Ladda ned appar till Android-enheten

Vi rekommenderar att du laddar ned appar från Google Play. Du kan också ladda ned dem från andra källor.

Android-enheten har en säkerhetsfunktion (Google Play Protect) som söker efter och varnar för potentiellt skadliga appar. Vid behov tas apparna bort. Läs mer om skydd mot skadliga appar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Ladda ned appar från Google Play

En del appar är gratis. Andra kostar pengar.

Välja och ladda ned appar från Google Play

1. Öppna Google Play.
    • Använd appen Play Butik Google Play på Android-enheten.
    • Öppna play.google.com på datorn.
  2. Hitta en app du vill ha.
  3. Läs andras recensioner och ta reda på om appen är säker att använda.
    • Kontrollera betyg och antal nedladdningar under appens titel.
    • Rulla ned för att läsa enskilda recensioner.
  4. Tryck på Installera (för kostnadsfria appar) eller på appens pris.

Rapportera skadliga appar på Google Play till Google

Om du hittar en app som du tror är skadlig rapporterar du det till oss. Läs om att rapportera skadliga appar.

Ladda ned appar från andra källor

Obs! Om du laddar ned appar från okända källor finns det risk att enheten och dina personliga uppgifter inte skyddas.

• Enheten kan skadas och data kan försvinna.
  • Någon kan få åtkomst till dina personliga uppgifter och använda dem på ett otillåtet sätt.
Ladda ned appar från andra källor
  1. Börja ladda ned appen från en annan källa.
  2. Följ anvisningarna på skärmen. Det kan hända att du behöver trycka på OK Följt av Installera beroende på vilken källa du använder.
  3. Tryck på Inställningar i meddelandet som öppnas.
  4. Aktivera Tillåt från den här källan.

Obs! Om du inte hittar alternativet Tillåt från den här källan använder du en annan version av Android. Aktivera Okända källor under Säkerhet i inställningarna.

Inaktivera nedladdning av appar från andra källor
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar och aviseringar Följt av Avancerat Följt av Särskild åtkomst för app Följt av Installera okända appar.
  3. Tryck på appen där du uppmanas att installera okända appar.
  4. Inaktivera Tillåt från den här källan.

Obs! Om du inte hittar alternativet Appar och aviseringar använder du en annan version av Android. Inaktivera Okända källor under Säkerhet i inställningarna.

Hjälp Google att skydda användare från skadliga appar från andra källor

Om du installerar appar från andra källor än Google Play kan information om dessa appar skickas från enheten till Google.

Tack vare denna information blir det lättare för Google att skydda användare från skadliga appar. Informationen kan omfatta logginformation, webbadresser som är kopplade till appen, enhets-id, Android-version och IP-adress.

Läs mer om Google Play Protect.