Lyssna på musik, samtal och annat på Pixel

Du kan lyssna på musik, samtal, videor med mera på telefonen. Du kan använda telefonens inbyggda högtalare eller ljudtillbehör som hörlurar, hörsnäckor och högtalare.

På Pixel 4a (5G) och senare kan du aktivera Självjusterande ljud om du vill förbättra ljudkvaliteten från telefonens högtalare.

Styra ljud och video snabbt

• Om du vill se vad som spelas upp på telefonen sveper du nedåt från skärmens överkant.
  • Öppna appen där uppspelningen görs genom att trycka på panelen.
  • Om du använder flera medieappar hittar du dem genom att svepa till höger eller vänster.
  • Du kan ändra vilken enhet ljudet spelas upp genom att trycka på ljudtillbehörets namn (t.ex. Högtalare eller Pixel Buds) uppe till höger på panelen.

Aktivera Självjusterande ljud (Pixel 4a (5G) och senare, inklusive Fold)

Obs! Om du vill använda självjusterande ljud kontrollerar du att du har den senaste Android-programvaran. Ta reda på vilken version av Android du har. Kontrollera sedan i Play Butik att du har den senaste versionen av appen Enhetsanpassning.

Självjusterande ljud fungerar bara på Pixel-telefoner. Det fungerar inte för ljud som spelas upp via externa högtalare eller hörlurar. Självjusterande ljud är aktiverat som standard på Pixel 7-telefoner.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Självjusterande ljud.
  3. Aktivera eller inaktivera Självjusterande ljud .

Använda konversationsläget

På Pixel 3 och senare, inklusive Fold, fokuserar konversationsläget på personen du pratar med och filtrerar bort bakgrundsljud.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Tillgänglighet följt av Ljudförstärkare.
  3. Tryck på Öppna Ljudförstärkare följt av Telefonens mikrofonföljt av Konversationsläge.
  4. Rikta telefonens kamera mot personen du pratar med.
  5. Tryck på Justera ljud.
    • Aktivera Brusreducering och använd reglaget för att ändra hur mycket brus du filtrerar bort.
    • Du kan förstärka låga ljud genom att aktivera Förstärkning och använda reglaget Förstärk låga ljud.
    • Du kan ändra frekvens genom att aktivera Förstärkning och använda reglagen för att förstärka höga och låga frekvenser.

Läs mer om Ljudförstärkare.

Tips!

• Använd hörlurar med brusreducering.
  • Skjut brusreduceringsreglaget till över 90 % för tydligare tal.
  • Tryck på Växla kamera och be personen du pratar med att hålla telefonen.
  • Pausa förstärkningen genom att svepa meddelandepanelen och trycka på Pausa Pausa.

Läs mer om hur du får ut mesta möjliga av konversationsläget.

Felsöka ljudproblem

Välja hur du vill lyssna

Du kan lyssna på telefonen med de inbyggda högtalarna eller andra ljudtillbehör.
Alternativ 1: Lyssna genom telefonens högtalare
Som standard spelas ljudet upp genom telefonens inbyggda högtalare. Se var högtalarna sitter på telefonen.
Alternativ 2: Parkoppla Bluetooth-hörlurar eller -högtalare
Om du parkopplar Bluetooth-hörlurar eller Bluetooth-högtalare med telefonen spelas ljudet upp den vägen. Läs mer om hur du parkopplar Bluetooth-tillbehör.
Alternativ 3: Anslut hörlurar eller högtalare
Om du ansluter hörlurar eller högtalare till telefonen spelas ljudet upp den vägen.
Alla Pixel-telefoner fungerar med ljudtillbehör som har USB-C-anslutning eller Bluetooth. Pixel 3a, 4a och 4a (5G) har även ett hörlursuttag på 3,5 mm. Med en adapter fungerar även andra Pixel-telefoner med ljudtillbehör som har anslutningar på 3,5 mm. Läs mer om vad som följer med telefonen.

Använd rekommenderade tillbehör

Om det står Made by Google eller Made For Google har vi certifierat dem för användning med Pixel-telefoner. Andra digitala ljudtillbehör kan också fungera med Pixel-telefoner. Hitta tillbehör i Google Store.

Om du har en Pixel 3 eller Pixel 2 fungerar hörlursadaptern med tillbehör som har 3,5 mm-kontakter. Om du inte får dina hörlurar att fungera med adaptern kontaktar du tillverkaren och frågar om hörlurarna uppfyller kraven.