Tips till dig som bytt till en Pixel-telefon

Här får du några tips om hur du använder telefonen efter konfigureringen om du har haft en iPhone, Samsung eller annan telefon tidigare.

Innan du konfigurerar telefonen kan du läsa mer om hur du överför data från en annan Android-telefon eller från en iPhone.

Ladda ned och hitta appar

• Ladda ned appar: Besök Google Play Butik. De flesta iPhone-appar finns även för din telefon.
  • Hitta appar du har använt nyligen: Svep uppåt från skärmens nederkant till mitten av skärmen.
  • Hitta alla appar: Svep uppåt två gånger från skärmens nederkant till mitten av skärmen.

Läs mer om hur du hittar rätt på skärmen och använder rörelser.

Hitta vanliga inställningar snabbt och tysta telefonen

• Hitta de vanligaste inställningarna: Svep nedåt två gånger från skärmens överkant. Läs mer om hur du ändrar vanliga inställningar. Om du vill se samtliga inställningar trycker du på Inställningar Inställningar.
  • Tysta telefonen: Tryck på volymknappen. När skjutreglaget är högst upp trycker du några gånger på ikonen tills Vibrera Vibrera eller Ljud av Ljud av visas. Läs mer om ljudinställningar.
  • Använda Stör ej: Med Stör ej stängs ljud, vibration och visuella störningar av. Du kan välja hur de flesta avbrott ska fungera, till exempel alarm, aviseringar, samtal och meddelanden.

Hitta eller ta bilder och skärmdumpar

Dina bilder sparas automatiskt i Google Foto.

• Hitta foton: Öppna appen Google Foto Foto. Titta på en interaktiv självstudie om hur du hittar foton.
  • Ta en bild: Tryck på strömbrytaren två gånger oavsett vilken skärm som är öppen.
  • Ta en skärmdump: Håll strömbrytaren nedtryckt i ett par sekunder. Tryck sedan på Skärmdump.
  • Få information om saker i omgivningen: Använd Google Lens när du har kameraappen öppen så visas information om saker du riktar kameran mot. (Det kan t.ex. vara information om ett landmärke eller var du kan köpa något.) Tryck länge på ett objekt i kameravyn. Tryck sedan på cirkeln.

Du kan ta olika slags bilder, till exempel med förstärkt verklighet eller fotoserier. Läs mer om hur du använder appen Kamera. Du har obegränsat lagringsutrymme utan kostnad för foton och videor. Läs mer om hur obegränsat lagringsutrymme fungerar.

Hitta kontakter och sms

• Hitta kontakter: Om dina kontakter har sparats i det Google-konto du använder på Pixel finns de i appen Kontakter. Du kan även importera kontakter.
  • Läsa textmeddelanden: Du kan läsa textmeddelanden i standardappen Messages och skicka textmeddelanden.
  • Om du hade en iPhone tidigare: Glöm inte att stänga av iMessage på din iPhone. Om du är med i en gruppchatt med vänner som använder iPhone startar du en ny gruppchatt så att du får alla textmeddelanden från den.

Prata med Google Assistent

Aktivera Google Assistent och ställ frågor eller be den att göra saker. Exempel:

Hålla kontakten via e-post eller video

• Kolla e-posten: Ladda ned en e-postapp, till exempel Gmail. Logga in på de olika e-postkontona var för sig och håll isär inkorgarna i stället för att få all e-post på en gång.
  • Videosamtal: Använd Google Duo om du vill ringa videosamtal till vännerna på Android- eller iOS-enheter. Samtalen krypteras, vilket innebär att de är privata för dig och personen du pratar med.

Lyssna på musik

Få hjälp med telefonen

Du kan få hjälp på flera sätt, till exempel genom att chatta med oss eller ställa frågor i Pixel-gruppen Phone by Google.