Problemen met geluid oplossen

Volg onze zelfhulpprocedure om je speakerprobleem op te lossen:

Je speakerprobleem oplossen

Als het geluid van je telefoon uitvalt of vervormt, probeer je de volgende stappen:

Ik kan geluiden van mijn telefoon niet duidelijk horen

Als het geluid van je telefoon uitvalt of vervormt, probeer je de volgende stappen:

Stap 1: Check hoe goed je mobiele dataverbinding is.

• Bekijk bovenaan het scherm het icoon voor je mobiele signaal. Als je een gevulde driehoekziet, betekent dit dat je een sterk signaal hebt Signaal.
  • Als je verbinding niet sterk is, probeer je een plaats te vinden waar het signaal sterker is. Ga bijvoorbeeld naar buiten of naar een andere locatie binnen.
    Tip: Als je wilt weten waar je mobiele provider bereik heeft, bekijk je de bereikkaart op de website van de provider.
  • Mobiele internetverbindingen kunnen trager zijn als je op een drukke locatie bent, bijvoorbeeld in het centrum van een stad. Dit komt doordat veel mensen daar gebruikmaken van hetzelfde netwerk.

Stap 2: Bluetooth uitschakelen. Meer informatie over hoe je bluetooth uitschakelt

Stap 3: Zet het volume hoger of lager. Bepaalde muziek klinkt vervormd als deze op hoog volume wordt afgespeeld. Meer informatie over waar je volumeknoppen zich bevinden

Stap 4: Schakel wifi in of uit.

• Als wifi is ingeschakeld, schakel je dit uit voordat je iemand belt.
  • Als wifi is uitgeschakeld, schakel je dit in voordat je iemand belt.

Stap 5: Schakel de video uit en weer in als je een videogesprek voert.

Stap 6: Als je onderweg bent, bijvoorbeeld in een trein of auto, wacht je tot je stilstaat voordat je belt.

Stap 7: Start de telefoon opnieuw op.

• Druk op de aan/uit-knop van je telefoon. Tik op het scherm op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.
  • Je kunt de telefoon ook opnieuw opstarten door de aan/uit-knop van je telefoon ongeveer dertig seconden ingedrukt te houden.

Stap 8: Als je aan het bellen bent, schakel je de luidsprekerstand in en weer uit. Als je niets hoort als je luidsprekerstand is ingeschakeld of uitgeschakeld, kun je contact opnemen met Pixel-support.

Stap 9: Speel twee of drie verschillende nummers of video's af via verschillende apps, zoals een opgenomen video die op je telefoon is opgeslagen en een nummer in een muziek-app.

• Als alleen bepaalde geluiden worden vervormd, zijn die geluidsbestanden mogelijk beschadigd.
  • Als alle geluiden worden vervormd, kun je contact opnemen met Pixel-support.

Ik hoor helemaal geen geluid of het volume is laag

Als het volume van je telefoon laag is of je helemaal geen geluid hoort, probeer je de volgende stappen:

Stap 1: Zorg ervoor dat je de bovenste luidspreker van je telefoon tegen je oor houdt tijdens het bellen. Meer informatie over waar de bovenste luidspreker zit

Stap 2: Check of je volume hoog genoeg staat.

Stap 3: Check hoe goed je mobiele dataverbinding is.

• Bekijk bovenaan het scherm het icoon voor je mobiele signaal. Als je een gevulde driehoekziet, betekent dit dat je een sterk signaal hebt Signaal.
  • Als je verbinding niet sterk is, probeer je een plaats te vinden waar het signaal sterker is. Ga bijvoorbeeld naar buiten of naar een andere locatie binnen.
    Tip: Als je wilt weten waar je mobiele provider bereik heeft, bekijk je de bereikkaart op de website van de provider.
  • Mobiele internetverbindingen kunnen trager zijn als je op een drukke locatie bent, bijvoorbeeld in het centrum van een stad. Dit komt doordat veel mensen daar gebruikmaken van hetzelfde netwerk.
Stap 4: Bluetooth uitschakelen. Meer informatie over hoe je bluetooth uitschakelt

Stap 5: Schakel wifi in of uit.

