Turvallisuus- ja lakiopas (Pixel 3a ja Pixel 3a XL 2019)

Mistä tuotetiedot löytyvät

Turvallisuusvaroitukset

Säädöstenmukaisuustiedot

Yhdysvallat

Kanada

Euroopan unioni

Singapore

Australia

Intia

Japani

Taiwan

Esteettömyystiedot

Mistä tuotetiedot löytyvät

Tämä yksityiskohtainen opas sisältää turvallisuuden perusohjeet, jotka löydät myös Pixel 3a:n ja Pixel 3a XL:n mukana tulevasta turvallisuus- ja takuuoppaasta. Se sisältää myös muita turvallisuus-, säädöstenmukaisuus- ja takuutietoja Pixel 3a:sta ja Pixel 3a XL:stä.

• Turvallisuus-, ympäristö- ja säädöstenmukaisuustiedot: g.co/pixel/safety
  • Laitteen ostomaan takuutiedot sekä ohjeet takuuvaatimusten lähettämiseen: g.co/PixelPhoneWarranty
  • Pixel-laitteen sähköiset viranomaismerkinnät ja ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvot: Asetukset Ja sitten Tietoja puhelimesta Ja sitten Viranomaismerkinnät
  • Kattavat verkko-ohjeet: g.co/pixel/help

Turvallisuusvaroitukset

Varoitus VAROITUS: TURVALLISUUSTIEDOT; LUE ENNEN KÄYTTÖÄ VÄHENTÄÄKSESI HENKILÖVAHINKOJEN, EPÄMUKAVUUDEN, OMAISUUSVAHINGON (MUKAAN LUKIEN PUHELIMEEN KOHDISTUVAN VAHINGON JA MUUN VAARAN) RISKIÄ

Alla kuvatuilla varotoimilla voit estää puhelinta, sen lisävarusteita tai siihen liitettyjä laitteita vaurioitumasta ja pienentää henkilövahinkojen, epämukavuuden, omaisuusvahinkojen ja muiden vaarojen riskiä.

Käsittely

Käsittele puhelinta varoen. Laite tai akku voi vahingoittua, jos taivutat laitetta tai jos purat, pudotat, poltat, murskaat tai puhkaiset sen. Älä käytä laitetta, jonka näytössä on halkeama tai jonka suojus on vahingoittunut. Vahingoittuneen laitteen käyttäminen voi johtaa akun ylikuumenemiseen tai henkilövahinkoihin. Älä altista puhelinta nesteille, sillä ne voivat aiheuttaa oikosulkuja ja ylikuumenemista. Jos puhelin kastuu, älä yritä kuivata sitä ulkoisella lämmönlähteellä.

Puhelin on suunniteltu toimimaan parhaiten 0–35 °C:ssa, ja sen säilytyslämpötila on –20…+45 °C. Älä jätä puhelinta mihinkään, missä lämpötila voi nousta yli 45 asteeseen, kuten auton kojelaudalle tai lämmittimien lähelle. Tämä voi vahingoittaa tuotetta, saada akun ylikuumenemaan tai aiheuttaa tulipalovaaran. Pidä puhelin pois suorasta auringonvalosta ja lämmönlähteiden läheltä. Jos laite kuumenee liikaa, irrota se virtalähteestä (jos se on liitetty sellaiseen), siirrä laite viileämpään paikkaan äläkä käytä sitä, ennen kuin se on jäähtynyt.

Puhelimen tietynlaiset käyttötilat, kuten pelaaminen, videokuvaaminen, taskulamppu tai virtuaalitodellisuustila, voivat saada puhelimen lämpenemään enemmän kuin tavallisessa käytössä. Tämä saattaa saada puhelimen siirtymään virransäästötilaan tai sammumaan väliaikaisesti. Ole erityisen varovainen, kun käytät laitetta näillä tavoilla.

Ota yhteyttä asiakaspalveluun äläkä käytä puhelinta, jos se ei toimi oikein tai se on vahingoittunut (g.co/pixel/support)

Korjaus ja huolto

Älä yritä korjata puhelinta tai sen lisävarusteita itse. Laitteen purkaminen voi vahingoittaa laitetta tai aiheuttaa vammoja.

Vain Google tai Googlen valtuuttama palveluntarjoaja saa korjata Pixel 3a:n ja Pixel 3a XL:n. Valtuuttamattomat korjaukset tai muokkaukset voivat vahingoittaa laitetta pysyvästi sekä vaikuttaa takuuseen ja laitteen säädöstenmukaiseen käyttöön. Ota yhteyttä asiakaspalveluun valtuutetun huollon järjestämiseksi. Löydät verkko-ohjeita ja ‑tukea osoitteesta https://g.co/pixel/help

Lataaminen

Varmista, että ilma pääsee kiertämään laturin ja Pixel 3a:n tai Pixel 3a XL:n ympärillä, kun puhelin on käytössä tai latauksessa. Vaurioituneiden johtojen tai latureiden käyttäminen tai puhelimen lataaminen kosteissa olosuhteissa voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai henkilövahinkoja tai vahingoittaa puhelinta tai muuta omaisuutta. Kun lataat puhelinta, liitä laturi puhelimen lähellä olevaan, helposti saavutettavaan pistorasiaan. Vältä laitteen lataamista suorassa auringonpaisteessa. Tämä tuote on tarkoitettu käytettäväksi sertifioidun, IEC 60950-1 ‑standardin mukaisen rajoitetun virtalähteen (LPS) kanssa, jonka nimellisarvot ovat 5 V DC, maks. 3 A; 9 V DC, maks. 2 A tai molemmat näistä. Laitteen kanssa on käytettävä vaihtovirtalaturia, joka noudattaa CTIA:n akkujärjestelmien IEEE 1725 ‑vaatimuksia. Laitteen mukana toimitetaan vaihtovirtalaturi, jolla on vaadittava sertifiointi.

Lataa puhelinta vain sen mukana toimitetulla laturilla ja johdolla tai Google Storesta ostetuilla yhteensopivilla lataustarvikkeilla. Yhteensopimattomien lataustarvikkeiden käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun tai henkilövahinkoja tai vahingoittaa puhelinta tai sen lisävarusteita.

Kun irrotat laturia pistorasiasta, pidä kiinni laturista, älä johdosta. Älä kierrä tai väännä USB-johtoa äläkä työnnä liitintä porttiin liian voimakkaasti. Jos saat latauksen aikana viestin, jossa kehotetaan irrottamaan laturi, irrota latausjohto. Ennen kuin yrität ladata uudelleen, varmista, että latausjohdon liitin ja puhelimen latausportti ovat kuivat ja vapaat esteistä.

Pitkäaikainen lämpöaltistus

Puhelin ja laturi lämpenevät normaalissa käytössä ja noudattavat pintalämpötilan standardeja ja rajoituksia. Vältä laitteen pitkäkestoista suoraa tai epäsuoraa kosketusta ihoon sen ollessa käytössä tai latauksessa: ihon pitkäkestoinen altistaminen kuumalle voi tuntua epämukavalta tai aiheuttaa palovamman. Älä nuku laitteen tai sen laturin päällä tai peitä niitä peitolla tai tyynyllä. Ota tämä huomioon erityisesti silloin, jos sinulla on fyysinen vaiva, joka vaikuttaa kykyysi havaita lämpöä iholla.

Kuulon suojaaminen

Pitkäaikainen altistuminen koville äänille (esim. musiikille) voi heikentää kuuloa. Estä mahdolliset kuulovauriot rajoittamalla suurella äänenvoimakkuudella kuuntelua pitkiä aikoja. Jatkuva altistuminen suurille äänenvoimakkuuksille ja taustamelulle voi saada kovat äänet kuulostamaan hiljaisemmilta kuin ne oikeasti ovat. Tarkista äänenvoimakkuus ennen kuulokkeiden tai nappikuulokkeiden käyttöä.

