Wettelijke volledige informatie voor gebruikers (Pixel en Pixel XL uit 2016)

1  Inleiding

2  Naleving van FCC-regelgeving

3  Kennisgevingen van Industry Canada

4  Conformiteitsverklaring

5  Menselijke blootstelling aan radiofrequentie

6  Apparaten die geschikt zijn voor hoortoestellen

7  Toegankelijkheidsfuncties

1  Inleiding

Deze gids bevat alle relevante informatie voor Pixel- en Pixel XL-gebruikers:

• Informatie over veiligheid, milieu en regelgeving: g.co/pixelphonesafety OF Instellingen En dan Over de telefoon En dan Handleiding voor veiligheid en regelgeving
  • De garantiebepalingen voor het land waarin je de telefoon hebt gekocht, waaronder instructies om claims in te dienen: g.co/pixelphonewarranty
  • Labels voor de elektronische regelgeving en SAR-waarden (Specific Absorption Rate) voor je telefoon: Instellingen En dan Over de telefoon En dan Regelgevingslabels
  • Uitgebreide online hulp: g.co/pixelcare

Apparaatgegevens

Fabrikant: Google LLC.

Land van oorsprong: Taiwan

2  Naleving van FCC-regelgeving

Opmerking: Dit apparaat is getest en voldoet aan de voorschriften voor een digitaal apparaat van klasse B, in overeenstemming met deel 15 van de Amerikaanse FCC-voorschriften. Deze voorschriften zijn ontworpen om redelijke bescherming te bieden tegen schadelijke storing bij installatie in woonwijken. Dit apparaat genereert en gebruikt radiofrequentie-energie en kan deze uitstralen. Als het apparaat niet wordt geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met de instructies, kan het schadelijke storing in radiocommunicatie veroorzaken. Er kan echter geen garantie worden gegeven dat het apparaat in een bepaalde installatie geen storing veroorzaakt.

Als dit apparaat schadelijke storing veroorzaakt bij de ontvangst van radio- of televisiesignalen, wat kan worden vastgesteld door het apparaat uit en weer aan te zetten, kan de gebruiker proberen de storing te verhelpen met behulp van een of meer van de volgende maatregelen:

• Draai of verplaats de ontvangende antenne.
  • Vergroot de afstand tussen de apparatuur en de ontvanger.
  • Sluit de apparatuur aan op een stopcontact op een ander circuit dan dat waarop de ontvanger is aangesloten.
  • Raadpleeg de dealer of een ervaren radio-/tv-technicus voor hulp.

Wijzigingen of aanpassingen die niet expliciet door Google zijn goedgekeurd, kunnen ervoor zorgen dat je recht om de apparatuur te gebruiken, ongeldig wordt verklaard.

De Pixel en Pixel XL voldoen aan deel 15 van de FCC-voorschriften. De werking is onderworpen aan de volgende twee voorwaarden:

1. Deze apparaten mogen geen schadelijke storing veroorzaken.
  2. Deze apparaten moeten bestand zijn tegen storing, inclusief storing die een ongewenste werking tot gevolg kan hebben.

3  Kennisgevingen van Industry Canada

Industry Canada (IC), klasse B

Dit digitale apparaat van klasse B voldoet aan de Canadese norm ICES-003.

Kennisgeving: De regelgeving van Industry Canada maakt het mogelijk dat wijzigingen of aanpassingen die niet expliciet door Google zijn goedgekeurd, ervoor kunnen zorgen dat je recht om de apparatuur te gebruiken, ongeldig wordt verklaard.

Kennisgevingen van Industry Canada (IC)

Deze apparaten voldoen aan de RSS-norm(en) voor licentievrijstelling van Industry Canada. De volgende twee voorwaarden zijn van toepassing op het gebruik:

1. Deze apparaten mogen geen storing veroorzaken.
  2. Deze apparaten moeten bestand zijn tegen storingen, inclusief storing die een ongewenste werking tot gevolg kan hebben.

Waarschuwing:

(i) Het gebruik van dit apparaat in de bandbreedte 5150-5250 MHz is alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis om schadelijke storing voor mobiele satellietsystemen op hetzelfde kanaal zo veel mogelijk te beperken.

(ii) De maximale antenneversterking die is toegestaan voor apparaten in de bandbreedtes 5250-5350 MHz en 5470-5725 MHz moet voldoen aan de e.i.r.p.-beperkingen.