• Als wifi is ingeschakeld, schakel je dit uit voordat je iemand belt.

• Als wifi is uitgeschakeld, schakel je dit in voordat je iemand belt.

Stap 6: Verwijder je eventuele schermbeschermer of hoesje.

Stap 7: Sluit al je apps. Meer informatie over apps sluiten

Stap 8: Start de telefoon opnieuw op.

• Druk op de aan/uit-knop van je telefoon. Tik op het scherm op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.
  • Je kunt de telefoon ook opnieuw opstarten door de aan/uit-knop van je telefoon ongeveer dertig seconden ingedrukt te houden.
Stap 9: Schakel het videobeeld uit en weer in als je een videogesprek voert.

Stap 10: Check de hardware van je telefoon.

• Check je luidsprekers en microfoons. Als ze vies zijn, maak je ze voorzichtig schoon met een zachte, pluisvrije doek. Informatie over de locatie van de luidsprekers en microfoons
  • Check de USB-C-poort van je telefoon. Als de poort vies is, maak je deze voorzichtig schoon met een zachte, pluisvrije doek.
  • Als je aan het bellen bent, schakel je de luidsprekerstand in en weer uit. Als je niets hoort als de luidsprekerstand is ingeschakeld of uitgeschakeld, kun je contact opnemen met Pixel-support.
  • Als je een hoofdtelefoon hebt aangesloten, ontkoppel je de hoofdtelefoon en sluit je deze weer aan. Als je nog steeds geen geluid hoort, probeer je zonder hoofdtelefoon te luisteren of probeer je een andere hoofdtelefoon.

Belangrijk: Als het bericht 'Vloeistof of vuil in USB-poort' wordt weergegeven, volg je deze stappen.

Geavanceerde probleemoplossing

Je kunt ook de fabrieksinstellingen terugzetten op je telefoon. Meer informatie over hoe je de fabrieksinstellingen terugzet

Andere mensen kunnen me niet horen tijdens telefoongesprekken

Stap 1: Check of je het volume niet hebt gedempt.

• Kijk op je telefoon terwijl je aan het bellen bent. Kijk of het microfoonicoon is uitgelicht. Als dit icoon is uitgelicht, tik je erop om het dempen op te heffen.

Stap 2: Bluetooth uitschakelen. Meer informatie over hoe je bluetooth uitschakelt

Stap 3: Sluit al je apps. Meer informatie over apps sluiten

Stap 4: Start je telefoon opnieuw op.

• Druk op de aan/uit-knop van je telefoon. Tik op het scherm op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.
  • Je kunt de telefoon ook opnieuw opstarten door de aan/uit-knop van je telefoon ongeveer dertig seconden ingedrukt te houden.

Stap 5: Check de accessoires van je telefoon.

• Verwijder je eventuele schermbeschermer of hoesje. We raden je aan een telefoonhoesje te gebruiken dat voor de Pixel is ontworpen, zoals deze die beschikbaar zijn in de Google Store.
  • Als je audioaccessoires gebruikt, zoals een hoofdtelefoon, probeer je of een ander accessoire werkt.

Stap 6:Check de hardware van je telefoon.

• Check je luidsprekers en microfoons. Als ze vies zijn, maak je ze voorzichtig schoon met een zachte, pluisvrije doek. Informatie over de locatie van de luidsprekers en microfoons
  • Check de USB-C-poort van je telefoon. Als de poort vies is, maak je deze voorzichtig schoon met een zachte, pluisvrije doek.

Belangrijk: Als het bericht 'Vloeistof of vuil in USB-poort' wordt weergegeven, volg je deze stappen.

Stap 7: Update je telefoon naar de nieuwste Android-versie. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Stap 8: Check je microfoons.