Kuulon suojaaminen

Akku

Puhelimessa on ladattava litiumioniakku. Tämä herkkä osa voi vaurioituessaan vahingoittaa käyttäjää. Älä yritä irrottaa akkua. Pyydä Googlea tai Googlen valtuuttamaa palveluntarjoajaa vaihtamaan akku. Muun kuin asiantuntijan suorittama vaihto voi vahingoittaa puhelinta. Standardeja noudattamattoman akun käyttö voi aiheuttaa tulipalo-, räjähdys- tai vuotoriskin tai muun vaaratilanteen. Jos akku vuotaa, varo siitä vuotavan nesteen joutumista silmiin, iholle tai vaatteille. Jos nestettä joutuu silmiin, älä hiero silmiä. Huuhtele silmät heti puhtaalla vedellä ja ota yhteyttä lääkäriin. Hävitä puhelin, akku ja lisävarusteet paikallisten ympäristömääräysten mukaisesti. Älä hävitä niitä tavallisen kotitalousjätteen mukana. Väärä hävitystapa voi aiheuttaa räjähdysvaaran, palovaaran ja/tai muita vaaroja. Älä avaa, murskaa tai polta laitetta tai lämmitä sitä yli 45 °C:n lämpötilaan.

Ympäristörajoitukset

Jotta puhelimen osat tai sisäiset virtapiirit eivät vahingoittuisi, älä käytä tai säilytä laitetta tai sen lisävarusteita pölyisissä, savuisissa, kosteissa tai likaisissa olosuhteissa tai magneettikenttien lähellä. Pidä puhelin poissa suorasta auringonvalosta ja lämmönlähteiden läheltä. Älä jätä puhelinta mihinkään, missä lämpötila voi nousta yli 45 asteeseen, kuten auton sisälle tai kojelaudalle, ikkunalaudalle, lämmittimien lähelle tai ikkunan eteen paikassa, joka altistuu pitkään suoralle auringonvalolle tai voimakkaalle ultraviolettisäteilylle. Tämä voi vahingoittaa tuotetta, saada akun ylikuumenemaan tai aiheuttaa
palo- tai räjähdysvaaran.

Räjähdysvaaralliset tilat

Älä käytä, säilytä tai kuljeta puhelinta paikassa, jossa säilytetään helposti syttyviä tai räjähtäviä aineita (esim. huoltoasemilla, polttoainevarastoissa tai kemikaalilaitoksissa). Älä käytä puhelinta räjäytystyömailla tai mahdollisesti räjähdysalttiissa tiloissa, kuten tankkausalueilla, polttoainevarastoissa, aluksen kannen alla, polttoaineen tai kemikaalien siirto- tai säilytyslaitoksissa tai alueilla, joiden ilmassa on kemikaaleja, viljapölyä, metallipölyä tai muita hiukkasia. Tällaisissa tiloissa kipinät voivat saada aikaan räjähdyksen tai tulipalon aiheuttaen henkilövahinkoja ja jopa kuoleman. Kiinnitä huomiota kaikkiin ilmoituksiin ja kyltteihin, joissa mainitaan nämä riskit.

Navigointi

Laitteesi voi sisältää kartta- ja navigointipalveluja. Nämä palvelut edellyttävät toimivaa datayhteyttä ja sijaintipalveluita, jotka eivät aina ole käytettävissä. Kartat ja ohjeet saattavat olla epätarkkoja. Tarkista ohjeet huolellisesti, käytä omaa harkintaasi ja noudata kaikkia soveltuvia liikennelakeja ja ‑merkkejä.

Todelliset olosuhteet ja riskioletus

Kun käytät Google Mapsin / Google Earthin karttatietoja, liikennetietoja, reittiohjeita ja muuta sisältöä, saatat huomata, että todelliset olosuhteet poikkeavat kartan tuloksista ja sisällöstä. Käytä omaa harkintaasi, ja käytä Google Mapsia / Google Earthia omalla vastuullasi. Olet aina vastuussa omasta käytöksestäsi ja sen seurauksista.

Häiriötekijät

Laitteen käyttäminen tiettyjen aktiviteettien aikana voi häiritä sinua ja aiheuttaa vaaratilanteen sinulle tai muille. Onnettomuuksien välttämiseksi (ja koska se on laitonta useissa maissa) älä käytä laitetta ajaessasi, pyöräillessäsi, käyttäessäsi koneita tai tehdessäsi jotain muuta, jolla voi olla vaarallisia seurauksia. Noudata paikallisia lakeja, jotka koskevat mobiililaitteiden, kuulokkeiden ja kypärien käyttöä.

Radiotaajuushäiriöt

Noudata sääntöjä, jotka kieltävät langattoman tekniikan (esim. mobiili- tai Wi-Fi-yhteyksien) käytön. Laite on suunniteltu radiotaajuuspäästöjä koskevien määräysten mukaiseksi, mutta langattomien laitteiden käyttö voi vaikuttaa negatiivisesti muihin elektronisiin laitteisiin. Esimerkiksi lennon aikana tai ennen koneeseen nousua käytä langatonta laitettasi vain lentoyhtiön ohjeiden mukaisesti. Langattoman laitteen käyttö lentokoneessa voi häiritä langattomia verkkoja, vaarantaa lentokoneen toiminnan tai olla lainvastaista. Voit ehkä käyttää laitetta lentokonetilassa.

Lääkintälaitehäiriöt

Laite käyttää radiota ja muita sähkömagneettisia kenttiä muodostavia osia sekä sisältää magneetteja. Sähkömagneettiset kentät ja magneetit voivat häiritä sydämentahdistimen tai muiden implantoitujen ja lähellä olevien lääkintälaitteiden toimintaa. Pidä puhelinta ja sen laturia aina yli 15 cm:n etäisyydellä ihosta sydämentahdistimen kohdalla. Älä pidä puhelinta sillä puolella kehoa, jolle sydämentahdistin tai muu lääkintälaite on implantoitu tai jonka lähellä lääkintälaite sijaitsee. Älä pidä puhelinta rintataskussa tai taskussa, joka on lähellä sydämentahdistinta tai muuta implantoitua tai lähellä olevaa lääkintälaitetta. Jos sinulla on kysyttävää Google-laitteiden käyttämisestä sydämentahdistimen tai muun implantoidun tai lähellä olevan lääkintälaitteen lähellä, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. Jos epäilet laitteen häiritsevän sydämentahdistimen tai lääkintälaitteen toimintaa, sammuta laite ja pyydä lääkäriltäsi omaa lääkintälaitettasi koskevia ohjeita.

Sairaalat

Sammuta langaton laite pyydettäessä sairaaloissa, klinikoilla tai terveydenhuoltolaitoksissa. Tämän tarkoituksena on estää herkkien lääkintälaitteiden mahdollinen häirintä.

Lasten turvallisuus

Puhelimessa on (tai sen mukana tulee) pieniä osia, muovisia kappaleita ja teräväreunaisia osia, jotka voivat aiheuttaa loukkaantumis- tai tukehtumisvaaran. Latauskaapeli voi aiheuttaa kuristumisvaaran pienille lapsille. Älä jätä puhelinta tai sen lisävarusteita pienten lasten ulottuville äläkä anna pienten lasten leikkiä niillä. Pienet lapset voivat vahingoittaa puhelinta tai satuttaa itsensä tai muita. Ota heti yhteyttä lääkäriin, jos lapsi nielee pieniä osia.

Hätäviestintä

Laitteen toiminta perustuu radiosignaaleihin, joten yhteyttä ei ehkä voida muodostaa tai ylläpitää kaikissa olosuhteissa. Langattomat laitteet eivät välttämättä ole luotettavia hätätilanteiden viestinnässä. Joillakin oikeudenkäyttöalueilla hätätilannetietoja lähetetään langattomien verkkojen kautta, mutta laitteesi ei välttämättä saa aina näitä viestejä. Tämä riippuu verkkoyhteydestä.

Terveyteen liittyvät toiminnot

Puhelimesi ja siihen liittyvät kuntoilusovellustoiminnot eivät ole lääkintälaitteita, ja ne on tarkoitettu vain tiedoksi. Niitä ei ole suunniteltu tai tarkoitettu käytettäväksi tautien tai muiden terveydentilojen diagnosointiin tai hoitoon, seurantaan, ehkäisemiseen tai oireiden lievittämiseen.