(iii) De maximale antenneversterking die is toegestaan voor apparaten in de bandbreedte 5725-5825 MHz, moet voldoen aan de e.i.r.p.-beperkingen zoals gespecificeerd voor punt-tot-puntgebruik en niet-punt-tot-puntgebruik, zoals van toepassing.

(iv) Gebruikers moeten er ook rekening mee houden dat radars met een hoog vermogen als primaire gebruikers (oftewel prioriteitsgebruikers) zijn toegewezen van de bandbreedtes 5250-5350 MHz en 5650-5850 MHz en dat deze radars storingen en/of schade kunnen veroorzaken aan LE-LAN-apparaten.

4  Conformiteitsverklaring

Conformiteitsverklaring (Engels)

Conformiteitsverklaring (pagina 1 van 3)

Pagina 1 van de Conformiteitsverklaring 2016

Conformiteitsverklaring (pagina 2 van 3)

Pagina 2 van de Conformiteitsverklaring 2016

Conformiteitsverklaring (pagina 3 van 3)

Pagina 3 van de Conformiteitsverklaring 2016

Conformiteitsverklaring (Duits)

Conformiteitsverklaring (pagina 1 van 3)

Pagina 1 van de Conformiteitsverklaring 2016

Conformiteitsverklaring (pagina 2 van 3)

Pagina 2 van de Conformiteitsverklaring 2016

Conformiteitsverklaring (pagina 3 van 3)

Pagina 3 van de Conformiteitsverklaring 2016

5  Menselijke blootstelling aan radiofrequentie

Net als elke andere telefoon produceert je draadloze apparaat radiofrequentie-energie (RF) tijdens het gebruik. Volgens de Internationale Commissie voor bescherming tegen niet-ioniserende straling (ICNIRP) is opwarming van het blootgestelde weefsel het kritieke gezondheids- en veiligheidseffect van blootstelling aan RF.

Volgens de FCC (Federal Communications Commission) concluderen sommige belangenorganisaties op het gebied van gezondheid en veiligheid uit bepaalde rapporten dat het gebruik van draadloze apparaten in verband kan worden gebracht met kanker en andere ziekten, en mogelijk een grotere risico vormt voor kinderen dan voor volwassenen. Hoewel deze aannames veel aandacht in de media hebben gekregen, is er op dit moment geen wetenschappelijk bewijs voor een causaal verband tussen het gebruik van draadloze apparaten en het optreden van kanker of andere ziekten.

Wanneer een bepaald niveau (de drempelwaarde) wordt overschreden, kan de RF-blootstelling en de bijbehorende stijging van temperatuur, afhankelijk van de duur van de blootstelling, ernstige gezondheidseffecten hebben, zoals een hitteberoerte en weefselschade (brandwonden). Ter voorkoming van gezondheidsrisico's als gevolg van een hoge RF-blootstelling zijn er limieten vastgesteld die zijn gebaseerd op de bekende drempelwaarde waarbij schadelijke effecten optreden, met een extra reductiefactor om de wetenschappelijke onzekerheden te ondervangen. Deze limieten worden doorgaans uitgedrukt in de SAR (Specific Absorption Rate). De SAR is een maatstaf voor de absorptie van radiofrequentie-energie in het lichaam. De SAR-tests voor de telefoon worden uitgevoerd met het hoogst toegestane energieniveau in alle geteste frequentiebanden. De SAR-waarden zijn in 1996 voor het eerst vastgelegd door de Amerikaanse FCC en daarna overgenomen door andere landen.

Aanvullende informatie over de SAR vind je op de volgende pagina's:

De Pixel en Pixel XL zijn getest en gecertificeerd om te voldoen aan de SAR in de VS, Canada, de Europese Unie, Australië of India. Zo vind je de toepasselijke SAR-waarden in elk van deze jurisdicties op je telefoon: Instellingen En dan Systeem En dan Over de telefoon En dan Regelgevingslabels.

6  Apparaten die geschikt zijn voor hoortoestellen

De apparaten van Google voldoen aan de HAC-vereisten (geschiktheid voor hoortoestellen) die zijn opgesteld door de Amerikaanse FCC (Federal Communications Commission).

