Informasjon om sikkerhet og forskrifter (Pixel og Pixel XL 2016)

1  Detaljerte opplysninger om sikkerhet og forskrifter

2  Retningslinjer for sikkerhet

3  Informasjon om forskrifter

USA

CANADA

EU

AUSTRALIA

INDIA

4  Varemerker

1  Detaljerte opplysninger om sikkerhet og forskrifter

Denne detaljerte veiledningen inneholder de grunnleggende retningslinjene for sikkerhet som finnes i det trykte garanti- og sikkerhetsheftet som følger med Pixel og Pixel XL. Den inkluderer også flere helse- og sikkerhetstips samt informasjon om regelverk.

Du finner fullstendig informasjon om telefonen her:

• Fullstendig brukerinformasjon: g.co/pixelphonefullinfo.
  • Informasjon om sikkerhet, miljø og forskrifter: g.co/pixelphonesafety ELLER Innstillinger Og så Om telefonen Og så Håndbok for sikkerhet og regelverk
  • Garantiinformasjon som gjelder for kjøpslandet ditt, inkludert veiledning for å fremsette krav: g.co/pixelphonewarranty
  • Elektronisk forskriftsmessig merking og SAR-verdiene (spesifikk absorpsjonsrate) for telefonen: Innstillinger Og så Om telefonen Og såForskriftsmessig merking
  • Omfattende hjelp på nettet: g.co/pixelcare

2  Retningslinjer for sikkerhet

Du finner mer sikkerhetsinformasjon her: g.co/pixelphonefullinfo

Grunnleggende sikkerhet

For å unngå skade på telefonen, tilbehøret eller enheter som er koblet til telefonen samt redusere risikoen for brann eller elektrisk støt, følg disse forholdsreglene:

• Fjern all beskyttende plastfilm før bruk.
  • Ikke prøv å åpne eller ta fra hverandre telefonen, adapteren eller tilbehør.
  • Ikke knus eller lag hull i telefonen, adapteren eller tilbehør.
  • Ikke kortslutt eksterne kontakter eller kretser, ikke utsett telefonen eller adapteren for åpen ild eller tente tobakksprodukter, og ikke kasser telefonen eller adapteren i ild eller vann.
  • Ikke bruk telefonen eller adapteren i nærheten av vann eller andre væsker. Unngå å ta i den med våte hender.
  • Hvis telefonen eller adapteren blir våt, må du ikke forsøke å tørke den ved hjelp av ovn, mikrobølgeovn eller tørketrommel, da dette kan forårsake skade.
  • Ikke slipp, kast eller bøy telefonen eller adapteren.
  • Ikke bruk telefonen eller adapteren hvis de ikke fungerer som de skal, eller hvis de er skadet eller mistet i gulvet.
  • Ikke vri eller klem på USB-kabelen.
  • Dette produktet er beregnet for bruk med en sertifisert og begrenset klasse 2-strømkilde med følgende spesifikasjoner: 5 volts likestrøm og maks 3 ampere, 9 volts likestrøm og maks 2 ampere, eller begge.

Oppretthold en minimumsavstand på 1 cm mellom kroppen din og telefonen.

For å redusere risikoen for ulykker (og fordi det er forbudt ved lov i de fleste land) må du ikke bruke telefonen mens du kjører eller bruker maskiner. Du må heller ikke bruke den mens du holder på med andre aktiviteter med potensielt alvorlige konsekvenser.

Om bord i fly eller umiddelbart før ombordstigning må du bare bruke telefonen i henhold til instruksjonene fra flyselskapet. Bruk av trådløse enheter i fly kan forstyrre trådløse nettverk, utgjøre en fare for flyets instrumenter eller være ulovlig. Det kan hende du kan bruke telefonen i flymodus.

Sikkerhet ved radiofrekvensutslipp:  Telefonen avgir radiofrekvensenergi ved bruk. Federal Communications Commission (den føderale kommisjonen for kommunikasjon) i USA har uttalt følgende: «Enkelte interessegrupper for helse og sikkerhet har tolket visse rapporter dit hen at bruk av trådløse enheter kan knyttes til utvikling av kreft og andre sykdommer, og at dette er en større risiko hos barn enn hos voksne. Selv om disse gruppenes påstander har fått økt oppmerksomhet, finnes det på dette tidspunktet ikke noen vitenskapelige bevis som knytter bruk av trådløse enheter til utvikling av kreft eller andre sykdommer.» Du finner mer informasjon fra FCC på www.fcc.gov/encyclopedia/radio-frequency-safety.

