Turvallisuus- ja lakiopas (Pixel 4 ja Pixel 4 XL)

Mistä tuotetiedot löytyvät

Turvallisuusvaroitukset

Säädöstenmukaisuustiedot

Yhdysvallat

Kanada

Euroopan unioni

Singapore

Australia

Intia

Japani

Taiwan

Esteettömyystiedot

Rajoitettu takuu

Mistä tuotetiedot löytyvät

Tämä opas sisältää samat turvallisuuden perusohjeet, jotka löydät myös Pixel 4:n ja Pixel 4 XL:n mukana tulevasta turvallisuus- ja takuuoppaasta. Se sisältää myös muita turvallisuus-, säädöstenmukaisuus- ja takuutietoja Pixel 4:stä ja Pixel 4 XL:stä.

• Turvallisuus-, ympäristö- ja säädöstenmukaisuustiedot: g.co/pixel/safety tai Asetukset ​​Ja sitten Tietoja puhelimesta Ja sitten Turvallisuus- ja lakiopas
  • Ostomaan takuutiedot sekä ohjeet takuuvaatimuksen tekemiseen:  g.co/pixel/warranty
  • Puhelimen sähköiset viranomaismerkinnät ja ominaisabsorptionopeuden arvot:  Asetukset Ja sitten  Tietoja puhelimesta Ja sitten Viranomaismerkinnät
  • Pixel-puhelimen ohjeet:  g.co/pixel/help

Turvallisuusvaroitukset

Varoitus VAROITUS: TURVALLISUUSTIEDOT; LUE ENNEN KÄYTTÖÄ VÄHENTÄÄKSESI HENKILÖVAHINKOJEN, EPÄMUKAVUUDEN, OMAISUUSVAHINGON (MUKAAN LUKIEN PUHELIMEEN KOHDISTUVAN VAHINGON JA MUUN VAARAN) RISKIÄ

Lue alla olevat turvallisuustiedot ennen kuin käytät Pixel 4:ää tai Pixel 4 XL:ää, niin pienennät henkilövahinkojen, epämukavien tuntemusten, Pixel 4:n, Pixel 4 XL:n tai muun omaisuuden vahingoittumisen ja muiden vaarojen riskiä.

Käsittely

Käsittele puhelinta varoen. Puhelin tai sen akku voi vahingoittua, jos taivutat sitä tai jos purat, pudotat, poltat, murskaat tai puhkaiset sen. Älä käytä puhelinta, jonka näytössä on halkeama tai jonka suojus on vahingoittunut. Vahingoittuneen puhelimen käyttäminen voi johtaa akun ylikuumenemiseen tai henkilövahinkoihin. Älä altista puhelinta nesteille, sillä ne voivat aiheuttaa oikosulkuja ja ylikuumenemista.  Jos puhelin kastuu, älä yritä kuivata sitä ulkoisella lämmönlähteellä.

Puhelin on suunniteltu toimimaan 0–35 °C:ssa, ja sen säilytyslämpötila on –20…+45 °C. Älä jätä puhelinta mihinkään, missä lämpötila voi nousta yli 45 asteeseen, kuten auton kojelaudalle tai lämmittimien lähelle. Tämä voi vahingoittaa puhelinta, saada akun ylikuumenemaan tai aiheuttaa tulipalovaaran. Pidä puhelin pois suorasta auringonvalosta ja lämmönlähteiden läheltä. Jos laite kuumenee liikaa, irrota se virtalähteestä (jos se on liitetty sellaiseen), siirrä laite viileämpään paikkaan äläkä käytä sitä, ennen kuin se on jäähtynyt. Puhelimesi on suunniteltu toimimaan parhaiten korkeintaan 2 000 metrin korkeudessa.

Puhelimen tietynlaiset käyttötilat, kuten pelaaminen, videokuvaaminen, taskulamppu tai virtuaalitodellisuustila, voivat saada sen lämpenemään enemmän kuin tavallisessa käytössä. Tämä saattaa saada puhelimen siirtymään virransäästötilaan tai sammumaan väliaikaisesti. Ole erityisen varovainen, kun käytät laitetta näillä tavoilla.

Ota yhteyttä asiakaspalveluun äläkä käytä puhelinta, jos se ei toimi oikein tai se on vahingoittunut. Lue lisää osoitteesta g.co/pixel/support.

Korjaus ja huolto

Älä yritä korjata puhelinta itse. Laitteen purkaminen voi vahingoittaa sitä, mikä voi johtaa vedenkestävyyden heikkenemiseen tai aiheuttaa vammoja. Esimerkiksi laitteen sisältämä lasermoduuli voi vaurioitua purkamisen aikana, mikä saattaa altistaa sinut näkymättömälle mutta vaaralliselle lasersäteilylle.

Lataaminen

Varmista, että ilma pääsee kiertämään puhelimen ja sen virtalähteen ympärillä, kun puhelin on käytössä tai latauksessa. Vaurioituneiden johtojen tai latureiden käyttäminen tai puhelimen lataaminen kosteissa olosuhteissa voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai henkilövahinkoja tai vahingoittaa puhelinta tai muuta omaisuutta. Älä lataa puhelinta sen ollessa märkä. Vältä puhelimen lataamista suorassa auringonvalossa.

Kun lataat puhelinta, liitä laturi puhelimen lähellä olevaan, helposti saavutettavaan pistorasiaan. Kun irrotat laturia pistorasiasta, pidä kiinni laturista, älä johdosta. Älä kierrä tai väännä USB-johtoa äläkä työnnä liitintä porttiin liian voimakkaasti. Jos saat latauksen aikana viestin, jossa kehotetaan irrottamaan laturi, irrota latausjohto. Ennen kuin yrität ladata uudelleen, varmista, että latausjohdon liitin ja puhelimen latausportti ovat kuivat ja vapaat esteistä.

Tämän puhelimen kanssa täytyy käyttää vaihtovirtalaturia, joka on sertifioitu IEC 60950-1/62368-1 ‑standardin mukaiseksi rajoitetuksi virtalähteeksi (5 V DC, enintään 3 A; 9 V DC, korkeintaan 2 A; tai molemmat) ja joka noudattaa CTIA:n akkujärjestelmien IEEE 1725 ‑vaatimuksia. Puhelimen mukana toimitetaan vaihtovirtalaturi, jolla on vaadittava sertifiointi.

Lataa puhelinta vain sen mukana toimitetulla laturilla ja johdolla tai yhteensopivilla lataustarvikkeilla. Yhteensopimattomien lataustarvikkeiden käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai henkilövahinkoja tai vahingoittaa puhelinta tai lisävarusteita. Yhteensopivia lataustarvikkeita on saatavilla Google Storessa ja Googlen valtuuttamien jälleenmyyjien liikkeissä. Tunnistat ne Made for Google ‑merkistä.

Langaton lataus

Puhelimen voi ladata Qi-yhteensopivalla tai Googlen hyväksymällä langattomalla laturilla. Älä aseta langattoman laturin ja puhelimen väliin metalli- tai magneettiesineitä (esim. kolikoita, koruja tai maksukortteja), sillä ne saattavat kuumentua tai häiritä puhelimen latausta. Jos puhelimen kotelo on metallinen tai magneettinen, irrota se ennen langatonta latausta, sillä muuten puhelin tai laturi saattaa ylikuumentua tai lataus häiriintyä.

Pitkäaikainen lämpöaltistus

Puhelin ja laturi lämpenevät normaalissa käytössä ja noudattavat pintalämpötilaa koskevia standardeja ja rajoituksia. Vältä laitteen pitkäkestoista suoraa tai epäsuoraa kosketusta ihoon sen ollessa käytössä tai latauksessa, sillä ihon pitkäkestoinen altistaminen kuumalle voi tuntua epämukavalta tai aiheuttaa palovamman. Älä nuku laitteen tai sen laturin päällä tai vieressä tai peitä niitä peitolla tai tyynyllä. Ota tämä huomioon erityisesti silloin, jos sinulla on fyysinen vaiva, joka vaikuttaa kykyysi havaita lämpöä iholla.

Kuulon heikkeneminen

Pitkäaikainen altistuminen koville äänille (esim. musiikille) voi heikentää kuuloa. Estä mahdolliset kuulovauriot rajoittamalla suurella äänenvoimakkuudella kuuntelua pitkiä aikoja. Jatkuva altistuminen suurille äänenvoimakkuuksille ja taustamelulle voi saada kovat äänet kuulostamaan hiljaisemmilta kuin ne oikeasti ovat. Tarkista äänenvoimakkuus ennen kuulokkeiden tai nappikuulokkeiden käyttöä.