Asianmukainen käsittely ja käyttö

Noudata seuraavia ohjeita, kun käytät, säilytät, puhdistat tai hävität puhelintasi:

Käyttölämpötila

Älä käytä tai lataa puhelinta, kun ympäristön lämpötila on alle 0 °C tai yli 35 °C. Jos puhelimen sisälämpötila ylittää normaalin käyttölämpötilan, puhelin yrittää säädellä lämpötilaa, jolloin toimintakyky ja yhteydet voivat kärsiä, lataus ei ehkä onnistu tai näyttö tai puhelin voi sammua. Puhelinta ei ehkä voi käyttää lämpötilan säätelyn aikana. Siirrä puhelin viileämpään (tai lämpimämpään) paikkaan ja odota muutama minuutti, ennen kuin yrität uudelleen.

Hoito ja puhdistus

Irrota laite laturista ja laturi pistorasiasta ennen niiden puhdistamista, ukkosen aikana tai kun laitteet ovat pitkään käyttämättä. Vältä liuottimia ja hankaavia aineita, jotka voivat vahingoittaa tuotteen pintaa. Altistuminen meikeille, kemikaaleille ja värjätyille materiaaleille, kuten denimille, voi tahrata vaaleita puhelinkoteloita. Puhdista laite ja sen lisävarusteet puhtaalla, pehmeällä ja kuivalla tai hieman kostealla liinalla, mutta vältä USB-porttien tai muiden aukkojen koskettamista. Älä käytä puhelimen tai sen lisävarusteiden puhdistukseen kemiallisia puhdistusaineita tai muita kemikaaleja (kuten alkoholia tai bentseeniä). Älä puhdista laitetta latauksen aikana.

Magneettikentät

Vältä magneettia sisältävien tai magneettiin reagoivien tuotteiden, esim. luottokorttien, pankkikorttien, ääni-/videonauhojen tai magneettisten muistilaitteiden, laittamista tämän tuotteen tai sen laturin/latausjohdon lähelle, koska saatat menettää kyseisiin tuotteisiin tallennettuja tietoja. Magneeteille herkkiä tietovälineitä tulee säilyttää vähintään 5 cm:n päässä tästä puhelimesta.

Ihmisten altistuminen radiotaajuusenergialle

Muiden puhelimien tavoin puhelimesi säteilee radiotaajuusenergiaa (RF) käytön aikana. ICNIRP:n (International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) mukaan radiotaajuusenergian pääasiallinen vaikutus ihmisten terveydelle on sille altistuneen kudoksen kuumeneminen.

Yhdysvaltain FCC-komissio (Federal Communications Commission) on antanut seuraavan lausunnon: ”Jotkin terveyteen ja turvallisuuteen keskittyneet ryhmät ovat tulkinneet tiettyjen raporttien merkitsevän sitä, että langattomien laitteiden käytöllä saattaa olla yhteys syöpään ja muihin sairauksiin, ja riski on mahdollisesti suurempi lapsille kuin aikuisille. Nämä väitteet ovat saaneet yhä enemmän huomiota julkisuudessa, mutta tällä hetkellä langattomien laitteiden ja syövän tai muiden sairausten välisestä syy-yhteydestä ei ole tieteellistä näyttöä.”

Kun radiotaajuusenergian määrä ylittää tietyn määrän (raja-arvon), sille altistuminen ja siihen liittyvä kuumeneminen voivat altistumisen kestosta riippuen aiheuttaa vakavia terveysvaikutuksia, esimerkiksi lämpöhalvauksen tai kudosvaurion (palovamman). Jotta suurelle määrälle radiotaajuusenergiaa altistumisen aiheuttamat terveyshaitat voitaisiin välttää, altistumiselle on raja-arvojen perusteella asetettu rajoituksia, joissa on huomioitu myös varautuminen tieteellisiin epävarmuustekijöihin. Rajoitukset ilmaistaan yleensä ominaisabsorptionopeutena (SAR). Ominaisabsorptionopeus kuvaa nopeutta, jolla keho absorboi radiotaajuusenergiaa. SAR-arvo testataan niin, että puhelin lähettää radiosäteilyä suurimmalla sille sallitulla teholla kaikilla testattavilla taajuuksilla. Yhdysvaltain FCC määritteli SAR-rajat ensi kertaa vuonna 1996, ja sen jälkeen ne otettiin käyttöön myös muualla.

Seuraavilla sivuilla on lisätietoja SAR-arvoista:

• fcc.gov
  • icnirp.org
  • ec.europa.eu

Pixel 3a ja Pixel 3a XL on testattu ja todettu Yhdysvaltojen, Kanadan, EU:n, Japanin, Australian, Singaporen, Intian ja Taiwanin SAR-määräysten mukaisiksi. Löydät kunkin oikeudenkäyttöalueen SAR-arvot Pixelistä valitsemalla Asetukset Ja sitten Tietoja puhelimesta Ja sitten Viranomaismerkinnät.

Huolto ja tuki

Löydät verkko-ohjeita ja ‑tukea osoitteesta g.co/pixel/help. Jos lähetät puhelimesi huoltoon, saatat saada korvaavan puhelimen (alkuperäisen puhelimen tilalle).

Säädöstenmukaisuustiedot

Löydät Pixel 3a:ta / Pixel 3a XL:ää koskevat säädöstenmukaisuustiedot, sertifioinnit ja yhteensopivuusmerkinnät valitsemalla Pixelillä Asetukset Ja sitten Tietoja puhelimesta Ja sitten Viranomaismerkinnät sekä joillakin alueilla myös laitteen takaosasta.

EMC-vaatimustenmukaisuusilmoitus

Tärkeää: Tämän laitteen, sen laturin ja muiden sen mukana tulleiden lisävarusteiden on osoitettu noudattavan EMC-vaatimuksia tiettyjen ehtojen puitteissa. Näihin kuuluu esimerkiksi yhteensopivien lisälaitteiden käyttö ja suojattujen johtojen käyttö järjestelmän osien välillä. On tärkeää, että käytät yhteensopivia lisälaitteita ja suojattuja johtoja järjestelmän osien välillä vähentääksesi radioiden, televisioiden ja muiden sähkölaitteiden häirinnän mahdollisuutta.

Säädöstenmukaisuustiedot: Yhdysvallat

FCC-määräysten noudattaminen

Laitteen on testattu noudattavan luokan B digitaalilaitteiden rajoituksia FCC-normien osan 15 mukaisesti. Vaatimusten tarkoitus on suojata kotikäytössä olevat laitteet kohtuullisesti haitalliselta häirinnältä. Laite luo, käyttää ja voi säteillä energiaa radiotaajuuksilla. Jos sitä ei asenneta ja käytetä ohjeiden mukaisesti, laite voi aiheuttaa haitallisia häiriöitä radioliikenteelle. Häiriöt ovat joka tapauksessa mahdollisia joissakin tilanteissa. Jos laite häiritsee radio- tai televisiolähetysten vastaanottoa, tarkista asia sammuttamalla laite ja käynnistämällä se uudelleen ja yritä korjata tilanne seuraavilla tavoilla:

• Käännä tai siirrä vastaanottimen antennia.
  • Siirrä laitetta ja vastaanotinta kauemmas toisistaan.
  • Kytke laite pistorasiaan, joka on eri virtapiirissä kuin vastaanotin.
  • Pyydä apua jälleenmyyjältä tai kokeneelta radio- ja TV-asentajalta.

Muutokset ja muokkaukset, joita Google ei ole nimenomaisesti hyväksynyt, voivat mitätöidä käyttäjän oikeuden käyttää laitetta.

Tämä laite on FCC-normien osan 15 mukainen. Niiden käyttö on sallittu kahdella ehdolla:

1. Laite ei saa aiheuttaa haitallisia häiriöitä.
  2. Laitteen tulee ottaa vastaan kaikki häiriöt, myös sen toimintaa häiritsevät häiriöt.

Radiotaajuusaltistus

Laite noudattaa Yhdysvaltain FCC-komission (Federal Communications Commission) asetuksia radioaalloille altistumisesta ja on suunniteltu ja valmistettu siten, että FCC:n radiotaajuuksille altistumisen turvarajat eivät ylity. FCC:n radiotaajuusaltistukseen liittyvien vaatimusten noudattamiseksi kehon lähellä tapahtuva käyttö on rajoitettu vyökiinnikkeisiin, pidikkeisiin ja muihin vastaaviin lisävarusteisiin, joissa ei ole metalliosia ja jotka pitävät laitteen (antenni mukaan lukien) vähintään 10 mm:n päässä käyttäjän kehosta.