Nødanrop

• Denne telefonen bruker radiosignaler som ikke kan garantere forbindelse under alle forhold.
  • Du må aldri stole utelukkende på trådløse telefoner for nødkommunikasjon.

Oppbevaring og rengjøring

Følg disse retningslinjene når du bruker, oppbevarer eller rengjør telefonen:

• Ikke bruk telefonen eller adapteren ved temperaturer lavere enn 0 °C eller høyere enn 40 °C. Ideell oppbevaringstemperatur er mellom 0 °C og 40 °C.
  • Koble fra telefonen og adapteren før rengjøring, under tordenvær, eller når utstyret ikke skal brukes i lengre perioder.
  • Bruk en ren, myk og tørr klut til å rengjøre enheten og tilbehøret.
  • Ikke bruk kjemiske vaskemidler, pulver eller andre kjemiske stoffer (for eksempel alkohol eller benzen) til å rengjøre telefonen eller tilbehøret.
  • Telefonen og laderen genererer varme ved normal bruk. Unngå langvarig, direkte hudkontakt, ettersom dette kan føre til ubehag eller brannskader.

Forholdsregler ved bruk av pacemaker og implantert medisinsk utstyr

Telefonen din mottar og sender signaler via LTE-, W-CDMA-, wifi- og Bluetooth-teknologi, og inneholder komponenter som avgir elektromagnetiske felt, noe som kan forstyrre pacemakere og annet implantert medisinsk utstyr. Hvis du har en pacemaker eller annet implantert medisinsk utstyr, må du følge disse forholdsreglene:

• Hold alltid telefonen og laderen minst 16 cm fra hudoverflaten ved pacemakeren eller annet implantert medisinsk utstyr.
  • Hold telefonen på motsatt side av kroppen i forhold til pacemakeren eller det implanterte medisinske utstyret.
  • Ikke ha telefonen i brystlommen, i en lomme nær pacemakeren eller annet implantert medisinsk utstyr.
  • Hvis du lurer på om det er trygt å bruke telefonen med slikt utstyr, bør du kontakte legen din.
  • Hvis du mistenker at enheten din skaper forstyrrelser i pacemakeren eller det implanterte medisinske utstyret, bør du slå av telefonen og forhøre deg med legen din for å få informasjon som er spesifikk for det medisinske utstyret du bruker.

Strømadaptersikkerhet

• Når du kobler strømadapteren fra et strømuttak, må du dra i adapteren – ikke i kabelen.
  • Denne enheten må brukes med en strømadapter som er sertifisert med en LPS-effekt (begrenset strømforsyning) i henhold til IEC 60950-1 og kvalifisert i henhold til CTIAs sertifiseringskrav for batterisystemer som overholder IEEE 1725. Denne enheten leveres med en strømadapter som har riktig sertifisering. Strømadaptere som selges separat i Google Store eller hos utvalgte leverandører, har også riktig sertifisering. Ikke bruk adaptere eller tilbehør som ikke er godkjent av Google for bruk med denne telefonen.
  • Når du lader telefonen, må du sjekke at strømadapteren er koblet til en stikkontakt i nærheten av telefonen, og at den er lett tilgjengelig.
  • Telefonen skal bare kobles til adaptere som har USB-IF-logoen eller har bestått USB-IFs overholdelsesprogram.

Batterisikkerhet og kassering

• Denne telefonen har et litium-ion-polymer- eller litium-ion-batteri som overholder IEEE 1725-standarden. Ikke prøv å ta ut batteriet selv. For å bytte batteriet, ta med enheten til et servicesenter som er autorisert av Google. Hvis du bruker ukvalifiserte batterier, kan det oppstå risiko for brann, eksplosjon, lekkasje eller andre farer.
  • Hvis batteriet lekker, må du ikke la væsken fra batteriet komme i kontakt med øyne, hud eller klær. Hvis væsken allerede har kommet i kontakt med øynene, må du ikke gni i dem. Skyll øynene med rent vann og kontakt lege.
  • Hold et batteri som lekker, unna ild, ettersom det finnes en fare for antennelse eller eksplosjon.
  • Kast telefonen, batteriet og tilbehøret i henhold til lokale forskrifter. Ikke kast dem i vanlig husholdningsavfall. Feil avhending kan føre til brann, eksplosjon og/eller andre farer.
  • Hold batteriet borte fra barn.

