Ändra bakgrunden på en Pixel-telefon

Du kan ändra bakgrundsbilden på startskärmen och låsskärmen på telefonen. Välj bland egna foton eller enhetens standardbilder, inklusive bilder som ändras automatiskt.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 10 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Ändra bakgrund

1. Tryck länge på en tom plats på telefonens startskärm.
  2. Tryck på Format och bakgrunder. Om Format och bakgrunder inte visas trycker du på Bakgrunder.
  3. Välj en bakgrund på något av följande sätt:
    • Tryck på Mina bilder och använd en egen bild.
    • Om du vill använda en utvald bild trycker du på en kategori Följt av en bild.
    • Pixel 4, 3, och 2: Om du vill använda en levande bakgrund trycker du på Vakna till liv eller Levande universum Följt av en bakgrund. Tryck på Ladda ned om det behövs.
    • Endast Pixel 4: Om du vill använda Quick Gestures för bakgrunden trycker du på Vakna till liv Följt av en bakgrund Följt av Ladda ned.
  4. Tryck på Ange bakgrund högst upp.
  5. Välj vilka skärmar som bakgrunden visas på om alternativet är tillgängligt.

Tips! Aviseringar, snabbinställningar och applistan visas i olika färger beroende på vilken bakgrund du väljer.

Ändra format (Pixel 4, 3 och 2)

Välj teckensnitt, form på ikoner och färger så här:

1. Tryck länge på en tom plats på telefonens startskärm.
  2. Tryck på Format och bakgrunder.
  3. Tryck på Format.
  4. Välj ett format eller anpassa ett eget.
    • Valfritt! Om du vill använda din befintliga bakgrund med ditt nya format trycker du på Behåll befintlig bakgrund.
  5. Tryck på Tillämpa.

Hoppa över dagens bakgrund

1. Tryck länge på en tom plats på telefonens startskärm.
  2. Tryck på Bakgrunder.
  3. Tryck på Uppdatera Läs in igen på dagens bakgrund.