Lås din Pixel-telefon op med dit ansigt

Sådan fungerer ansigtslås

Du kan oprette en unik model af dit ansigt, så du kan bruge ansigtslås til at låse din Pixel-telefon op. Ansigtslås er tilgængelig på Pixel 4 samt Pixel 7 og nyere Pixel-telefoner, bl.a. Pixel Fold. Hvis du vil oprette en ansigtsmodel under konfigurationen, skal du tage billeder af dit ansigt fra forskellige vinkler.

Når du bruger ansigtslås, anvendes ansigtsbilleder til at opdatere din ansigtsmodel, så din telefon med tiden bedre kan genkende dit ansigt i forskellige scenarier. De ansigtsbilleder, der bruges til at oprette din ansigtsmodel, gemmes aldrig, men ansigtsmodellen gemmes på sikker vis på din telefon, og den forlader aldrig telefonen. Al behandling sker på sikker vis på din telefon.

Når du tilmelder dig ansigtslås, bruges ansigtsmodellen kun til ansigtslås, og den deles ikke med andre Google-tjenester eller -apps.

Hvis du vil slette den ansigtsmodel, der er gemt på telefonen, skal du følge nedenstående vejledning for din Pixel-telefonmodel.

Vigtigt!
  • Ansigtsmodeller betragtes muligvis som biometriske data i nogle jurisdiktioner.
  • Når du kigger på din telefon, kan du låse den op, selv hvis det ikke er din hensigt.
  • Ansigtslås kan være mindre sikker end en stærk pinkode, et stærkt mønster eller en stærk adgangskode.
  • Din telefon kan låses op af andre, der ligner dig meget, f.eks. en tvilling.
  • Din telefon kan også låses op af en anden, hvis den holdes op foran dit ansigt. Sørg for at opbevare din telefon sikkert, f.eks. i en forlomme eller en håndtaske. Hvis du vil være klar til usikre situationer, kan du læse, hvordan du aktiverer ekstralås.
  • Når der ikke er nok lys, eller når du har ansigtsmaske eller solbriller på, som dækker dit ansigt, fungerer ansigtslås muligvis ikke. Vi anbefaler, at du også aktiverer oplåsning med fingeraftryk for at få en bedre oplevelse med oplåsning.

Pixel 7 og nyere, bl.a. Pixel Fold

Hvis du har en Pixel 7 eller en nyere model, bl.a. Pixel Fold, kan du bruge ansigtsoplåsning til at låse din telefon op. Se, hvordan du konfigurerer ansigtsoplåsning på din Pixel-telefon, med vores detaljerede vejledning.

Se, hvordan du konfigurerer ansigtsoplåsning.

Vigtigt! Kun på Pixel 8 og Pixel 8 Pro kan du også bruge ansigtsoplåsning til at verificere din identitet, f.eks. når du logger ind i apps eller godkender et køb.

Konfigurer ansigtsoplåsning
  1. Åbn appen Indstillinger på din Pixel-telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Enhedslås og derefter Ansigtsoplåsning og fingeroplåsning.
  3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Tryk på Ansigtsoplåsning og derefter Konfigurer ansigtsoplåsning.
  5. Gennemgå oplysningerne på skærmen.
  6. Tryk på Acceptér og derefter Start.
  7. Følg vejledningen på skærmen.
  8. Tryk på Udfør.
Skift indstillinger for ansigtsoplåsning eller ansigtsmodel

Du kan ændre indstillingerne for, hvordan ansigtsoplåsning fungerer. Følgende 2 indstillinger er automatisk aktiveret:

• Kræv, at øjnene skal være åbne
  • Spring låseskærmen over

Sådan deaktiverer du disse standardindstillinger:

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Enhedsoplåsning.
  3. Tryk på Ansigtsoplåsning og fingeroplåsning og derefter Ansigtsoplåsning.
  4. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  5. Tryk på Ansigtsoplåsning.
  6. Deaktiver den indstilling, du vil ændre, under "Når du bruger ansigtsoplåsning".
  7. Hvis du vil skifte ansigtsmodel, skal du først slette den gamle ansigtsmodel.
Anmod altid om bekræftelse (kun Pixel 8 og 8 Pro)

Du kan kræve en bekræftelse, når du bruger ansigtsoplåsning til at logge ind i apps eller godkende en betaling.

Når ansigtsoplåsning er aktiveret:

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Enhedsoplåsning.
  3. Tryk på Ansigtsoplåsning og fingeroplåsning og derefter Ansigtsoplåsning.
  4. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  5. Tryk på Ansigtsoplåsning.
  6. Deaktiver den indstilling, du vil ændre, under "Når du bruger ansigtsoplåsning".
Deaktiver eller slet ansigtsoplåsning

Følg trin 1 til 4, og gør derefter følgende:

1. Tryk på Slet ansigtsmodel og derefter Slet.
  2. Konfigurer ansigtsoplåsning.
Løs problemer med ansigtsoplåsning

Ansigtsoplåsning kan ikke genkende mit ansigt

1. Sørg for, at du har aktiveret ansigtslås og oplåsning med fingeraftryk på din enhed.
    1. Åbn appen Indstillinger på din Pixel-telefon.
    2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Enhedslås og derefter Ansigtsoplåsning og fingeroplåsning og derefter Ansigtsoplåsning.
    3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  2. Undgå omgivelser med svag belysning, f.eks. et mørkt rum.
  3. Fjern beklædningsgenstande, der kan skjule dit ansigt, f.eks. solbriller eller en ansigtsmaske, og prøv igen.
  4. Sørg for at konfigurere ansigtsoplåsning til at genkende dit normale udseende. Du kan f.eks. overveje, om du skal have makeup, tørklæde eller briller på eller ej. Hvis dit udseende ændrer sig markant, kan du registrere dit ansigt på ny.

