Lämna in en Pixel-telefon för reparation

För Pixel-telefoner finns det supportalternativ för skador som omfattas av garantin och skador som inte omfattas av garantin. Om du kan skicka telefonen med post eller besöka ett reparationscenter beror på telefonens garantistatus och var du bor.

Obs! Som ett led i vårt hållbarhetsarbete kan vi ta bort den tryckta garantin från enhetsförpackningen för telefonerna Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Du kan läsa garantin för modellen och regionen under konfigureringen av telefonen. Informationen är alltid tillgänglig på telefonen, även om du har fått en tryckt garanti. Du hittar garantin genom att trycka på Om telefonen under Inställningar följt av Begränsad garanti.

Förberedelser inför en begäran om reparation

Obs! Du måste återställa telefonen till standardinställningarna innan du lämnar in den för reparation. Om du inte gör det återställer servicecentret den åt dig. Om du återställer standardinställningarna rensas all data på telefonen.

Alternativ 1: Ta med telefonen till ett reparationscenter

Steg 1: Hitta närmaste servicecenter

Läs användarvillkoren för reparation i butik innan du lämnar in telefonen på servicecentret.

Steg 2: Säkerhetskopiera data
Innan du lämnar in telefonen för reparation säkerhetskopierar du din data, återställer telefonen till standardinställningarna och tar bort SIM-kortet. När du återställer telefonen till standardinställningarna raderas all data som har sparats på den. Om det inte går att återställa telefonen loggar du ut från Google-kontot:
  1. Öppna myaccount.google.com.
  2. Tryck på Säkerhet till vänster följt avDina enheter.
  3. På telefonen trycker du på Mer Mer följt av Logga ut.

Om det inte går att slå på telefonen eller om den inte har återställts när du lämnar in den på servicecentret så gör de det åt dig. Kom ihåg att behålla SIM-kortet.

Steg 3: Ta med telefonen

Under besöket kontrollerar partnern telefonens garantistatus, inspekterar enheten för att bekräfta de rapporterade skadorna och talar om vad reparationen kostar. Du verifierar garantistatusen genom att tillhandahålla inköpsbeviset eller fakturan.

Om partnern upptäcker skador under inspektionen som ökar reparationskostnaden kontaktar partnern dig för godkännande av det nya priset innan reparationen utförs. Delreparationer utförs inte.

Steg 4: Hämta telefonen

När tjänsten är klar får du ett meddelande från servicecentret om att du kan hämta telefonen.

Om det inte finns något reparationscenter i närheten kan du kontakta oss och be att enheten hämtas hemma hos dig.

Alternativ 2: Skicka in telefonen med post

Obs! Google tillhandahåller reparation av Pixel-telefoner via vårt auktoriserade servicepartnerföretag, F1 Info Solutions and Services Pvt. Ltd. Den typ av tjänst som finns tillgänglig beror på din plats utifrån postnummer (PIN).

Steg 1: Boka reparationen
Vi identifierar supporten som är tillgänglig i ditt område och bokar ett supportärende åt dig. Kontakta oss om du vill hitta tjänsten i ditt område.

Beroende på din plats utifrån postnummer (PIN) kan du få support genom post.

Steg 2: Följ anvisningarna för supportalternativet
När vi har bokat ett supportärende åt dig följer du stegen för supportalternativet:
  1. Säkerhetskopiera telefonens data.
  2. Förpacka telefonen och kopior av fakturan och inköpsbeviset i originalförpackningen. Använd bubbelplast eller luftkuddar när du packar för att förhindra skador under transporten.
  3. Inom 48 timmar får du ett e-postmeddelande från vår partner med ärendenumret för din begäran om reparation. Du får en uppdatering när servicecentret har skickat enheten efter reparation.

Viktigt! Du får uppdateringar om status för tjänsten via e-post. Den genomsnittliga handläggningstiden är 19 arbetsdagar för hjälp via post.

Kontakta oss om du har frågor om telefonens status utan garanti, skador på telefonen, fysiska skador eller betaltjänster.

Steg 3: Spåra reparationen
När vår partner har hämtat telefonen kan du spåra reparationen på F1-portalen med id:t för supportärendet från F1.

