De +1 knop gebruiken

De +1 knop is een gemakkelijke manier om te laten zien dat je iets leuk vindt of het ergens mee eens bent. Je kunt bijvoorbeeld een +1 geven aan een mooie foto die je op Google+ ziet. Of misschien wil je op de +1 knop klikken nadat je een interessant nieuwsartikel hebt gelezen.

Als je een +1 geeft aan berichten op Google+, kun je makkelijk de berichten bijhouden die je leuk vindt. Daarnaast kunnen mensen in je kringen en uitgebreide kringen zien wat je aanbeveelt.

Tip: Als je de +1 knop aan je website wilt toevoegen, ga je naar onze Google+ platformpagina.

Een +1 toevoegen of ongedaan maken

Belangrijk: Op sommige websites kun je dingen rechtstreeks op de pagina een +1 geven. Je +1 op dit soort pagina's wordt openbaar weergegeven. Het is dus belangrijk dat je pagina's alleen een +1 geeft wanneer je je aanbeveling met iedereen wilt delen. Als je dingen op Google+ een +1 geeft, zoals een bericht of een foto, kun je via de instellingen bepalen wie je aanbeveling mag zien. Als je deze instellingen niet wijzigt, kunnen mensen in je kringen en uitgebreide kringen zien wat je op Google+ een +1 geeft.

Een +1 toevoegen op Google+

1. Open Google+ of de Google+ app Google+ pictogram.
  2. Zoek het bericht dat je een +1 wilt geven.
  3. Klik of tik in de linkerbenedenhoek van het bericht op de +1 knop.

Tip: Als de knop rood wordt, weet je dat je je +1 hebt toegevoegd. Als er een ander cijfer dan 1 op de knop staat, wordt het aantal mensen weergegeven dat het bericht al vóór jou een +1 heeft gegeven.

Een +1 ongedaan maken op Google+

1. Open Google+ of de Google+ app Google+ pictogram.
  2. Zoek het bericht dat je een +1 hebt gegeven.
  3. Klik of tik in de linkerbenedenhoek van het bericht op de +1 knop.

Tip: Als de knop wit wordt, weet je dat je je +1 hebt verwijderd. Je kunt je +1's ook uit je Activiteitenlogboek verwijderen.

Je +1's zoeken

Als je de berichten wilt weergeven die je op Google+ een +1 hebt gegeven, ga je naar je Activiteitenlogboek. Als je de dingen wilt bekijken die je buiten Google+ een +1 hebt gegeven, ga je naar het tabblad '+1's' in je Google+ profiel.

Computer

1. Open Google+.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de dropdown-pijl > Profiel.
  3. Klik onder je omslagfoto op het tabblad +1's.

Android-app/mobiele browser/app voor iPhone of iPad

Je kunt je +1's nog niet bekijken op een mobiel apparaat. Gebruik een computer om het tabblad '+1's' te bekijken.

Kiezen wie je +1's voor berichten op Google+ kan zien

Wanneer je een bericht op Google+ een +1 geeft, krijgt degene die het bericht heeft gemaakt hiervan een melding. En andere mensen, bijvoorbeeld in je kringen of uitgebreide kringen, kunnen je bericht in hun stream of zoekresultaten zien als ze toegang hebben tot het oorspronkelijke bericht. Als je niet wilt dat bepaalde mensen in je kringen of uitgebreide kringen je +1's kunnen zien, kun je je laatste activiteiten bekijken en bewerken in je Activiteitenlogboek. Of je kunt via de onderstaande instructies bepalen wie je +1's kunnen zien.

Belangrijk: Vergeet niet dat alle +1's die je op een andere website dan Google+ geeft, zichtbaar zijn voor iedereen op internet.

Android-app

1. Open de Google+ app Google+ pictogram.
  2. Tik op de menuknop/het menupictogram  > Instellingen.
  3. Tik op de naam van het account > Delen > +1's voor berichten.
  4. Kies een kring uit de lijst of tik op Mensen en kringen kiezen. Tik op Alleen jij als je wilt dat niemand updates krijgt wanneer je een bericht een +1 geeft. Mensen die het oorspronkelijke bericht bekijken, kunnen wel zien dat je het bericht een +1 hebt gegeven.

Computer

1. Open Google+.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het dropdown-menu  > Instellingen.
  3. Scrol naar 'Apps en activiteiten' > Apps en activiteiten beheren.
  4. Klik op het Google-tabblad boven aan de pagina > klik bij 'Zichtbaar voor' op Bewerken.
  5. Ga naar 'Wie kan je activiteit voor '+1's voor berichten' zien?' en klik op het dropdown-menu .
  6. Kies een kring uit de lijst of klik op Aangepast om meerdere kringen en/of afzonderlijke mensen op te nemen. Klik op Alleen jij wanneer je wilt dat niemand updates krijgt wanneer je een bericht een +1 geeft. Mensen die het oorspronkelijke bericht bekijken, kunnen wel zien dat je het bericht een +1 hebt gegeven.
  7. Klik op Opslaan in de rechterbenedenhoek.

Mobiele browser

Je kunt deze instelling niet wijzigen via een mobiele browser. Gebruik de Google+ app of een computer om te bepalen wie updates ontvangt wanneer je een bericht een +1 geeft.

iPhone-/iPad-app

1. Open de Google+ app Google+ pictogram.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram .
  3. Tik in de rechterbovenhoek op het pictogram 'Instellingen' .
  4. Tik op Delen > +1's.
  5. Tik op het selectievakje naast de kring die je wilt toevoegen of verwijderen, of scrol omlaag om afzonderlijke mensen te kiezen. Verwijder alle kringen en mensen als je wilt dat niemand updates krijgt wanneer je een bericht een +1 geeft. Mensen die het oorspronkelijke bericht bekijken, kunnen wel zien dat je het bericht een +1 hebt gegeven.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op het selectievakje
Informatie ontvangen over +1's en aanbevelingen uit jouw kringen
De instelling voor aanbevelingen uit jouw kringen bepaalt of je naam en gezicht in advertenties worden weergegeven naast de +1 knop als je dat product of merk een +1 hebt gegeven. Als je hier meer over wilt weten, kun je meer informatie lezen over aanbevelingen uit jouw kringen.