Ladda telefonen med Pixel Stand

Telefoner som är Qi-certifierade kan laddas med Pixel Stand. Om du har en Pixel 3 eller senare, förutom 6a och Fold, kan du även få hjälp från Google-assistenten medan telefonen laddas med Pixel Stand.

Laddningseffekt

Med Pixel Stand kan du ladda trådlöst med upp till

Enhet Google Pixel Stand 2 Google Pixel Stand 1
Pixel 8 18 W 10 W
Pixel 8 Pro 23 W 10 W
Pixel Fold 7,5 W 7,5 W
Pixel 7a 7,5 W 7,5 W
Pixel 7 Pro eller Pixel 6 Pro 23 W 10 W
Pixel 7 20 W 10 W
Pixel 6 21 W 10 W
Pixel 3/3 XL, Pixel 4/4 XL eller Pixel 5 10 W 10 W
Andra Qi-kompatibla enheter 15 W 5 W

Tips! Du kan även ladda Pixel Buds och Qi-kompatibla hörsnäckor från tredje part trådlöst med Pixel Stand 2.

Tips! Laddningshastigheten beror på telefonens batterinivå, trådlösa laddningsfunktioner och skal.

Lås upp snabb laddning

Så här låser du upp laddning på upp till 23 W på Pixel 7 Pro eller Pixel 6 Pro, upp till 20 W på Pixel 7 och upp till 21 W på Pixel 6:

1. Kontrollera att telefonen har den senaste programvaruversionen. Snabb trådlös laddning med upp till 23 W är tillgänglig med SQ1D.211205.016.A1 och SQ1D.220105.007 och kommer att vara tillgänglig med senare programvaruversioner.
  2. Slutför konfigureringen av Pixel Stand-appen.

När du har installerat de senaste uppdateringarna av Pixel-telefonens programvara och slutfört konfigureringen av Pixel Stand-appen kan du ladda trådlöst med upp till 23 W och använda fläktstyrning, fotoramar, få uppslukande medieupplevelser och andra exklusiva upplevelser med Pixel Stand.

Krav för Pixel Stand

Telefoner som fungerar med Pixel Stand

Alla telefoner som fungerar med trådlös Qi-laddning kan laddas med Pixel Stand, t.ex. Pixel 4, Pixel 5, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Fold, Pixel 8 och Pixel 8 Pro.

Om du är osäker på om telefonen använder Qi läser du telefonens tekniska specifikationer eller kontaktar tillverkaren.

Fodral som fungerar med Pixel Stand

Med Pixel Stand kan du ladda telefonen genom de flesta mobilfodral som är upp till tre millimeter tjocka. Det gäller bl.a. följande fodral:

• Made by Google-fodral för Pixel
  • de flesta Made for Google-fodralen
  • Googles My Case för Pixel 3

Beroende på vilket material fodralet är gjort av kan det hända att telefonen laddas långsammare eller inte alls.

Med Pixel Stand kan du inte ladda telefoner i fodral med metall, batterier eller tillbehör, t.ex. klämmor eller fästen.

Konfigurera Pixel Stand

Viktigt! Kontrollera att du har den 1,5 meter långa USB-C-kabeln och strömadaptern som medföljde Pixel Stand.

1. Anslut ena änden av kabeln till USB-C-porten nedtill på Pixel Stand.
  2. Anslut den andra änden av sladden till strömadaptern.
  3. Anslut nätadaptern till vägguttaget.
Tips! Om du använder en annan nätadapter kan laddningshastigheten vara så låg som 5 W. Högeffektsladdning (upp till 23 W på Pixel 7 Pro och Pixel 6 Pro) kräver en 30 W USB PD-nätadapter med stöd för minst 14 V, som adaptern som följde med Pixel Stand (2:a generationen).

Ladda telefonen eller hörsnäckorna

När du har konfigurerat Pixel Stand 2 kan du ladda telefonen eller hörsnäckorna.

Obs! På Pixel Stand (andra generationen) laddas Pixel-telefonen endast när den är i stående läge.

Du kan ladda telefonen genom att placera den mitt på Pixel Stand 2 med skärmen vänd utåt.

Så här laddar du hörsnäckorna:

1. Lägg hörsnäckorna i fodralet.
  2. Placera fodralet mitt på Pixel Stand 2.

Läs handboken om säkerhet för Pixel Stand om du vill veta mer om säker laddning.