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Tämä laite on suunniteltu täyttämään Yhdysvaltain FCC:n vaatimukset, jotka koskevat altistumista radioaalloille.

Yhdysvalloissa käytössä oleva ominaisabsorptionopeuden raja-arvo on 1,6 W/kg laskettuna keskimäärin yhden gramman kudosmassaa kohden. Tämän laitetyypin korkein FCC:lle ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden arvo täyttää tämän vaatimuksen. Pixel 3a ja Pixel 3a XL täyttävät radiotaajuusvaatimukset käytettäessä laitetta korvalla tai 1 cm:n etäisyydellä kehosta.  Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti.

Pixel 3a:n (G020E) FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,18 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,17 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a:n (G020F) FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,18 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,18 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a:n (G020G) FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,15 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,19 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a:n (G020H) FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,19 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,19 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a XL:n (G020A) FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,19 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,19 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a XL:n (G020B) FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,18 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,18 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a XL:n (G020C) FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,33 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,18 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a XL:n (G020D) FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,20 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,19 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Yhteensopivuus kuulolaitteiden kanssa (HAC)

Pixel 3a ja Pixel 3a XL (alla mainitut mallit) on arvioitu ja sertifioitu kuulolaitteiden kanssa yhteensopivaksi ANSI C63.19-2011 ‑määrittelyn mukaisesti. Kuulolaiteyhteensopivuuteen kuuluu kaksi eri luokitusta:
M-luokitus mittaa suojausta radiotaajuushäiriöiltä mikrofonikuuntelussa ja T-luokitus mittaa suorituskykyä induktiivisessa kuuntelussa.

Google-laitteet, jotka ovat yhteensopivia kuulolaitteiden kanssa:

• Pixel 3a (G020E & G020G)            M3/T3
  • Pixel 3a XL (G020A & G020C)        M3/T3

FCC-normien mukaan matkapuhelin katsotaan yhteensopivaksi kuulolaitteiden kanssa, jos sen luokitus on M3 tai M4 mikrofonikuuntelussa tai T3 tai T4 induktiivisessa kuuntelussa.

Pixel 3a ja Pixel 3a XL (yllämainitut mallit) on testattu ja luokiteltu yhteensopiviksi kuulolaitteiden kanssa joidenkin niiden langattomien tekniikoiden osalta. On tärkeää kokeilla puhelimen eri ominaisuuksia huolellisesti ja eri olosuhteissa kuulolaitteen tai sisäkorvaimplantin kanssa ja varmistaa, kuuluuko häiriöitä. Ota yhteyttä operaattoriin tai Googleen, jos haluat lisätietoja kuulolaiteyhteensopivuudesta. Jos sinulla on kysyttävää puhelimen palautus- tai vaihtokäytännöistä, ota yhteyttä operaattoriin tai puhelimen jälleenmyyjään.

Googlen laitteet täyttävät Yhdysvaltain FCC:n asettamat kuulolaiteyhteensopivuuden vaatimukset.

Kierrätys

Tietoja kierrätyksestä Yhdysvalloissa on osoitteessa g.co/pixel/recycle

Säädöstenmukaisuustiedot: Kanada

ISED (Innovation, Science and Economic Development Canada), luokka B

Tämä luokan B digitaalilaite noudattaa kanadalaista standardia ICES-003.CAN ICES-3(B)/NMB-3(B).

Cet appareil numérique de la classe B est conforme à la norme NMB-003 du Canada.

Huom. ISED Canadan määräysten mukaisesti muutokset tai muokkaukset, joita Google ei ole nimenomaisesti hyväksynyt, voivat mitätöidä käyttäjän oikeuden käyttää laitetta.

ISED:n (Innovation, Science and Economic Development Canada) ilmoitukset

Pixel 3a ja Pixel 3a XL (alla mainitut mallit) noudattavat ISED:n/IC:n (Innovation, Science and Economic Development Canada) lisenssivapaiden laitteiden RSS-standardeja. Niiden käyttö on sallittu kahdella ehdolla:
  1. Laitteet eivät saa aiheuttaa häiriöitä.
  2. Laitteiden on otettava vastaan kaikki häiriöt, myös sen toimintaa häiritsevät häiriöt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'Industrie Canada applicables aux appareils radio
exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

1. L'appareil ne doit pas produire de brouillage.

L'utilisateur de l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Taajuusalueella 5 150 – 5 250 MHz toimiva laite on tarkoitettu vain sisäkäyttöön, jotta samaa kanavaa käyttäville mobiilisatelliittijärjestelmille ei aiheudu haitallista häiriötä.

les dispositifs fonctionnant dans la bande de 5 150 à 5 250 MHz sont réservés uniquement pour une utilisation à l’intérieur afin de réduire les risques de brouillage préjudiciable aux systèmes de satellites mobiles utilisant les mêmes canaux

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Pixel 3a:n ja Pixel 3a XL:n (alla mainittujen mallien) lähetysteho ei ylitä Industry Canadan (IC) määrittämiä radiotaajuuksia koskevia altistusrajoja. Nämä laitteet on tarkistettu, ja niiden on todettu noudattavan IC:n asettamia radiotaajuuksia koskevia altistusrajoja. Normaalissa käytössä tulee minimoida laitteiden kosketus ihmiskehoon.

Kun käytät Pixel 3a:ta tai Pixel 3a XL:ää kehon lähellä (muuten kuin kädessä tai korvalla), pidä se vähintään 10 mm:n etäisyydellä kehosta. Laitteen radiotaajuuksille altistus on testattu tällaisessa käyttötilanteessa. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita.

Pixel 3a:n (G020G) IC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,15 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,19 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a XL:n (G020C) IC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,33 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,18 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Laite on sertifioitu käytettäväksi Kanadassa. Laitteen tila Industry Canadan radiolaitteiden luettelossa on nähtävissä osoitteessa http://www.ic.gc.ca/app/sitt/reltel/srch/nwRdSrch.do
Lisää Kanadaa koskevia tietoja radiotaajuuksille altistumisesta on saatavilla osoitteessa http://www.ic.gc.ca/eic/site/smt-gst.nsf/eng/sf08792.html

Säädöstenmukaisuustiedot: EU

EU-vaatimustenmukaisuusilmoitus

Google LLC vakuuttaa, että Pixel 3a ja Pixel 3a XL (alla mainitut mallit) noudattavat direktiiviä 2014/53/EU (radiolaitedirektiivi).

Direktiivin 2014/53/EU rajoitukset ja vaatimukset
Laitetta saa käyttää vain sisätiloissa, kun sitä käytetään taajuusalueella 5 150 – 5 350 MHz seuraavissa maissa: AT, BE, BG, CY, CZ, DE, DK, EE, EL, ES, FI, FR, HR, HU, IE, IT, LT, LU, LV, MT, NL, PL, PT, RO, SE, SI, SK, UK, CH, IS, LI, NO ja TR.

EU-vaatimustenmukaisuus

Taajuusalueet ja teho

Euroopan unioni, Yhdistynyt kuningaskunta
Tässä annetut tiedot ovat suurimmat sallitut radiotaajuustehot, joita lähetetään radiolaitteiden taajuusalueilla.

Taajuus

Teho

Wi-Fi 2 400 – 2 483,5 MHz

Korkeintaan 20 dBm

Wi-Fi 5 150 – 5 250 MHz

Korkeintaan 21 dBm

Wi-Fi 5 250 – 5 350 MHz

Korkeintaan 21 dBm

Wi-Fi 5 470 – 5 725 MHz

Korkeintaan 21 dBm

Wi-Fi 5 745 – 5 825 MHz Korkeintaan 14 dBm

Bluetooth: 2 400 – 2 483,5 MHz

Korkeintaan 18 dBm

NFC 13,56 MHz

Korkeintaan 9 dBuA/m

GSM 900

Korkeintaan 34 dBm

GSM 1800

Korkeintaan 31 dBm

UMTS Band I/VIII

Korkeintaan 25,7 dBm

LTE: 1, 8, 20, 38, 40

Korkeintaan 25,7 dBm

LTE: 3 Korkeintaan 24,0 dBm
LTE: 7, 28 Korkeintaan 24,5 dBm

Radiotaajuushäiriöt

Google ei ole vastuussa radio- tai televisiolähetysten häiriöistä, jotka aiheutuvat näiden laitteiden tai niiden lisävarusteiden luvattomista muokkauksista tai muiden kuin Googlen hyväksymien laitteiden ja johtimien käytöstä. Luvattomista muokkauksista, laitteista tai johtimista aiheutuvien häiriöiden korjaaminen on käyttäjän vastuulla. Google ja valtuutetut jälleenmyyjät tai jakelijat eivät ole vastuussa vahingoista tai viranomaismääräysten rikkomuksista, jotka aiheutuvat näiden ohjeiden vastaisesta käytöstä.