Kuulon suojaaminen

Akku

Puhelimessa on ladattava litiumioniakku. Tämä herkkä osa voi vaurioituessaan vahingoittaa käyttäjää. Älä yritä irrottaa akkua. Jos akku täytyy vaihtaa, ota yhteyttä Googleen tai Googlen valtuuttamaan palveluntarjoajaan. Löydät yhteystiedot osoitteesta g.co/pixel/contact. Muun kuin asiantuntijan suorittama vaihto voi vahingoittaa puhelinta. Virheellinen vaihtotyö tai ei-hyväksytyn akun käyttäminen voi aiheuttaa tulipalo-, räjähdys- tai vuotoriskin taikka muun vaaran. Älä muokkaa, uudelleenvalmista tai kunnosta akkua. Älä puhkaise akkua äläkä yritä työntää siihen esineitä. Älä upota akkua veteen tai muuhun nesteeseen äläkä altista sitä nesteille. Älä altista akkua tulelle, kuumille lämpötiloille ja/tai muille vaaroille. Käytä akkua vain siinä puhelimessa, jolle se on tarkoitettu. Älä oikosulje akkua ja varo, etteivät metalliset tai sähköä johtavat esineet kosketa akun napoja. Varo pudottamasta puhelinta tai akkua. Jos puhelin tai akku putoaa – etenkin kovalle pinnalle – ja huomaat tai epäilet sen vaurioituneen, tilaa laitteen tarkastus Googlelta tai Googlen valtuuttamalta palveluntarjoajalta. Jos akku vuotaa, varo siitä vuotavan nesteen joutumista silmiin, iholle tai vaatteille. Jos nestettä joutuu silmiin, älä hiero silmiä. Huuhtele silmät heti puhtaalla vedellä ja ota yhteyttä lääkäriin.

Tämän puhelimen ladattava litiumioniakku täyttää IEEE 1725 ‑standardit ja muut sovellettavat standardit.

Hävitä puhelin, akku ja lisävarusteet paikallisten määräysten mukaisesti. Älä hävitä niitä tavallisen kotitalousjätteen mukana. Väärä hävitystapa voi aiheuttaa räjähdysvaaran, palovaaran ja/tai muita vaaroja. Älä avaa, murskaa tai polta laitetta tai lämmitä sitä yli 45 °C:n lämpötilaan. Lisätietoja puhelimen kierrätyksestä: g.co/pixel/recycle

Ympäristörajoitukset

Jotta puhelimen osat tai sisäiset virtapiirit eivät vahingoittuisi, älä käytä tai säilytä laitetta tai sen lisävarusteita pölyisissä, savuisissa, kosteissa tai likaisissa olosuhteissa tai magneettikenttien lähellä.  Pidä puhelin poissa suorasta auringonvalosta ja lämmönlähteiden läheltä. Älä jätä puhelinta mihinkään, missä lämpötila voi nousta yli 45 asteeseen, kuten auton sisälle tai kojelaudalle, ikkunalaudalle, lämmittimien lähelle tai ikkunan eteen paikassa, joka altistuu pitkään suoralle auringonvalolle tai voimakkaalle ultraviolettisäteilylle.  Tämä voi vahingoittaa puhelinta, saada akun ylikuumenemaan tai aiheuttaa palo- tai räjähdysvaaran.

Räjähdysvaaralliset tilat

Älä lataa, käytä, säilytä tai kuljeta puhelinta paikassa, jossa säilytetään helposti syttyviä tai räjähtäviä aineita (esim. huoltoasemilla, polttoainevarastoissa tai kemikaalilaitoksissa). Älä käytä puhelinta räjäytystyömailla tai mahdollisesti räjähdysalttiissa tiloissa, kuten polttoaineen tai kemikaalien siirto- tai säilytysalueilla tai alueilla, joiden ilmassa on paljon paloherkkiä kemikaaleja, höyryjä tai hiukkasia (esim. rakeita, pölyä tai metallijauheita). Tällaisissa tiloissa kipinät voivat saada aikaan räjähdyksen tai tulipalon aiheuttaen henkilövahinkoja ja jopa kuoleman. Kiinnitä huomiota kaikkiin ilmoituksiin ja kyltteihin, joissa kerrotaan näiden riskien mahdollisuudesta.

Navigointi; riskioletus

Puhelimella voi käyttää kartta- ja navigointipalveluja. Kartat ja navigointi edellyttävät toimivaa datayhteyttä ja sijaintipalveluita, jotka eivät välttämättä ole käytettävissä aina ja kaikkialla. Kartat ja ohjeet saattavat olla epätarkkoja, ja todelliset olosuhteet voivat poiketa kartasta, datasta, liikenteestä, sisällöstä ja muista tuloksista, joten harkitse tilanteen mukaan kartta- ja navigointipalveluiden käyttämistä ja käytä niitä omalla vastuulla. Lue ohjeet huolella ja noudata kaikkia soveltuvia liikennelakeja ja ‑merkkejä. Olet aina vastuussa omasta käytöksestäsi ja sen seurauksista. AR:n avulla navigointi edellyttää ajan tasalla olevia Google Street View ‑kuvia ja kirkasta ulkovaloa, eikä se ole käytettävissä Intiassa.

Häiriötekijät

Puhelimen käyttäminen tiettyjen aktiviteettien aikana voi häiritä sinua ja aiheuttaa vaaratilanteen sinulle tai muille. Onnettomuuksien välttämiseksi (ja koska se on laitonta useissa paikoissa) älä käytä laitetta ajaessasi, pyöräillessäsi, käyttäessäsi koneita tai tehdessäsi jotain muuta, jolla voi olla vaarallisia seurauksia. Noudata paikallisia lakeja liittyen mobiililaitteiden, kuulokkeiden ja kypärien käyttöön.

Radiotaajuushäiriöt

Noudata sääntöjä, jotka kieltävät langattoman tekniikan (esim. mobiili- tai Wi-Fi-yhteyksien) käytön.  Puhelin on suunniteltu radiotaajuuspäästöjä koskevien määräysten mukaiseksi, mutta langattomien laitteiden käyttö voi vaikuttaa negatiivisesti muihin elektronisiin laitteisiin.  Esimerkiksi lennon aikana tai ennen koneeseen nousua käytä langatonta laitettasi vain lentoyhtiön ohjeiden mukaisesti. Langattoman laitteen käyttö lentokoneessa voi häiritä langattomia verkkoja, vaarantaa lentokoneen toiminnan tai olla lainvastaista. Saatat voida käyttää puhelinta lentokonetilassa.

Lääkintälaitehäiriöt

Puhelin käyttää radioita sekä muita sähkömagneettisia kenttiä muodostavia osia. Se myös sisältää magneetteja. Sähkömagneettiset kentät ja magneetit voivat häiritä sydämentahdistimen tai muiden implantoitujen lääkintälaitteiden toimintaa. Pidä puhelin ja sen laturi aina turvallisen etäisyyden päässä sydämentahdistimesta tai muusta implantoidusta lääkinnällisestä laitteesta. Jos sinulla on kysyttävää puhelimen käyttämisestä sydämentahdistimen tai muun implantoidun lääkintälaitteen lähellä, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. Jos epäilet puhelimen häiritsevän sydämentahdistimesi tai muun implantoidun lääkintälaitteen toimintaa, sammuta puhelin ja pyydä lääkäriltäsi omaa lääkintälaitettasi koskevia ohjeita.

Sairaalat

Sammuta puhelin pyydettäessä sairaaloissa, klinikoilla tai terveydenhuoltolaitoksissa. Pyyntöjen tarkoituksena on estää herkille lääkintälaitteille aiheutuvat mahdolliset häiriöt.

Lasten turvallisuus

Puhelimesi ei ole lelu. Puhelimessa voi olla (tai sen mukana voi tulla) pieniä osia, muovisia kappaleita ja teräväreunaisia osia, jotka voivat aiheuttaa loukkaantumis- tai tukehtumisvaaran. Lapset ovat kuristuneet johtoihin ja kaapeleihin. Pidä puhelimen latauskaapelit ja muut johdot poissa lasten ulottuvilta (yli yhden metrin päässä) äläkä anna lasten leikkiä puhelimella tai sen lisävarusteilla. Lapset voivat vahingoittaa puhelinta tai satuttaa itsensä tai muita. Ota heti yhteyttä lääkäriin, jos lapsi nielee pieniä osia.

Hätäviestintä

Langattomat laitteet eivät välttämättä ole luotettavia hätätilanteiden viestinnässä. Puhelimen toiminta perustuu radiosignaaleihin, joten yhteyttä ei ehkä voida muodostaa tai ylläpitää kaikissa olosuhteissa. Puhelimessa on myös ladattava akku, johon voi vaikuttaa lämpötila, käyttö, vauriot ja muut tekijät. Joillakin oikeudenkäyttöalueilla lähetetään hätätilannetietoja tai hätäviestejä langattomien verkkojen kautta, mutta puhelin ei välttämättä saa aina näitä viestejä. Tämä riippuu verkkoyhteydestä ja muista tekijöistä. Kaikki ominaisuudet, hätätilannetiedot tai hätäviestit eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kielillä.

