Problemen met accountsynchronisatie oplossen

Als je telefoon problemen ondervindt bij de synchronisatie met je Google-account, wordt mogelijk het bericht 'Er zijn momenteel problemen met de synchronisatie. Synchronisatie wordt snel opnieuw uitgevoerd.' of een pictogram Synchroniseren Synchronisatieprobleem weergegeven.

De meeste synchronisatieproblemen zijn tijdelijk. Meestal kan je account binnen enkele minuten weer worden gesynchroniseerd. Als je toch problemen blijft houden met de synchronisatie, probeert je de onderstaande oplossingen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Je Google-account handmatig synchroniseren

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Over En dan Google-account En dan Accountsynchronisatie.
    • Als je meer dan 1 account op je apparaat hebt, tik je op het account dat je wilt synchroniseren.
  3. Tik op Meer Meer En dan Nu synchroniseren.

Probeer veelgebruikte oplossingen voor synchronisatieproblemen

Probeer na elke probleemoplossingsstap hieronder handmatig te synchroniseren om te zien of de synchronisatie werkt.

Problemen oplossen met basisstappen

Controleer of automatisch synchroniseren is ingeschakeld

Als je wilt dat het synchroniseren automatisch wordt uitgevoerd, moet automatisch synchroniseren ingeschakeld blijven. Meer informatie over automatische synchronisatie van je apps en accounts.

Controleren of je internetverbinding werkt
Belangrijk: Je hebt een internetverbinding nodig om te kunnen synchroniseren.
Open een browser (zoals Chrome of Firefox) en laad een website om je verbinding te testen. Als de website niet wordt geladen of als je geen verbinding kunt maken, raadpleeg je informatie over verbinden met een wifi-netwerk of verbinden via mobiele data.
Controleren of je problemen met je account ondervindt

Belangrijk: Synchronisatie werkt alleen als je kunt inloggen op je Google-account.

Controleer op een andere manier en op een ander apparaat of je kunt inloggen op je Google-account. Controleer bijvoorbeeld je Gmail via de browser van je computer.

• Als je kunt inloggen, ligt het probleem bij je telefoon. Probeer de volgende oplossing.
  • Als je niet kunt inloggen, is er mogelijk een probleem met je account. Hier vind je hulp bij inloggen op je account.
Checken op Android-updates
  1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Software-update.
  3. Als de updatestatus op je scherm verschijnt, volg je de stappen.

Problemen oplossen met geavanceerde stappen

Synchronisatie met je account afdwingen

Optie 1: De instellingen voor datum en tijd wijzigen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem En dan Datum en tijd.
  3. Zet Tijd automatisch instellen en Tijdzone automatisch instellen uit.
  4. Wijzig de datum en tijd handmatig, zodat ze allebei onjuist zijn.
  5. Ga naar het startscherm. Meer informatie over hoe je je telefoon bedient
  6. Open op je telefoon opnieuw de app Instellingen En dan Systeem En dan Datum en tijd.
  7. Wijzig de datum en tijd handmatig, zodat ze allebei weer correct zijn.
  8. Zet Tijd automatisch instellen en Tijdzone automatisch instellen aan.

Optie 2: Synchronisatie forceren met de app Telefoon (alleen telefoons)

1. Open de app Telefoon op je telefoon.
  2. Tik op het toetsenblok Toetsenblok.
  3. Kies *#*# CHECKIN #*#* (*#*#2432546#*#*).
  4. Er wordt een melding weergegeven dat de check-in is geslaagd. Dit bericht geeft aan dat je telefoon is gesynchroniseerd. Als er niet meteen een melding wordt weergegeven, tik je op de groene telefoon Gesprek beantwoorden.
Het cachegeheugen en de gegevens wissen

Stap 1: Back-up maken van je contacten

1. Open de app Contacten op je telefoon.
  2. Tik op Menu Menu En dan Instellingen.
  3. Tik onder Contacten beheren op Exporteren.
  4. Kies een locatie, bijvoorbeeld je Drive.
  5. Tik op Opslaan.

Stap 2: Gegevens in het cachegeheugen wissen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps En dan Contacten En dan Opslag en cache.
  3. Tik op Cache wissen Verwijderen.

Stap 3: Contacten herstellen

1. Open de app Contacten op je telefoon.
  2. Tik op Menu Menu En dan Instellingen.
  3. Tik op Importeren En dan Vcf-bestand En dan OK.
  4. Kies het vcf-bestand dat je hebt geëxporteerd.