LED-ljus på Pixel Stand

När du använder Pixel Stand kan du se olika LED-ljus som visar enhetens status.
Vitt ljus

När en enhet placeras på Pixel Stand och börjar laddas, eller när enhetens batteri är 100 %, lyser det med vitt sken i 3–4 sekunder.

Fast gult ljus (endast 1:a generationens Pixel Stand)

Laddning fungerar inte ordentligt, till exempel på grund av att något är i vägen eller att enheten är felplacerad. Så här åtgärdar du problemet:

• Placera telefonen på stativet på nytt.
  • Ta bort eventuellt fodral från telefonen. Försök sedan igen.
  • Ta bort eventuella metalldekaler från telefonen. Försök sedan igen.
Alternerande vitt och gult blinkande ljus (endast 2:a generationens Pixel Stand)

Laddning fungerar inte ordentligt, till exempel på grund av att något är i vägen eller att enheten är felplacerad. Så här åtgärdar du problemet:

• Placera telefonen på stativet på nytt.
  • Ta bort eventuellt fodral från telefonen. Försök sedan igen.
  • Ta bort eventuella metalldekaler från telefonen. Försök sedan igen.
Långsamt blinkande gult ljus

Ett gult ljus blinkar varannan sekund. Nätadaptern är inte kompatibel med dockningsstationen. För Pixel Stand (2:a generationen) krävs en nätadapter med klassificeringen 12 W eller högre för att ladda telefonen.

• Om du använder nätadaptern som följde med Pixel Stand: Koppla ur den från eluttaget, sätt i den och försök igen.
  • Om du använder en annan strömadapter: Testa en annan adapter eller adaptern som följde med Pixel Stand.

Tips! Om du använder en annan nätadapter kan laddningshastigheten vara så låg som 5 W. Högeffektsladdning (upp till 23 W på Pixel 7 Pro och Pixel 6 Pro) kräver en 30 W USB PD-nätadapter med stöd för minst 14 V, som adaptern som följde med Pixel Stand (2:a generationen).

Om du ser något annat LED-ljus kontaktar du supporten för Pixel-telefoner.

Få hjälp av Google-assistenten (Pixel 3–7a)

Om du har en Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro eller Pixel 7a kan du få hjälp från Google-assistenten medan telefonen laddas med Pixel Stand. Det här kan du be Google-assistenten om.

Steg 1: Konfigurera Pixel Stand med assistenten

1. Placera telefonen mitt på Pixel Stand med skärmen vänd utåt.
  2. Meddelandet Gör mer medan du laddar visas. Tryck på Nästa.
    • Om meddelandet inte visas lyfter du telefonen från Pixel Stand och ställer tillbaka den igen.
    • Om meddelandet fortfarande inte visas öppnar du appen Inställningar på telefonen Följt av Anslutna enheter. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Pixel Stand.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Steg 2: Aktivera personliga resultat

Du kan be assistenten om hjälp att komma ihåg personliga uppgifter, t.ex. kalenderhändelser, påminnelser och e-post. Om du vill kan du även visa informationen på telefonens skärm när den är upplåst.

Om du vill se personliga uppgifter på skärmen aktiverar du personliga resultat.

Steg 3: Ändra Assistent-inställningarna

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter
  3. Om Pixel Stand inte visas under Tidigare anslutna enheter trycker du på Visa alla.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Pixel Stand.
  5. Tryck på Fotoram.
  6. Aktivera eller inaktivera Assistent-inställningarna:
    • Personliga resultat på Pixel Stand: Få personliga resultat på telefonskärmen medan den står i Pixel Stand, även om skärmen är låst.
    • Aktiv låsskärm:  Visa personliga resultat på telefonens skärm under laddning. Aktivera Aktiv låsskärm.
    • Fotoram på aktiv låsskärm: Visa foton från Google Foto medan telefonen står på Pixel Stand. Tryck på Fotoram på aktiv låsskärm. Välj foton genom att trycka på Välj album i Google Foto. Aktivera fotoramen genom att svepa åt höger på låsskärmen.

Ändra laddningslägen på Pixel Stand (2:a generationen)

Om du redan har slutfört konfigureringen av Pixel Stand-appen kan du välja mellan tre laddningslägen:

• Optimerad (standard): En balans mellan laddningshastighet och fläktljud för bästa möjliga upplevelse direkt.
  • Max: Ladda med högsta möjliga hastighet utifrån enhetsförhållanden, batterinivå och andra faktorer.
  • Tyst: Gör fläkten så tyst som möjligt.