Terveyteen liittyvät toiminnot

Puhelimesi ja siihen liittyvät liikuntasovellustoiminnot eivät ole lääkintälaitteita, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Niitä ei ole suunniteltu tai tarkoitettu käytettäväksi tautien tai muiden terveydentilojen diagnosointiin tai hoitoon, seurantaan, ehkäisemiseen tai oireiden lievittämiseen.

Radiotaajuusaltistus

Puhelin on arvioitu, ja sen on todettu noudattavan radioaalloille altistumista koskevia viranomaisvaatimuksia. Se on suunniteltu ja valmistettu siten, että radiotaajuusenergialle altistumiselle asetetut rajat eivät ylity.

Maissa, joissa ominaisabsorptionopeuden raja-arvo on 1,6 W/kg laskettuna keskimäärin yhden gramman kudosmassaa kohden, Pixel 4:n korkeimmat ominaisabsorptionopeuden raja-arvot ovat 1,20 W/kg käytettynä korvalla tai 1,34 W/kg 1,0 cm:n etäisyydellä kehosta. Pixel 4 XL:n korkeimmat ominaisabsorptionopeuden arvot ovat 1,35 W/kg käytettynä korvalla tai 1,20 W/kg 1,0 cm:n etäisyydellä kehosta.

Maissa, joissa ominaisabsorptionopeuden raja-arvo on 2,0 W/kg laskettuna keskimäärin kymmenen gramman kudosmassaa kohden, Pixel 4:n korkeimmat ominaisabsorptionopeuden arvot ovat 1,38 W/kg käytettynä korvalla tai 1,42 W/kg 5 mm:n etäisyydellä kehosta. Pixel 4 XL:n korkeimmat ominaisabsorptionopeuden raja-arvot ovat 1,41 W/kg käytettynä korvalla tai 1,39 W/kg 5 mm:n etäisyydellä kehosta.

Löydät kunkin oikeudenkäyttöalueen ominaisabsorptionopeuden raja-arvot puhelimestasi: Asetukset Ja sitten Tietoja puhelimesta Ja sitten Viranomaismerkinnät

Radiotaajuusenergialle altistumisen vähentämiseksi käytä handsfree-vaihtoehtoa, kuten sisäänrakennettua kaiutinpuhelinta, mukana toimitettuja kuulokkeita tai muita vastaavia lisävarusteita. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti.

Luokan 1 lasertuote

Varoitus – Pixel 4 / Pixel 4 XL on luokiteltu luokan 1 lasertuotteeksi, joka täyttää seuraavien standardien vaatimukset: IEC 60825-1:2007 ja IEC 60825-1:2014. Tuotteen optiikka ja rakenne estävät pääsyn luokkaa 1 korkeampaan lasersäteilyyn. Tämä tuote täyttää FDA:n 21 CFR ‑standardin osien 1040.10 ja 1040.11 vaatimukset, paitsi 24.6.2007 julkaistussa 50. laserilmoituksessa mainittujen poikkeusten osalta.  Laitteen käyttö tai säätö muulla kuin tässä oppaassa mainitulla tavalla saattaa johtaa vaaralliselle säteilylle altistumiseen.

Koska laser voi vaurioitua korjauksen tai purkamisen aikana, mikä voi aiheuttaa vaarallisen altistumisen näkymättömälle infrapuna-lasersäteilylle, vain Google tai valtuutettu palveluntarjoaja saa huoltaa tätä tuotetta.

Pixel 4 / Pixel 4 XL: Valmistettu Kiinassa. Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, 94043, USA.

Class 1 laser product

Asianmukainen käsittely ja käyttö

Sovella seuraavia ohjeita puhelimesi käyttämiseen, säilyttämiseen, puhdistamiseen ja hävittämiseen.

Käyttölämpötila

Älä käytä tai lataa puhelinta, kun ympäristön lämpötila on alle 0 °C tai yli 35 °C. Jos puhelimen sisälämpötila ylittää normaalin käyttölämpötilan, puhelin yrittää säädellä lämpötilaa, jolloin toimintakyky ja yhteydet voivat kärsiä, lataus ei ehkä onnistu tai näyttö tai puhelin voi sammua. Puhelinta ei ehkä voi käyttää lämpötilan säätelyn aikana. Siirrä puhelin viileämpään (tai lämpimämpään) paikkaan ja odota muutama minuutti, ennen kuin yrität uudelleen.

Hoito ja puhdistus

Irrota laite laturista ja laturi pistorasiasta ennen niiden puhdistamista, ukkosen aikana tai kun laitteet ovat pitkään käyttämättä. Vältä liuottimia ja hankaavia aineita, jotka voivat vahingoittaa tuotteen pintaa.  Altistuminen meikeille, kemikaaleille ja värjätyille materiaaleille, kuten denimille, voi tahrata vaaleita puhelimia ja koteloita.  Puhdista laite ja sen lisävarusteet puhtaalla, pehmeällä ja kuivalla tai hieman kostealla liinalla, mutta vältä USB-porttien tai muiden aukkojen koskettamista.  Älä käytä puhelimen tai sen lisävarusteiden puhdistukseen kemiallisia puhdistusaineita tai muita kemikaaleja (kuten alkoholia tai bentseeniä). Älä puhdista puhelinta latauksen aikana.

Vedenkestävyys

Puhelimella on IEC-standardin 60529 mukainen IP68-vedenkestävyysluokitus, mutta se ei ole vedenkestävä. Vedenkestävyys voi heikentyä puhelimen normaalin kulumisen, korjauksen, purkamisen tai vahingoittumisen myötä. Älä altista puhelinta nesteille, sillä ne voivat aiheuttaa oikosulkuja ja ylikuumenemista. Laturi ja muut lisävarusteet eivät ole vedenkestäviä eikä niitä pitäisi altista nesteille.

Magneettikentät

Vältä magneettia sisältävien tai magneettiin reagoivien tuotteiden, esim. maksukorttien, pankkikorttien, ääni-/videonauhojen tai magneettisten muistilaitteiden, laittamista puhelimen tai sen laturin/latausjohdon lähelle, koska saatat menettää kyseisiin tuotteisiin tallennettuja tietoja. Magneeteille herkkiä tietovälineitä tulee säilyttää vähintään 5 cm:n päässä puhelimesta.

Ihmisten altistuminen radiotaajuusenergialle

Muiden puhelimien tavoin tämä langaton laite säteilee radiotaajuusenergiaa käytön aikana. ICNIRP:n (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) mukaan radiotaajuusenergian pääasiallinen vaikutus ihmisten terveydelle on sille altistuneen kudoksen kuumeneminen.

Yhdysvaltain FCC-komissio (Federal Communications Commission) on antanut seuraavan lausunnon: ”Jotkin terveyteen ja turvallisuuteen keskittyneet ryhmät ovat tulkinneet tiettyjen raporttien merkitsevän sitä, että langattomien laitteiden käytöllä saattaa olla yhteys syöpään ja muihin sairauksiin, ja riski on mahdollisesti suurempi lapsille kuin aikuisille. Nämä väitteet ovat saaneet yhä enemmän huomiota julkisuudessa, mutta tällä hetkellä langattomien laitteiden ja syövän tai muiden sairausten välisestä syy-yhteydestä ei ole tieteellistä näyttöä.”

Kun radiotaajuusenergian määrä ylittää tietyn määrän (raja-arvon), sille altistuminen ja siihen liittyvä kuumeneminen voivat altistumisen kestosta riippuen aiheuttaa vakavia terveysvaikutuksia, esimerkiksi lämpöhalvauksen tai kudosvaurion (palovamman). Jotta suurelle määrälle radiotaajuusenergiaa altistumisen aiheuttamat terveyshaitat voitaisiin välttää, altistumiselle on raja-arvojen perusteella asetettu rajoituksia, joissa on huomioitu myös varautuminen tieteellisiin epävarmuustekijöihin. Rajoitukset ilmaistaan yleensä ominaisabsorptionopeutena (SAR). Ominaisabsorptionopeus kuvaa nopeutta, jolla keho absorboi radiotaajuusenergiaa. Ominaisabsorptionopeuden arvo testataan niin, että puhelin lähettää radiosäteilyä suurimmalla sille sallitulla teholla kaikilla testattavilla taajuuksilla. Yhdysvaltain FCC määritteli ominaisabsorptionopeuden arvot ensi kertaa vuonna 1996, ja sen jälkeen ne otettiin käyttöön myös muualla.