Hørselsbeskyttelse

Langvarig eksponering for høye lyder (inkludert musikk) kan føre til hørselstap. For å forhindre mulige hørselsskader, reduser lyden i ørepluggene eller hodetelefonene til et trygt og behagelig volum. Ikke hør på musikk med høyt volum i lengre perioder.

Hørselsbeskyttelse

Sikkerhet for barn

Telefonen inneholder (eller leveres med) små deler, plastelementer og deler med skarpe kanter som kan forårsake skade eller utgjøre kvelningsfare. Ikke la telefonen eller tilbehøret være innenfor rekkevidde for små barn, og ikke la dem få leke med telefonen eller tilbehøret. De kan skade seg selv eller andre, eller de kan ødelegge telefonen ved et uhell. Kontakt lege umiddelbart hvis små deler svelges.

Miljørestriksjoner

• For å unngå skade på telefonens deler eller interne kretser må du unngå å bruke eller oppbevare den eller tilbehøret i støvete, røykfylte, fuktige eller skitne omgivelser, eller i nærheten av magnetfelt.
  • Hold enheten unna varmekilder og borte fra direkte sollys. Ikke la telefonen ligge i kjøretøy eller på steder der temperaturen kan overskride 60 °C, slik som på bilens dashbord, i en vinduskarm, i nærheten av en varmeventil, eller bak glass som er utsatt for direkte sollys eller sterkt ultrafiolett lys i lengre perioder av gangen. Dette kan skade produktet, overopphete batteriet eller utgjøre en risiko for brann eller eksplosjon.
  • Ikke bruk, oppbevar eller transporter telefonen der brennbare materialer eller eksplosiver lagres (for eksempel på bensinstasjoner, drivstoffdepoter eller kjemiske anlegg). Ikke bruk telefonen når sprengningsoperasjoner pågår, eller i potensielt eksplosive atmosfærer som bunkringsområder, drivstofflagre, under dekk på båter, i anlegg for drivstoff / kjemiske stoffer eller i områder der luften inneholder kjemikalier eller partikler, for eksempel korn, støv eller metallstøv. Gnister i slike områder kan føre til eksplosjon eller brann som kan resultere i personskade eller død.

3  Informasjon om forskrifter

USA

Batteriladingssystemer

Overholdelse av FCC-regelverket

Merk: Dette utstyret er testet, og det overholder grensene for digitale enheter i klasse B, i henhold til del 15 av FCC-reglene. Disse grensene er utarbeidet for å gi rimelig beskyttelse mot skadelig forstyrrelse ved bruk i hjemmet. Utstyret genererer, bruker og kan utstråle radiofrekvensenergi, og hvis det ikke installeres og benyttes i samsvar med instruksjonene, kan det forårsake uønskede forstyrrelser i radiokommunikasjon. Det er imidlertid ingen garanti for at signalstøy ikke oppstår i en bestemt installasjon.

Hvis utstyret forårsaker uønskede forstyrrelser som påvirker radio- eller TV-mottak (kan sjekkes ved å slå utstyret av og på igjen), oppfordres brukeren til å forsøke å korrigere forstyrrelsen på en av følgende måter:

• Snu eller flytt mottakerantennen.
  • Øk avstanden mellom utstyret og mottakeren.
  • Koble utstyret til en stikkontakt i en annen krets enn den mottakeren er koblet til.
  • Få hjelp fra forhandleren eller en erfaren radio- eller TV-tekniker.

Endringer eller modifiseringer som ikke er uttrykkelig godkjent av Google, kan føre til at brukeren mister retten til å bruke utstyret.

