Turvallisuus- ja säädöstenmukaisuustiedot (Pixel ja Pixel XL 2016)

1  Turvallisuus- ja säädöstenmukaisuustiedot

2  Turvallisuusohjeita

3  Säädöstenmukaisuustiedot

YHDYSVALLAT

KANADA

EUROOPAN UNIONI

AUSTRALIA

INTIA

4  Tavaramerkit

1  Turvallisuus- ja säädöstenmukaisuustiedot

Tämä yksityiskohtainen opas sisältää turvallisuuteen liittyvät yleisohjeet, jotka löytyvät myös Pixelin tai Pixel XL:n mukana toimitetusta turvallisuus- ja takuuoppaasta. Se sisältää myös muita turvallisuusvinkkejä ja lakitietoja.

Löydät puhelimen tarkat tiedot täältä:

• Kaikki käyttäjätiedot: g.co/pixelphonefullinfo
  • Turvallisuus-, ympäristö- ja säädöstenmukaisuustiedot: g.co/pixelphonesafety TAI Asetukset Ja sitten Tietoa puhelimesta Ja sitten Turvallisuus- ja lakiopas
  • Laitteen ostomaan takuutiedot sekä ohjeet takuuvaatimusten lähettämiseen: g.co/pixelphonewarranty
  • Puhelimen sähköiset viranomaismerkinnät (ja ominaisabsorptionopeuden arvot): Asetukset Ja sitten Tietoa puhelimesta Ja sitten Viranomaismerkinnät
  • Kattava verkko-ohje: g.co/pixelcare

2  Turvallisuusohjeita

Katso lisää turvallisuusohjeita osoitteesta g.co/pixelphonefullinfo

Turvallisuuteen liittyvät yleisohjeet

Seuraavilla varotoimilla voit estää puhelinta, sen lisätarvikkeita tai siihen liitettyjä laitteita vaurioitumasta ja pienentää tulipalo-, palovamma- ja sähköiskuvaaraa:

• Poista kaikki muovikalvot ennen käyttöä.
  • Älä yritä avata tai purkaa puhelinta, laturia tai lisätarvikkeita.
  • Älä ruhjo tai riko puhelinta, laturia tai lisätarvikkeita.
  • Älä oikosulje sähkökontakteja tai virtapiirejä, älä altista puhelinta tai laturia avotulelle tai palaville tupakkatuotteille äläkä hävitä niitä tuleen tai veteen.
  • Älä käytä puhelinta tai laturia veden tai muiden nesteiden lähellä äläkä käsittele niitä märin käsin.
  • Jos puhelin tai laturi kastuu, älä yritä kuivata sitä uunissa, mikroaaltouunissa tai kuivausrummussa, sillä se voi vahingoittaa laitetta.
  • Älä pudota, heitä äläkä yritä taivuttaa puhelinta tai sen laturia.
  • Älä käytä puhelinta tai laturia, jos se ei toimi kunnolla tai jos se on vioittunut tai pudonnut.
  • Älä kierrä äläkä taita USB-kaapelia.
  • Tämä tuote on tarkoitettu käytettäväksi sertifioidun luokan 2 rajoitetun virtalähteen kanssa, jonka nimellisarvot ovat 5 V DC, maks. 3 A; 9 V DC, maks. 2 A tai molemmat näistä.

Pidä puhelin vähintään yhden sentin etäisyydellä vartalostasi.

Onnettomuuksien välttämiseksi (ja koska se on laitonta useimmissa maissa) älä käytä puhelinta ajaessasi, käyttäessäsi koneita tai tehdessäsi jotain muuta, jolla voi olla vaarallisia seurauksia.

Lennon aikana tai ennen koneeseen nousua käytä puhelintasi vain lentoyhtiön ohjeiden mukaisesti. Langattoman laitteen käyttö lentokoneessa voi häiritä langattomia verkkoja, vaarantaa lentokoneen toiminnan tai olla lainvastaista. Voit mahdollisesti käyttää puhelinta lentokonetilassa.