Seuraavilla verkkosivustoilla on lisätietoja ominaisabsorptionopeuden arvoista:

• fcc.gov
  • icnirp.org
  • ec.europa.eu
  • dot.gov.in

Sairaudet

Pienellä osalla käyttäjistä voi esiintyä päänsärkyä tai epileptisiä tai tajuttomuuskohtauksia, joita laukaisevat visuaaliset ärsykkeet, kuten välkkyvät valot tai kuviot. Oireita voi ilmetä myös henkilöillä, joilla ei ole koskaan aiemmin ollut epileptisiä tai tajuttomuuskohtauksia. Jos sinulla on aiemmin esiintynyt epilepsiaa taikka epileptisiä tai tajuttomuuskohtauksia tai muita sairauksia, joihin uskot puhelimen vaikuttavan, neuvottele lääkärisi kanssa ennen laitteen käyttöä. Lopeta puhelimen käyttö heti ja ota yhteys lääkäriin, jos sinulla on oireita, joiden uskot johtuvan puhelimesta tai joihin uskot puhelimen vaikuttavan (esimerkiksi päänsärkyä tai epileptisiä tai tajuttomuuskohtauksia).

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Toistuva toiminta kuten kirjoittaminen, napauttaminen tai näytön pyyhkäiseminen voi aiheuttaa epämukavia tuntemuksia sormissa, käsissä, ranteissa, käsivarsissa, hartioissa tai muissa ruumiinosissa. Jos olosi alkaa tuntua epämukavalta tällaisen toiminnan seurauksena, lopeta puhelimen käyttö ja ota yhteyttä lääkäriin.

Huolto ja tuki

Vain Google tai Googlen valtuuttama palveluntarjoaja saa korjata puhelimesi. Valtuuttamattomat korjaukset tai muokkaukset voivat vahingoittaa puhelinta pysyvästi sekä vaikuttaa takuuseen ja laitteen säädöstenmukaiseen käyttöön. Ota yhteyttä asiakaspalveluun valtuutetun huollon järjestämiseksi. Löydät verkko-ohjeita ja ‑tukea osoitteesta g.co/pixel/help. Jos lähetät puhelimesi huoltoon, saatat saada korvaavan puhelimen (alkuperäisen puhelimen sijaan).

Säädöstenmukaisuustiedot

Pixel 4:ä / Pixel 4 XL:ää erityisesti koskevat säädöstenmukaisuustiedot sekä sertifiointi- ja yhteensopivuusmerkinnät löytyvät Pixelistä kohdasta Asetukset Ja sitten Tietoja puhelimesta Ja sitten Viranomaismerkinnät sekä puhelimen takaosasta.

Säädöstenmukaisuustiedot: Yhdysvallat

Täyttää FCC:n vaatimukset

Huom. Tämä laite on testattu ja sen on todettu noudattavan luokan B digitaalilaitteille asetettuja vaatimuksia FCC-normien osan 15 mukaisesti. Vaatimusten tarkoitus on suojata kotikäytössä olevat laitteet kohtuullisesti haitalliselta häirinnältä. Laite luo, käyttää ja voi säteillä energiaa radiotaajuuksilla. Jos sitä ei asenneta ja käytetä ohjeiden mukaisesti, laite voi aiheuttaa haitallisia häiriöitä radioliikenteelle. Häiriöt ovat joka tapauksessa mahdollisia joissakin tilanteissa.  Jos laite häiritsee radio- tai televisiolähetysten vastaanottoa, tarkista asia sammuttamalla laite ja käynnistämällä se uudelleen ja yritä korjata tilanne seuraavilla tavoilla:

• Käännä tai siirrä vastaanottimen antennia.
  • Siirrä laitetta ja vastaanotinta kauemmas toisistaan.
  • Kytke laite pistorasiaan, joka on eri virtapiirissä kuin vastaanotin.
  • Pyydä apua jälleenmyyjältä tai kokeneelta radio- ja TV-asentajalta.

Muutokset ja muokkaukset, joita Google ei ole nimenomaisesti hyväksynyt, voivat mitätöidä käyttäjän oikeuden käyttää laitetta.

Tämä laite on FCC-normien osan 15 mukainen. Sen käyttö on sallittu kahdella ehdolla:

1. Laite ei saa aiheuttaa haitallisia häiriöitä.
  2. Laitteen on otettava vastaan kaikki häiriöt, myös sen toimintaa häiritsevät häiriöt.

EMC-vaatimustenmukaisuusilmoitus

Tärkeää: Tämän laitteen, sen laturin ja muiden sen mukana tulleiden lisävarusteiden on osoitettu noudattavan EMC-vaatimuksia tiettyjen ehtojen puitteissa. Näihin kuuluu esimerkiksi yhteensopivien lisälaitteiden käyttö ja suojattujen johtojen käyttö järjestelmän osien välillä. On tärkeää, että käytät yhteensopivia lisälaitteita ja suojattuja johtoja järjestelmän osien välillä vähentääksesi radioiden, televisioiden ja muiden sähkölaitteiden häirinnän mahdollisuutta.

Yhteensopivuus kuulolaitteiden kanssa (HAC)

Pixel 4 ja Pixel 4 XL on arvioitu ja sertifioitu kuulolaitteiden kanssa yhteensopivaksi ANSI C63.19 ‑määrittelyn mukaisesti. Kuulolaiteyhteensopivuuteen kuuluu kaksi eri luokitusta:

• M-luokitus mittaa suojausta radiotaajuushäiriöiltä mikrofonikuuntelussa.
  • T-luokitus mittaa suorituskykyä induktiivisessa kuuntelussa.

FCC-normien mukaan matkapuhelin katsotaan yhteensopivaksi kuulolaitteiden kanssa, jos sen luokitus on M3 tai M4 mikrofonikuuntelussa tai T3 tai T4 induktiivisessa kuuntelussa.

Google-laitteet, jotka ovat yhteensopivia kuulolaitteiden kanssa:

• Pixel  4            M3/T4
  • Pixel 4XL        M3/T4

Puhelin on testattu ja luokiteltu yhteensopiviksi kuulolaitteiden kanssa joidenkin niissä käytettävien langattomien tekniikoiden osalta. Puhelimissa saatetaan kuitenkin käyttää uusia langattomia yhteyksiä, joiden kuulolaiteyhteensopivuutta ei ole vielä testattu. On tärkeää kokeilla puhelimen eri ominaisuuksia huolellisesti ja eri olosuhteissa kuulolaitteen tai sisäkorvaimplantin kanssa ja varmistaa, kuuluuko häiriöitä. Ota yhteyttä palveluntarjoajaan tai Googleen, jos haluat lisätietoja kuulolaiteyhteensopivuudesta. Jos sinulla on kysyttävää puhelimen palautus- tai vaihtokäytännöistä, ota yhteyttä palveluntarjoajaan tai puhelimen jälleenmyyjään.

Kierrätys

Lue lisää kierrättämisestä Yhdysvalloissa osoitteesta g.co/pixel/recycle.

Säädöstenmukaisuustiedot: Kanada

ISED (Innovation, Science and Economic Development Canada), luokka B

Tämä luokan B digitaalilaite noudattaa standardia CAN ICES-3 (B)/NMB-3(B).

Huom. ISED Canadan määräysten mukaisesti muutokset tai muokkaukset, joita Google ei ole nimenomaisesti hyväksynyt, voivat mitätöidä käyttäjän oikeuden käyttää laitetta.

Puhelin noudattaa ISED Canadan lisenssivapaiden laitteiden RSS-standardeja. Niiden käyttö on sallittu kahdella ehdolla:

1. Laite ei saa aiheuttaa häiriöitä.
  2. Laitteen on otettava vastaan kaikki häiriöt, myös sen toimintaa häiritsevät häiriöt.

Taajuusalueella 5 150 – 5 250 MHz toimiva laite on tarkoitettu vain sisäkäyttöön, jotta samaa kanavaa käyttäviä mobiilisatelliittijärjestelmiä ei häiritä.

Säädöstenmukaisuustiedot: EU

Taajuusalueet ja teho

Euroopan unioni, Yhdistynyt kuningaskunta
Tässä annetut tiedot ovat suurimmat sallitut radiotaajuustehot, joita lähetetään radiolaitteiden taajuusalueilla.