Pixel og Pixel XL overholder del 15 av FCC-reglene. Bruken er underlagt disse to vilkårene:

1. Disse enhetene skal ikke skape skadelige forstyrrelser.
  2. Disse enhetene må tåle eventuelle forstyrrelser som mottas, inkludert forstyrrelser som kan forårsake uønsket drift.

Bruk på kroppen

Pixel overholder spesifikasjoner for radiofrekvens ved bruk i nærheten av øret eller ved en avstand på 1,0 cm (0,4 tommer) fra kroppen. Pixel XL overholder spesifikasjoner for radiofrekvens ved bruk i nærheten av øret eller ved en avstand på 1,0 cm (0,4 tommer) fra kroppen. Sjekk at enhetstilbehør, for eksempel enhetens deksel, ikke består av metallkomponenter. Hold enheten borte fra kroppen, slik at avstandskravet overholdes.

Informasjon om spesifikk absorpsjonsrate (SAR)

Pixel og Pixel XL er konstruert slik at de overholder grensene for eksponering til radiobølger, som angitt av Federal Communications Commission i USA.

SAR-grensen i USA er 1,6 W/kg fordelt på en masse av 1 gram menneskelig vev. Den høyeste SAR-verdien som er rapportert til FCC for denne enhetstypen, samsvarer med denne grensen.

De høyeste SAR-verdiene for Pixel som er rapportert til FCC, er

• 0,92 W/kg når den holdes mot øret
  • 0,58 W/kg når den bæres riktig på kroppen
  • 0,58 W/kg ved bruk av wifi-sone-funksjonen

De høyeste SAR-verdiene for Pixel XL som er rapportert til FCC, er

• 0,89 W/kg når den holdes mot øret
  • 0,56 W/kg når den bæres riktig på kroppen
  • 0,56 W/kg ved bruk av wifi-sone-funksjonen

Produkt i laserklasse 1

Pixel og Pixel XL er laserenheter i klasse 1.

Utformingen av disse produktene omfatter optikk og et beskyttelsesdeksel, slik at det ikke er tilgang til laserstråling over klasse 1. Disse produktene overholder FDA-standardene 21 CFR 1040.10 og 1040.11, bortsett fra avvik i henhold til Laser Notice No. 50, datert 24. juni 2007.

Advarsel: Bruk av andre kontroller, justeringer eller fremgangsmåter enn de som er beskrevet i dette dokumentet, kan føre til helseskadelig stråling.

Kompatibilitet med høreapparater (HAC)

Pixel og Pixel XL er evaluert og sertifisert som kompatible med høreapparater i henhold til den tekniske spesifikasjonen ANSI C63.19.

Det finnes to målinger for kompatibilitet med høreapparater:

• M-klassifisering, som er et mål på immunitet mot radiofrekvensforstyrrelser for høreapparater med akustisk overføring.
  • T-klassifisering, som er et mål på ytelse når enheten brukes med et høreapparat med induktiv kobling (telespole).

Pixel har klassifiseringen M4/T4, og Pixel XL har klassifiseringen M4/T3 i henhold til FCC-forskriftene for kompatibilitet med høreapparater for trådløse enheter.

I henhold til FCC-reglene anses en mobiltelefon som kompatibel med høreapparater hvis den har klassifiseringen M3 eller M4 for akustisk kobling eller T3 eller T4 for induktiv kobling.

Disse telefonene er testet og klassifisert for bruk med høreapparater for noe av den trådløse teknologien de bruker. Det kan imidlertid finnes nyere trådløs teknologi i disse telefonene som foreløpig ikke er testet for bruk med høreapparater. Det er viktig at du tester de ulike funksjonene i disse telefonene nøye og på forskjellige steder med høreapparatet eller cochlea-implantatet ditt, for å finne ut om du hører forstyrrende støy. Kontakt tjenesteleverandøren eller Google for informasjon om kompatibilitet med høreapparater. Hvis du har spørsmål om retningslinjene for retur eller bytte, bør du kontakte tjenesteleverandøren eller telefonforhandleren din.

Disse enhetene er ikke vurdert for kompatibilitet med høreapparater når det gjelder wifi-bruk.

Varsel for California

Dette produktet eller emballasjen inneholder bisfenol A (BPA). Dette er et stoff som i delstaten California er kjent for å kunne skade forplantningsevnen.