Radiotaajuussäteilyn turvallisuus: Puhelimesi säteilee radiotaajuusenergiaa käytön aikana. Yhdysvaltain FCC-komissio (Federal Communications Commission) on antanut seuraavan lausunnon: "Jotkin terveyteen ja turvallisuuteen keskittyneet ryhmät ovat tulkinneet tiettyjen raporttien merkitsevän sitä, että langattomien laitteiden käytöllä saattaa olla yhteys syöpään ja muihin sairauksiin, ja riski on mahdollisesti suurempi lapsille kuin aikuisille. Nämä väitteet ovat saaneet yhä enemmän huomiota julkisuudessa, mutta tällä hetkellä langattomien laitteiden ja syövän tai muiden sairausten välisestä syy-yhteydestä ei ole tieteellistä näyttöä." Lisätietoa löytyyon FCC:n verkkosivustolta: www.fcc.gov/encyclopedia/radio-frequency-safety.

Hätäpuhelut

• Puhelimen toiminta perustuu radiosignaaleihin, joten yhteyttä ei voida taata kaikissa olosuhteissa.
  • Älä koskaan luota ainoastaan langattomaan puhelimeen hätätilanteisiin varautuessasi.

Säilytys ja puhdistus

Noudata seuraavia ohjeita, kun käytät, säilytät tai puhdistat puhelintasi:

• Älä käytä puhelinta tai laturia, kun ympäristön lämpötila on alle 0 °C tai yli 40 °C. Ihanteellinen säilytyslämpötila on 0–40 °C.
  • Irrota puhelin laturista ja laturi pistorasiasta ennen niiden puhdistamista, ukkosen aikana tai kun laitteet ovat pitkään käyttämättä.
  • Puhdista laite ja sen lisätarvikkeet puhtaalla, pehmeällä ja kuivalla liinalla.
  • Älä käytä puhelimen tai sen lisätarvikkeiden puhdistuksessa kemiallisia pesuaineita tai muita kemikaaleja (kuten alkoholia tai bentseeniä).
  • Puhelin ja laturi lämpenevät normaalissa käytössä. Vältä niiden pitkäkestoista suoraa tai epäsuoraa kosketusta ihoon, sillä se voi tuntua epämukavalta tai aiheuttaa palovamman.

Varotoimet sydämentahdistimen ja muiden implantoitavien lääkintälaitteiden käyttäjille

Puhelimesi käyttää tietojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen LTE-, WCDMA-, GSM- ja Wi-Fi-yhteyksiä sekä sisältää komponentteja, jotka muodostavat sähkömagneettisia kenttiä. Nämä voivat häiritä sydämentahdistimien ja muiden implantoitujen lääkintälaitteiden toimintaa. Jos sinulla on sydämentahdistin tai muu implantoitu lääkintälaite, noudata näitä varotoimia:

• Pidä puhelinta ja sen laturia aina yli 16 cm:n etäisyydellä ihosta sydämentahdistimen tai muun implantoidun lääkintälaitteen kohdalla.
  • Älä pidä puhelinta sillä puolella kehoa, jolle sydämentahdistin tai muu lääkintälaite on implantoitu.
  • Älä pidä puhelinta rintataskussa tai taskussa, joka on lähellä sydämentahdistinta tai muuta implantoitua lääkintälaitetta.
  • Jos sinulla on kysyttävää puhelimesi käytöstä tällaisen laitteen kanssa, ota yhteyttä lääkäriisi.
  • Jos epäilet laitteen häiritsevän sydämentahdistimesi tai muun implantoidun lääkintälaitteen toimintaa, sammuta puhelin ja pyydä lääkäriltäsi omaa lääkintälaitettasi koskevia ohjeita.

Laturin turvallisuusohjeet

• Kun irrotat laturia pistorasiasta, pidä kiinni laturista, älä johdosta.
  • Laitteen kanssa täytyy käyttää vaihtovirtalaturia, joka on sertifioitu IEC 60950-1 ‑standardin mukaiseksi rajoitetuksi virtalähteeksi ja joka noudattaa CTIA:n akkujärjestelmien IEEE 1725 ‑vaatimuksia. Laitteen mukana toimitetaan vaihtovirtalaturi, jolla on vaadittava sertifiointi. Myös Google Storesta ja valituilta jälleenmyyjiltä ostetuilla vaihtovirtalatureilla on vaadittava sertifiointi. Älä käytä latureita tai lisävarusteita, joita Google ei ole hyväksynyt tämän puhelimen kanssa käytettäviksi.
  • Kun lataat puhelinta, liitä laturi puhelimen lähellä olevaan, helposti saavutettavaan pistorasiaan.
  • Puhelimen pitäisi olla kytkettynä vain sovittimiin, joissa on USB-IF-logo tai jotka ovat suorittaneet USB-IF-vaatimustennoudattamisohjelman.