Taajuus

Teho

Wi-Fi 2 400 – 2 483,5 MHz

Korkeintaan 20 dBm

Wi-Fi 5 150 – 5 250 MHz

Korkeintaan 23 dBm

Wi-Fi 5 250 – 5 350 MHz

Korkeintaan 23 dBm

Wi-Fi 5 470 – 5 725 MHz

Korkeintaan 23 dBm

Wi-Fi 5 745 – 5 825 MHz Korkeintaan 14 dBm

Bluetooth: 2 400 – 2 483,5 MHz

Korkeintaan 20 dBm

NFC 13,56 MHz

Korkeintaan  0 dBuA/m

GSM 900

Korkeintaan 33,5 dBm

GSM 1800

Korkeintaan 30,5 dBm

UMTS Band I/VIII

Korkeintaan 25 dBm

LTE:1, 3, 7, 8, 20, 28, 38, 40, 42

Korkeintaan 25 dBm

LTE B40 HPUE Korkeintaan 27 dBm
SRD (58–63,5 GHz) Korkeintaan 7 dBm

Radiotaajuushäiriöt

Google ei ole vastuussa radio- tai televisiolähetysten häiriöistä, jotka aiheutuvat näiden laitteiden tai niiden lisävarusteiden luvattomista muokkauksista tai muiden kuin Googlen hyväksymien laitteiden ja johtimien käytöstä. Luvattomista muokkauksista, laitteista tai johtimista aiheutuvien häiriöiden korjaaminen on käyttäjän vastuulla. Google ja valtuutetut jälleenmyyjät tai maahantuojat eivät ole vastuussa vahingoista tai viranomaismääräysten rikkomuksista, jotka aiheutuvat ohjeiden vastaisesta käytöstä.

Direktiivin 2014/53/EU rajoitukset ja vaatimukset
Laitetta saa käyttää vain sisätiloissa, kun sitä käytetään taajuusalueella 5 150 – 5 350 MHz seuraavissa maissa: AT, BE, BG, CY, CZ, DE, DK, EE, EL, ES, FI, FR, HR, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, PL, PT, RO, SE, SI, SK, UK, CH, IS, LI, NO, TR.

EU-vaatimustenmukaisuus

Laitteen käyttöä koskevat varotoimet

Laitteen käyttöä ei suositella tietyissä tilanteissa (esim. ajaessa) eikä tietyissä paikoissa (esim. lentokoneissa, sairaaloissa).

Sähköisten implanttien (sydämentahdistimien, insuliinipumppujen, selkäydinstimulaattoreiden jne.) käyttäjien on käsiteltävä laitetta vähintään 15 senttimetrin etäisyydellä sähköisistä implanteista, ja laitteen on oltava implantin vastakkaisella puolella, kun laitetta käytetään puhelun aikana.

Tämän laitteen paikallinen päähän kohdistuva ominaisabsorptionopeuden arvo on 1,19 Pixel 4:n kohdalla (G020M) ja 1,17 Pixel 4 XL:n kohdalla (G020P).

On suositeltavaa käyttää laitetta mobiiliverkon kuuluvuuden ollessa hyvä, jotta vastaanotetun säteilyn määrä jäisi mahdollisimman pieneksi.  Mobiiliverkon kuuluvuus on todennäköisemmin huono maanalaisilla alueilla, liikkuvissa ajoneuvoissa ja syrjäisillä alueilla.

Laitteen mobiiliverkon hyvä kuuluvuus ilmaistaan mobiiliverkon signaalin vahvuuden tilaosoittimella, jonka valo on sitä voimakkaampi, mitä parempi kuuluvuus on.

On suositeltavaa käyttää handsfree-laitetta. Raskaana olevia naisia suositellaan pitämään laitetta kaukana vatsasta ja teini-ikäisiä kaukana alavatsasta.

Nämä vinkit kerrotaan vain varotoimenpiteenä – laitteen käytöstä ei ole löytynyt vaaratekijöitä.

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromudirektiivi (WEEE-direktiivi) sekä paristo- ja akkudirektiivi

Älä laita akkuja sekajätteeseen

Intiassa tämä merkki tarkoittaa, ettei tuotetta saa hävittää kotitalousjätteen mukana. Tuote täytyy toimittaa käsittelylaitokseen, jossa se voidaan uusiokäyttää ja kierrättää.

Google vakuuttaa, että tämä puhelin on suunniteltu ja valmistettu vuoden 2016 E-Waste (Management) Rules ‑sääntöjen (jäljempänä ”säännöt”) mukaisesti ja erityisesti, että se noudattaa sääntöä 16 (1), joka koskee vaarallisten aineiden käytön vähentämistä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistuksessa sekä vaarallisten aineiden sallittuja enimmäispitoisuuksia homogeenisissa aineissa (lukuun ottamatta liitteessä II mainittuja poikkeuksia).

Elektroniikkajätteen sopimaton käsittely, hävitys, tahaton rikkoutuminen, vahingoittuminen tai virheellinen kierrätys voi aiheuttaa tulipalo- tai räjähdysvaaran ja/tai muita vaaroja ja johtaa jätteen hallitsemattomaan ja ympäristölle haitalliseen hävitykseen estämällä luonnonvarojen uusiokäytön. Jotkin elektroniikkajätteet voivat sisältää vaarallisia kemikaaleja, joiden virheellinen hävitys voi saastuttaa vesistöjä, maaperää ja muita luonnonvaroja. Väärä hävitystapa voi aiheuttaa vaaran ympäristölle sekä eläinten ja ihmisten terveydelle.

RoHS-direktiivin noudattaminen

Tämä tuote noudattaa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviä 2011/65/EU tiettyjen vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta sähkö- ja elektroniikkalaitteissa (RoHS) muutoksineen.

REACH

REACH-asetus (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus N:o 1907/2006 kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista) on kemikaalien tuottamista ja käyttöä koskeva EU-asetus. Google noudattaa kaikkia asetuksen vaatimuksia ja on sitoutunut antamaan asiakkailleen tietoja REACH-asetuksessa määritellyistä erityistä huolta aiheuttavista aineista. Saat lisätietoja lähettämällä viestin Googlelle osoitteeseen Env-Compliance@google.com.

EU:n säännöksiä koskevat kyselyt tulee toimittaa osoitteeseen Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, Ireland.

Valmistajan tiedot

Valmistaja: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, Yhdysvallat, 94043

Maahantuojan tiedot

Maahantuoja: Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irlanti

Säädöstenmukaisuustiedot: Singapore

EMC-vaatimustenmukaisuus

Tärkeää: Tämän laitteen, sen laturin ja muiden sen mukana tulleiden lisävarusteiden on osoitettu noudattavan EMC-vaatimuksia tiettyjen ehtojen puitteissa. Näihin kuuluu esimerkiksi yhteensopivien lisälaitteiden käyttö ja suojattujen johtojen käyttö järjestelmän osien välillä. On tärkeää, että käytät yhteensopivia lisälaitteita ja suojattuja johtoja järjestelmän osien välillä vähentääksesi radioiden, televisioiden ja muiden sähkölaitteiden häirinnän mahdollisuutta.

Ominaisabsorptionopeus (ICNIRP): Pixel 4 ja Pixel 4 XL täyttävät kansainväliset radioaalloille altistumista koskevat vaatimukset. ICNIRP-ohjeiden korkeimmat ominaisabsorptionopeuden arvot on lueteltu alla.

Pixel 4: Päähän kohdistuva ominaisabsorptionopeus (10 g) – 1,19 W/kg, kehoon kohdistuva ominaisabsorptionopeus (10 g) – 1,39 W/kg
Pixel 4 XL: Päähän kohdistuva ominaisabsorptionopeus (10 g) – 1,17 W/kg, kehoon kohdistuva ominaisabsorptionopeus (10 g) – 1,39 W/kg

Säädöstenmukaisuustiedot: Australia

Näiden laitteiden WLAN-toimintoja saa käyttää vain sisätiloissa taajuusalueella 5 150 – 5 350 MHz, jotta samaa kanavaa käyttäviä mobiilisatelliittijärjestelmiä ei häiritä.

Saat yhteyden asiakaspalveluun soittamalla numeroon 1 800 884 355. Korjattavaksi tuodut tuotteet voidaan korvata kunnostetuilla samantyyppisillä tuotteilla alkuperäisen korjaamisen sijaan. Kunnostettuja osia voidaan käyttää tuotteiden korjaamiseen. Jos tuotteet voivat säilyttää käyttäjän luomaa dataa, korjaus tai korvaaminen voi johtaa datan menetykseen.

Säädöstenmukaisuustiedot: Intia

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Puhelimessasi on radiolähetin ja ‑vastaanotin. Se täyttää kansainväliset vaatimukset, jotka koskevat ihmisten sähkömagneettisille kentille altistumisen rajoittamista, ja se on suunniteltu täyttämään radioaalloille altistumista koskevat vaatimukset, jotka Intian televiestintävirasto, viestintä- ja tietotekniikkaministeriö ja hallitus (DoT) ovat laatineet. Ohjeissa käytetään mittayksikkönä ominaisabsorptionopeutta (SAR), joka tarkoittaa kehon absorboimaa radiotaajuussäteilyn määrää puhelimen käytön aikana. Intiassa mobiililaitteiden SAR-raja-arvo on 1,6 W/kg laskettuna yhden gramman kudosmassaa kohden.

