Laitteen luvattoman käytön estäminen

Voit määrittää -puhelimen niin, että muiden on vaikeampi käyttää sitä, jos sen tehdasasetukset palautetaan ilman lupaasi. Jos suojattu puhelin esimerkiksi varastetaan ja tyhjennetään, sen käyttö onnistuu vain antamalla Google-tilisi tiedot tai näytön lukitustapasi.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhelimen suojauksen määrittäminen

1. Google-tilin lisääminen puhelimeen: Voit estää muita ihmisiä käyttämästä tyhjennettyä puhelinta lisäämällä siihen Google-tilisi. Katso, miten voit lisätä Google-tilin puhelimellesi.
  2. Näytön lukituksen käyttöönotto: Voit estää muita käyttämästä puhelintasi tai tyhjentämästä sen tietoja ottamalla käyttöön näytön lukituksen. Lue lisää näytön lukituksen määrittämisestä.

Vinkki: Jos et ole ottanut käyttöön näytön lukitusta, saatat voida lukita puhelimen etänä Paikanna puhelin ‑toiminnolla. Lue lisää Paikanna puhelin ‑toiminnon käytöstä.

Puhelimen suojauksen käytöstä poistaminen

Voit poistaa puhelimen suojauksen käytöstä poistamalla Google-tilisi puhelimelta. Lue lisää tilien poistamisesta.

Jos olet ottanut Kehittäjäasetukset käyttöön, voit poistaa suojauksen käytöstä myös puhelimen Asetukset-sovelluksen kautta. Valitse Järjestelmä Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Kehittäjäasetukset Ja sitten OEM:n lukituksen avaus.

Omistajuuden vahvistaminen tehdasasetusten palautuksen jälkeen

Jos haluat palauttaa suojatun puhelimen tehdasasetukset, avaa näytön lukitus tai lisää Google-tilisi salasana. Näin varmistetaan, että laitteen voit palauttaa vain sinä tai henkilö, johon luotat.

Seuraavissa tapauksissa sinun täytyy avata näytön lukitus tai antaa Google-tilisi tiedot:

• Puhelimen datan tyhjentäminen Asetukset-sovelluksella:
    Sinua pyydetään avaamaan näytön lukitus ennen tehdasasetusten palautusta.
  • Puhelimen tehdasasetusten palauttaminen painikkeilla:
    Jos palautat puhelimen tehdasasetukset painikkeilla (palautustilassa), sinun on syötettävä PIN-koodi, salasana tai kuvio. Voit halutessasi myös käyttää Google-tiliä, joka oli puhelimellasi ennen tehdasasetusten palauttamista.
  • Puhelimen tehdasasetusten palauttaminen Paikanna puhelin ‑etäyhteydellä:
    Jos palautat puhelimen tehdasasetukset etänä Paikanna puhelin ‑toiminnolla, sinun on syötettävä kyseiseen puhelimeen liittyvä Google-käyttäjänimi ja ‑salasana.

Tärkeää: Voit kirjautua sisään millä tahansa Google-tilillä, joka on aiemmin lisätty puhelimelle ja synkronoitu, kunhan kyse ei ole vierasprofiilista. Jos sinulla ei ole tarvittavia kirjautumistietoja, et voi käyttää puhelinta ollenkaan tehdasasetusten palautuksen jälkeen. Jos et voi kirjautua Google-tilillesi, saat apua kirjautumiseen täältä.