Angiv eller ryd standardapps

Hvis du har mere end én app med samme funktion, kan du vælge, hvilken app du vil bruge som standard.  Hvis du f.eks. har flere billedredigeringsapps, kan du vælge, hvilken der skal bruges til at åbne et billede.

Vigtigt! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 9 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Angiv standardapps på din telefon

Vælg, når du bliver spurgt om det
  1. Hvis din telefon eller tablet spørger dig, hvilken app du vil bruge, skal du trykke på den app, du vil bruge.
  2. Vælg, hvornår du vil bruge appen til den pågældende handling: Altid eller Kun én gang.
    • Hvis du vælger Altid, spørger din enhed ikke længere, hvilken app der skal bruges til handlingen.
    • Hvis din enhed skal spørge dig igen, kan du rydde standardindstillingen. Se, hvordan du rydder standardindstillinger (nedenfor).
Vælg på et hvilket som helst tidspunkt
  1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Apps og derefter Standardapps.
  3. Tryk på den standardapp, du vil ændre.
  4. Tryk på den app, du vil bruge som standard.

Ryd standardindstillingerne for en app på din telefon

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Apps.
  3. Tryk på den app, du ikke længere vil bruge som standardapp. Hvis du ikke kan se den, skal du først trykke på Se alle apps eller Appinfo.
  4. Tryk på Åbn som standard.
  5. Deaktiver Åbn understøttede links.

Når du har ryddet standardindstillingen, spørger enheden dig om, hvilken app du vil bruge, næste gang du foretager denne handling.