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot – EU

Nämä laitteet on tarkoitettu käytettäviksi tyypillisessä luokan B kotiympäristössä.

Pixel 3a ja Pixel 3a XL (alla mainitut mallit) täyttävät radiotaajuusvaatimukset, jotka koskevat laitteen käyttöä korvalla tai 0,5 cm:n etäisyydellä kehosta. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti.

Pixel 3a:n (G020E) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 0,89 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,47 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Pixel 3a:n (G020F) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,43 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,55 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Pixel 3a:n (G020H) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 0,95 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,56 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Pixel 3a XL:n (G020A) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,50 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,62 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Pixel 3a XL:n (G020B) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,36 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,52 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Pixel 3a:n (G020D) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,26 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,59 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromudirektiivi (WEEE-direktiivi) sekä paristo- ja akkudirektiivi

Älä laita akkuja sekajätteeseen

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromudirektiivi (WEEE-direktiivi) edellyttää, että kaikki sähkö- ja elektroniikkalaitteet, mukaan lukien puhelin ja sen lisävarusteet, merkitään erilliskeräysmerkinnällä (jäteastia, jonka yli on vedetty rasti). Merkintä tarkoittaa, ettei laitetta saa hävittää lajittelemattoman kotitalousjätteen mukana. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SER) hävittäminen kotitalousjätteen mukana voi aiheuttaa vaaraa ympäristölle ja ihmisten terveydelle, sillä laitteissa, paristoissa ja akuissa käytetään vaarallisia aineita.

WEEE-direktiivin mukaisesti jokainen EU:n jäsenmaa on vastuussa sähkö- ja elektroniikkalaiteromun käsittelystä, keräämisestä ja vastuullisesta hävittämisestä. Ennen kuin hävität laitteen, mieti miten voit vähentää tuottamasi SER-jätteen määrää. Harkitse esimerkiksi laitteen uudelleenkäyttöä, kunnostamista tai sisustuskäyttöä. Pidentämällä laitteen käyttöikää voit vähentää romun määrää ja tukea EU:n tavoitteiden saavuttamista.

Käytännön toteutuminen edellyttää, että toimitat tuottamasi sähkö- ja elektroniikkaromun sille varattuihin keräyspisteisiin. Lisätietoja SER-keräyspisteistä saat paikallisilta viranomaisilta tai jälleenmyyjältä.

RoHS-direktiivin noudattaminen

Tämä tuote noudattaa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviä 2011/65/EU tiettyjen vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta sähkö- ja elektroniikkalaitteissa (RoHS) muutoksineen.

REACH

REACH-asetus (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus N:o 1907/2006 kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista) on kemikaalien tuottamista ja käyttöä koskeva EU-asetus. Google noudattaa kaikkia asetuksen vaatimuksia ja on sitoutunut antamaan asiakkailleen tietoja REACH-asetuksessa määritellyistä erityistä huolta aiheuttavista aineista. Saat lisätietoja lähettämällä Googlelle viestiä osoitteeseen Env-Compliance@google.com.

EU:n säännöksiä koskevat kyselyt tulee toimittaa osoitteeseen Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, Ireland.

Valmistajan tiedot

Valmistaja: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, Yhdysvallat, 94043

Maahantuojan tiedot

Maahantuoja: Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irlanti

Säädöstenmukaisuustiedot: Singapore

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Pixel 3a ja Pixel 3a XL (alla mainitut mallit) on tarkistettu, ja niiden on todettu noudattavan EU:n asettamia radiotaajuuksia koskevia altistusrajoja. Normaalissa käytössä tulee minimoida laitteiden kosketus ihmiskehoon. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita.

Kun käytät laitetta kehon lähellä (muuten kuin kädessä tai korvalla), pidä se vähintään 5 mm:n etäisyydellä kehosta. Laitteen radiotaajuuksille altistus on testattu tällaisessa käyttötilanteessa.

Pixel 3a:n (G020F) EU:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,38 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,55 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a XL:n (G020B) EU:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,36 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,52 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Säädöstenmukaisuustiedot: Australia

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Pixel 3a ja Pixel 3a XL (alla mainitut mallit) täyttävät radiotaajuusvaatimukset, jotka koskevat laitteen käyttöä korvalla tai 0,5 cm:n etäisyydellä kehosta.  Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti.

Pixel 3a:n (G020F) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,38 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,55 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Pixel 3a XL:n (G020B) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,36 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,52 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Näiden laitteiden WLAN-toimintoja saa käyttää vain sisätiloissa taajuusalueella 5 150 – 5 350 MHz, jotta samaa kanavaa käyttäville mobiilisatelliittijärjestelmille ei aiheudu haitallista häiriötä.

Säädöstenmukaisuustiedot: Intia

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Puhelimessasi on radiolähetin ja ‑vastaanotin. Se täyttää kansainväliset vaatimukset, jotka koskevat ihmisten sähkömagneettisille kentille altistumisen rajoittamista, ja se on suunniteltu täyttämään radioaalloille altistumista koskevat vaatimukset, jotka Intian televiestintävirasto, viestintä- ja tietotekniikkaministeriö ja hallitus (DoT) ovat laatineet. Ohjeissa käytetään mittayksikkönä ominaisabsorptionopeutta (SAR), joka tarkoittaa kehon absorboimaa radiotaajuussäteilyn määrää puhelimen käytön aikana. Intiassa mobiililaitteiden SAR-raja-arvo on 1,6 W/kg laskettuna yhden gramman kudosmassaa kohden.

Pixel 3a ja Pixel 3a XL (alla mainitut mallit) täyttävät nämä vaatimukset, kun laitetta käytetään korvalla tai 1 cm:n etäisyydellä kehosta. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti.

Pixel 3a:n (G020F) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,19 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,03 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Pixel 3a XL:n (G020B) kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 1,18 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 1,16 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

SAR-arvot ovat saatavilla myös DoT:n / Telecommunication Engineering Centren verkkosivuilla.

Vaikka useimmissa laboratoriotutkimuksissa ei ole havaittu suoraa yhteyttä
radiotaajuussäteilylle altistumisen ja terveysvaikutusten välillä, DoT on kehittänyt matkapuhelinten käytölle seuraavat varotoimet:

• Käytä langatonta handsfree-laitetta (kuulokkeet tai kuulokemikrofoni), jossa käytetään heikkotehoista Bluetooth-lähetintä.
  • Varmista, että matkapuhelimen ominaisabsorptionopeus on pieni.
  • Puhu lyhyitä puheluita tai lähetä mieluummin tekstiviestejä. Tämä ohje koskee erityisesti lapsia, nuoria ja raskaana olevia naisia.
  • Käytä matkapuhelinta, kun kuuluvuus on hyvä.
  • Jos kehossa on implantoituja lääkintälaitteita, pidä matkapuhelin vähintään 15 cm:n etäisyydellä niistä.

Elektroniikkajätteen kierrätystä, hallintaa ja käsittelyä koskeva lausunto

Don't put batteries in trash

Intiassa tämä merkki tarkoittaa, ettei tuotetta saa hävittää kotitalousjätteen mukana. Tuote täytyy toimittaa käsittelylaitokseen, jossa se voidaan uusiokäyttää ja kierrättää.

Google vakuuttaa, että tämä puhelin on suunniteltu ja valmistettu vuoden 2016 E-Waste (Management) Rules ‑sääntöjen (jäljempänä Säännöt) mukaisesti ja erityisesti, että se noudattaa sääntöä 16 (1), joka koskee vaarallisten aineiden käytön vähentämistä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistuksessa sekä vaarallisten aineiden sallittuja enimmäispitoisuuksia homogeenisissa aineissa (lukuun ottamatta liitteessä II mainittuja poikkeuksia).