Pixel 4 ja Pixel 4 XL täyttävät nämä vaatimukset, kun laitetta käytetään korvalla tai 1 cm:n etäisyydellä kehosta. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti. Pixel 4:n kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,19 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,19 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.  Pixel 4 XL:n kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,19 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,19 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

SAR-arvot ovat saatavilla myös DoT:n / Telecommunication Engineering Centren verkkosivuilla.

Vaikka useimmissa laboratoriotutkimuksissa ei ole havaittu suoraa yhteyttä radiotaajuussäteilylle altistumisen ja terveysvaikutusten välillä, DoT on laatinut matkapuhelinten käytölle seuraavat varotoimet:

Käytä langatonta handsfreelaitetta (kuulokkeet tai kuulokemikrofoni), jossa käytetään heikkotehoista Bluetooth-lähetintä.
Varmista, että matkapuhelimen ominaisabsorptionopeus on pieni.  Puhu lyhyitä puheluita tai lähetä mieluummin tekstiviestejä. Tämä ohje koskee erityisesti lapsia, nuoria ja raskaana olevia naisia.
Käytä matkapuhelinta, kun kuuluvuus on hyvä.  Jos kehoon on implantoitu lääkintälaitteita, pidä matkapuhelin vähintään 15 cm:n etäisyydellä niistä.

Elektroniikkajätteen kierrätystä, hallintaa ja käsittelyä koskeva lausunto

Don't put batteries in trash

Intiassa tämä merkki tarkoittaa, ettei tuotetta saa hävittää kotitalousjätteen mukana. Tuote täytyy toimittaa käsittelylaitokseen, jossa se voidaan uusiokäyttää ja kierrättää.

Google vakuuttaa, että tämä puhelin on suunniteltu ja valmistettu vuoden 2016 E-Waste (Management) Rules ‑sääntöjen (jäljempänä Säännöt) mukaisesti ja erityisesti, että se noudattaa sääntöä 16 (1), joka koskee vaarallisten aineiden käytön vähentämistä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistuksessa sekä vaarallisten aineiden sallittuja enimmäispitoisuuksia homogeenisissa aineissa (lukuun ottamatta liitteessä II mainittuja poikkeuksia).

Elektroniikkajätteen sopimaton käsittely, hävitys, tahaton rikkoutuminen, vahingoittuminen tai virheellinen kierrätys voi aiheuttaa tulipalo- tai räjähdysvaaran ja/tai muita vaaroja ja johtaa jätteen hallitsemattomaan ja ympäristölle haitalliseen hävitykseen estämällä luonnonvarojen uusiokäytön. Jotkin elektroniikkajätteet voivat sisältää vaarallisia kemikaaleja, joiden virheellinen hävitys voi saastuttaa vesistöjä, maaperää ja muita luonnonvaroja. Väärä hävitystapa voi olla vaaraksi ympäristölle sekä eläinten ja ihmisten terveydelle.

Säädöstenmukaisuustiedot: Japani

Laitetta saa käyttää 5 GHz:n taajuudella (W52/W53) vain sisätiloissa, paitsi 5,2 GHz:n High Power Data Communication System Base Station- tai Relay Station- lähetysten tapauksessa.

Tämä on B-luokan laite. Vaikka laite on tarkoitettu käytettäväksi kotiympäristössä,
kuuluvuus voi olla heikko, jos sitä käytetään lähellä radio- tai televisiovastaanotinta. Toimi ohjekirjan mukaisesti.

VCCI-B       VCCI image

Säädöstenmukaisuustiedot: Taiwan

Radiotaajuusaltistus

Pixel 4:n kohdalla ominaisabsorptionopeuden standardiarvo on 2,0 W/kg; testituotteen mitattu arvo on 1,23 W/kg.
Pixel 4 XL:n kohdalla ominaisabsorptionopeuden standardiarvo on 2,0 W/kg; testituotteen mitattu arvo on 1,33 W/kg.

Tämän laitteen liiallinen käyttö voi vahingoittaa näköä.

1. Pidä 10 minuutin tauko, kun käytät laitetta yli 30 minuuttia kerralla.
  2. Pyri siihen, että alle 2-vuotiaat lapset eivät tuijottaisi näyttöä; 2-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset eivät saa tuijottaa näyttöä enempää kuin tunnin päivässä.

Käytä tätä laitetta oikein vähentääksesi sähkömagneettisen säteilyn vaikutusta.

Mikään yritys tai kukaan käyttäjä ei saa muuttaa ilman lupaa tyypihyväksyttyjen pienitehoisten radiotaajuuslaitteiden alkuperäistä taajuutta, lisätä niiden tehoa tai muuttaa niiden ominaisuuksia tai toimintoja.

Pienitehoisten radiotaajuuslaitteiden käyttö ei saa vaikuttaa lentoturvallisuuteen eikä häiritä laillista viestintää; jos häiriöitä havaitaan, laitteet poistetaan käytöstä välittömästi ja niiden käyttöä voidaan jatkaa vasta, kun häiriöt on poistettu.

Edellä mainitulla laillisella viestinnällä tarkoitetaan televiestintälain nojalla harjoitettua radioviestintää. Pienitehoisten radiotaajuuslaitteiden on voitava sietää häiriöt, jotka aiheutuvat laillisesta viestinnästä tai radioaaltosäteilyelektroniikkalaitteista teollisissa, tieteellisissä ja lääketieteellisissä tarkoituksissa.

Tämän laitteen käyttö pyrkii olemaan vaikuttamatta lähellä olevien tutkajärjestelmien toimintaan.

Taiwan RoHS

Taiwan RoHS

Taiwan RoHS

Mallit:
Pixel 4:      G020I, G020M, G020N
Pixel 4 XL:   G020J, G020P, G020Q

Esteettömyystiedot

Pixel 4

ESTEETTÖMYYSOMINAISUUS VAATIMUKSET – KUVAUS ARVO

Puhelimen/laitteiston tiedot

Kosketusnäyttö  Onko laitteessa kosketusnäyttö? Kyllä
Jos laitteessa on kosketusnäyttö, onko se kapasitiivinen (eli lämpöaktivoituva)? Kyllä
Näppäinten tunnistettavuus Onko käyttäjän helppo erottaa näppäimet toisistaan –
Miten näppäimet erotetaan: ovatko ne erilliset, ovatko reunukset korotettuja
Näppäinten keskikohtien etäisyys Mikä on numeronäppäinten keskikohtien välinen etäisyys
Näppäimistön asettelu Vastaako näppäimistön asettelu QWERTY-muotoista kirjoituskonenäppäimistöä? Kyllä
Kaulanauhan tai avainrenkaan kiinnityskohta Onko puhelimessa kohta, johon avainrenkaan tai kaulanauhan voi kiinnittää? Ei
Näppäintoimintojen tunnistettavuus Ovatko numeronäppäimet erivärisiä tai ‑muotoisia kuin muut näppäimet, jolloin ne on helpompi erottaa tunnustelemalla tai katsomalla
Laitteen muoto A. Simpukka
B. Kapula/tikku
C. Liukuva
D. Kääntyvä
E. Kosketusnäyttö
F. Muu
E
Käyttöjärjestelmä Puhelimen käyttöjärjestelmä ja sen versio Android Q
Liukuesteominaisuudet Onko puhelimen pinta luistamaton tai onko siinä korotettuja kohtia? Ei

Liikkuvuus- ja käsittelyominaisuudet

Puhelimen paino Puhelimen paino akun kanssa 162 grammaa
Akun helppo asettaminen Auttavatko akun merkinnät sijoittamaan sen oikeaan kohtaan ja oikein päin
Kaiuttimen tuki Handsfree-käyttö, kun puhelua soitetaan ja kun se on käynnissä: Kyllä
Suojatut/upotetut näppäimet Näppäimet on suojattu tai upotettu niin, että väärän näppäimen painaminen on vähemmän todennäköistä.
Langattomat nappikuulokkeet/kuulokemikrofonit Puhelin tukee langattomia nappikuulokkeita ja kuulokemikrofoneja, esim. Bluetooth-kuulokemikrofoneja. Kyllä
Laitteeseen liittäminen Tämän avulla tietokonetta on mahdollista käyttää tekstinsyöttöterminaalina. Myös erityislaitteet voivat silloin toimia yhdessä puhelimen kanssa. Laitteet voi yhdistää puhelimeen seuraavilla tavoilla:
  • Kaapeli (sähköjohto)
Kyllä
  • Infrapunasignaali (kulkee ilman halki radioaallon tavoin, mutta ei läpäise seiniä tai muita kiinteitä asioita)
Ei
  • Bluetooth tai langaton lähiverkko (radiosignaali, joka kulkee ilman halki ja saattaa läpäistä myös seinät ja muut kiinteät asiat)
Kyllä
  • Muut yhteydet, joita ei mainittu edellä (tarkenna): NFC
Kyllä
Tasainen takaosa, sopii pöydällä käytettäväksi Laitteen takaosa on tasainen, joten se sopii pöydällä käytettäväksi. Kyllä
Vastaaminen kaikilla näppäimillä Puheluun voi vastata millä tahansa näppäimellä. Ei
Kädenliikkeet Osa toiminnoista edellyttää sormilla nipistämistä, kääntämistä tai ranteen kiertämistä. Kyllä
Soittaminen puheentunnistuksella Puhelimella voi soittaa numeroon sanomalla henkilön nimen, jos se on tallennettu yhteystietoihin (puhelimelle luotuun puhelinmuistioon). Kyllä
Ominaisuuksien käyttäminen puheentunnistuksella Ominaisuuksia voi aktivoida antamalla puhelimelle puhekomentoja, jolloin näppäimistön käyttö ei ole aina tarpeen. Kyllä
Automaattinen vastaaminen Puhelin voi vastata automaattisesti tietystä numerosta saapuvaan puheluun. Ei

