Oletussovellusten määrittäminen tai poistaminen

Jos laitteellasi on useita samaan tarkoitukseen käytettäviä sovelluksia, voit valita, mitä niistä käytetään oletuksena.  Jos sinulla on esimerkiksi useita kuvanmuokkaussovelluksia, voit valita, millä haluat avata kuvan.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Oletussovellusten valitseminen puhelimella

Valitseminen kysyttäessä
  1. Jos puhelin tai tabletti kysyy, mitä sovellusta haluat käyttää, napauta haluamaasi sovellusta.
  2. Valitse, kuinka usein haluat käyttää kyseistä sovellusta tähän toimintoon: Aina tai Vain kerran.
    • Jos valitset Aina, laitteesi ei enää kysy, mitä sovellusta haluat käyttää toimintoon.
    • Jos haluat laitteen kysyvän sitä uudelleen, voit tyhjentää oletusasetuksen. Katso, miten voit tyhjentää oletusasetukset (alla).
Valitseminen milloin tahansa
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Oletussovellukset.
  3. Valitse muokattava oletusasetus.
  4. Napauta sovellusta, jota haluat käyttää oletuksena.

Sovelluksen oletusasetusten tyhjentäminen puhelimella

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset.
  3. Valitse sovellus, jota et enää halua käyttää oletuksena. Jos sitä ei näy, valitse ensin Näytä kaikki sovellukset tai Sovellustiedot.
  4. Valitse Avaa oletuksena.
  5. Laita Avaa tuetut linkit pois päältä.

Kun suoritat toiminnon tämän jälkeen, laitteesi kysyy, mitä sovellusta haluat käyttää.

Muita lähteitä