Akun turvallisuusohjeet ja hävittäminen

• Puhelimessa on litiumioni- tai litiumpolymeeriakku, joka täyttää standardin IEEE 1725 vaatimukset. Älä yritä irrottaa akkua itse. Jos akku täytyy vaihtaa, toimita laite Googlen valtuuttamaan huoltoon. Standardeja noudattamattoman akun käyttö voi aiheuttaa tulipalo-, räjähdys- tai vuotoriskin tai muun vaaratilanteen.
  • Jos akku vuotaa, varo siitä vuotavan nesteen joutumista silmiin, iholle tai vaatteille. Jos nestettä joutuu silmiin, älä hiero silmiä. Huuhtele silmät heti puhtaalla vedellä ja ota yhteyttä lääkäriin.
  • Pidä vuotava akku poissa avotulen läheltä, sillä se muodostaa palo- ja räjähdysvaaran.
  • Hävitä puhelin, akku ja lisätarvikkeet paikallisten määräysten mukaisesti. Älä hävitä niitä tavallisen kotitalousjätteen mukana. Väärä hävitystapa voi aiheuttaa räjähdysvaaran, palovaaran ja/tai muita vaaroja.
  • Pidä akku poissa lasten ulottuvilta.

Kuulon suojaaminen

Pitkäaikainen altistuminen koville äänille (kuten musiikille) voi heikentää kuuloa. Pienennä kuulokkeiden tai kuulokemikrofonin voimakkuus turvalliselle ja miellyttävälle tasolle äläkä pidä äänenvoimakkuutta suurena pitkään. Näin voit välttää mahdollisen kuulovaurion.

Kuulon suojaaminen

Lasten turvallisuus

Puhelimessa on (tai sen mukana tulee) pieniä muoviosia ja teräväreunaisia osia, jotka voivat aiheuttaa loukkaantumis- tai tukehtumisvaaran. Älä jätä puhelinta tai sen lisätarvikkeita pienten lasten ulottuville äläkä anna pienten lasten leikkiä niillä. Pienet lapset voivat vahingoittaa puhelinta tai satuttaa itsensä tai muita. Ota heti yhteyttä lääkäriin, jos lapsi nielee pieniä osia.

Ympäristörajoitukset

• Jotta puhelimen osat tai sisäiset virtapiirit eivät vahingoittuisi, älä käytä tai säilytä puhelinta tai sen lisätarvikkeita pölyisissä, savuisissa, kosteissa tai likaisissa olosuhteissa tai magneettikenttien lähellä.
  • Pidä puhelin poissa suorasta auringonvalosta ja lämmönlähteiden läheltä. Älä jätä puhelinta mihinkään, missä lämpötila voi nousta yli 60 °C:seen, kuten auton kojelaudalle, ikkunalaudalle, lämmittimien lähelle tai ikkunan eteen paikassa, joka altistuu pitkään suoralle auringonvalolle tai voimakkaalle ultraviolettisäteilylle. Tämä voi vahingoittaa tuotetta, saada akun ylikuumenemaan tai aiheuttaa palo- tai räjähdysvaaran.
  • Älä käytä, säilytä tai kuljeta puhelinta paikassa, jossa säilytetään helposti syttyviä tai räjähtäviä aineita (esim. huoltoasemilla, polttoainevarastoissa tai kemikaalilaitoksissa). Älä käytä puhelinta räjäytystyömailla tai mahdollisesti räjähdysvaarallisissa tiloissa, kuten tankkausalueilla, polttoainevarastoissa, aluksen kannen alla, polttoaineen tai kemikaalien siirto- tai säilytyslaitoksissa tai alueilla, joiden ilmassa on kemikaaleja, viljapölyä, metallipölyä tai muita hiukkasia. Tällaisissa tiloissa kipinät voivat saada aikaan räjähdyksen tai tulipalon aiheuttaen henkilövahinkoja ja jopa kuoleman.

3  Lakitiedot

YHDYSVALLAT

Akkujen latausjärjestelmä

FCC-säädöstenmukaisuus

Huom. Tämä laite on testattu ja sen on todettu noudattavan luokan B digitaalilaitteille asetettuja vaatimuksia FCC-normien osan 15 mukaisesti. Vaatimusten tarkoitus on suojata kotikäytössä olevat laitteet kohtuullisesti haitalliselta häirinnältä. Laite luo, käyttää ja voi säteillä energiaa radiotaajuuksilla. Jos sitä ei asenneta ja käytetä ohjeiden mukaisesti, laite voi aiheuttaa haitallisia häiriöitä radioliikenteelle. Häiriöt ovat joka tapauksessa mahdollisia joissakin tilanteissa.