Förberedelser inför en reparation

Påbörja en reparation

Obs! Dessa steg gäller för användare i Belgien, Danmark, Frankrike, Förenade kungariket, Irland, Italien, Japan, Kanada, Nederländerna, Norge, Portugal, Schweiz, Spanien, Sverige, Tyskland, USA och Österrike. Kontakta Googles support om du vill se reparationsalternativen i andra länder.

1. Påbörja processen via Google Store i ett land som stöds.
  2. Tryck på Kom igång.
  3. Ange telefonens IMEI-nummer.
    • Om du redan har påbörjat en retur- eller utbytesprocess men i stället vill reparera telefonen kontaktar du oss.
  4. På nästa skärm bekräftar du att den angivna IMEI-koden stämmer överens med den telefon som ska repareras.
  5. Välj de problem som gäller telefonen. Du kan ta reda på vilka problem som täcks för telefonen och vilka reparationsalternativ som finns.
  6. Förbered enheten genom att följa anvisningarna nedan beroende på vilket reparationsalternativ du väljer.

Alternativ 1: Ta med telefonen till ett reparationscenter

Steg 1: Hitta närmaste auktoriserade serviceleverantör
Om du vill besöka ett reparationscenter påbörjar du en reparationsbegäran och tar reda på vilket som ligger närmast dig.
Läs användarvillkoren för reparation i butik innan du lämnar in telefonen i en av Googles butiker.
Steg 2: Säkerhetskopiera data och förbered telefonen för reparation
Innan du lämnar in telefonen för reparation ska du säkerhetskopiera datan och ta ut SIM-kortet. På kvalificerade Pixel-telefoner kan du starta reparationsläget. I annat fall återställer du standardinställningarna på telefonen. När du återställer telefonen till standardinställningarna raderas all data som har sparats på den. Om det inte går att återställa telefonen till standardinställningarna loggar du ut från Google-kontot på telefonen:
  1. Öppna myaccount.google.com.
  2. Tryck på Säkerhet till vänster and thenDina enheter.
  3. På telefonen trycker du på Mer More and then Logga ut.
Om det inte går att slå på telefonen, om den inte är i reparationsläget eller om den inte har återställts till standardinställningarna återställer reparationscentret den åt dig. Kom ihåg att behålla SIM-kortet.
Steg 3: Ta med telefonen

Ta med telefonen till närmsta reparationspartner.

Under besöket kontrollerar partnern telefonens garantistatus, inspekterar den för att bekräfta de rapporterade skadorna och talar om vad reparationen kostar. De flesta reparationer kan utföras samma dag.

• Om enheten eller skadorna omfattas av garantin kostar reparationerna ingenting.
  • Priserna varierar för enheter och skador som inte omfattas av garantin.

Om partnern upptäcker skador under inspektionen som ökar reparationskostnaden kontaktar partnern dig för godkännande av det nya priset innan reparationen påbörjas. Alla skador måste åtgärdas under reparationen.

Steg 4: Hämta telefonen
När reparationen har utförts meddelas du om att du kan hämta den.

Alternativ 2: Skicka in telefonen med post

Steg 1: Välj fraktalternativ och skapa en reparationsbeställning

Skapa en reparationsbeställning

1. Skapa en reparationsbegäran.
  2. Läs igenom och godkänn villkoren för reparation.
  3. Kontrollera reparationsuppgifterna och den beräknade kostnaden för reparationen.
  4. Tryck på Bekräfta köp.

Garantier och reparationskostnader

• Om enheten eller skadorna omfattas av garantin kostar reparationerna ingenting.
  • Om enheten eller skadorna inte omfattas av garantin visas en uppskattad reparationskostnad på sista sidan innan du bekräftar köpet och skapar reparationsbeställningen.

Kontrollera att adressuppgifterna stämmer. Det går inte att ändra adressen när du har slutfört beställningen.