CANADA

Industry Canada, klasse B

Dette digitale apparatet i klasse B overholder den kanadiske ICES-003-standarden.

Merk: Bestemmelsene fra Industry Canada innebærer at endringer eller modifikasjoner som ikke er uttrykkelig godkjent av Google, kan føre til at du mister retten til å bruke utstyret.

Informasjon om spesifikk absorpsjonsrate (SAR)

Strålingseffekten fra Pixel og Pixel XL er lavere enn eksponeringsgrensene for radiofrekvens (RF) som er fastsatt av Industry Canada (IC). Disse enhetene er evaluert og funnet å overholde ICs RF-eksponeringsgrenser. Enhetene skal brukes på en måte som sørger for at muligheten for menneskelig kontakt under vanlig bruk er minimal.

Ved bruk av enheten nær kroppen (annet enn i hånden eller mot hodet) må du holde en avstand på 1,0 cm fra kroppen for Pixel og 1,0 cm fra kroppen for Pixel XL for å samsvare med måten enheten er testet på for overholdelse av krav til radiofrekvenseksponering. Sjekk at enhetstilbehør, for eksempel enhetens deksel, ikke består av metallkomponenter.

De høyeste SAR-verdiene for Pixel som er rapportert til IC, er

• 0,92 W/kg når den holdes mot øret
  • 0,58 W/kg når den bæres riktig på kroppen
  • 0,58 W/kg ved bruk av wifi-sone-funksjonen

De høyeste SAR-verdiene for Pixel XL som er rapportert til IC, er

• 0,89 W/kg når den holdes mot øret
  • 0,56 W/kg når den bæres riktig på kroppen
  • 0,56 W/kg ved bruk av wifi-sone-funksjonen

Merknader fra Industry Canada (IC)

Disse enhetene overholder Industry Canadas lisensfrie RSS-standard(er). Bruken er underlagt disse to betingelsene: (1) Disse enhetene skal ikke forårsake forstyrrelser, og (2) disse enhetene må tåle å bli utsatt for eventuelle forstyrrelser, inkludert forstyrrelser som kan ha uønskede virkninger på enheten.

Advarsel:

(i) Enheter som bruker frekvensbåndet 5150–5250 MHz, er bare ment å brukes innendørs for å redusere potensielle skadelige forstyrrelser for mobile satellittsystemer på samme kanal.

(ii) Den maksimale antennestyrken som er tillatt for enheter på båndene 5250–5350 MHz og 5470–5725 MHz, må overholde EIRP-grensen.

(iii) Den maksimale antennestyrken som er tillatt for enheter på frekvensbåndet 5725–5825 MHz, må overholde EIRP-grensene spesifisert for «point-to-point»- og «non point-to-point»-bruk, avhengig av hva som er aktuelt.

(iv) Brukere bør også være oppmerksomme på at kraftige radarer er allokert som primærbrukere (dvs. de har prioritet) av båndene 5250–5350 MHz og 5650–5850 MHz, og at slike radarer kan føre til forstyrrelser og/eller skade på LE-LAN-enheter.

EU

Frekvensbånd

EU, Storbritannia, Australia, India

I EU bruker enhetene disse frekvensbåndene:

GSM/GPRS/EDGE: 880–915 MHz, 1710–1785 MHz (GSM 900, GSM 1800)
UMTS: 1920–1980 MHz, 880–915 MHz (bånd I, VIII)
4G: 1920–1980 MHz, 1710–1785 MHz, 2500–2570 MHz, 880–915 MHz, 832–862 MHz, 2570–2620 MHz (bånd 1, 3, 7, 8, 20, 38)
Bluetooth: 2402–2480 MHz
WLAN: 2412–2472 MHz, 5180–5240 MHz, 5260–5320 MHz, 5500–5700 MHz

Maksimal utstrålt radiofrekvenseffekt for Pixel:

GSM: 2,07 W (GSM 900), 0,96 W (GSM 1800)
WCDMA: 205 mW (B I), 217 mW (B VIII)
4G: 197 mW (B1), 185 mW (B3), 223 mW (B7), 214 mW (B8), 260 mW (B20), 207 mW (B38)
Bluetooth: 5,64 mW (EDR), 1,97 mW (Low Energy)
WLAN: 64 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Maksimal utstrålt radiofrekvenseffekt for Pixel XL:

GSM: 1,92 W (GSM 900), 0,93 W (GSM 1800)
WCDMA: 212 mW (UMTS B I), 225 mW (UMTS B VIII)
4G: 221 mW (B1), 199 mW (B3), 275 mW (B7), 216 mW (B8), 257 mW (B20), 210 mW (B38)
Bluetooth: 6,73 mW (EDR), 2,15 mW (Low Energy)
WLAN: 64 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Nord-Amerika

I EU bruker enhetene disse frekvensbåndene:

GSM/GPRS/EDGE: 880–915 MHz, 1710–1785 MHz (GSM 900, GSM 1800)
UMTS: 1920–1980 MHz, 880-915 MHz (bånd I, VIII))
4G: 1920–1980 MHz, 1710–1785 MHz, 2500–2570 MHz, 880–915 MHz, 832–862 MHz (bånd 1, 3, 7, 8, 20)
Bluetooth: 24022–2480 MHz
WLAN: 2412–2472 MHz, 5180–5240 MHz, 5260–5320 MHz, 5500–5700 MHz

Maksimal utstrålt radiofrekvenseffekt for Pixel:

GSM: 1,54 W (GSM 900), 0,91 W (GSM 1800)
WCDMA: 207 mW (UMTS B I), 242 mW (UMTS B VIII)
4G: 195 mW (B1), 200 mW (B3), 226 mW (B7), 218 mW (B8), 220 mW (B20)
Bluetooth: 5,11 mW (EDR), 1,91 mW (Low Energy)
WLAN: 63 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Maksimal utstrålt radiofrekvenseffekt for Pixel XL:

GSM: 1,87 W (GSM 900), 0,98 W (GSM 1800)
WCDMA: 205 mW (UMTS B I), 248 mW (UMTS B VIII)
4G: 197 mW (B1), 218 mW (B3), 258 mW (B7), 218 mW (B8), 236 mW (B20)
Bluetooth: 6 mW (EDR), 1,91 mW (Low Energy)
WLAN: 63 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Begrensninger i 5 GHz-båndet

WLAN-funksjonen i disse enhetene er begrenset til innendørs bruk ved bruk i frekvensområdet 5150–5350 MHz for å redusere potensielle skadelige forstyrrelser i mobile satellittsystemer på samme kanal.

RF-forstyrrelser

Google er ikke ansvarlig for radio- eller TV-forstyrrelser som forårsakes av uautoriserte endringer av disse enhetene eller tilbehør, eller av erstatninger eller tilkoblinger av kabler og utstyr utover det som er spesifisert av Google. Brukeren har ansvar for å korrigere eventuelle forstyrrelser som skyldes uautoriserte endringer, erstatninger eller tilkoblinger. Google og Googles autoriserte forhandlere eller distributører er ikke ansvarlige for skader eller brudd på lovfestede forskrifter som oppstår fordi brukeren ikke følger disse retningslinjene.

CE-merknad

Google erklærer herved at Pixel og Pixel XL overholder de vesentlige kravene og andre relevante bestemmelser i direktiv 2014/53/EU (radioutstyrsdirektivet). Du kan lese den fullstendige samsvarserklæringen her: g.co/pixelphonefullinfo.

Enhetene kan brukes i alle medlemslandene i EU.

Dette merket er satt på produktet:

Europeisk samsvar

Informasjon om spesifikk absorpsjonsrate (SAR)

Disse enhetene er klassifisert for vanlig hjemmebruk (klasse B).

Pixel overholder spesifikasjonene for radiofrekvens når den brukes ved øret eller i en avstand på 0,5 cm fra kroppen. Pixel XL overholder spesifikasjonene for radiofrekvens når den brukes ved øret eller i en avstand på 0,5 cm fra kroppen. Sjekk at enhetstilbehør, for eksempel enhetens deksel, ikke består av metallkomponenter. Hold enheten borte fra kroppen, slik at avstandskravet overholdes. Den høyeste rapporterte SAR-verdien (spesifikk absorpsjonsrate) for Pixel er 0,33 W/kg ved testing ved øret, og 0,61 W/kg når den bæres korrekt på kroppen. Den høyeste rapporterte SAR-verdien (spesifikk absorpsjonsrate) for Pixel XL er 0,25 W/kg ved testing ved øret, og 0,44 W/kg når den bæres korrekt på kroppen.

Direktivet om elektrisk og elektronisk avfall og batterier

Ikke kast batterier i husholdningsavfallet

WEEE-direktivet (direktivet om elektrisk og elektronisk avfall) krever at alt elektrisk og elektronisk utstyr (EE), herunder telefonen din og eventuelt tilbehør, må være merket med symbolet av en søppelkasse med et kryss over. Dette symbolet betyr at utstyret ikke kan kastes som restavfall. Hvis elektrisk og elektronisk avfall kastes som vanlig avfall, kan det medføre helse- og miljørisiko på grunn av visse stoffer som brukes i utstyret og batteriene som hører til.

I henhold til WEEE-direktivet er alle EU-medlemsland ansvarlige for å oppnå et høyt innsamlingsnivå av elektrisk og elektronisk avfall, slik at det behandles, gjenvinnes og kasseres på en miljømessig ansvarlig måte. Før du kaster enheten, bør du tenke over hvordan du kan redusere mengden elektrisk og elektronisk avfall du genererer. Du kan for eksempel bruke den på nytt, reparere den eller lage kunst av den. Ved simpelthen å forlenge levetiden til utstyret kan du redusere avfallsmengden du genererer, og med det hjelpe EU med å nå målene sine.

Denne EU-bestemmelsen er avhengig av at du aktivt hjelper til ved å levere elektrisk og elektronisk avfall til anlegg der de spesialiserer seg på behandling av slikt avfall. Du bør ta kontakt med lokale myndigheter eller forhandleren for detaljert informasjon om tilgjengelige retur- og innsamlingssteder.

RoHS-overholdelse (Restrictions of Hazardous Substances – «begrensning av bruk av farlige stoffer»)

Dette produktet er i samsvar med direktiv 2011/65/EU av Europaparlamentet og Europarådet 8. juni 2011 om begrensning av bruk av visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk utstyr (RoHS), herunder eventuelle endringer.

REACH

REACH (registrering, vurdering, autorisasjon og begrensning av kjemikalier, EC-nummer 1907/2006) er EUs regelverk for kjemiske stoffer. Google overholder REACH-regelverket, og enheten inneholder ikke stoffer som gir stor grunn til bekymring (SVHC-stoffer) utover begrensningene som er angitt i dette regelverket. Vi er forpliktet til å gi kundene våre informasjon om de kjemiske stoffene som brukes i produktene våre, i henhold til juridiske krav.

Ved henvendelser om forskrifter i EU er kontaktpunktet Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, Irland.

AUSTRALIA

Informasjon om spesifikk absorpsjonsrate (SAR)

Pixel overholder spesifikasjonene for radiofrekvens når den brukes ved øret eller i en avstand på 0,5 cm fra kroppen. Pixel XL overholder spesifikasjonene for radiofrekvens når den brukes ved øret eller i en avstand på 0,5 cm fra kroppen. Sjekk at enhetstilbehør, for eksempel enhetens deksel, ikke består av metallkomponenter. Hold enheten borte fra kroppen, slik at avstandskravet overholdes. Den høyeste rapporterte SAR-verdien (spesifikk absorpsjonsrate) for Pixel er 0,50 W/kg ved testing ved øret, og 0,61 W/kg når den bæres korrekt på kroppen. Den høyeste rapporterte SAR-verdien (spesifikk absorpsjonsrate) for Pixel XL er 0,29 W/kg ved testing ved øret, og 0,44 W/kg når den bæres korrekt på kroppen.

WLAN-funksjonen i disse enhetene er begrenset til innendørs bruk ved bruk i frekvensområdet 5150–5350 MHz for å redusere potensielle skadelige forstyrrelser i mobile satellittsystemer på samme kanal.

