+1-painikkeen käyttäminen

+1-painikkeen avulla voit osoittaa helposti, mistä pidät tai että olet samaa mieltä. Voit esimerkiksi antaa +1 hienolle valokuvalle Google+:ssa. Voit myös klikata +1-painiketta luettuasi mielenkiintoisen uutisartikkelin.

+1-merkinnän lisääminen Google+ -viesteihin auttaa myös seuraamaan viestejä, joista pidät, ja piireihisi ja laajennettuihin piireihisi kuuluvat henkilöt saavat tietää, mitä suosittelet.

Vinkki: jos haluat lisätä +1-painikkeen sivustoosi, käy Google+ -käyttöympäristön sivulla.

+1-merkinnän lisääminen tai kumoaminen

Tärkeää: Joissakin sivustoissa voi olla mahdollista lisätä +1-merkintöjä suoraan sivulta. Kyseiset +1-merkinnät ovat julkisia, joten kannattaa lisätä +1-merkintöjä vain sellaisille sivuille, joita koskevan suosituksen haluat jakaa kaikille. Jos taas annat +1 Google+:sta löytämällesi sisällölle, kuten viestille tai kuvalle, voit määrittää asetuksissa, kuka voi nähdä merkintäsi. Jos et muuta asetuksiasi, piireihisi ja laajennettuihin piireihisi kuuluvat henkilöt voivat nähdä, mille annat +1 Google+:ssa.

+1-merkinnän lisääminen Google+:ssa

1. Avaa Google+ tai Google+ -sovellus Google+ ‑kuvake.
  2. Etsi viesti, jolle haluat antaa +1.
  3. Klikkaa tai kosketa viestin vasemmassa alakulmassa olevaa +1-painiketta.

Vinkki: Tiedät lisänneesi +1-merkinnän, kun painike muuttuu punaiseksi. Jos painikkeessa näkyy muu luku kuin 1, se ilmaisee, kuinka monta ihmistä on antanut viestille +1 ennen sinua.

+1-merkinnän kumoaminen Google+:ssa

1. Avaa Google+ tai Google+ -sovellus Google+ ‑kuvake.
  2. Etsi viesti, jolle annoit +1.
  3. Klikkaa tai kosketa viestin vasemmassa alakulmassa olevaa +1-painiketta.

Vinkki: Tiedät poistaneesi +1-merkinnän, kun painike muuttuu valkoiseksi. Voit myös poistaa +1-merkintäsi toimintalokista.

+1-merkintöjen etsiminen

Jos haluat nähdä viestit, joille olet antanut +1 Google+:ssa, tarkista toimintalokisi. Jos haluat nähdä viestit, joille olet antanut +1-merkinnän muualla kuin Google+ -palvelussa, avaa +1:set-välilehti Google+ -profiilissasi.

Tietokone

1. Avaa Google+.
  2. Klikkaa lähellä vasenta yläkulmaa olevaa avattavan valikon nuolta > Profiili.
  3. Klikkaa kansikuvan alla olevaa +1-merkinnät-välilehteä.

Android-sovellus / mobiiliselain / iPhone- tai iPad-sovellus

+1-merkinnät eivät näy vielä mobiililaitteessa. Tutustu +1-merkinnät-välilehteen tietokoneella.

Google+ -viesteille antamiesi +1-merkintöjen näkyvyyden määrittäminen

Kun annat Google+ -viestille +1, viestin luoja saa ilmoituksen. Muut henkilöt, kuten piirisi ja laajennetut piirisi, saattavat nähdä viestin streamissaan tai hakutuloksissa, jos heillä on alkuperäisen viestin käyttöoikeus. Jos et halua tiettyjen piirien tai laajennettujen piirien henkilöiden näkevän +1-merkintöjäsi, voit tarkastella ja poistaa menneitä toimintojasi toimintalokissa. Voit myös valita, kuka voi nähdä +1-merkintäsi, noudattamalla alla olevia ohjeita.

Tärkeää: muista, että jos annoit +1 jollekin muussa sivustossa kuin Google+:ssa, sen voi nähdä kuka tahansa verkossa.

Android-sovellus

1. Avaa Google+ -sovellus Google+ ‑kuvake.
  2. Kosketa valikkopainiketta/kuvaketta> Asetukset.
  3. Valitse tilin nimi > Jakaminen > +1-merkinnät viesteistä.
  4. Valitse piiri luettelosta tai valitse Tai valitse ihmisiä ja piirejä. Jos et halua kenenkään saavan päivityksiä, kun annat +1 viestille, valitse Vain sinä. Muista silti, että alkuperäistä viestiä tarkastelevat henkilöt saattavat edelleen nähdä, että annoit viestille +1.

Tietokone

1. Avaa Google+.
  2. Klikkaa vasemman yläkulman lähellä avattavaa valikkoa  > Asetukset.
  3. Selaa kohtaan Sovellukset ja toiminta > Hallinnoi sovelluksia ja toimintaa.
  4. Klikkaa Google-välilehteä sivun yläosassa > valitse Näkyy seuraaville -kohdassa Muokkaa.
  5. Klikkaa Kuka voi nähdä +1-merkintäsi viestitoiminnassa? -kohdan avattavaa valikkoa .
  6. Valitse piiri luettelosta tai valitse Muokattu ja lisää useita piirejä ja/tai henkilöitä. Jos et halua kenenkään saavan päivityksiä silloin, kun annat viestille +1, valitse Vain sinä. Muista silti, että alkuperäistä viestiä tarkastelevat henkilöt saattavat edelleen nähdä, että annoit viestille +1.
  7. Valitse Tallenna oikeassa alakulmassa.

Mobiiliselain

Et voi muuttaa tätä asetusta mobiiliselaimessa. Valitse, kuka saa päivityksiä silloin, kun annat viestille +1, käyttämällä Google+ -sovellusta tai tietokonetta.

iPhone- tai iPad-sovellus

1. Avaa Google+ -sovellus Google+ ‑kuvake.
  2. Kosketa vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta .
  3. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa asetuskuvaketta .
  4. Valitse Jakaminen > +1-merkinnät.
  5. Kosketa valintaruutua lisättävän tai poistettavan piirin vieressä tai valitse henkilöitä selaamalla alas. Jos et halua kenenkään saavan päivityksiä silloin, kun annat viestille +1, poista kaikki piirit ja henkilöt. Muista silti, että alkuperäistä viestiä tarkastelevat henkilöt saattavat edelleen nähdä, että annoit viestille +1.
  6. Kosketa oikeassa yläkulmassa olevaa valintamerkkiä
Lisätietoja +1-merkinnöistä ja jaetuista suosituksista
Jaetut suositukset -asetus ohjaa, näkevätkö henkilöt nimesi ja kasvosi +1-painikkeen vieressä mainoksissa, jos he tarkastelevat tuotetta tai brändiä, jolle olet antanut +1. Jos haluat lisätietoja, lue lisää jaetuista suosituksista.