Ansigtsoplåsning aktiveres for ofte

"Tryk for at tjekke telefonen" og "Løft for at tjekke telefonen" er som standard aktiveret. Du kan deaktivere disse indstillinger for at mindske risikoen for, at din telefon låses op ved en fejl. Når disse indstillinger er deaktiveret, skal du trykke på afbryderknappen for at vække skærmen og aktivere ansigtsoplåsning.

Ansigtsoplåsning aktiveres slet ikke

1. Tjek, at "Tryk for at tjekke telefonen" og "Løft for at tjekke telefonen" er aktiveret.
  2. Tryk på skærmen, og tjek, om der er en animation (eller en ring) rundt om kameraet, som indikerer, at ansigtet scannes.
  3. Sørg for, at du har aktiveret ansigtsoplåsning og fingeroplåsning:
    1. Åbn appen Indstillinger på din Pixel-telefon.
    2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og derefter Enhedslås og derefter Ansigtsoplåsning og fingeroplåsning og derefter Ansigtsoplåsning.
    3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
    4. Under "Muligheder for oplåsning" vises Ansigt tilføjet for "Ansigtsoplåsning".
    5. Tjek, at Lås din telefon op er aktiveret.

Pixel 4

Hvis du har en Pixel 4, kan du bruge ansigtsgenkendelse til at gøre følgende:
  • Låse din telefon op.
  • Bekræfte betalinger.
  • Logge ind i visse apps.
Konfigurer ansigtslås
  1. Åbn Indstillinger på din Pixel-telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed Og så Ansigtslås.
  3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Nederst på skærmen skal du trykke på Konfigurer ansigtslås Og så Acceptér Og så Start.
  5. Sørg for, at dit ansigt er inden for rammen. Flyt langsomt din næse mod hvert af de blå felter.
  6. Tryk på Udfør.
Tip! Hvis du har problemer med konfigurationen, kan du gå til fejlfindingsvejledningen for ansigtslås.
Skift indstillinger for ansigtslås

Brug dit ansigt til at logge ind i apps og bekræfte betalinger

1. Åbn Indstillinger på din Pixel-telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed Og så Ansigtslås.
  3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Aktivér Applogin og betaling.
Tip! Hvis du vil undgå utilsigtede køb, kan du ændre dine indstillinger, så din pinkode, dit mønster eller din adgangskode er påkrævet ved hvert køb. Tryk på Bed altid om bekræftelse under "Krav til ansigtslås".

Slet ansigtsdata

1. Åbn Indstillinger på din Pixel-telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed Og så Ansigtslås.
  3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Nederst på skærmen skal du trykke på Slet ansigtsdata Og så Slet.

Deaktiver ansigtslås

Hvis du vil låse din telefon op med din pinkode, dit mønster eller din adgangskode uden brug af ansigtslås:
  1. Åbn Indstillinger på din Pixel-telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed Og så Ansigtslås.
  3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Deaktiver Oplåsning af telefon under "Brug ansigtslås til".

Når du har deaktiveret "Oplåsning af telefon", kan du stadig bruge ansigtslås til at logge ind i apps og foretage betalinger. Du kan deaktivere ansigtslåsen helt ved at slette dine ansigtsdata.

Kræv, at øjnene skal være åbne

For at sikre at din telefon ikke låses op, når du har lukkede øjne, kan du kræve, at dine øjne skal være åbne ved brug af ansigtslås.
Når ansigtslås er aktiveret:
  1. Åbn Indstillinger på din Pixel-telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og derefter Ansigtslås.
  3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Aktivér Kræv, at øjnene skal være åbne under "Krav til ansigtslås".
Løs problemer med ansigtslås

Jeg har problemer med konfigurationen

• Når du vil konfigurere ansigtslås, bør du tage almindeligt tøj på og gøre det et sted, hvor du normalt bruger din telefon. Hvis du altid bruger briller eller dækker dit hår med et tørklæde, når du er på arbejde, bør du konfigurere ansigtslåsen med disse på, på arbejdet.
  • Hvis du har svært ved at bevæge hovedet, kan du stadig konfigurere med begrænset mobilitet. Start konfigurationen af ansigtslås, og tryk derefter på Syns- og bevægelseshæmmede.
  • Sørg for, at der er tilstrækkeligt med lys.

Jeg har problemer med ansigtslås

Af sikkerhedsmæssige årsager kan din telefon nogle gange ikke låses op ved hjælp af dit ansigt. Du kan stadig låse din telefon op:
  • Når din telefon er låst, skal du stryge opad.
  • Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
Hvis du ofte har problemer med ansigtslås på din telefon:
  • Hvis du har beklædningsgenstande på, som skjuler dit ansigt, f.eks. en maske eller mørke solbriller, skal du tage dem af.
  • Hvis du er et sted med svag belysning, skal du gå til et sted med bedre belysning.
  • Hvis du er i klart, direkte sollys, kan du prøve at gå ind i skyggen.
  • Hold din telefon lodret, direkte foran dit ansigt, cirka 40 cm væk.
  • Brug en blød, tør klud til at rense toppen af skærmen.
  • Hvis dit udseende ændrer sig, bør du slette dine ansigtsdata og konfigurere ansigtslås igen.