Näköominaisuudet

Tunnustelemalla erottuvat näppäimet F ja J F- ja J-näppäimissä on korotetut pisteet tai muodot, joista ne voi tunnistaa koskettamalla (koskee vain puhelimia, joissa on QWERTY-näppäimistö).
Numeronäppäinten vakioasettelu Numeronäppäimet on aseteltu tavalliseen tapaan niin, että 1, 2 ja 3 ovat ylhäällä ja *, 0 ja # alhaalla. Kyllä – kosketusnäyttönäppäimistö
Näppäinten tuntopalaute Kun painat näppäintä, tunnet fyysisen klikkauksen ja tiedät painaneesi sitä. Kyllä

Näppäinten äänipalaute Näppäintä painaessasi painallus vahvistetaan äänellä Kyllä
Näppäinten äänitunnistus – puhe Kun painat numeronäppäintä, kuulet kyseisen numeron ja tiedät painaneesi oikeaa näppäintä. Kyllä
Näppäinten äänitunnistus – toiminnot Numeronäppäinten ja toimintonäppäinten painamisesta kuuluvat äänet ovat erilaiset, joten ne on helppo erottaa. Kyllä
Säädettävä kirjasintyyli Voit muuttaa näytöllä käytettävää kirjasinta (fonttia), jolloin tekstin lukeminen voi helpottua. Kyllä
Säädettävä kirjasinkoko Voit muuttaa näytöllä käytettävää kirjasinkokoa, jolloin tekstin lukeminen voi helpottua. Kyllä
Yksilölliset pikanäppäimet Voit määrittää toiminnolle yksittäisen pikanäppäimen tai näppäinsarjan. Kyllä
Näytön ominaisuudet – säädettävä kontrasti Voit parantaa tekstin ja symbolien luettavuutta säätämällä näytön kontrastia.

Kyllä

Näytön ominaisuudet – säädettävä kirkkaus Voit parantaa näytön luettavuutta säätämällä sen kirkkautta. Kyllä
Näytön ominaisuudet – päänäytön koko Päänäytön koko 5,68 tuumaa, kuvasuhde 19:9
Näytön ominaisuudet – päänäytön resoluutio Päänäytön kuvapisteiden eli pikselien määrä – mitä enemmän pisteitä, sitä enemmän yksityiskohtia. 2280 x 1080
Näytön ominaisuudet – värierottelu Näytön tietojen ymmärtäminen ei riipu värinäöstä (eli punaisen värin erottaminen vihreästä ei ole tarpeen). Kyllä
Näytön ominaisuudet – symbolit ja kuvakkeet Valikot voidaan esittää symboleina tai kuvina ruudukossa. Tämä voi helpottaa niiden tulkitsemista ja muistamista. Kyllä
Näytön ominaisuudet – näytön vilkkuminen Päänäyttö ei vilku niin nopeasti, että tästä aiheutuisi haittaa epilepsiasta kärsiville (2–60 Hz:n taajuudella). Kyllä
Soittajan nimen ääneenlukeminen yhteystiedoista Kun saat puhelun, kuulet soittajan nimen, jos se on tallennettu yhteystietoihin. Ei
Tekstiviestien sisäänrakennettu ääneenlukeminen Tekstiviestit voidaan lukea ääneen. Kyllä
Äänivalikot Puhelin lukee valikon vaihtoehdot ääneen, jolloin voit käyttää toimintoja lukematta näyttöä.

Kyllä

Käyttöohje vaihtoehtoisessa muodossa Käyttöohje on saatavilla vaihtoehtoisissa muodoissa, esim. verkossa. Kyllä

Kuulo-ominaisuudet

Värinähälytys Puhelin voidaan asettaa värisemään, kun puhelu tai tekstiviesti saapuu tai ilmoitus/varoitus aktivoituu. Kyllä
Näkyvät hälytykset – saapuvat puhelut Kun puhelu tai tekstiviesti saapuu, näet ilmoituksen, esim. soittajan nimen tai kuvan, jos sellainen on tallennettu yhteystietoihin. Kyllä
Kaksisuuntaiset videopuhelut mobiiliverkoissa Voit soittaa mobiiliverkon välityksellä videopuheluja, joissa molemmat osapuolet näkevät toisensa. Kyllä
Kaksisuuntaiset videopuhelut langattomissa lähiverkoissa Voit soittaa langattoman lähiverkon välityksellä videopuheluja, joissa molemmat osapuolet näkevät toisensa. Kyllä
Kuulokemikrofoni – liitäntätyyppi Liitäntä, jolla kuulokemikrofoni liitetään puhelimeen: USB-C
Yhteensopivuus kuulolaitteiden kanssa Ääni on selkeämpi, kun puhelimen kanssa käytetään T-asennossa olevaa kuulolaitetta. Kyllä
Vaihtoehtoiset kuulolaitetekniikat Ääni on selkeämpi, kun puhelimen kanssa käytetään vaihtoehtoisia liitäntätekniikoita.
Viestivaihtoehdot – MMS-viestit Voit lähettää ja vastaanottaa multimediaviestejä, jotka voivat sisältää kuvia sekä ääni- ja videoleikkeitä. Kyllä
Tekstiviestien personointi ja uudelleenkäyttö Voit luoda usein käytettyjä tekstiviestejä, jotka voidaan lähettää nopeasti kirjoittamatta niitä aina uudestaan. Esimerkiksi: Kokouksessa. Soitan takaisin. Kyllä
Viestivaihtoehdot – sähköposti Voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostiviestejä. Kyllä
Internetvalmiudet Voit selata verkkosivustoja ja käyttää muita verkkopalveluja puhelimella. Kyllä
LISÄOMINAISUUDET Google Pixel 4 on kosketusnäyttölaite. Siinä on kuitenkin fyysinen virtapainike ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet. Kyllä
VALINNAISET OMINAISUUDET JA LISÄVARUSTEET Avoimesta käyttöjärjestelmästä ja esteettömyysominaisuuksista seuraa, että osa ominaisuuksista kuuluu Android-käyttöjärjestelmään, ja niitä voidaan muuttaa tai päivittää tuotteen elinkaaren aikana. Kyllä

Pixel 4 XL

ESTEETTÖMYYSOMINAISUUS VAATIMUKSET – KUVAUS ARVO

Puhelimen/laitteiston tiedot

Kosketusnäyttö  Onko laitteessa kosketusnäyttö? Kyllä
Jos laitteessa on kosketusnäyttö, onko se kapasitiivinen (eli lämpöaktivoituva)? Kyllä
Näppäinten tunnistettavuus Onko käyttäjän helppo erottaa näppäimet toisistaan –
Miten näppäimet erotetaan: ovatko ne erilliset, ovatko reunukset korotettuja

Näppäinten keskikohtien etäisyys Mikä on numeronäppäinten keskikohtien välinen etäisyys
Näppäimistön asettelu Vastaako näppäimistön asettelu QWERTY-muotoista kirjoituskonenäppäimistöä? Kyllä
Kaulanauhan tai avainrenkaan kiinnityskohta Onko puhelimessa kohta, johon avainrenkaan tai kaulanauhan voi kiinnittää? Ei
Näppäintoimintojen tunnistettavuus Ovatko numeronäppäimet erivärisiä tai ‑muotoisia kuin muut näppäimet, jolloin ne on helpompi erottaa tunnustelemalla tai katsomalla
Laitteen muoto A. Simpukka
B. Kapula/tikku
C. Liukuva
D. Kääntyvä
E. Kosketusnäyttö
F. Muu
E
Käyttöjärjestelmä Puhelimen käyttöjärjestelmä ja sen versio Android Q
Liukuesteominaisuudet Onko puhelimen pinta luistamaton tai onko siinä korotettuja kohtia? Ei

