Om du har bytt till den nya versionen av Google+ på en dator, eller om du använder en mobiltelefon, besöker du hjälpcentret för nya Google+. Den här sidan gäller för den föregående, klassiska versionen av Google+ och kan vara inaktuell.

Ta bort din profil i Google+

Om du inte vill använda Google+ längre kan du ta bort din profil.

Ta bort din profil i Google+

1. På din dator eller mobila enhet går du till http://plus.google.com/downgrade och loggar in.
  2. Längst ned på sidan markerar du rutan bredvid Obligatoriskt.
  3. Klicka eller tryck på Ta bort markerade tjänster.

Ta bort flera profiler i Google+

Om du följer instruktionerna ovan, men ser ett annat konto än det du vill ta bort, testar du de alternativa instruktionerna nedan.

Android-app
  1. Öppna appen för Google+ Ikon för Google+.
  2. Tryck på menyikonen/menyknappen  > Inställningar.
  3. Tryck på namnet för kontot du vill ta bort > Ta bort profil i Google+ > OK.
  4. Rulla längst ned på sidan > tryck på rutan bredvid Obligatoriskt.
  5. Tryck på Ta bort markerade tjänster.
Dator
  1. Öppna Google+.
  2. I det övre vänstra hörnet klickar du på rullgardinsmenyn > Inställningar.
  3. Rulla ned till Inaktivera Google+ > klicka på Ta bort hela din profil i Google+ här.
  4. Rulla längst ned på sidan > markera rutan bredvid Obligatoriskt > klicka på Ta bort markerade tjänster.
Mobil webbläsare
  1. Öppna Google+ och se till att du är inloggad.
  2. I det övre vänstra hörnet trycker du på menyikonen > Inställningar.
  3. I avsnittet Konto trycker du på Ta bort din profil i Google+.
  4. Längst ned på sidan markerar du rutan bredvid Obligatoriskt. Tryck sedan på Ta bort markerade tjänster.
App för iPhone/iPad
  1. Öppna appen för Google+ Ikon för Google+.
  2. Tryck på menyikonen i det övre vänstra hörnet.
  3. I det övre högra hörnet trycker du på kugghjulsikonen  > Om Google+ > Ta bort profil i Google+.
  4. Ange ditt användarnamn och lösenord > Logga in.
  5. Rulla längst ned på sidan > tryck på rutan bredvid Obligatoriskt > Ta bort markerade tjänster.

Sluta använda alla Googles produkter som kräver inloggning

Om du vill sluta använda alla Googles produkter som kräver inloggning, som Gmail och Google Wallet kan du läsa om hur du tar bort ditt Google-konto.

Om du tar bort ditt Google-konto kan du fortfarande använda Google-produkter som inte kräver att du loggar in, exempelvis Google Sök.

Vanliga frågor

• Om du tar bort din profil i Google+ kan du fortfarande använda andra Google-produkter som Gmail och Google Sök.

• Om du tar bort din profil i Google+ raderas den permanent. Om du bestämmer dig för att du vill använda Google+ igen i framtiden måste du skapa en ny profil.