hakeikonet øverst til høyre.
Få informasjon om +1 og delte anbefalinger
Innstillingen for delte anbefalinger styrer om andre ser navnet og bildet ditt ved siden av +1-knappen i reklame, hvis de ser på et produkt eller merke som du har gitt +1 til. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du finne ut mer om delte anbefalinger.