Angi eller tilbakestill standardapper

Hvis du har mer enn én app som gjør samme ting, kan du velge hvilken app som brukes som standard.  Hvis du for eksempel har flere fotoredigeringsapper, kan du velge hvilken du vil bruke til å åpne et bilde.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Pixel-batteriet lærer seg kontinuerlig atferden din og optimaliserer seg selv basert på hvordan du har brukt apper nylig. Når du konfigurerer en ny enhet, eller etter en tilbakestilling til fabrikkstandard, kan det ta noen uker før optimaliseringen når full effektivitet. For best mulig resultat bør du la Tilpasset batteri og batterioptimalisering være på.

Det er normalt at Pixel-telefonen har høyere batteriforbruk enn vanlig etter en programvareoppdatering. Dette skyldes at telefonen jobber hardt med å laste ned og optimalisere den nye programvaren og få alt i gang.

Hvis du fortsatt opplever uvanlig høyt batteriforbruk etter noen dager, kan du gi oss beskjed, så hjelper vi deg gjerne.

Angi standardapper på telefonen

Velg når du blir spurt
  1. Hvis telefonen eller nettbrettet spør deg om hvilken app du vil bruke, trykker du på appen du vil bruke.
  2. Velg hvor ofte du vil bruke appen til denne handlingen: Alltid eller Bare én gang.
    • Hvis du velger Alltid, spør ikke enheten om hvilken app som skal brukes for den handlingen lenger.
    • Du kan få enheten til å spørre igjen ved å fjerne standarden. Finn ut hvordan du fjerner standarder (nedenfor).
Velg når som helst
  1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Apper og så Standardapper.
  3. Trykk på standarden du vil endre.
  4. Trykk på appen du vil bruke som standard.

Fjern standardinnstillingene for apper på telefonen

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Apper.
  3. Trykk på appen du ikke lenger ønsker som standard. Hvis du ikke ser den, trykker du først på Se alle apper eller App info.
  4. Trykk på Åpne som standard.
  5. Slå av Åpne støttede linker.

Når du utfører den samme handlingen igjen etter å ha fjernet standarden, spør enheten deg om hvilken app du vil bruke.