Liikkuvuus- ja käsittelyominaisuudet

Puhelimen paino Puhelimen paino akun kanssa 193 grammaa
Akun helppo asettaminen Auttavatko akun merkinnät sijoittamaan sen oikeaan kohtaan ja oikein päin
Kaiuttimen tuki Handsfree-käyttö, kun puhelua soitetaan ja kun se on käynnissä: Kyllä
Suojatut/upotetut näppäimet Näppäimet on suojattu tai upotettu niin, että väärän näppäimen painaminen on vähemmän todennäköistä.
Langattomat nappikuulokkeet/kuulokemikrofonit Puhelin tukee langattomia nappikuulokkeita ja kuulokemikrofoneja, esim. Bluetooth-kuulokemikrofoneja. Kyllä
Laitteeseen liittäminen Tämän avulla tietokonetta on mahdollista käyttää tekstinsyöttöterminaalina. Myös erityislaitteet voivat silloin toimia yhdessä puhelimen kanssa. Laitteet voi yhdistää puhelimeen seuraavilla tavoilla:
  • Kaapeli (sähköjohto)
Kyllä
  • Infrapunasignaali (kulkee ilman halki radioaallon tavoin, mutta ei läpäise seiniä tai muita kiinteitä asioita)
Ei
  • Bluetooth tai langaton lähiverkko (radiosignaali, joka kulkee ilman halki ja saattaa läpäistä myös seinät ja muut kiinteät asiat)
Kyllä
  • Muut yhteydet, joita ei mainittu edellä (tarkenna): NFC
Kyllä
Tasainen takaosa, sopii pöydällä käytettäväksi Laitteen takaosa on tasainen, joten se sopii pöydällä käytettäväksi. Kyllä
Vastaaminen kaikilla näppäimillä Puheluun voi vastata millä tahansa näppäimellä. Ei
Kädenliikkeet Osa toiminnoista edellyttää sormilla nipistämistä, kääntämistä tai ranteen kiertämistä. Kyllä
Soittaminen puheentunnistuksella Puhelimella voi soittaa numeroon sanomalla henkilön nimen, jos se on tallennettu yhteystietoihin (puhelimelle luotuun puhelinmuistioon). Kyllä
Ominaisuuksien käyttäminen puheentunnistuksella Ominaisuuksia voi aktivoida antamalla puhelimelle puhekomentoja, jolloin näppäimistön käyttö ei ole aina tarpeen. Kyllä
Automaattinen vastaaminen Puhelin voi vastata automaattisesti tietystä numerosta saapuvaan puheluun. Ei

Näköominaisuudet

Tunnustelemalla erottuvat näppäimet F ja J F- ja J-näppäimissä on korotetut pisteet tai muodot, joista ne voi tunnistaa koskettamalla (koskee vain puhelimia, joissa on QWERTY-näppäimistö).
Numeronäppäinten vakioasettelu Numeronäppäimet on aseteltu tavalliseen tapaan niin, että 1, 2 ja 3 ovat ylhäällä ja *, 0 ja # alhaalla. Kyllä – kosketusnäyttönäppäimistö
Näppäinten tuntopalaute Kun painat näppäintä, tunnet fyysisen klikkauksen ja tiedät painaneesi sitä. Kyllä

Näppäinten äänipalaute Näppäintä painaessasi painallus vahvistetaan äänellä Kyllä
Näppäinten äänitunnistus – puhe Kun painat numeronäppäintä, kuulet kyseisen numeron ja tiedät painaneesi oikeaa näppäintä. Kyllä
Näppäinten äänitunnistus – toiminnot Numeronäppäinten ja toimintonäppäinten painamisesta kuuluvat äänet ovat erilaiset, joten ne on helppo erottaa. Kyllä
Säädettävä kirjasintyyli Voit muuttaa näytöllä käytettävää kirjasinta (fonttia), jolloin tekstin lukeminen voi helpottua. Kyllä
Säädettävä kirjasinkoko Voit muuttaa näytöllä käytettävää kirjasinkokoa, jolloin tekstin lukeminen voi helpottua. Kyllä
Yksilölliset pikanäppäimet Voit määrittää toiminnolle yksittäisen pikanäppäimen tai näppäinsarjan. Kyllä
Näytön ominaisuudet – säädettävä kontrasti Voit parantaa tekstin ja symbolien luettavuutta säätämällä näytön kontrastia.

Kyllä

Näytön ominaisuudet – säädettävä kirkkaus Voit parantaa näytön luettavuutta säätämällä sen kirkkautta. Kyllä
Näytön ominaisuudet – päänäytön koko Päänäytön koko 6,26 tuumaa, kuvasuhde 19:9
Näytön ominaisuudet – päänäytön resoluutio Päänäytön kuvapisteiden eli pikselien määrä – mitä enemmän pisteitä, sitä enemmän yksityiskohtia. 3040 x 1440
Näytön ominaisuudet – värierottelu Näytön tietojen ymmärtäminen ei riipu värinäöstä (eli punaisen värin erottaminen vihreästä ei ole tarpeen). Kyllä
Näytön ominaisuudet – symbolit ja kuvakkeet Valikot voidaan esittää symboleina tai kuvina ruudukossa. Tämä voi helpottaa niiden tulkitsemista ja muistamista. Kyllä
Näytön ominaisuudet – näytön vilkkuminen Päänäyttö ei vilku niin nopeasti, että tästä aiheutuisi haittaa epilepsiasta kärsiville (2–60 Hz:n taajuudella). Kyllä
Soittajan nimen ääneenlukeminen yhteystiedoista Kun saat puhelun, kuulet soittajan nimen, jos se on tallennettu yhteystietoihin. Ei
Tekstiviestien sisäänrakennettu ääneenlukeminen Tekstiviestit voidaan lukea ääneen. Kyllä
Äänivalikot Puhelin lukee valikon vaihtoehdot ääneen, jolloin voit käyttää toimintoja lukematta näyttöä.

Kyllä

Käyttöohje vaihtoehtoisessa muodossa Käyttöohje on saatavilla vaihtoehtoisissa muodoissa, esim. verkossa. Kyllä

Kuulo-ominaisuudet

Värinähälytys Puhelin voidaan asettaa värisemään, kun puhelu tai tekstiviesti saapuu tai ilmoitus/varoitus aktivoituu. Kyllä
Näkyvät hälytykset – saapuvat puhelut Kun puhelu tai tekstiviesti saapuu, näet ilmoituksen, esim. soittajan nimen tai kuvan, jos sellainen on tallennettu yhteystietoihin. Kyllä
Kaksisuuntaiset videopuhelut mobiiliverkoissa Voit soittaa mobiiliverkon välityksellä videopuheluja, joissa molemmat osapuolet näkevät toisensa. Kyllä
Kaksisuuntaiset videopuhelut langattomissa lähiverkoissa Voit soittaa langattoman lähiverkon välityksellä videopuheluja, joissa molemmat osapuolet näkevät toisensa. Kyllä
Kuulokemikrofoni – liitäntätyyppi Liitäntä, jolla kuulokemikrofoni liitetään puhelimeen: USB-C
Yhteensopivuus kuulolaitteiden kanssa Ääni on selkeämpi, kun puhelimen kanssa käytetään T-asennossa olevaa kuulolaitetta. Kyllä
Vaihtoehtoiset kuulolaitetekniikat Ääni on selkeämpi, kun puhelimen kanssa käytetään vaihtoehtoisia liitäntätekniikoita.
Viestivaihtoehdot – MMS-viestit Voit lähettää ja vastaanottaa multimediaviestejä, jotka voivat sisältää kuvia sekä ääni- ja videoleikkeitä. Kyllä
Tekstiviestien personointi ja uudelleenkäyttö Voit luoda usein käytettyjä tekstiviestejä, jotka voidaan lähettää nopeasti kirjoittamatta niitä aina uudestaan. Esimerkiksi: Kokouksessa. Soitan takaisin. Kyllä
Viestivaihtoehdot – sähköposti Voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostiviestejä. Kyllä
Internetvalmiudet Voit selata verkkosivustoja ja käyttää muita verkkopalveluja puhelimella. Kyllä
LISÄOMINAISUUDET Google Pixel 4 XL on kosketusnäyttölaite. Siinä on kuitenkin fyysinen virtapainike ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet. Kyllä
VALINNAISET OMINAISUUDET JA LISÄVARUSTEET Avoimesta käyttöjärjestelmästä ja esteettömyysominaisuuksista seuraa, että osa ominaisuuksista kuuluu Android-käyttöjärjestelmään, ja niitä voidaan muuttaa tai päivittää tuotteen elinkaaren aikana. Kyllä

Rajoitettu takuu

Rajoitettu takuu on nähtävillä Googlen Laitteistotakuukeskuksessa.

Pixel, Google, G-logo ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.  Wi-Fi® ja Wi-Fi-logo ovat Wi-Fi Alliancen tavaramerkkejä. Bluetooth®-sanamerkki ja ‑logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta.