Audio opnemen op je Pixel-telefoon

Je kunt audio opnemen en opslaan, je spraak omzetten in doorzoekbare woorden op je scherm en zoeken in opgenomen audiobestanden. De Recorder-app werkt op Pixel 3-telefoons en hoger.

Belangrijk:

• Pixel 3 tot en met Pixel 5a: Amerikaans-Engels, Brits-Engels, Singaporees-Engels, Iers-Engels, Australisch-Engels, Japans, Duits, Frans
  • Pixel 6 en Pixel 6 Pro: Amerikaans-Engels, Brits-Engels, Singaporees-Engels, Iers-Engels, Australisch-Engels, Japans, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Amerikaans-Spaans, Canadees-Frans, Indiaas-Engels

Een opname maken of verwijderen

1. Open de Recorder-app Recorder-app op je telefoon.
  2. Tik op Opnemen Opnemen.
    • Je telefoon neemt op, zelfs als het scherm overschakelt naar de slaapstand.
    • Tijdens het opnemen zie je in je meldingen het bericht Bezig met opnemen.
    • Je kunt maximaal 18 uur opnemen in 1 opname.
  3. Tik op Onderbreken Pauzeren als je klaar bent.
  4. Tik op Opslaan of Verwijderen.
  5. Als je een opname een naam wilt geven, tik je op de opname en dan Menu Meer en dan Naam wijzigen.
Een opname bewerken
Je kunt je opname inkorten via de audio of via het transcript.

Een gedeelte opslaan

1. Tik op de opname die je wilt bewerken en dan Bewerken .
  2. Selecteer de audio of het transcript dat je wilt bewaren.
  3. Tik op Bijsnijden en dan Kopie opslaan.
  4. Geef het bestand een naam.
  5. Tik op OK.

Een gedeelte verwijderen

1. Tik op de opname die je wilt bewerken en dan Bewerken .
  2. Selecteer de audio die of het transcript dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen en dan Kopie opslaan.
  4. Geef het bestand een naam.
  5. Tik op OK.
Zoeken in opnamen of transcripten lezen

Je kunt zoeken naar woorden, zinnen of geluiden, zoals muziek of applaus. Je kunt ook de exacte tijd vinden waarop het woord werd uitgesproken of het geluid te horen was.

Zo zoek je in een opname:

• Tik op Zoeken Zoeken.

Als je het transcript van een opname wilt lezen, tik je op de opname. Tik onderaan op Transcript.

Opnamen delen en opslaan

Je opnamen staan alleen op je Pixel, tenzij je back-ups aanzet of de bestanden met iemand deelt, naar een andere app kopieert of ergens anders opslaat (bijvoorbeeld in Google Drive).

Andere apps kunnen je opnamen gebruiken als je de rechten daarvoor aanzet. Meer informatie over het beheren van app-rechten

Een audiobestand met een persoon of een app delen of opslaan

1. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  2. Tik op een opname en houd deze vast.
  3. Tik rechtsboven op Delen Delen en dan Audio.
  4. Kies met wie je het bestand wilt delen of de app waarmee je het bestand wilt delen.

Een audiobestand op internet delen (Pixel 3 en hoger)

Belangrijk: Standaard worden alle back-ups van opnamen en de bijbehorende links privé gemaakt in je Google-account.

Zo deel je een opname via een unieke link:

1. Log in op je Google-account.
  2. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  3. Tik op een opname en houd deze vast.
  4. Tik rechtsboven op Delen Delen.
  5. Kies of je Audio, Transcript of Videofragment wilt delen.
  6. Selecteer hoe je het bestand wilt delen en volg de instructies op het scherm.

Belangrijk: Als je de instelling Gedeelde link kiest, kan iedereen met de link het fragment bekijken en afspelen.

Een audiobestand op internet verwijderen (Pixel 3 en hoger)

Belangrijk: Verwijderde opnamen worden definitief verwijderd van recorder.google.com en alle gesynchroniseerde apparaten.

Zo verwijder je een opname op internet:

1. Ga naar recorder.google.com.
  2. Kies de opname die je wilt verwijderen.
  3. Tik rechtsboven op Meer  en dan Verwijderen  en dan Verwijderen.

Een transcript delen of opslaan in Google Documenten of als tekstbestand

1. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  2. Tik op een opname en houd deze vast.
  3. Tik rechtsboven op Delen Delen en dan Transcript.
  4. Selecteer onderaan Google Documenten of Tekstbestand (.txt).

Audio delen of opslaan als videobestand

Je kunt van de opname een videofragment van maximaal 60 seconden maken.

1. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  2. Tik op een opname en houd deze vast.
  3. Tik rechtsboven op Delen Delen en dan Videoclip.
  4. Pas als je wilt de content, de indeling en het thema van de video aan.
    • Content: Selecteer Transcript en golfvorm of Golfvorm.
    • Indeling: Selecteer Vierkant, Staand of Liggend.
    • Thema: Selecteer Donker thema of Licht thema.
  5. Tik rechtsboven op Maken.
  6. Tik op Opslaan op apparaat of Delen. Als je het fragment wilt delen, selecteer je de app waarmee je het fragment wilt delen.
    • Als je het fragment niet wilt opslaan of delen, tik je rechtsboven op Klaar.
Back-ups van opnamen maken en bekijken in je Google-account (Pixel 3 en hoger)