Elektroniikkajätteen sopimaton käsittely, hävitys, tahaton rikkoutuminen, vahingoittuminen tai virheellinen kierrätys voi aiheuttaa tulipalo- tai räjähdysvaaran ja/tai muita vaaroja ja johtaa jätteen hallitsemattomaan ja ympäristölle haitalliseen hävitykseen estämällä luonnonvarojen uusiokäytön. Jotkin elektroniikkajätteet voivat sisältää vaarallisia kemikaaleja, joiden virheellinen hävitys voi saastuttaa vesistöjä, maaperää ja muita luonnonvaroja. Väärä hävitystapa voi olla vaaraksi ympäristölle sekä eläinten ja ihmisten terveydelle.

Säädöstenmukaisuustiedot: Japani

Laitetta saa käyttää 5 GHz:n taajuudella (W52/W53) vain sisätiloissa, paitsi 5,2 GHz:n High Power Data Communication System Base Station- tai Relay Station- lähetysten tapauksessa.

5 GHz(W52、W53)周波数帯の場合、端末の使用は屋内のみに制限されます(登録局との通信を除く)
Tämä on B-luokan laite. Vaikka laite on tarkoitettu käytettäväksi kotiympäristössä,
kuuluvuus voi olla heikko, jos sitä käytetään lähellä radio- tai televisiovastaanotinta. Toimi ohjekirjan mukaisesti.                                                                 VCCI-B

この装置は、クラスB機器です。この装置は、住宅環境で使用することを目的とし
ていますが、この装置がラジオやテレビジョン受信機に近接して使用されると、受
信障害を引き起こすことがあります。
取扱説明書に従って正しい取り扱いをして下さい。                                           VCCI-B

Pixel 3a ja Pixel 3a XL (alla mainitut mallit) täyttävät Japanin ominaisabsorptionopeuden vaatimukset, kun laitetta käytetään korvalla tai 5 mm:n etäisyydellä kehosta. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti.

Pixel 3a:n (G020H) MIC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,18 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,22 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Pixel 3a XL:n (G020D) MIC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 1,02 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 1,33 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten

Säädöstenmukaisuustiedot: Taiwan

無線射頻暴露

以 Pixel 3a (G020F) 而言, SAR標準值2.0W/kg;送測產品實測值為0.56 W/kg
以 Pixel 3a XL (G020B) 而言, SAR標準值2.0W/kg;送測產品實測值為0.97 W/kg

台灣法規遵循

使用過度恐傷害視力

1. 使用30分鐘請休息10分鐘。
  2. 未滿2歲幼兒不看螢幕,2歲以上每天看螢幕不要超過1小時

減少電磁波影響,請妥適使用

經型式認證合格之低功率射頻電機,非經許可,公司、商號或使用者均不得擅自變更頻率、加大功率或變更原設計之特性及功能。

低功率射頻電機之使用不得影響飛航安全及干擾合法通信;經發現有干擾現象時,應立即停用,並改善至無干擾時方得繼續使用。

前項合法通信,指依電信法規定作業之無線電通信。低功率射頻電機須忍受合法通信或工業、科學及醫療用電波輻射性電機設備之干擾。

本裝置之使用應避免影響附近雷達系統之操作。

Pixel 3a :內建主記憶體硬體容量:64 GB, 使用者可使用主記憶體容量至少:51 GB
Pixel 3a XL:內建主記憶體硬體容量:64 GB, 使用者可使用主記憶體容量至少:51 GB

Taiwan RoHS

Taiwan RoHS

Taiwan RoHS

Mallit:
Pixel 3a:       G020E, G020F, G020G, G020H
Pixel 3a XL:  G020A, G020B, G020C, G020D

Esteettömyystiedot

Pixel 3a

ESTEETTÖMYYSOMINAISUUS VAATIMUKSET – KUVAUS ARVO

Puhelimen/laitteiston tiedot

Kosketusnäyttö  Onko laitteessa kosketusnäyttö Kyllä
Jos laitteessa on kosketusnäyttö, onko se kapasitiivinen (eli lämpöaktivoituva) Kyllä
Näppäinten erottuvuus Onko käyttäjän helppo erottaa näppäimet toisistaan – (kosketusnäyttönäppäimistö, erilliset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet)
Miten näppäimet erotetaan: ovatko ne erilliset, ovatko reunukset korotettuja
Näppäinten keskikohtien etäisyys Mikä on numeronäppäinten keskikohtien välinen etäisyys
Näppäimistön asettelu Vastaako näppäimistön asettelu QWERTY-muotoista kirjoituskonenäppäimistöä Kyllä
Kaulanauhan tai avainrenkaan kiinnityskohta Onko laitteessa kohta, johon avainrenkaan tai kaulanauhan voi kiinnittää Ei
Näppäintoimintojen erottaminen Ovatko numeronäppäimet erivärisiä tai ‑muotoisia kuin muut näppäimet, jolloin ne on helpompi erottaa tunnustelemalla tai katsomalla
Laitteen muoto A. Simpukka
B. Kapula/tikku
C. Liukuva
D. Kääntyvä
E. Kosketusnäyttö
F. Muu
B, E
Käyttöjärjestelmä Puhelimen käyttöjärjestelmä ja sen versio Android P
Liukuesteominaisuudet Onko puhelimen pinta luistamaton tai onko siinä korotettuja kohtia Ei

Liikkuvuus- ja käsittelyominaisuudet

Puhelimen paino Puhelimen paino akun kanssa 147 grammaa
Akun helppo asettaminen Auttavatko akun merkinnät sijoittamaan sen oikeaan kohtaan ja oikein päin
Kaiuttimen tuki Handsfree-käyttö, kun puhelua soitetaan ja kun se on käynnissä Kyllä
Suojatut/upotetut näppäimet Näppäimet on suojattu tai upotettu niin, että väärän näppäimen painaminen on vähemmän todennäköistä. Ei
Langattomat nappikuulokkeet/kuulokemikrofonit Puhelin tukee langattomia nappikuulokkeita ja kuulokemikrofoneja, esim. Bluetooth-kuulokemikrofoneja. Kyllä
Laitteeseen liittäminen Tämän avulla tietokonetta on mahdollista käyttää tekstinsyöttöterminaalina. Myös erityislaitteet voivat silloin toimia yhdessä puhelimen kanssa. Laitteet voi yhdistää puhelimeen seuraavilla tavoilla:
  • Kaapeli (sähköjohto)
Kyllä
  • Infrapunasignaali (kulkee ilman halki radioaallon tavoin, mutta ei läpäise seiniä tai muita kiinteitä asioita)
Ei
  • Bluetooth tai langaton lähiverkko (radiosignaali, joka kulkee ilman halki ja saattaa läpäistä myös seinät ja muut kiinteät asiat)
Kyllä
  • Muut yhteydet, joita ei mainittu edellä (tarkenna): … … … … … …
Ei
Tasainen takaosa, sopii pöydällä käytettäväksi Laitteen takaosa on tasainen, joten se sopii pöydällä käytettäväksi. Kyllä
Vastaaminen kaikilla näppäimillä Puheluun voi vastata millä tahansa näppäimellä. Ei
Kädenliikkeet Osa toiminnoista edellyttää sormilla nipistämistä, kääntämistä tai ranteen kiertämistä. Ei
Soittaminen puheentunnistuksella Puhelimella voi soittaa numeroon sanomalla henkilön nimen, jos se on tallennettu yhteystietoihin (puhelimelle luotuun puhelinmuistioon). Kyllä
Ominaisuuksien käyttäminen puheentunnistuksella Ominaisuuksia voi aktivoida antamalla puhelimelle puhekomentoja, jolloin näppäimistön käyttö ei ole aina tarpeen. Kyllä
Automaattinen vastaaminen Puhelin voi vastata automaattisesti tietystä numerosta saapuvaan puheluun. Ei