Jos laite häiritsee radio- tai televisiolähetysten vastaanottoa, tarkista asia sammuttamalla laite ja käynnistämällä se uudelleen ja yritä korjata tilanne seuraavilla tavoilla:

• Käännä tai siirrä vastaanottimen antennia.
  • Siirrä laitetta ja vastaanotinta kauemmas toisistaan.
  • Kytke laite pistorasiaan, joka on eri virtapiirissä kuin vastaanotin.
  • Pyydä apua jälleenmyyjältä tai kokeneelta radio- ja TV-asentajalta.

Muutokset ja muokkaukset, joita Google ei ole nimenomaisesti hyväksynyt, voivat mitätöidä käyttäjän oikeuden käyttää laitetta.

Pixel ja Pixel XL ovat FCC-normien osan 15 mukaisia. Niiden käyttö on sallittu kahdella ehdolla:

1. Laitteet eivät saa aiheuttaa haitallisia häiriöitä.
  2. Laitteiden on otettava vastaan kaikki häiriöt, myös sen toimintaa häiritsevät häiriöt.

Käyttö kehon lähellä

Pixel täyttää radiotaajuusvaatimukset, jotka koskevat laitteen käyttöä korvalla tai 1,0 cm:n (0,4 tuuman) etäisyydellä kehosta. Pixel XL täyttää radiotaajuusvaatimukset, jotka koskevat laitteen käyttöä korvalla tai 1,0 cm:n (0,4 tuuman) etäisyydellä kehosta. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti.

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Pixel ja Pixel XL on suunniteltu täyttämään Yhdysvaltain FCC:n vaatimukset, jotka koskevat altistumista radioaalloille.

Yhdysvalloissa käytössä oleva ominaisabsorptionopeuden raja-arvo on 1,6 W/kg laskettuna keskimäärin yhden gramman kudosmassaa kohden. Tämän laitetyypin korkein FCC:lle ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden arvo täyttää tämän vaatimuksen.

Pixelin FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 0,92 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 0,58 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten
  • 0,58 W/kg, kun laitetta käytetään Wi-Fi-hotspotina

Pixel XL:n FCC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 0,89 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 0,56 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten
  • 0,56 W/kg, kun laitetta käytetään Wi-Fi-hotspotina

Luokan 1 lasertuote

Pixel ja Pixel XL ovat luokan 1 laserlaitteita.

Näiden laitteiden optiikka ja rakenne estävät pääsyn luokkaa 1 korkeampaan lasersäteilyyn. Tämä tuote täyttää FDA:n 21 CFR ‑standardin osien 1040.10 ja 1040.11 vaatimukset, paitsi 24.6.2007 julkaistussa 50. laserilmoituksessa mainittujen poikkeusten osalta.

Varoitus: Laitteen käyttö tai säätö muulla kuin tässä oppaassa mainitulla tavalla saattaa johtaa vaaralliselle säteilylle altistumiseen.

Yhteensopivuus kuulolaitteiden kanssa (HAC)

Pixel ja Pixel XL on arvioitu ja sertifioitu kuulolaitteiden kanssa yhteensopivaksi ANSI C63.19 ‑määrittelyn mukaisesti.

Kuulolaiteyhteensopivuuteen kuuluu kaksi eri luokitusta:

• M-luokitus mittaa suojausta radiotaajuushäiriöiltä mikrofonikuuntelussa
  • T-luokitus mittaa suorituskykyä induktiivisessa kuuntelussa.

Pixelin langattomien laitteiden kuulolaiteyhteensopivuutta koskevien FCC:n määräysten mukainen luokitus on M4/T4 ja Pixel XL:n M4/T4.

FCC-normien mukaan matkapuhelin katsotaan kuulolaiteyhteensopivaksi, jos sen luokitus on M3 tai M4 mikrofonikuuntelussa tai T3 tai T4 induktiivisessa kuuntelussa.

Näiden puhelinten joidenkin langattomien yhteyksien kuulolaiteyhteensopivuus on testattu ja luokiteltu. Puhelimissa saatetaan kuitenkin käyttää uusia langattomia yhteyksiä, joiden kuulolaiteyhteensopivuutta ei ole vielä testattu. On tärkeää kokeilla puhelimen eri ominaisuuksia huolellisesti ja eri olosuhteissa kuulolaitteen tai sisäkorvaimplantin kanssa ja varmistaa, aiheuttaako puhelin häiriöitä. Ota yhteyttä palveluntarjoajaan tai Googleen, jos haluat lisätietoja kuulolaiteyhteensopivuudesta. Jos sinulla on kysyttävää puhelimen palautus- tai vaihtokäytännöistä, ota yhteyttä palveluntarjoajaan tai puhelimen jälleenmyyjään.

Näiden laitteiden Wi-Fi-yhteyksien kuulolaiteyhteensopivuutta ei ole vielä arvioitu.

Kaliforniaa koskeva ilmoitus

Tämä tuote tai sen pakkaus sisältää bisfenoli A:ta (BPA), jonka Kalifornian osavaltio tietää olevan vaarallista lisääntymiselle.

KANADA

Industry Canada, luokka B

Tämä luokan B digitaalilaite noudattaa Kanadan ICES-003-standardia.

Huom. Industry Canadan määräysten mukaisesti muutokset ja muokkaukset, joita Google ei ole nimenomaisesti hyväksynyt, voivat mitätöidä käyttäjän oikeuden käyttää laitetta.

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Pixelin ja Pixel XL:n lähetysteho ei ylitä Industry Canadan (IC) määrittämiä radiotaajuuksia koskevia altistusrajoja. Nämä laitteet on tarkistettu, ja niiden on todettu noudattavan IC:n asettamia radiotaajuuksia koskevia altistusrajoja. Normaalissa käytössä laitteiden kosketus ihmiskehoon tulee minimoida.

Kun käytät laitetta kehon lähellä (muuten kuin kädessä tai korvalla), pidä se vähintään 1 cm:n (Pixel) tai 1 cm:n (Pixel XL) etäisyydellä kehosta. Laitteen radiotaajuuksille altistus on testattu tällaisessa käyttötilanteessa. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita.

Pixelin IC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 0,92 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 0,58 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten
  • 0,58 W/kg, kun laitetta käytetään Wi-Fi-hotspotina

Pixel XL:n IC:lle ilmoitetut ominaisabsorptionopeuden maksimiarvot ovat seuraavat:

• 0,89 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla
  • 0,56 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten
  • 0,56 W/kg, kun laitetta käytetään Wi-Fi-hotspotina

Industry Canadan (IC) ilmoitukset

Nämä laitteet noudattavat Industry Canadan lisenssivapaiden laitteiden RSS-standardeja. Käyttö on sallittu seuraavilla kahdella ehdolla: (1) nämä laitteet eivät saa aiheuttaa häiriöitä ja (2) näiden laitteiden on otettava vastaan kaikki häiriöt, myös sen toimintaa häiritsevät häiriöt.

Varoitus:

(i) Taajuusalueella 5 150 – 5 250 MHz toimiva laite on tarkoitettu vain sisäkäyttöön, jotta samaa kanavaa käyttäville mobiilisatelliittijärjestelmille ei aiheudu haitallisia häiriöitä.

(ii) Taajuusalueilla 5 250 – 5 350 MHz ja 5 470 – 5 725 MHz toimivien laitteiden antennin maksimivahvistuksen tulee noudattaa EIRP-tehon rajoitusta.

(iii) Taajuusalueella 5 725 – 5 825 MHz toimivien laitteiden antennin maksimivahvistuksen tulee noudattaa kaksipistekäytölle ja muulle käytölle määriteltyjä EIRP-tehon rajoituksia.

(iv) Käyttäjien tulee myös ottaa huomioon, että suurtehotutkat ovat taajuusalueiden 5 250 – 5 350 MHz ja 5 650 – 5 850 MHz ensisijaisia käyttäjiä, jotka voivat aiheuttaa häiriöitä ja/tai vahinkoja lisenssivapaille lähiverkkolaitteille.

EUROOPAN UNIONI

Taajuusalueet

Euroopan unioni, Yhdistynyt Kuningaskunta, Australia, Intia

Laitteet toimivat EU:ssa seuraavilla taajuusalueilla:

GSM/GPRS/EDGE: 880 – 915 MHz, 1 710 – 1 785 MHz (GSM 900, GSM 1800)
UMTS: 1 920 – 1 980 MHz, 880 – 915 MHz (taajuudet I, VIII)
LTE: 1 920 – 1 980 MHz, 1 710 – 1785 MHz, 2 500 – 2 570 MHz, 880 – 915 MHz,  832 – 862 MHz, 2 570 – 2 620 MHz (taajuudet 1, 3, 7, 8, 20, 38)
Bluetooth: 2 402 – 2 480 MHz
WLAN: 2 412 – 2 472 MHz, 5 180 – 5 240 MHz, 5 260 – 5 320 MHz , 5 500 – 5 700 MHz

Pixelin radiotaajuuslähetysten enimmäisteho:

GSM: 2,07 W (GSM 900), 0,96 W (GSM 1800)
WCDMA: 205 mW (B I), 217 mW (B VIII)
LTE: 197 mW (B1), 185 mW (B3), 223 mW (B7), 214 mW (B8), 260 mW (B20), 207 mW (B38)
Bluetooth: 5,64 mW (EDR), 1,97 mW (Low Energy)
WLAN: 64 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Pixel XL:n radiotaajuuslähetysten enimmäisteho:

GSM: 1,92 W (GSM 900), 0,93 W (GSM 1800)
WCDMA: 212 mW (UMTS B I), 225 mW (UMTS B VIII)
LTE: 221 mm (B1), 199 mW (B3), 275 mW (B7), 216 mW (B8), 257 mW (B20), 210 mW (B38)
Bluetooth: 6,73 mW (EDR), 2,15 mW (vähäinen energia)
WLAN: 64 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Pohjois-Amerikka

Laitteet toimivat EU:ssa seuraavilla taajuusalueilla:

GSM/GPRS/EDGE: 880 – 915 MHz, 1710 – 1785 MHz (GSM 900, GSM 1800)
UMTS: 1920 – 1980 MHz, 880 – 915 MHz (taajuudet I, VIII))
LTE: 1 920 – 1 980 MHz, 1 710 – 1785 MHz, 2 500 – 2 570 MHz, 880 – 915 MHz, 832 – 862 MHz (taajuudet 1, 3, 7, 8, 20)
Bluetooth: 2 402 – 2 480 MHz
WLAN: 2 412 – 2 472 MHz, 5 180 – 5 240 MHz, 5 260 – 5 320 MHz, 5 500 – 5 700 MHz

Pixelin radiotaajuuslähetysten enimmäisteho:

GSM: 1,54 W (GSM 900), 0,91 W (GSM 1800)
WCDMA: 207 mW (UMTS B I), 242 mW (UMTS B VIII)
LTE: 195 mW (B1), 200 mW (B3), 226 mW (B7), 218 mW (B8), 220 mW (B20)
Bluetooth: 5,11 mW (EDR), 1,91 mW (Low Energy)
WLAN: 63 mW (2.4 GHz), 41 mW (5 GHz)

Pixel XL:n radiotaajuuslähetysten enimmäisteho:

GSM: 1,87 W (GSM 900), 0,98 W (GSM 1800)
WCDMA: 205 mW (UMTS B I), 248 mW (UMTS B VIII)
LTE: 197 mW (B1), 218 mW (B3), 258 mW (B7), 218 mW (B8), 236 mW (B20)
Bluetooth: 6 mW (EDR), 1,91 mW (Low Energy)
WLAN: 63 mW (2,4 GHz), 41 mW (5 GHz)

5 GHz:n taajuusalueen rajoitukset

Näiden laitteiden WLAN-toimintoja saa käyttää vain sisätiloissa taajuusalueella 5 150 – 5 350 MHz, jotta samaa kanavaa käyttäviä mobiilisatelliittijärjestelmiä ei häiritä.

Radiotaajuushäiriöt

Google ei ole vastuussa radio- tai televisiolähetysten häiriöistä, jotka aiheutuvat näiden laitteiden tai niiden lisätarvikkeiden luvattomista muokkauksista tai muiden kuin Googlen hyväksymien laitteiden ja johtojen käytöstä. Luvattomista muutoksista, muokkauksista tai yhdistelmistä aiheutuvien häiriöiden korjaaminen on käyttäjän vastuulla. Google ja valtuutetut jälleenmyyjät tai jakelijat eivät ole vastuussa vahingoista tai viranomaismääräysten rikkomuksista, jotka aiheutuvat näiden ohjeiden vastaisesta käytöstä.

CE-ilmoitus

Google vakuuttaa, että Pixel ja Pixel XL noudattavat radiolaitedirektiivin (2014/53/EU) olennaisia vaatimuksia ja muita asiaankuuluvia määräyksiä. Täydellinen vaatimustenmukaisuusvakuutus on saatavilla osoitteessa g.co/pixelphonefullinfo.

