Als je bent overgeschakeld naar de nieuwe versie van Google+ op een computer of als je een mobiel apparaat gebruikt, ga je naar het Helpcentrum voor de nieuwe versie van Google+. Deze pagina is bedoeld voor de vorige, klassieke versie van Google+ en is mogelijk verouderd.

Je Google+ profiel verwijderen

Als je Google+ niet meer wilt gebruiken, kun je je profiel verwijderen.

Je Google+ profiel verwijderen

1. Ga op je computer of mobiele apparaat naar http://plus.google.com/downgrade en log in.
  2. Vink onder aan de pagina het selectievakje naast 'Vereist' aan.
  3. Klik of tik op Geselecteerde services verwijderen.

Meerdere Google+ profielen verwijderen

Als je de bovenstaande instructies hebt gevolgd, maar een ander account wordt weergegeven dan het account dat je wilt verwijderen, kun je de onderstaande alternatieve instructies proberen.

Android-app
  1. Open de Google+ app Google+ pictogram.
  2. Tik op het menupictogram/de menuknop  > Instellingen.
  3. Tik op de naam van het account dat je wilt verwijderen > Google+ profiel verwijderen > OK.
  4. Scrol omlaag op de pagina > tik op het vakje naast 'Vereist'.
  5. Tik op Geselecteerde services verwijderen.
Computer
  1. Open Google+.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het dropdown-menu  > Instellingen.
  3. Scrol omlaag naar 'Google+ uitschakelen' > klik op Je kunt je gehele Google+ profiel hier verwijderen.
  4. Scrol omlaag op de pagina > vink het vakje naast 'Vereist' aan > klik op Geselecteerde services verwijderen.
Mobiele browser
  1. Open Google+ en zorg dat je bent ingelogd.
  2. Tik op de linkerbovenhoek op het menupictogram > Instellingen.
  3. Tik in het gedeelte 'Account' op Je Google+ profiel verwijderen.
  4. Vink onder aan de pagina het selectievakje bij 'Vereist' aan en tik op Geselecteerde services verwijderen.
iPhone-/iPad-app
  1. Open de Google+ app Google+ pictogram.
  2. Tik op het menupictogram  in de linkerbovenhoek.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram  > Over Google+ > Google+ profiel verwijderen.
  4. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in > Inloggen.
  5. Scrol omlaag naar beneden op de pagina > tik op het vakje naast 'Vereist' > Geselecteerde services verwijderen.

Geen Google-producten meer gebruiken waarvoor je moet inloggen

Als je geen Google-producten meer wilt gebruiken waarvoor je moet inloggen, zoals Gmail en Google Wallet, kun je bekijken hoe je je Google-account kunt verwijderen.

Als je je Google-account verwijdert, kun je nog steeds Google-producten gebruiken waarvoor je niet hoeft in te loggen, zoals Google Zoeken.

Veelgestelde vragen

• Als je je Google+ profiel verwijdert, kun je nog steeds andere Google-producten gebruiken zoals Gmail en Google Zoeken.

• Het verwijderen van je Google+ profiel is een permanente bewerking. Als je later besluit dat je Google+ toch weer wilt gebruiken, moet je een nieuw profiel maken.