INDIA

Informasjon om spesifikk absorpsjonsrate (SAR)

Mobilenheten er både sender og mottaker av radiosignaler. Den overholder de internasjonale retningslinjene for begrensning av menneskelig eksponering for elektromagnetiske felt og er spesielt utviklet for å overholde retningslinjene for eksponering for radiobølger, fastsatt av departementet for telekommunikasjon, som er underlagt ministeriet for kommunikasjon og informasjonsteknologi ved regjeringen i India («DoT» – Department of Telecommunications). Retningslinjene bruker måleenheten SAR (spesifikk absorpsjonsrate) – en enhet for mengden radiofrekvensenergi kroppen absorberer når telefonen er i bruk. SAR-grensen i India for mobilenheter er 1,6 W/kg fordelt på en masse av 1 gram menneskelig vev.

Pixel overholder disse retningslinjene når den brukes nær øret eller i en avstand på 1,0 cm fra kroppen. Pixel XL overholder disse retningslinjene når den brukes ved øret eller i en avstand på 1,0 cm fra kroppen. Sjekk at enhetstilbehør, for eksempel enhetens deksel, ikke består av metallkomponenter. Hold enheten borte fra kroppen, slik at avstandskravet overholdes. Den høyeste rapporterte SAR-verdien (spesifikk absorpsjonsrate) for Pixel er 0,59 W/kg ved testing ved øret, og 0,62 W/kg når den bæres korrekt på kroppen. Den høyeste rapporterte SAR-verdien (spesifikk absorpsjonsrate) for Pixel XL er 0,46 W/kg ved testing ved øret, og 0,45 W/kg når den bæres korrekt på kroppen.

Du kan også se SAR-verdier på nettstedet til Indias departement for telekommunikasjon / TEC (Telecommunication Engineering Centre).

Til tross for at de fleste laboratoriestudiene ikke har funnet noen direkte sammenheng mellom eksponering for radiofrekvensstråling og helse, har departementet for telekommunikasjon (Department of Telecommunications) gitt følgende forholdsregler for bruk av mobilenheten:

• Bruk et trådløst håndfrisystem (med hodetelefoner) med en Bluetooth-sender med lavere effekt.
  • Forsikre deg om at mobiltelefonen har en lav SAR-verdi.
  • Hold samtalene korte eller send tekstmeldinger (SMS) i stedet. Dette rådet gjelder spesielt barn, ungdom og gravide kvinner.
  • Bruk mobiltelefon når signalkvaliteten er god.
  • Personer med aktive medisinske implantater bør helst holde mobiltelefonen minst 15 cm unna implantatet.

Erklæring om gjenvinning og håndtering av elektronisk avfall

Ikke kast batterier i husholdningsavfallet

I India betyr denne etiketten at produktet ikke skal kastes sammen med husholdningsavfall. Det skal kastes på et egnet anlegg for gjenvinning og resirkulering.

Google erklærer at telefonen er konstruert og produsert i samsvar med reglene fra 2016 for håndtering av e-avfall (heretter omtalt som «reglene»), og spesielt at den samsvarer med regel 16 (1) om reduksjon av bruk av helse- og miljøfarlige stoffer i produksjon av elektrisk og elektronisk utstyr samt maksimale tillatte konsentrasjonsnivåer i henhold til vekt i homogene materialer (bortsett fra unntakene nevnt i oversikt II).

Feil håndtering, feil avhending, utilsiktet ødeleggelse, skade eller feil resirkulering av elektronisk avfall kan utgjøre fare, inkludert, men ikke begrenset til, brannfare, eksplosjonsfare og/eller andre farer. Ukontrollert avfallshåndtering kan være skadelig for miljøet ettersom det hindrer gjenbruk av ressurser. Noe e-avfall kan inneholde farlige kjemikalier som, når det kastes på uriktig måte, kan gjøre vann, jord og andre naturressurser giftige. Feil avhending kan føre til skade på planter, dyr og mennesker.

4  Varemerker

Google, Android, G-logoen, Pixel, Pixel XL og andre merker er varemerker som tilhører Google Inc.

LTE er et varemerke som tilhører ETSI.

Wi-Fi®, Wi-Fi CERTIFIED-logoen og Wi-Fi-logoen er varemerker som tilhører Wi-Fi Alliance.

Bluetooth®-ordmerket og -logoene er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc.

N-merket er et varemerke som tilhører NFC Forum, Inc.

Alle andre varemerker tilhører sine respektive eiere.