Ladda telefonen trådlöst med Pixel Stand

Telefoner som fungerar med trådlös Qi-laddning kan laddas med Pixel Stand. Om du har en Pixel 4 eller 3 kan du dessutom få hjälp från Google-assistenten medan telefonen laddas med Pixel Stand.

Konfigurera Pixel Stand

En kabel för USB-C på 1,5 m och en nätadapter ingår när du köper Pixel Stand. Vi rekommenderar att du använder denna kabel och nätadapter.

1. Anslut ena änden av kabeln till USB-C-porten nedtill på Pixel Stand.
  2. Anslut den andra änden av sladden till strömadaptern.
  3. Anslut nätadaptern till vägguttaget.

Ladda telefonen

När du har konfigurerat Pixel Stand kan du ladda telefonen. Placera den mitt på Pixel Stand med skärmen vänd utåt.

Läs handboken om säkerhet för Pixel Stand om du vill veta mer om säker laddning.

Telefoner som fungerar med Pixel Stand

Alla telefoner som fungerar med trådlös Qi-laddning kan laddas med Pixel Stand, t.ex. Pixel 4 eller 3.

Om du är osäker på om telefonen använder Qi läser du telefonens tekniska specifikationer eller kontaktar tillverkaren.

Fodral som fungerar med Pixel Stand

Med Pixel Stand kan du ladda telefonen genom de flesta mobilfodral som är upp till tre millimeter tjocka. Det gäller bl.a. följande fodral:

• Made by Google-fodral i tyg för Pixel 4 eller 3
  • de flesta Made for Google-fodralen för Pixel 4 eller 3
  • Googles My Case för Pixel 3

Beroende på vilket material mobilfodralet är gjort av kan det hända att telefonen laddas långsammare eller inte alls.

Med Pixel Stand kan du inte ladda telefoner i fodral med metall, batterier eller tillbehör, t.ex. klämmor eller fästen.

Få hjälp av Google-assistenten (Pixel 4 och 3)

Om du har en Pixel 4 eller 3 kan du få hjälp av Google-assistenten medan telefonen laddas i Pixel Stand. Det här kan du be Google-assistenten om.

Steg 1: Konfigurera Pixel Stand med assistenten

1. Placera telefonen mitt på Pixel Stand med skärmen vänd utåt.
  2. Meddelandet Gör mer medan du laddar visas. Tryck på Nästa.
    • Om meddelandet inte visas lyfter du telefonen från Pixel Stand och ställer tillbaka den igen.
    • Om meddelandet fortfarande inte visas öppnar du appen Inställningar på telefonen Följt av Anslutna enheter. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Pixel Stand.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Steg 2: Aktivera personliga resultat

Du kan be assistenten om hjälp att komma ihåg personliga uppgifter, t.ex. kalenderhändelser, påminnelser och e-post. Om du vill kan du även låta informationen visas på telefonens skärm när den är upplåst.

Om du vill se personliga uppgifter på skärmen aktiverar du personliga resultat.

Steg 3: Ändra inställningarna för assistenten på Pixel Stand

Om du vill kan du låta svar på frågor om dina personliga uppgifter visas på skärmen, även om den är låst.

1. Tryck länge på hemknappen Startsida på telefonen.
  2. Tryck på Utforska Utforska/För dig.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger Följt av Inställningar.
  4. Tryck på Pixel Stand under Enheter.
  5. Aktivera eller inaktivera Assistent-inställningarna:
    • Personliga resultat på Pixel Stand: Få personliga resultat på telefonskärmen medan den står i Pixel Stand, även om skärmen är låst.
    • Bildspel från Google Foto på aktiv låsskärm: Visa foton medan telefonen laddas. Om du har en skärmsläckare kan ett bildspel bara visas om du inaktiverar skärmsläckaren.

Ändra inställningar för avbrott och ljusstyrka (Pixel 4 och 3)

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter.
  3. Om Pixel Stand inte visas trycker du på Tidigare anslutna enheter.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Pixel Stand.
  5. Aktivera eller inaktivera inställningarna:
    • Inaktivera skärmen när det blir mörkt: Få telefonskärmen att stängas av när det är mörkt.
    • Använd Stör ej när enheten är dockad: Dölj aviseringar och stäng av ljud medan telefonen laddas. Läs mer om Stör ej.
    • Morgonalarm: Låt telefonskärmen tändas gradvis under 15 minuter innan alarmet ringer. Du kan välja tidsintervall själv.

Lösa problem med Pixel Stand

Telefonen laddas inte trådlöst

Testa lösningarna nedan. Kontrollera om laddaren fungerar efter varje steg.

• Ta av fodralet och eventuella tillbehör, såsom klämmor och fästen.
  • Kontrollera att telefonens skärm är vänd utåt med baksidan mot Pixel Stand.
  • Placera telefonen mitt på Pixel Stand.
  • Testa att ladda med telefonen både stående och liggande.
  • Använd kabeln och strömadaptern som följde med Pixel Stand.
  • Kontrollera att sladden är ansluten till nätadaptern och att nätadaptern är ansluten till ett fungerande eluttag.

Få fler tips om hur du kan lösa problem med en telefon som inte kan laddas eller slås på.

Basen lyser med orange sken

Pixel Stand kan inte ladda telefonen. Testa lösningarna nedan. Kontrollera om laddaren fungerar efter varje steg.

• Flytta telefonen från Pixel Stand och ställ tillbaka den igen.
  • Kontrollera att telefonen är placerad mitt på Pixel Stand.
  • Testa att ladda med telefonen både stående och liggande.
  • Ta av telefonens fodral och ställ tillbaka den på Pixel Stand.
Telefonen eller Pixel Stand känns varm

Oftast är det ingen fara om telefonen eller Pixel Stand blir varmare än vanligt när du laddar. Det är normalt att telefonen eller Pixel Stand blir varmare under laddning.

Om batteriet nästan var urladdat när du laddar telefonen kan den eller Pixel Stand bli extra varm.

Pixel Stand är smutsig
  1. Flytta telefonen från Pixel Stand.
  2. Lossa kabeln från Pixel Stand.
  3. Torka försiktigt av ytan med en trasa med isopropylalkohol (IPA).
  4. Låt den torka innan du ställer tillbaka telefonen på Pixel Stand.