Je Google+ gegevens downloaden

Je kunt je Google+ gegevens exporteren en downloaden, zoals je Google+ kringen, Communities, Updates, en +1's.

Belangrijk: Het kan even duren om je Google+ content te downloaden. Begin er dus vóór 31 maart 2019 mee.

Opmerking: Als je je Google+ gegevens downloadt, wordt je Google+ profiel niet verwijderd. Meer informatie over hoe je je Google+ profiel kunt verwijderen.

Al je Google+ gegevens downloaden

Je kunt een archief downloaden van al je Google+ gegevens in één keer, zoals je Google+ kringen, Communities, Updates en +1's. Je Google+ archief bevat je foto's en video's van Google+.

1. Ga naar de pagina Je gegevens downloaden. Je moet wellicht inloggen. De beschikbare Google+ gegevens worden geselecteerd.
  2. Klik op Volgende.
  3. Kies een bestandstype.
  4. Kies hoe je de gegevens wilt ontvangen.
  5. Klik op Archief maken.

Opmerking: Als je content van een Google+ pagina wilt downloaden, log je in als de Google+ Pagina.

Specifieke Google+ gegevens downloaden

In plaats van al je gegevens te downloaden, kun je specifieke Google+ gegevens downloaden, zoals je foto's, posts, communities of evenementen.

Belangrijk: Als je je foto's en video's van Google+ wilt downloaden, selecteer je Foto's onder 'Google+ Updates'.

1. Ga naar de pagina Je gegevens downloaden. Je moet wellicht inloggen.
  2. Klik naast het type content dat je wilt downloaden, zoals 'Google+ Updates', op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Specifieke gegevens selecteren.
  4. Selecteer de gegevens die je wilt downloaden.
  5. Klik op OK.
  6. Klik op Volgende.
  7. Kies een bestandstype.
  8. Kies hoe je de gegevens wilt ontvangen.
  9. Klik op Archief maken.

Opmerking: Als je content van een Google+ pagina wilt downloaden, log je in als de Google+ Pagina.

Je foto's en video's opslaan

Stap 1: Je foto's en video's downloaden

1. Ga naar de pagina Je gegevens downloaden. Je moet wellicht inloggen.
  2. Als je je foto's en video's van Google+ wilt downloaden, moet je zorgen dat 'Google+ Updates' is geselecteerd. Klik op 'Alle gegevens van Google+ Updates inbegrepen' en zorg dat de optie 'Foto's' is geselecteerd.
  3. Klik op Volgende stap.
  4. Kies een bestandstype. Kies hoe je de gegevens wilt ontvangen.
  5. Klik op Archief maken.

Opmerking: Het kan enkele minuten of enkele dagen duren voordat het archief beschikbaar is.

Stap 2: Je foto's en video's opslaan

Voer deze stappen uit op een computer voor het beste resultaat:

1. Je krijgt een e-mail wanneer je je content kunt downloaden.
  2. Open de e-mail en klik op Archief downloaden.
  3. Log in op je Google-account.
  4. Klik naast het archief op Downloaden.
  5. Ga op je computer naar de map Downloads en open het bestand. De foto's staan in de map 'Foto's', in de map 'Google+ Updates'.

Optioneel: Je content uploaden naar Google Foto's

Wanneer je je foto's hebt gedownload naar je apparaat, kun je ze opslaan op je apparaat of ze uploaden naar Google Foto's of een andere fotoservice.

Je kunt op twee manieren een back-up van je telefoon, camera of geheugenkaart maken vanaf je computer naar Google Foto's:

1. Door Back-up en synchronisatie te installeren.
  2. Door foto's te uploaden in je browser.

Meer informatie over hoe je een back-up maakt in Google Foto's

Google+ gegevens uit verwijderde Google+ accounts downloaden

Als je eerder je Google+ account of Google+ pagina hebt verwijderd, hebben we je laten weten dat je foto's en video's van Google+ in je albumarchief zouden blijven staan en dat de content van je Google+ evenementen niet zou worden verwijderd. We beginnen op 2 april 2019 alsnog met het verwijderen van deze content. Als je deze content wilt behouden, moet je deze vóór april 2019 downloaden volgens de instructies hierboven. Opmerking: Foto's en video's waarvan een back-up staat in Google Foto's worden niet verwijderd.

Meer informatie over soorten Google+ content die je kunt downloaden

Google+ Updates

Als je content wilt downloaden die je in Google+ hebt gemaakt, zoals foto's, evenementen en posts, selecteer je 'Google+ Updates'. Het volgende wordt dan gedownload:

• Posts die je hebt gemaakt, inclusief reacties, +1's en andere activiteiten
  • Collecties die je hebt gemaakt
  • Evenementen die je hebt gemaakt of waarvoor je bent uitgenodigd
  • Foto's die je hebt gedeeld in je posts en reacties

Google+ kringen

Als je de gegevens uit je kringen wilt downloaden, selecteer je 'Google+ kringen'. Het volgende wordt dan gedownload:

• Voornamen
  • Achternamen
  • Bijnamen
  • Weergavenamen
  • URL's van Google+ profielen

Google+ Communities

Als je gegevens wilt downloaden van communities waarvan je de eigenaar of een moderator bent, selecteer je 'Google+ Communities'. Het volgende wordt dan gedownload:

• Namen van en links naar Google+ profielen van eigenaren, moderators, leden, mensen die om toegang hebben gevraagd, uitgesloten leden en genodigden van de community
  • Links naar posts die zijn gedeeld met de community
  • Communitymetadata, zoals de communityfoto, communityinstellingen, instellingen voor contentbeheer, je rol en communitycategorieën

Belangrijk: Vanaf begin maart 2019 kun je aanvullende gegevens downloaden uit openbare communities, zoals de auteur, tekst en foto's van elke communitypost.

+1's in Google+

Als je content wilt downloaden waaraan je een +1 hebt gegeven op externe sites, selecteer je '+1's'. Het volgende wordt dan gedownload:

• Links naar artikelen, blogposts en andere content die je een +1 hebt gegeven.