Met Back-up en synchronisatie worden je opnamen automatisch opgeslagen in je Google-account op recorder.google.com. Als je inlogt op je account, kun je je opnamen vanaf elk apparaat ophalen. Je kunt ervoor kiezen een back-up van bepaalde opnamen te maken en deze te synchroniseren terwijl je andere opnamen privé houdt op je Pixel-telefoon. Meer informatie over hoe je Recorder gebruikt zonder account

Belangrijk: De opslagruimte wordt gedeeld door Foto's, Drive, Gmail en andere services. Als je al je opslagruimte gebruikt, kun je geen back-ups van nieuwe bestanden meer maken. Je kunt meer opslagruimte kopen of ruimte vrijmaken met Google One. Meer informatie over hoe je meer opslagruimte koopt

Back-up en synchronisatie aan- of uitzetten

Belangrijk: Als je ervoor kiest een back-up te maken en te synchroniseren, wordt er een back-up van je opnamen gemaakt buiten je Pixel-telefoon. Foto's waarvan een back-up is gemaakt, blijven standaard privé in je Google-account. Meer informatie over het Privacybeleid voor Google-accounts

1. Log in op je Google-account.
  2. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  3. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
    • Het Google-account instellen om een back-up van opnamen te maken: Tik op de dropdownpijl en tik om de accountnaam te selecteren.
      • Belangrijk: Als je een opname maakt, wordt de opname gekoppeld aan het gekozen Google-account. Je kunt dit account later niet wijzigen.
  4. Tik op Instellingen van Recorder en dan Back-up en synchronisatie.
  5. Zet Back-up en synchronisatie aan of uit.

Instellingen voor back-ups wijzigen

1. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  3. Tik op Instellingen van Recorder en dan Back-up en synchronisatie.
  4. Zo wijzig je de instellingen voor back-ups:
    • Back-up maken met mobiele data: Tik onder Instellingen op Gebruik van mobiele data. Zet Back-up van opnamen maken via mobiele data aan.
      • Belangrijk: Als je een back-up maakt via mobiele data, brengt je serviceprovider misschien kosten in rekening.
    • Een back-up maken tijdens roaming: Tik onder Instellingen op Gebruik van mobiele data. Zet aan Back-up van opnamen maken via mobiele data en dan Back-up maken tijdens roaming.
      • Belangrijk: Als je een back-up maakt via mobiele data, brengt je serviceprovider misschien kosten in rekening.

Back-ups van opnamen bekijken en deze synchroniseren

Ga naar recorder.google.com voor alle opnamen waarvan een back-up is gemaakt in je Google-account.

Zo synchroniseer je opnamen in je Google-account die niet op je Pixel-telefoon staan:

1. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  2. Swipe vanaf elke plek op het scherm omlaag om te vernieuwen.

Als je Recorder gebruikt met verschillende Google-accounts, kun je tussen accounts schakelen om de bibliotheek met opnamen te bekijken die in elk account is opgeslagen. Je kunt de bibliotheek met opnamen van maar één Google-account tegelijkertijd bekijken.

1. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  3. Tik naast je Google-accountgegevens op Meer uitvouwen Pijl-omlaag.
  4. Tik op het Google-account met de opnamen die je wilt bekijken.

Ontbrekende opnamen vinden

Als er geen back-up van een opname is gemaakt in een account, is de opname mogelijk gemaakt en opgeslagen voordat het account werd toegevoegd. Zo vind je een opname waarvan geen back-up is gemaakt:

1. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  3. Tik naast je Google-accountgegevens op Meer uitvouwen Pijl-omlaag.
  4. Tik op Gebruiken zonder account.

Belangrijk: Je kunt opnamen niet overzetten naar een ander account.

Tekst in een transcript aanpassen
Je kunt één woord per keer wijzigen of verwijderen in een transcript.
  1. Tik op het woord dat je wilt wijzigen en houd dit vast.
  2. Tik op Woord bewerken.
  3. Wijzig het woord in het woord dat je wilt gebruiken.
  4. Tik op Opslaan.
Recorder gebruiken zonder Google-account (Pixel 3 en hoger)

Je kunt Recorder gebruiken zonder Google-account, zodat bepaalde opnamen privé blijven op je Pixel-telefoon. Als Back-up en synchronisatie aanstaat, schakelt je telefoon over naar de Recorder-app om opnamen op te slaan, zelfs als je telefoon niet is gekoppeld aan een Google-account.

Zo gebruik je Recorder zonder account:

1. Open Recorder Recorder-app op je Pixel.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto of initiaal van je account.
  3. Tik naast je Google-accountgegevens op Meer uitvouwen Pijl-omlaag.
  4. Tik op Gebruiken zonder account.
Je opnamen vinden en beheren in een browser

Ga in een webbrowser naar recorder.google.com om je opnamen te vinden en te beheren.

In een webbrowser kun je de opnametitel bewerken, een opname afspelen en zoeken binnen een opname.

Meer informatie over hoe Recorder je gegevens verwerkt

Recorder stuurt audio naar een Google-service of -app op het apparaat om er een transcript van te maken. De audio verlaat je telefoon nooit. Nadat er een transcript is gemaakt, wordt de audio verwijderd door de Google-service of -app.

Lokale regels volgen bij het opnemen

Veel plaatsen hebben wet- of regelgeving die het opnemen van audio verbiedt of beperkt. Deze plaatsen kunnen ook bepalen of je toestemming van anderen of de eigenaar van het gebouw moet hebben voordat je gaat opnemen. Zorg dat je alle toepasselijke wet- en regelgeving naleeft en toestemming van anderen krijgt voordat je een opname van ze maakt. Je mag geen auteursrechtelijk beschermd materiaal opnemen zonder toestemming.