Ange standardappar eller rensa standardinställningen

Om du har fler än en app med samma funktion kan du välja vilken app som ska användas som standard.  Om du t.ex. har flera fotoredigeringsappar kan du välja vilken av dem som du vill öppna ett foto med.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Ställ in standardappar för telefonen

Välja när du blir ombedd
  1. Om du blir ombedd i telefonen eller surfplattan att välja vilken app du vill använda trycker du på den önskade appen.
  2. Välj hur ofta du vill använda appen för den åtgärden: Alltid eller Bara en gång.
Välja när som helst
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar följt av Standardappar.
  3. Tryck på standardappen som du vill ändra.
  4. Tryck på appen som du vill använda som standard.

Rensa en apps standardinställningar på telefonen

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Appar.
  3. Tryck på appen som du inte längre vill ha som standard. Om alternativet inte visas trycker du på Visa alla appar eller Appinformation.
  4. Tryck på Öppna som standard.
  5. Inaktivera Öppna länkar som stöds.

När du har rensat standardinställningarna får du frågan om vilken app du vill använda nästa gång du utför åtgärden.