Näköominaisuudet

Tunnustelemalla erottuvat näppäimet F ja J F- ja J-näppäimissä on korotetut pisteet tai muodot, joista ne voi tunnistaa koskettamalla (koskee vain puhelimia, joissa on QWERTY-näppäimistö). Ei
Numeronäppäinten vakioasettelu Numeronäppäimet on aseteltu tavalliseen tapaan niin, että 1, 2 ja 3 ovat ylhäällä ja *, 0 ja # alhaalla. Kyllä – kosketusnäyttö
Näppäinten tuntopalaute Kun painat näppäintä, tunnet fyysisen klikkauksen ja tiedät painaneesi sitä. Kyllä
laitteistonäppäimillä, haptinen palaute painikkeilla
Näppäinten äänipalaute Kun painat näppäintä, kuulet äänen ja tiedät painaneesi sitä. Kyllä
Näppäinten äänitunnistus – puhe Kun painat numeronäppäintä, kuulet kyseisen numeron ja tiedät, että painoit oikeaa näppäintä. Ei (ellei käytössä ole näytönlukuohjelma)
Näppäinten äänitunnistus – toiminnot Numeronäppäinten ja toimintonäppäinten painamisesta kuuluvat äänet ovat erilaiset, joten ne on helppo erottaa. Kyllä
Säädettävä kirjasintyyli Voit muuttaa näytöllä käytettävää kirjasinta (fonttia), jolloin tekstin lukeminen voi helpottua. Ei
Säädettävä kirjasinkoko Voit muuttaa näytöllä käytettävää kirjasinkokoa, jolloin tekstin lukeminen voi helpottua. Kyllä
Yksilölliset pikanäppäimet Voit määrittää toiminnolle yksittäisen pikanäppäimen tai näppäinsarjan. Kyllä
Näytön ominaisuudet – säädettävä kontrasti Voit parantaa tekstin ja symbolien luettavuutta säätämällä näytön kontrastia.

Ei

tekstin kontrasti ja käänteiset värit ovat saatavilla

Näytön ominaisuudet – säädettävä kirkkaus Voit parantaa näytön luettavuutta säätämällä sen kirkkautta. Kyllä
Näytön ominaisuudet – päänäytön koko Päänäytön koko 62,1 x 127,65 mm
Näytön ominaisuudet – päänäytön resoluutio Päänäytön kuvapisteiden eli pikselien määrä. Mitä enemmän pisteitä, sitä enemmän yksityiskohtia. 1 080 x 2 220
Näytön ominaisuudet – värierottelu Näytön tietojen ymmärtäminen ei riipu värinäöstä (eli punaisen värin erottaminen vihreästä ei ole tarpeen). Kyllä
Näytön ominaisuudet – symbolit ja kuvakkeet Valikot voidaan esittää symboleina tai kuvina ruudukossa. Tämä voi helpottaa niiden tulkitsemista ja muistamista. Kyllä
Näytön ominaisuudet – näytön vilkkuminen Päänäyttö ei vilku niin nopeasti, että tästä aiheutuisi haittaa epilepsiasta kärsiville (2–60 Hz:n taajuudella). Kyllä
Soittajan nimen ääneenlukeminen yhteystiedoista Kun saat puhelun, kuulet soittajan nimen, jos se on tallennettu yhteystietoihin. Ei
Tekstiviestien sisäänrakennettu ääneenlukeminen Tekstiviestit voidaan lukea ääneen. Kyllä
Äänivalikot Puhelin lukee valikon vaihtoehdot ääneen, jolloin voit käyttää toimintoja lukematta näyttöä.

Kyllä

TalkBackin kanssa

Käyttöohje vaihtoehtoisessa muodossa Käyttöohje on saatavilla vaihtoehtoisissa muodoissa, esim. verkossa. Kyllä

Kuulo-ominaisuudet

Värinähälytys Puhelin voidaan asettaa värisemään, kun puhelu tai tekstiviesti saapuu tai ilmoitus/varoitus aktivoituu. Kyllä
Näkyvät hälytykset – saapuvat puhelut Kun puhelu tai tekstiviesti saapuu, näet ilmoituksen, esim. soittajan nimen tai kuvan, jos sellainen on tallennettu yhteystietoihin. Kyllä
Kaksisuuntaiset videopuhelut mobiiliverkoissa Voit soittaa mobiiliverkon välityksellä videopuheluja, joissa molemmat osapuolet näkevät toisensa. Kyllä
Kaksisuuntaiset videopuhelut langattomissa lähiverkoissa Voit soittaa langattoman lähiverkon välityksellä videopuheluja, joissa molemmat osapuolet näkevät toisensa. Kyllä
Kuulokemikrofoni – liitäntätyyppi Liitäntä, jolla kuulokemikrofoni liitetään puhelimeen 3,5 mm
Yhteensopivuus kuulolaitteiden kanssa Ääni on selkeämpi, kun puhelimen kanssa käytetään T-asennossa olevaa kuulolaitetta. Kyllä
Vaihtoehtoiset kuulolaitetekniikat Ääni on selkeämpi, kun puhelimen kanssa käytetään vaihtoehtoisia liitäntätekniikoita.
Viestivaihtoehdot – MMS-viestit Voit lähettää ja vastaanottaa multimediaviestejä, jotka voivat sisältää kuvia sekä ääni- ja videoleikkeitä. Kyllä
Tekstiviestien personointi ja uudelleenkäyttö Voit luoda usein käytettyjä tekstiviestejä, jotka voidaan lähettää nopeasti kirjoittamatta niitä aina uudestaan. Esimerkiksi: Kokouksessa. Soitan takaisin. Kyllä
Viestivaihtoehdot – sähköposti Voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostiviestejä. Kyllä
Internetvalmiudet Voit selata verkkosivustoja ja käyttää muita verkkopalveluja puhelimella. Kyllä
LISÄOMINAISUUDET Google Pixel 3a on kosketusnäyttölaite. Siinä on kuitenkin fyysinen virtapainike ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet. Kyllä
VALINNAISET OMINAISUUDET JA LISÄVARUSTEET Avoimesta käyttöjärjestelmästä ja esteettömyysominaisuuksista seuraa, että osa ominaisuuksista kuuluu Android-käyttöjärjestelmään, ja niitä voidaan muuttaa tai päivittää tuotteen elinkaaren aikana. Kyllä

Pixel 3a XL

ESTEETTÖMYYSOMINAISUUS VAATIMUKSET – KUVAUS ARVO

Puhelimen/laitteen tiedot

Kosketusnäyttö  Onko laitteessa kosketusnäyttö Kyllä
Jos laitteessa on kosketusnäyttö, onko se kapasitiivinen (eli lämpöaktivoituva) Kyllä
Näppäinten erottuvuus Onko käyttäjän helppo erottaa näppäimet toisistaan – (kosketusnäyttönäppäimistö, erilliset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet)
Miten näppäimet erotetaan: ovatko ne erilliset, ovatko reunukset korotettuja

(ellei käytössä ole näytönlukuohjelmaa)

Näppäinten keskipisteiden etäisyys Mikä on numeronäppäinten keskipisteiden välinen etäisyys
Näppäimistön asettelu Vastaako näppäimistön asettelu QWERTY-muotoista kirjoituskonenäppäimistöä Kyllä
Kaulanauhan tai avainrenkaan kiinnityskohta Onko puhelimessa kohta, johon avainrenkaan tai kaulanauhan voi kiinnittää Ei
Näppäintoimintojen erottaminen Ovatko numeronäppäimet erivärisiä tai ‑muotoisia kuin muut näppäimet, jolloin ne on helpompi erottaa tunnustelemalla tai katsomalla
Laitteen muoto A. Simpukka
B. Kapula/tikku
C. Liukuva
D. Kääntyvä
E. Kosketusnäyttö
F. Muu
B, E
Käyttöjärjestelmä Puhelimen käyttöjärjestelmä ja sen versio Android P
Liukumisen estäminen Onko puhelimen pinta luistamaton tai onko siinä korotettuja kohtia Ei