Bestäm hur du vill skicka telefonen för reparation:

• I eget emballage: Skriv ut fraktsedeln, överenskommelsen om retur av felaktig vara (RMA) och etiketten för batterisäkerhet (i USA) som bifogats i e-postmeddelandet för reparationsbeställningen.
    • Om du väljer det här alternativet är du ansvarig för eventuella skador som kan uppstå på telefonen under leveransen. Kontrollera att du förpackat telefonen ordentligt innan du skickar den. Eftersom typen av emballage kan variera mellan kunder och det finns en risk för att telefonen skadas under transporten skickas den tillbaka från reparationscentret i en kraftigare typ av förpackning när reparationen är klar.
  • Förbetald förpackning: När du gör en reparationsbeställning tar det 1–2 arbetsdagar innan den förbetalda förpackningen kommer till dig. Den är vadderad för att telefonen ska vara skyddad under transporten. Skriv ut RMA-blanketten och fraktsedeln du fick i e-postmeddelandet med anvisningar om hur du skickar telefonen.
Steg 2: Säkerhetskopiera data och förbered telefonen för reparation

Innan du skickar eller lämnar in telefonen för reparation ska du säkerhetskopiera telefonen och ta ut SIM-kortet. På kvalificerade Pixel-telefoner kan du starta reparationsläget. I annat fall återställer du standardinställningarna på telefonen. När du återställer telefonen till standardinställningarna raderas all data som har sparats på den. Om det inte går att återställa telefonen loggar du ut från Google-kontot på telefonen:

1. Öppna myaccount.google.com.
  2. Tryck på Säkerhet till vänster and then Dina enheter.
  3. På telefonen trycker du på Mer More and then Logga ut.

Om det inte går att slå på telefonen, om den inte är i reparationsläget eller om den inte har återställts till standardinställningarna återställer reparationscentret den åt dig. Kom ihåg att behålla SIM-kortet.

Steg 3: Förpacka och skicka in telefonen
Förpacka telefonen ordentligt och skicka in den för reparation.

Alternativ 3: Reparera din egen Pixel-telefon eller Pixel Tablet

Läs mer om hur du reparerar dessa enheter själv.

Läs mer om reparationsprocessen när du skickar in telefonen med post

När ett reparationscenter har tagit emot telefonen inspekteras, godkänns, repareras och returneras den till dig. Läs mer om reparationer.
Undersökning och godkännande
När vi mottagit telefonen undersöker vi den noga.
  • Om du använder ett skärmskydd tas det bort helt och hållet så att vi kan undersöka hela telefonen.
  • Om telefonen vi mottagit inte är samma som den i beställningen kan vi inte gå vidare med reparationen och returnerar telefonen till dig.
  • Om undersökningen bekräftar att reparationen omfattas av garantin påbörjas reparationen utan att du debiteras.
  • Om reparationen kostar lika mycket eller mindre än den beräknade kostnaden debiteras du så snart undersökningen har genomförts och reparationen påbörjas.
  • Om vi hittar andra skador som inte angavs i den ursprungliga beställningen och reparationskostnaden ökar ber vi dig att godkänna den nya kostnaden innan vi fortsätter med reparationen.
    • Den uppskattade tiden för hela reparationsbeställningen är 7–10 arbetsdagar, men tänk på att det inte inkluderar den tid det tar att godkänna nya kostnader.
    • Alla skador som angetts i reparationsbeställningen åtgärdas samtidigt, så vi kan inte genomföra partiella reparationer.
    • Du har tio dagar på dig att godkänna den uppdaterade reparationsbeställningen och den slutgiltiga kostnaden.
    • Beställningen annulleras om du inte svarar inom tio dagar eller avvisar den uppdaterade beställningen. Telefonen returneras till dig omedelbart och du debiteras inte.
Viktigt! I Taiwan kan auktoriserade reparationspartner för Pixel-telefoner ta ut en avgift för att undersöka enheten.
Reparation och retur

Reparationen påbörjas efter undersökningen och det slutgiltiga godkännandet.

Kosmetiska skador, t.ex. repor, åtgärdas inte. Om undersökningen endast visar kosmetiska skador returneras telefonen utan reparation.

När reparationen har utförts får du ett e-postmeddelande om att telefonen har reparerats och att den skickas tillbaka till dig med en spårningslänk