Så här väljer du ett standardläge för Pixel Stand (2:a generationen):

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter.
  3. Om Pixel Stand Gen 2 inte visas under Tidigare anslutna enheter trycker du på Visa alla.
  4. Tryck på Pixel Stand Gen 2 under Andra enheter.
  5. Scrolla nedåt på skärmen Enhetsinformation och tryck på Laddningsläge.
  6. Tryck på ett laddningsläge.

Så här ändrar du läge tillfälligt:

1. Placera telefonen på stället.
  2. Tryck på skärmen för att öppna Pixel Stands inställningsskärm.
  3. Tryck på ett laddningsläge långt ned på skärmen.

Nästa gång du använder Pixel Stand (2:a generationen) återgår laddningsläget till standardinställningen. När du aktiverar inställningen ändras knappens färg till telefonens accentfärg.

Ändra inställningar för avbrott och ljusstyrka (Pixel 3 och senare, förutom 6a och Fold)

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Anslutna enheter.
  3. Om Pixel Stand inte visas under Tidigare anslutna enheter trycker du på Visa alla.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Pixel Stand.
  5. Aktivera eller inaktivera inställningarna:
    • Inaktivera skärmen när det blir mörkt: Få telefonskärmen att stängas av när det är mörkt.
    • Stör ej när enheten är dockad: Dölj aviseringar och stäng av ljud medan telefonen laddas. Läs mer om Stör ej.
    • Fotoram: Visa foton från Google Foto medan telefonen står på Pixel Stand. Tryck på Fotoram på aktiv låsskärm. Välj foton genom att trycka på Välj album i Google Foto.
    • Gryningsalarm: Låt telefonskärmen gradvis bli ljusare under 15 minuter innan alarmet ringer. Du kan välja tidsintervall själv.
    • Läggdags: Om du ställer in ett sömnschema får du en avisering vid läggdags. Så här kontrollerar du alarmet för nästa morgon och aktiverar ljud att somna till: Tryck på aviseringen Gå och lägga sig följt av det aktuella ljudet eller Välj ett annat ljud.
    • Läs mer om hur du styr smarta hemenheter med hjälp av högtalare och skärmar från Google Nest och Home.

Lösa problem med Pixel Stand

Telefonen laddas inte trådlöst

Kontrollera om laddaren fungerar efter varje steg.

• Ta av fodralet och eventuella tillbehör, såsom klämmor och fästen.
  • Kontrollera att telefonens skärm är vänd utåt med baksidan mot Pixel Stand.
  • Placera telefonen mitt på Pixel Stand.
  • Testa att ladda med telefonen både stående och liggande.
  • Använd kabeln och nätadaptern som följde med Pixel Stand.
  • Kontrollera att kabeln är ansluten till nätadaptern och att nätadaptern är ansluten till ett fungerande eluttag.

Lär dig att åtgärda en telefon som inte laddas eller inte går att slå på.

Basen lyser med orange sken

Pixel Stand kan inte ladda telefonen. Kontrollera om laddaren fungerar efter varje steg nedan.

• Flytta telefonen från Pixel Stand och ställ tillbaka den igen.
  • Kontrollera att telefonen är placerad mitt på Pixel Stand.
  • Testa att ladda med telefonen både stående och liggande.
  • Ta av telefonens fodral och ställ tillbaka den på Pixel Stand.
Telefonen eller Pixel Stand känns varm

Oftast är det ingen fara om telefonen eller Pixel Stand blir varmare än vanligt när du laddar. Det är normalt att telefonen eller Pixel Stand blir varmare under laddning.

Om batteriet nästan var urladdat när du laddar telefonen kan den eller Pixel Stand bli extra varm.

Pixel Stand är smutsig
  1. Flytta telefonen från Pixel Stand.
  2. Lossa kabeln från Pixel Stand.
  3. Torka försiktigt av ytan med en trasa med isopropylalkohol (IPA).
  4. Låt den torka innan du ställer tillbaka telefonen på Pixel Stand.
Jag hittar inte inställningarna för Pixel Stand när TalkBack är aktiverat

Inställningsikonen för Pixel Stand visas uppe till höger på telefonens skärm när du börjar ladda telefonen på Pixel Stand. Efter 15 sekunder försvinner inställningsikonen för Pixel Stand.

Så här öppnar du inställningarna för Pixel Stand när TalkBack är aktiverat:

1. Tryck på telefonens skärm en gång med två fingrar.
  2. Svep eller använd Explore by touch med ett finger för att komma till inställningarna för Pixel Stand. Tryck sedan snabbt två gånger var som helst på skärmen.

Läs mer om hur du kommer igång med TalkBack på Android.