Android-version tarkistaminen ja päivittäminen

Tärkeää: On normaalia, että Android-laitteen akku tyhjentyy tavallista nopeammin ohjelmistopäivityksen jälkeen, koska kapasiteettia kuluu päivityksen lataamiseen, optimointiin ja asentamiseen.

Laitteen Android-versionumero, tietoturvapäivityksen taso ja Google Play ‑järjestelmän taso ovat nähtävissä Asetukset-sovelluksessa. Saat ilmoituksen, kun uusi päivitys on saatavilla. Voit myös etsiä päivityksiä manuaalisesti.

Android-version tarkistaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse alareunasta Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista ja sitten Android-versio.
  3. Etsi "Android-versio", "Androidin tietoturvapäivitys" ja "Koontiversion numero".

Uusimpien saatavilla olevien Android-päivitysten tilaaminen

To get the latest Pixel phone updates, activate Google Assistant on your Pixel 8 and Pixel 8 Pro and say, "Update my phone now." Learn more about Pixel support on Assistant.

Kun saat ilmoituksen, avaa se ja napauta siinä olevaa päivityspainiketta.

Jos olet poistanut ilmoituksen tai laitteesi on ollut offline-tilassa:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Ohjelmistopäivitys.
  3. Näet laitteesi päivitystilan. Jos näytöllä näkyy ohjeita, seuraa niitä.

Vinkki: Jos sinulla on Pixel-laite, se voi sanoa "Ohjelmistopäivitykset".

Tietoturvapäivitysten ja Google Play ‑järjestelmäpäivitysten tilaaminen

Useimmat järjestelmäpäivitykset ja tietoturvakorjaukset tehdään automaattisesti. Näin voit tarkistaa, onko päivityksiä saatavilla:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva ja yksityisyysja sitten Järjestelmä ja päivitykset.
    • Jos haluat tarkistaa tietoturvapäivitykset, valitse Tietoturvapäivitys.
    • Jos haluat tarkistaa Google Play ‐järjestelmäpäivitykset, valitse Google Play ‐järjestelmäpäivitys.
  3. Jos näytöllä näkyy ohjeita, seuraa niitä.

Android-päivitysten aikataulu

Päivitysaikataulut vaihtelevat laitteen, valmistajan ja mobiilioperaattorin mukaan.

Tärkeää: Uudemmat Android-versiot eivät välttämättä toimi vanhemmilla laitteilla.

Päivitysongelman korjaaminen

Tallennustila ei riitä

Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan tallennustilaa ei ole riittävästi, lue lisää tallennustilan vapauttamisesta:

Päivityksen lataaminen epäonnistui

Päivityksen yrittäminen uudelleen automaattisesti

Jos päivityksen lataaminen alkaa muttei valmistu, laitteesi yrittää ladata sen automaattisesti uudelleen seuraavien päivien kuluessa.
Saat ilmoituksen uudesta yrityksestä. Avaa ilmoitus ja napauta päivityspainiketta.

Android-version päivittäminen tietoturvapäivitystä varten

Varmista, että laitteellasi on uusin sille saatavilla oleva Android-versio, jotta saat viimeisimmät tietoturvapäivitykset käyttöösi.
Päivitysten aktivoituminen

Pixel-puhelimet ja Pixel Tablet

Pixel-puhelimet ja Pixel Tablet asentavat ladatut Android-päivitykset taustalla. Asennetut päivitykset aktivoituvat, kun seuraavan kerran käynnistät laitteen uudelleen.

Muut Android-laitteet

Monet Android-puhelimet ja ‑tabletit käynnistyvät automaattisesti uudelleen Android-päivityksen asentamisen yhteydessä. Päivitys aktivoituu, kun asennus on suoritettu loppuun.

Muita lähteitä