• Gebruik de Recorder-app Recorder-app om iets op te nemen.
    Als je de opname kunt horen, werkt de onderste microfoon.
  • Gebruik je camera om een video met geluid op te nemen Google Camera.
    Als je geluid kunt horen in de video, werkt de bovenste microfoon.
  • Als een van je microfoons niet werkt, kun je contact opnemen met Pixel-support.

Geavanceerde probleemoplossing

Je kunt ook de fabrieksinstellingen terugzetten op je telefoon. Meer informatie over hoe je de fabrieksinstellingen terugzet

Andere mensen kunnen me niet horen tijdens gesprekken via apps zoals Meet of Skype

Stap 1: Check of je het volume niet hebt gedempt.

• Kijk op je telefoon terwijl je aan het bellen bent. Kijk of het microfoonicoon is uitgelicht. Als dit icoon is uitgelicht, tik je erop om het dempen op te heffen.

Stap 2: Bluetooth uitschakelen. Meer informatie over hoe je bluetooth uitschakelt

Stap 3: Sluit al je apps. Meer informatie over apps sluiten

Stap 4: Start de telefoon opnieuw op

• Druk op de aan/uit-knop van je telefoon. Tik op het scherm op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.
  • Je kunt de telefoon ook opnieuw opstarten door de aan/uit-knop van je telefoon ongeveer dertig seconden ingedrukt te houden.

Stap 5: Check of je apps up-to-date zijn. Meer informatie over hoe je een app kunt updaten

Stap 6: Update je telefoon naar de nieuwste Android-versie. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Stap 7: Als je een specifieke app gebruikt, zoals een app voor videoberichten, check je of die app toestemming heeft om je microfoon te gebruiken. Meer informatie over hoe je app-rechten kunt wijzigen

Stap 8: Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Bekijk meer informatie over hoe je apps verwijdert of apps opnieuw installeert op je telefoon.

Geavanceerde probleemoplossing

Je kunt ook de fabrieksinstellingen terugzetten op je telefoon. Meer informatie over hoe je de fabrieksinstellingen terugzet

Er is te veel achtergrondruis

Met Helder gespreksgeluid kun je achtergrondruis tijdens een gesprek verminderen.

Deze functie is beschikbaar op de Pixel 7 en hoger, waaronder de Fold.

Belangrijk: Deze functie is afhankelijk van de gespreksbandbreedte en is misschien niet voor alle gesprekken beschikbaar.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Helder gespreksgeluid.
  3. Zet Helder gespreksgeluid gebruiken aan of uit.

Meer informatie over hoe de luidsprekers en microfoons van je Pixel werken

Pixel-telefoons hebben twee luidsprekers en drie microfoons. Meer informatie over waar je luidsprekers en microfoons zich bevinden

Je telefoon gebruikt verschillende luidsprekers en microfoons voor verschillende taken. Allebei de luidsprekers worden gebruikt om muziek af te spelen, maar de onderste luidspreker is luider.

Hoe je telefoon de bovenste luidspreker gebruikt

De bovenste luidspreker is voor de ontvanger. Deze is voornamelijk actief tijdens telefoongesprekken.

Als je de telefoon tegen je oor houdt, is de bovenste luidspreker ingeschakeld. Hierdoor kun je degene die belt horen terwijl de onderste luidspreker is uitgeschakeld. Omdat de bovenste luidspreker kleiner is dan de onderste luidspreker, klinkt deze veel stiller als je hem niet samen hoort met de onderste luidspreker.

Hoe je telefoon de onderste luidspreker gebruikt

De onderste luidspreker is groter en over het algemeen luider. Als je aan het bellen bent, maakt deze alleen geluid als je de luidsprekerstand inschakelt.

Hoe je telefoon gebruikmaakt van je microfoons

Je telefoon heeft drie identieke microfoons, maar kan ze mogelijk niet allemaal tegelijk gebruiken. De kwaliteit van de opname is afhankelijk van welke app je gebruikt.

Heb je nog steeds geluidsproblemen op een Pixel-telefoon?

Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met de camera van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.

Je kunt ook contact opnemen met een klantenservicemedewerker over dit probleem. Meer informatie over hoe je hulp kunt krijgen voor je Pixel