Liikkuvuus- ja käsittelyominaisuudet

Puhelimen paino Puhelimen paino akun kanssa 167 grammaa
Akun helppo asettaminen Auttavatko akun merkinnät sijoittamaan sen oikeaan kohtaan ja oikein päin
Kaiuttimen tuki Handsfree-käyttö, kun puhelua soitetaan ja kun se on käynnissä Kyllä
Suojatut/upotetut näppäimet Näppäimet on suojattu tai upotettu niin, että väärän näppäimen painaminen on vähemmän todennäköistä. Ei
Langattomat nappikuulokkeet/kuulokemikrofonit Puhelin tukee langattomia nappikuulokkeita ja kuulokemikrofoneja, esim. Bluetooth-kuulokemikrofoneja. Kyllä
Laitteeseen liittäminen Tämän avulla tietokonetta on mahdollista käyttää tekstinsyöttöterminaalina. Myös erityislaitteet voivat silloin toimia yhdessä puhelimen kanssa. Laitteet voi yhdistää puhelimeen seuraavilla tavoilla:
  • Kaapeli (sähköjohto)
Kyllä
  • Infrapunasignaali (kulkee ilman halki radioaallon tavoin, mutta ei läpäise seiniä tai muita kiinteitä asioita)
Ei
  • Bluetooth tai langaton lähiverkko (radiosignaali, joka kulkee ilman halki ja saattaa läpäistä myös seinät ja muut kiinteät asiat)
Kyllä
  • Muut yhteydet, joita ei mainittu edellä (tarkenna): … … … … … …
Ei
Tasainen takaosa, sopii pöydällä käytettäväksi Laitteen takaosa on tasainen, joten se sopii pöydällä käytettäväksi. Kyllä
Vastaaminen kaikilla näppäimillä Puheluun voi vastata millä tahansa näppäimellä. Ei
Kädenliikkeet Osa toiminnoista edellyttää sormilla nipistämistä, kääntämistä tai ranteen kiertämistä. Ei
Soittaminen puheentunnistuksella Voit soittaa numeroon sanomalla henkilön nimen, jos se on tallennettu yhteystietoihin (puhelimelle luotuun puhelinmuistioon). Kyllä
Ominaisuuksien käyttäminen puheentunnistuksella Voit aktivoida ominaisuuksia antamalla puhelimelle puhekomentoja, jolloin näppäimistön käyttö ei ole aina tarpeen. Kyllä
Automaattinen vastaaminen Puhelin voi vastata automaattisesti tietystä numerosta saapuvaan puheluun. Ei

Näköominaisuudet

Tunnustelemalla erottuvat näppäimet F ja J F- ja J-näppäimissä on korotetut pisteet tai muodot, joista ne voi tunnistaa koskettamalla (koskee vain puhelimia, joissa on QWERTY-näppäimistö). Ei
Numeronäppäinten vakioasettelu Numeronäppäimet on aseteltu tavalliseen tapaan niin, että 1, 2 ja 3 ovat ylhäällä ja *, 0 ja # alhaalla. Kyllä – kosketusnäyttö
Näppäinten tuntopalaute Kun painat näppäintä, tunnet fyysisen klikkauksen ja tiedät painaneesi sitä. Kyllä
laitteistonäppäimillä, haptinen palaute painikkeilla
Näppäinten äänipalaute Kun painat näppäintä, kuulet äänen ja tiedät painaneesi sitä. Kyllä
Näppäinten äänitunnistus – puhe Kun painat numeronäppäintä, kuulet kyseisen numeron ja tiedät, että painoit oikeaa näppäintä. Ei (paitsi näytönlukuohjelman kanssa)
Näppäinten äänitunnistus – toiminnot Numeronäppäinten ja toimintonäppäinten painamisesta kuuluvat äänet ovat erilaiset, joten ne on helppo erottaa. Kyllä
Säädettävä kirjasintyyli Voit muuttaa näytöllä käytettävää kirjasinta (fonttia), jolloin tekstin lukeminen voi helpottua. Ei
Säädettävä kirjasinkoko Voit muuttaa näytöllä käytettävää kirjasinkokoa, jolloin tekstin lukeminen voi helpottua. Kyllä
Yksilölliset pikanäppäimet Voit määrittää toiminnolle yksittäisen pikanäppäimen tai näppäinsarjan. Kyllä
Näytön ominaisuudet – säädettävä kontrasti Voit parantaa tekstin ja symbolien luettavuutta muuttamalla näytön kontrastia.

Ei

tekstin kontrasti ja käänteiset värit ovat saatavilla

Näytön ominaisuudet – säädettävä kirkkaus Voit parantaa näytön luettavuutta muuttamalla sen kirkkautta. Kyllä
Näytön ominaisuudet – päänäytön koko Päänäytön koko 68,26 x 136,5 mm
Näytön ominaisuudet – päänäytön resoluutio Päänäytön kuvapisteiden eli pikselien määrä. Mitä enemmän pisteitä, sitä enemmän yksityiskohtia. 1 080 x 2 160
Näytön ominaisuudet – värierottelu Näytön tietojen ymmärtäminen ei riipu värinäöstä (eli punaisen värin erottaminen vihreästä ei ole tarpeen). Kyllä
Näytön ominaisuudet – symbolit ja kuvakkeet Valikot voidaan esittää symboleina tai kuvina ruudukossa. Tämä voi helpottaa niiden tulkitsemista ja muistamista. Kyllä
Näytön ominaisuudet – näytön vilkkuminen Päänäyttö ei vilku niin nopeasti, että tästä aiheutuisi haittaa epilepsiasta kärsiville (2–60 Hz:n taajuudella). Kyllä
Soittajan nimen lukeminen ääneen yhteystiedoista Kun saat puhelun, kuulet soittajan nimen, jos se on tallennettu yhteystietoihin. Ei
Tekstiviestien sisäänrakennettu ääneenlukeminen Tekstiviestit voidaan lukea ääneen. Kyllä
Äänivalikot Puhelin lukee valikon vaihtoehdot ääneen, jolloin voit käyttää toimintoja lukematta näyttöä.

Kyllä

TalkBackin kanssa

Käyttöohje vaihtoehtoisessa muodossa Käyttöohje on saatavilla vaihtoehtoisissa muodoissa, esim. verkossa. Kyllä

Kuulo-ominaisuudet

Värinähälytys Puhelin voidaan asettaa värisemään, kun puhelu tai tekstiviesti saapuu tai ilmoitus/varoitus aktivoituu. Kyllä
Näkyvät hälytykset – saapuvat puhelut Kun puhelu tai tekstiviesti saapuu, näet ilmoituksen, esim. soittajan nimen tai kuvan, jos sellainen on tallennettu yhteystietoihin. Kyllä
Kaksisuuntaiset videopuhelut mobiiliverkoissa Voit soittaa mobiiliverkon välityksellä videopuheluja, joissa molemmat osapuolet näkevät toisensa. Kyllä
Kaksisuuntaiset videopuhelut langattomissa lähiverkoissa Voit soittaa langattoman lähiverkon välityksellä videopuheluja, joissa molemmat osapuolet näkevät toisensa. Kyllä
Kuulokemikrofoni – liitäntätyyppi Liitäntä, jolla kuulokemikrofoni liitetään puhelimeen 3,5 mm
Yhteensopivuus kuulolaitteiden kanssa Ääni on selkeämpi, kun puhelimen kanssa käytetään T-asennossa olevaa kuulolaitetta. Kyllä
Vaihtoehtoiset kuulolaitetekniikat Ääni on selkeämpi, kun puhelimen kanssa käytetään vaihtoehtoisia liitäntätekniikoita.
Viestivaihtoehdot – MMS-viestit Voit lähettää ja vastaanottaa multimediaviestejä, jotka voivat sisältää kuvia sekä ääni- ja videoleikkeitä. Kyllä
Tekstiviestien personointi ja uudelleenkäyttö Voit luoda usein käytettyjä tekstiviestejä, jotka voidaan lähettää nopeasti kirjoittamatta niitä aina uudestaan. Esimerkiksi: Kokouksessa. Soitan takaisin. Kyllä
Viestivaihtoehdot – sähköposti Voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostiviestejä. Kyllä
Internetvalmiudet Voit selata verkkosivustoja ja käyttää muita verkkopalveluja puhelimella. Kyllä
LISÄOMINAISUUDET Google Pixel 3a XL on kosketusnäyttölaite. Siinä on kuitenkin fyysinen virtapainike ja äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet. Kyllä
VALINNAISET OMINAISUUDET JA LISÄVARUSTEET Avoimesta käyttöjärjestelmästä ja esteettömyysominaisuuksista seuraa, että osa ominaisuuksista kuuluu Android-käyttöjärjestelmään, ja niitä voidaan muuttaa tai päivittää tuotteen elinkaaren aikana. Kyllä