Apparaten van Google die geschikt zijn voor hoortoestellen:

Apparaat HAC-classificatie
Pixel M4/T4
Pixel XL M4/T4

Meer informatie over de Pixel en Pixel XL aangaande de geschiktheid voor hoortoestellen vind je op g.co/pixelphonesafety.

7  Toegankelijkheidsfuncties

Toegankelijkheidsfuncties voor de Pixel en Pixel XL:

Pixel

TOEGANKELIJKHEIDSFUNCTIE VEREISTEN/BESCHRIJVING WAARDE

Informatie over de telefoon/hardware

Touchscreen  Heeft het apparaat een touchscreen? Ja
Zo ja, is dit een capacitief touchscreen (wordt het door warmte geactiveerd)? Ja
Toetsidentificatie Zijn de afzonderlijke toetsen goed waarneembaar voor de gebruiker? N.v.t., schermtoetsenbord/-toetsenblok
Hoe kunnen de toetsen van elkaar worden onderscheiden? Afzonderlijke toetsen, gebruik van randen? N.v.t.
Afstand tot het middelpunt van de toets Wat is de afstand van het middelpunt van een cijfertoets tot het middelpunt van een andere cijfertoets? N.v.t.
Toetsenbordindeling Het toetsenbord heeft dezelfde indeling als een QWERTY-toetsenbord van een typemachine. Ja
Bevestiging voor draagkoord of nekkoord De telefoon is voorzien van een kleine opening waaraan een draagkoord of een nekkoord (sleutelkoord) kan worden bevestigd. Nee
Onderscheiden van de functietoetsen De cijfertoetsen hebben een andere kleur of vorm dan de andere toetsen, zodat ze zowel op de tast als visueel makkelijker kunnen worden herkend. N.v.t.
Vorm van het apparaat A. Klaptelefoon/clamshelltelefoon
B. Candybar-/sticktelefoon
C. Schuiftelefoon
D. Draaibare telefoon
E. Telefoon met touchscreen
F. Anders
B, E
Besturingssysteem Het besturingssysteem en de versie die op deze telefoon worden gebruikt. Android 7.1
Antislipeigenschappen De telefoon is voorzien van een antislipcoating of van antislipranden om te voorkomen dat deze uit je hand glijdt. Nee

Functies voor mensen met een motorische/mobiliteitsbeperking

Gewicht van de telefoon Gewicht van de telefoon inclusief batterij. 147,5 g
Eenvoudig te plaatsen batterij Is de batterij voorzien van duidelijke markeringen met betrekking tot de positie en plaatsing van de batterij? N.v.t.
Luidsprekerfunctie Handsfree nummer kiezen en bellen? Ja
Beveiligde/verzonken toetsen Zijn de toetsen verzonken of op de een of andere manier beschermd om de kans te verkleinen dat je op een verkeerde toets drukt? N.v.t.
Draadloze oortelefoons/headsets Ondersteuning voor draadloze oortelefoons en headsets, zoals bluetooth-headsets? Ja
Koppeling met een apparaat Mensen toestaan om computers als tekstterminal te gebruiken. Zodoende kunnen ook aangepaste apparaten in combinatie met de telefoon worden gebruikt. Apparaat kan op de telefoon worden aangesloten via:
  • een snoer (een elektrische kabel)
Ja
  • infraroodsignaal (dat net als een radiogolf door de lucht wordt verstuurd maar dat door wanden en andere massieve voorwerpen wordt geblokkeerd)
Nee
  • bluetooth/draadloos LAN (radiosignalen door de lucht die mogelijk niet door muren of massieve objecten worden geblokkeerd)
Ja
  • een andere verbinding dan de hierboven beschreven verbindingen (licht toe): … … … … … …
N.v.t.
Platte achterkant voor gebruik op een vlakke ondergrond Het apparaat is voorzien van een platte achterkant, zodat het liggend op een tafel kan worden gebruikt. Ja
Beantwoorden met willekeurige toets De gebruiker kan de oproep beantwoorden door op een willekeurige toets te drukken. Nee
Handbeweging Bepaalde bedieningselementen vereisen dat je een knijp- of draaibeweging met je vingers maakt of je pols draait. Ja
Stemherkenning voor nummer kiezen Je kunt een nummer kiezen door de naam van de persoon die je wilt bellen, te zeggen als deze in je contactenlijst is opgeslagen (een persoonlijk telefoonboek dat je in je telefoon maakt). Ja
Stemherkenning voor toegankelijkheidsfuncties Je kunt functies gebruiken door opdrachten op de telefoon in te spreken, zodat je minder gebruik van het toetsenbord hoeft te maken. Ja
Automatisch beantwoorden Een oproep wordt automatisch beantwoord nadat de telefoon een opgegeven aantal keer is overgegaan. Nee