Laitteita voi käyttää kaikissa EU:n jäsenmaissa.

Tuote on varustettu seuraavalla merkinnällä:

EU-vaatimustenmukaisuus

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Nämä laitteet on tarkoitettu käytettäviksi tyypillisessä B-luokan kotiympäristössä.

Pixel täyttää radiotaajuusvaatimukset, jotka koskevat laitteen käyttöä korvalla tai 0,5 cm:n etäisyydellä kehosta. Pixel XL täyttää radiotaajuusvaatimukset, jotka koskevat laitteen käyttöä korvalla tai 0,5 cm:n etäisyydellä kehosta. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti. Pixelin kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 0,33 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 0,61 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten. Pixel XL:n kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 0,25 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 0,44 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromu- (SER) sekä paristo- ja akkudirektiivi

Älä laita akkuja sekajätteeseen

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromudirektiivi (SER-direktiivi) edellyttää, että kaikki sähkö- ja elektroniikkalaitteet, mukaan lukien puhelin ja sen lisävarusteet, merkitään erilliskeräysmerkinnällä (jäteastia, jonka yli on vedetty rasti). Merkintä tarkoittaa, ettei laitetta saa hävittää lajittelemattoman kotitalousjätteen mukana. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SER) hävittäminen kotitalousjätteen mukana voi aiheuttaa vaaran ympäristölle ja ihmisten terveydelle, sillä laitteissa, paristoissa ja akuissa käytetään vaarallisia aineita.

SER-direktiivin mukaisesti jokainen EU:n jäsenmaa on vastuussa sähkö- ja elektroniikkalaiteromun käsittelystä, keräämisestä ja vastuullisesta hävittämisestä. Ennen kuin hävität laitteen, mieti miten voit vähentää tuottamasi SER-jätteen määrää. Harkitse esimerkiksi laitteen uudelleenkäyttöä, kunnostamista tai sisustuskäyttöä. Pidentämällä laitteen käyttöikää voit vähentää romun määrää ja tukea EU:n tavoitteiden saavuttamista.

Käytännön toteutuminen edellyttää, että toimitat tuottamasi sähkö- ja elektroniikkaromun sille varattuihin keräyspisteisiin. Lisätietoja SER-keräyspisteistä saat paikallisilta viranomaisilta tai jälleenmyyjältä.

RoHS-direktiivin noudattaminen

Tämä tuote noudattaa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiiviä 2011/65/EU tiettyjen vaarallisten aineiden käytön rajoittamisesta sähkö- ja elektroniikkalaitteissa (RoHS) muutoksineen.

REACH-asetus

REACH-asetus (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus N:o 1907/2006 kemikaalien rekisteröinnistä, arvioinnista, lupamenettelyistä ja rajoituksista) on kemikaaleja koskeva EU:n sääntelykehys. Google noudattaa REACH-asetusta. Laite ei ylitä asetuksessa määriteltyjä erityistä huolta aiheuttavien aineiden raja-arvoja. Sitoudumme tarjoamaan asiakkaillemme tarvittavat tiedot tuotteidemme sisältämistä kemiallisista aineista lain vaatimusten mukaisesti.

EU:n säännöksiä koskevat kyselyt tulee toimittaa osoitteeseen Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson's Quay, Dublin 2, Ireland.

AUSTRALIA

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Pixel täyttää radiotaajuusvaatimukset, jotka koskevat laitteen käyttöä korvalla tai 0,5 cm:n etäisyydellä kehosta. Pixel XL täyttää radiotaajuusvaatimukset, jotka koskevat laitteen käyttöä korvalla tai 0,5 cm:n etäisyydellä kehosta. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti. Pixelin kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 0,50 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 0,61 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten. Pixel XL:n kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 0,29 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 0,44 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

Näiden laitteiden WLAN-toimintoja saa käyttää vain sisätiloissa taajuusalueella 5 150 – 5 350 MHz, jotta samaa kanavaa käyttäviä mobiilisatelliittijärjestelmiä ei häiritä.

INTIA

Ominaisabsorptionopeutta (SAR) koskevat tiedot

Puhelimessasi on radiolähetin ja ‑vastaanotin. Se täyttää kansainväliset vaatimukset, jotka koskevat ihmisten sähkömagneettisille kentille altistumisen rajoittamista, ja se on suunniteltu täyttämään radioaalloille altistumista koskevat vaatimukset, jotka Intian televiestintävirasto, viestintä- ja tietotekniikkaministeriö ja hallitus (DoT) ovat laatineet. Ohjeissa käytetään mittayksikkönä ominaisabsorptionopeutta (SAR), joka tarkoittaa kehon absorboimaa radiotaajuussäteilyn määrää puhelimen käytön aikana. Intiassa mobiililaitteiden SAR-raja-arvo on 1,6 W/kg laskettuna yhden gramman kudosmassaa kohden.

