Tips till dig som bytt till en Pixel-mobil

Här får du några Pixel-tips om du har haft en iPhone, Samsung eller annan mobil tidigare.

Om du behöver hjälp med att konfigurera Pixel får du det här.

Ladda ned och hitta appar

• Ladda ned appar: Besök Google Play Butik. De flesta iPhone-appar finns för Pixel också.
  • Hitta appar du har använt nyligen: Svep uppåt från skärmens nederkant till mitten av skärmen.
  • Hitta alla appar: Svep uppåt två gånger från skärmens nederkant till mitten av skärmen.

Läs mer om hur du hittar rätt på skärmen och använder rörelser.

Hitta vanliga inställningar snabbt och tysta mobilen

• Hitta de vanligaste inställningarna: Svep nedåt två gånger från skärmens överkant. Läs mer om hur du ändrar vanliga inställningar. Om du vill se samtliga inställningar trycker du på Inställningar Inställningar.
  • Tysta mobilen: Tryck på volymknappen. När skjutreglaget är högst upp trycker du några gånger på ikonen tills Vibrera  Vibrera eller Ljud av Ljud av visas. Läs mer om ljudinställningar.
  • Använda Stör ej: Med Stör ej stängs ljud, vibration och visuella störningar av. Du kan välja hur de flesta avbrott ska fungera, till exempel alarm, aviseringar, samtal och meddelanden.

Hitta eller ta bilder och skärmdumpar

Dina bilder sparas automatiskt i Google Foto.

• Hitta foton: Öppna appen Google Foto Foto.
  • Ta en bild: Tryck på strömbrytaren två gånger oavsett vilken skärm som är öppen.
  • Ta en skärmdump: Håll strömbrytaren nedtryckt i ett par sekunder. Tryck sedan på Skärmdump.
  • Få information om saker i omgivningen: Använd Google Lens när du har appen Kamera öppen så visas information om saker du riktar kameran mot. (Det kan t.ex. vara information om ett landmärke eller var du kan köpa något.) Tryck länge på ett objekt i kameravyn. Tryck sedan på cirkeln.

Du kan ta olika slags bilder, till exempel med förstärkt verklighet eller fotoserier. Läs mer om hur du använder appen Kamera. Du har obegränsat lagringsutrymme utan kostnad för foton och videor. Läs mer om hur obegränsat lagringsutrymme fungerar.

Hitta kontakter och sms

Prata med Google Assistent

Aktivera Google Assistent och ställ frågor eller be den att göra saker. Exempel:

Hålla kontakten via e-post eller video

• Kolla e-posten: Ladda ned en e-postapp, till exempel Gmail. Logga in på de olika e-postkontona var för sig och håll isär inkorgarna i stället för att få all e-post på en gång.
  • Videosamtal: Använd Google Duo om du vill ringa videosamtal till vännerna på Android- eller iOS-enheter. Samtalen krypteras, vilket innebär att de är privata för dig och personen du pratar med.

Lyssna på musik

Få hjälp med Pixel-mobilen

Du kan få hjälp på flera sätt, till exempel genom att chatta med oss eller ställa frågor i Pixel-gruppen Phone by Google.