Functies voor mensen met een visuele beperking

Tactiele toetsmarkeringen: F en J De F- en J-toets zijn voorzien van een puntje of verhoging zodat je ze op tast kunt onderscheiden (alleen relevant voor telefoons met een QWERTY-toetsenbord). N.v.t.
Standaardindeling voor cijfertoetsen De cijfertoetsen hebben de standaardindeling met 1 2 3 bovenaan en * 0 # onderaan. Ja - opmerking voor schermtoetsenbord
Toetsfeedback: tactiel Als je op een toets drukt, voel je een fysieke klik, zodat je weet dat de toets is ingedrukt. Nee
Toetsfeedback: audio Als je op een toets drukt, klinkt er een geluid, zodat je weet dat de toets is ingedrukt. Ja
Hoorbare identificatie van toetsen: gesproken Als je op een cijfertoets drukt, wordt het cijfer uitgesproken, zodat je weet dat je de juiste toets hebt ingedrukt. Ja
Hoorbare identificatie van toetsen: functies De geluiden die je hoort als je op een toets drukt, zijn verschillend voor cijfer- en functietoetsen, zodat je ze makkelijk kunt onderscheiden. Ja
Aanpasbaar lettertype: stijl Je kunt het lettertype van de tekst op het scherm wijzigen waardoor de tekst misschien beter leesbaar wordt. Ja
Aanpasbaar lettertype: grootte Je kunt de tekst op het scherm vergroten of verkleinen om de tekst beter leesbaar te maken. Ja
Gepersonaliseerde snelkoppelingen Je kunt een bepaalde functie aan één toets of een toetsencombinatie toewijzen. Ja
Weergavekenmerken: instelbaar contrast Je kunt het contrast van het scherm wijzigen, zodat de tekst en symbolen beter zichtbaar zijn tegen de achtergrond. Nee/kleurcorrectie en kleurinversie beschikbaar
Weergavekenmerken: instelbare helderheid Je kunt de helderheid van het scherm aanpassen voor een betere leesbaarheid. Ja
Weergavekenmerken: grootte van het hoofdscherm Grootte van het hoofdscherm. 5,0 inch, 12,7 cm
Weergavekenmerken: resolutie van het hoofdscherm Het aantal punten (pixels genoemd) dat wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen op het hoofdscherm weer te geven. Meer punten betekent meer details. FHD (1920 × 1080)
Weergavekenmerken: kleurdifferentiatie Voor een goed begrip van de informatie op het scherm ben je niet afhankelijk van de kleurperceptie (het is bijvoorbeeld niet noodzakelijk om de rode symbolen van de groene symbolen te kunnen onderscheiden). Ja, kleurcorrectie is beschikbaar
Weergavekenmerken: symbolen/iconen Menu's kunnen via symbolen of afbeeldingen worden weergegeven in een rasterlay-out. Op die manier zijn ze voor sommige mensen makkelijker te begrijpen of te onthouden. Ja
Weergavekenmerken: schermflikkering Het hoofdscherm flikkert niet met een frequentie die problemen kan veroorzaken voor mensen met fotosensibele epilepsie (tussen 2 Hz en 60 Hz). Ja
Spraakuitvoer van beller-ID uit de contactenlijst Als je wordt gebeld, wordt de naam van de beller uitgesproken als deze is opgeslagen in je contacten. Nee
Spraakuitvoer van sms: ingebouwd Sms-berichten kunnen worden voorgelezen. Ja
Gesproken menu's De menuopties worden uitgesproken, zodat je de functies ook kunt openen als je het scherm niet kunt lezen. Ja
Alternatieve indeling van de gebruikershandleiding De gebruikershandleiding is beschikbaar in alternatieve indelingen, zoals een online versie. Ja

Functies voor mensen met een gehoorbeperking

Trilwaarschuwing De telefoon kan zo worden ingesteld dat deze bij ontvangst van een oproep of sms, of wanneer een waarschuwing wordt weergegeven, begint te trillen. Ja
Visuele waarschuwing: inkomende gesprekken Als je wordt gebeld of een sms krijgt, zie je een melding op het scherm. Je ziet bijvoorbeeld de naam of een foto van de beller als deze is opgeslagen in je contactenlijst. Ja
Videocommunicatie in twee richtingen: via een mobiel netwerk Je kunt videobellen via je mobiele netwerk waarbij de andere persoon en jij elkaar kunnen zien. Ja
Videocommunicatie in twee richtingen: via een draadloos LAN-netwerk Je kunt videobellen via je draadloze LAN-netwerk waarbij de andere persoon en jij elkaar kunnen zien. Ja
Headset: stekkertype Het type stekker dat de headset moet hebben om te kunnen worden aangesloten op de telefoon. 3,5/USB
Geschiktheid voor hoortoestellen Als de telefoon wordt gebruikt in combinatie met een hoortoestel dat in de T-stand staat, is het geluid duidelijker. Ja
Alternatieve technologieën voor hoortoestellen Als de telefoon wordt gebruikt in combinatie met alternatieve koppelingstechnologieën, is het geluid duidelijker. N.v.t.
Berichtopties: mms Je kunt multimediaberichten met foto's, audio en videoclips sturen en ontvangen. Ja
Sms-berichten personaliseren en opnieuw gebruiken Je kunt standaard tekstberichten maken die je snel naar iedereen kunt sturen zonder dat je ze opnieuw hoeft te typen. Bijvoorbeeld 'Ik zit in een vergadering. Ik bel zo terug.' Ja
Berichtopties: e-mail Je kunt e-mailberichten sturen en krijgen. Ja
Internetmogelijkheden Je kunt de telefoon gebruiken om websites te bezoeken en andere internetservices te gebruiken. Ja
EXTRA FUNCTIES EN KENMERKEN De Google Pixel is een apparaat met een touchscreen. Het apparaat is echter ook voorzien van de volgende drukknoppen: aan/uit-knop en volumeknoppen.
OPTIONELE FUNCTIES EN ACCESSOIRES Vanwege de aard van het open besturingssysteem en de toegankelijkheidsfuncties, worden bepaalde functies geleverd als onderdeel van het Android-besturingssysteem en kunnen als zodanig gedurende de levensduur van het product worden gewijzigd of geüpgraded.

Pixel XL

TOEGANKELIJKHEIDSFUNCTIE VEREISTEN/BESCHRIJVING WAARDE

Informatie over de telefoon/hardware

Touchscreen  Heeft het apparaat een touchscreen? Ja
Zo ja, is dit een capacitief touchscreen (wordt het door warmte geactiveerd)? Ja
Toetsidentificatie Zijn de afzonderlijke toetsen goed waarneembaar voor de gebruiker? N.v.t., schermtoetsenbord/-toetsenblok
Hoe kunnen de toetsen van elkaar worden onderscheiden? Afzonderlijke toetsen, gebruik van randen? N.v.t.
Afstand tot het middelpunt van de toets Wat is de afstand van het middelpunt van een cijfertoets tot het middelpunt van een andere cijfertoets? N.v.t.
Toetsenbordindeling Het toetsenbord heeft dezelfde indeling als een QWERTY-toetsenbord van een typemachine. Ja
Bevestiging voor draagkoord of nekkoord De telefoon is voorzien van een kleine opening waaraan een draagkoord of een nekkoord (sleutelkoord) kan worden bevestigd. Nee
Onderscheiden van de functietoetsen De cijfertoetsen hebben een andere kleur of vorm dan de andere toetsen, zodat ze zowel op de tast als visueel makkelijker kunnen worden herkend. N.v.t.
Vorm van het apparaat A. Klaptelefoon/clamshelltelefoon
B. Candybar-/sticktelefoon
C. Schuiftelefoon
D. Draaibare telefoon
E. Telefoon met touchscreen
F. Anders
B, E
Besturingssysteem Het besturingssysteem en de versie die op deze telefoon worden gebruikt. Android 7.1
Antislipeigenschappen De telefoon is voorzien van een antislipcoating of van antislipranden om te voorkomen dat deze uit je hand glijdt. Nee

Functies voor mensen met een motorische/mobiliteitsbeperking

Gewicht van de telefoon Gewicht van de telefoon inclusief batterij. 172,5 g
Eenvoudig te plaatsen batterij Is de batterij voorzien van duidelijke markeringen met betrekking tot de positie en plaatsing van de batterij? N.v.t.
Luidsprekerfunctie Handsfree nummer kiezen en bellen? Ja
Beveiligde/verzonken toetsen Zijn de toetsen verzonken of op de een of andere manier beschermd om de kans te verkleinen dat je op een verkeerde toets drukt? N.v.t.
Draadloze oortelefoons/headsets Ondersteuning voor draadloze oortelefoons en headsets, zoals bluetooth-headsets? Ja
Koppeling met een apparaat Mensen toestaan om computers als tekstterminal te gebruiken. Zodoende kunnen ook aangepaste apparaten in combinatie met de telefoon worden gebruikt. Apparaat kan op de telefoon worden aangesloten via:
  • een snoer (een elektrische kabel)
Ja
  • infraroodsignaal (dat net als een radiogolf door de lucht wordt verstuurd maar dat door wanden en andere massieve voorwerpen wordt geblokkeerd)
Nee
  • bluetooth/draadloos LAN (radiosignalen door de lucht die mogelijk niet door muren of massieve objecten worden geblokkeerd)
Ja
  • een andere verbinding dan de hierboven beschreven verbindingen (licht toe): … … … … … …
N.v.t.
Platte achterkant voor gebruik op een vlakke ondergrond Het apparaat is voorzien van een platte achterkant, zodat het liggend op een tafel kan worden gebruikt. Ja
Beantwoorden met willekeurige toets De gebruiker kan de oproep beantwoorden door op een willekeurige toets te drukken. Nee
Handbeweging Bepaalde bedieningselementen vereisen dat je een knijp- of draaibeweging met je vingers maakt of je pols draait. Ja
Stemherkenning voor nummer kiezen Je kunt een nummer kiezen door de naam van de persoon die je wilt bellen, te zeggen als deze in je contactenlijst is opgeslagen (een persoonlijk telefoonboek dat je in je telefoon maakt). Ja
Stemherkenning voor toegankelijkheidsfuncties Je kunt functies gebruiken door opdrachten op de telefoon in te spreken, zodat je minder gebruik van het toetsenbord hoeft te maken. Ja
Automatisch beantwoorden Een oproep wordt automatisch beantwoord nadat de telefoon een opgegeven aantal keer is overgegaan. Nee

Functies voor mensen met een visuele beperking

Tactiele toetsmarkeringen: F en J De F- en J-toets zijn voorzien van een puntje of verhoging zodat je ze op tast kunt onderscheiden (alleen relevant voor telefoons met een QWERTY-toetsenbord). N.v.t.
Standaardindeling voor cijfertoetsen De cijfertoetsen hebben de standaardindeling met 1 2 3 bovenaan en * 0 # onderaan. Ja - opmerking voor schermtoetsenbord
Toetsfeedback: tactiel Als je op een toets drukt, voel je een fysieke klik, zodat je weet dat de toets is ingedrukt. Nee
Toetsfeedback: audio Als je op een toets drukt, klinkt er een geluid, zodat je weet dat de toets is ingedrukt. Ja
Hoorbare identificatie van toetsen: gesproken Als je op een cijfertoets drukt, wordt het cijfer uitgesproken, zodat je weet dat je de juiste toets hebt ingedrukt. Ja
Hoorbare identificatie van toetsen: functies De geluiden die je hoort als je op een toets drukt, zijn verschillend voor cijfer- en functietoetsen, zodat je ze makkelijk kunt onderscheiden. Ja
Aanpasbaar lettertype: stijl Je kunt het lettertype van de tekst op het scherm wijzigen waardoor de tekst misschien beter leesbaar wordt. Ja
Aanpasbaar lettertype: grootte Je kunt de tekst op het scherm vergroten of verkleinen om de tekst beter leesbaar te maken. Ja
Gepersonaliseerde snelkoppelingen Je kunt een bepaalde functie één toets of een toetsencombinatie toewijzen. Ja
Weergavekenmerken: instelbaar contrast Je kunt het contrast van het scherm wijzigen, zodat de tekst en symbolen beter zichtbaar zijn tegen de achtergrond. Nee/kleurcorrectie en kleurinversie beschikbaar
Weergavekenmerken: instelbare helderheid Je kunt de helderheid van het scherm aanpassen voor een betere leesbaarheid. Ja
Weergavekenmerken: grootte van het hoofdscherm Grootte van het hoofdscherm. 5,5 inch, 139,7 mm
Weergavekenmerken: resolutie van het hoofdscherm Het aantal punten (pixels genoemd) dat wordt gebruikt om tekst en afbeeldingen op het hoofdscherm weer te geven. Meer punten betekent meer details. WQHD (1440 x 2560)
Weergavekenmerken: kleurdifferentiatie Voor een goed begrip van de informatie op het scherm ben je niet afhankelijk van de kleurperceptie (het is bijvoorbeeld niet noodzakelijk om de rode symbolen van de groene symbolen te kunnen onderscheiden). Ja, kleurcorrectie is beschikbaar
Weergavekenmerken: symbolen/iconen Menu's kunnen via symbolen of afbeeldingen worden weergegeven in een rasterlay-out. Op die manier zijn ze voor sommige mensen makkelijker te begrijpen of te onthouden. Ja
Weergavekenmerken: schermflikkering Het hoofdscherm flikkert niet met een frequentie die problemen kan veroorzaken voor mensen met fotosensibele epilepsie (tussen 2 Hz en 60 Hz). Ja
Spraakuitvoer van beller-ID uit de contactenlijst Als je wordt gebeld, wordt de naam van de beller uitgesproken als deze is opgeslagen in je contacten. Nee
Spraakuitvoer van sms: ingebouwd Sms-berichten kunnen worden voorgelezen. Ja
Gesproken menu's De menuopties worden uitgesproken, zodat je de functies ook kunt openen als je het scherm niet kunt lezen. Ja
Alternatieve indeling van de gebruikershandleiding De gebruikershandleiding is beschikbaar in alternatieve indelingen, zoals een online versie. Ja

Functies voor mensen met een gehoorbeperking

Trilwaarschuwing De telefoon kan zo worden ingesteld dat deze bij ontvangst van een oproep of sms, of wanneer een waarschuwing wordt weergegeven, begint te trillen. Ja
Visuele waarschuwing: inkomende gesprekken Als je wordt gebeld of een sms krijgt, zie je een melding op het scherm. Je ziet bijvoorbeeld de naam of een foto van de beller als deze is opgeslagen in je contactenlijst. Ja
Videocommunicatie in twee richtingen: via een mobiel netwerk Je kunt videobellen via je mobiele netwerk waarbij de andere persoon en jij elkaar kunnen zien. Ja
Videocommunicatie in twee richtingen: via een draadloos LAN-netwerk Je kunt videobellen via je draadloze LAN-netwerk waarbij de andere persoon en jij elkaar kunnen zien. Ja
Headset: stekkertype Het type stekker dat de headset moet hebben om te kunnen worden aangesloten op de telefoon. 3,5/USB
Geschiktheid voor hoortoestellen Als de telefoon wordt gebruikt in combinatie met een hoortoestel dat in de T-stand staat, is het geluid duidelijker. Ja
Alternatieve technologieën voor hoortoestellen Als de telefoon wordt gebruikt in combinatie met alternatieve koppelingstechnologieën, is het geluid duidelijker. N.v.t.
Berichtopties: mms Je kunt multimediaberichten met foto's, audio en videoclips sturen en ontvangen. Ja
Sms-berichten personaliseren en opnieuw gebruiken Je kunt standaard tekstberichten maken die je snel naar iedereen kunt sturen zonder dat je ze opnieuw hoeft te typen. Bijvoorbeeld 'Ik zit in een vergadering. Ik bel zo terug.' Ja
Berichtopties: e-mail Je kunt e-mailberichten sturen en krijgen. Ja
Internetmogelijkheden Je kunt de telefoon gebruiken om websites te bezoeken en andere internetservices te gebruiken. Ja
EXTRA FUNCTIES EN KENMERKEN De Google Pixel XL is een apparaat met een touchscreen. Het apparaat is echter ook voorzien van de volgende drukknoppen: aan/uit-knop en volumeknoppen.
OPTIONELE FUNCTIES EN ACCESSOIRES Vanwege de aard van het open besturingssysteem en de toegankelijkheidsfuncties, worden bepaalde functies geleverd als onderdeel van het Android-besturingssysteem en kunnen als zodanig gedurende de levensduur van het product worden gewijzigd of geüpgraded.