Pixel täyttää nämä vaatimukset, kun laitetta käytetään korvalla tai 1,0 cm:n etäisyydellä kehosta. Pixel XL täyttää nämä vaatimukset, kun laitetta käytetään korvalla tai 1,0 cm:n etäisyydellä kehosta. Älä käytä metalliosista valmistettuja koteloita, pidikkeitä tai muita lisävarusteita. Pidä laite riittävän kaukana kehosta minimietäisyysvaatimuksen mukaisesti. Pixelin kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 0,59 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 0,62 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten. Pixel XL:n kohdalla tämän laitetyypin korkein ilmoitettu ominaisabsorptionopeuden (SAR) arvo on 0,46 W/kg, kun laitetta pidellään korvalla, ja 0,45 W/kg, kun laitetta kannetaan asianmukaisesti kehoa vasten.

SAR-arvot ovat saatavilla myös DoT:n / Telecommunication Engineering Centren verkkosivuilla.

Vaikka useimmissa laboratoriotutkimuksissa ei ole havaittu suoraa yhteyttä radiotaajuussäteilylle altistumisen ja terveysvaikutusten välillä, DoT on laatinut matkapuhelinten käytölle seuraavat varotoimet:

• Käytä langatonta handsfreelaitetta (kuulokkeet tai kuulokemikrofoni), jossa käytetään heikkotehoista Bluetooth-lähetintä.
  • Varmista, että matkapuhelimen ominaisabsorptionopeus on pieni.
  • Puhu lyhyitä puheluita tai lähetä mieluummin tekstiviestejä. Tämä ohje koskee erityisesti lapsia, nuoria ja raskaana olevia naisia.
  • Käytä matkapuhelinta, kun kuuluvuus on hyvä.
  • Jos kehoon on implantoitu lääkintälaitteita, pidä matkapuhelin vähintään 15 cm:n etäisyydellä niistä.

Elektroniikkajätteen kierrätystä, hallintaa ja käsittelyä koskeva lausunto

Älä laita akkuja sekajätteeseen

Intiassa tämä merkki tarkoittaa, ettei tuotetta saa hävittää kotitalousjätteen mukana. Tuote täytyy toimittaa käsittelylaitokseen, jossa se voidaan uusiokäyttää ja kierrättää.

Google vakuuttaa, että tämä puhelin on suunniteltu ja valmistettu vuoden 2016 E-Waste (Management) Rules ‑sääntöjen (jäljempänä ”säännöt”) mukaisesti ja erityisesti, että se noudattaa sääntöä 16 (1), joka koskee vaarallisten aineiden käytön vähentämistä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistuksessa sekä vaarallisten aineiden sallittuja enimmäispitoisuuksia homogeenisissa aineissa (lukuun ottamatta liitteessä II mainittuja poikkeuksia).

Elektroniikkajätteen sopimaton käsittely, hävitys, tahaton rikkoutuminen, vahingoittuminen tai virheellinen kierrätys voi aiheuttaa tulipalo- tai räjähdysvaaran ja/tai muita vaaroja ja johtaa jätteen hallitsemattomaan ja ympäristölle haitalliseen hävitykseen estämällä luonnonvarojen uusiokäytön. Jotkin elektroniikkajätteet voivat sisältää vaarallisia kemikaaleja, joiden virheellinen hävitys voi saastuttaa vesistöjä, maaperää ja muita luonnonvaroja. Väärä hävitystapa voi aiheuttaa vaaran ympäristölle sekä eläinten ja ihmisten terveydelle.

4  Tavaramerkit

Google, Android, G-logo, Pixel, Pixel XL ja muut merkit ovat Google Inc:n tavaramerkkejä.

LTE on ETSI:n tavaramerkki.

Wi-Fi®, Wi-Fi CERTIFIED ‑logo ja Wi-Fi-logo ovat Wi-Fi Alliancen tavaramerkkejä.

Bluetooth®-sanamerkki ja ‑logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

N-Mark on NFC Forum, Inc:n tavaramerkki.

Kaikki muut tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta.