Hantera skärm- och visningsinställningar

Du kan ändra inställningarna för skärmens ljusstyrka, teckenstorlek, rotation, visningsstorlek och mycket annat.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Ändra skärminställningarna

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Skärm.
  3. Tryck på den inställning du vill ändra. Om du trycker på Avancerat visas fler inställningar.

Tips! Läs om hur du snabbt ändrar vanliga inställningar, till exempel vissa skärminställningar.

Använda skärminställningar

Inställningar för ljusstyrka

• Ljusstyrka
    Ange skärmens ljusstyrka genom att trycka på Ljusstyrka och använda skjutreglaget Ljusstyrka.
  • Anpassad ljusstyrka
    Aktivera Anpassad ljusstyrka om du vill att skärmens ljusstyrka ska optimeras automatiskt beroende på hur ljust det är kring enheten. Detta är aktiverat som standard. Du kan ändra ljusstyrkan även om anpassad ljusstyrka är aktiverat. Med tiden kommer mobilen att lära sig hur du vill ha det.
  • Nattljus
    Gör det mindre påfrestande för ögonen när du tittar på skärmen i svagt ljus. Läs mer om hur du använder Nattljus.

Skärminställningar

• Bakgrund
    Välj mellan standardbakgrunder, levande bakgrunder och foton. Läs mer om att ändra bakgrund.
  • Viloläge
    Ändra hur lång tid det tar för enhetens skärm att släckas när den inte används.
  • Skärmsläckare
    Ställ in en skärmsläckare som visar foton, färggranna bakgrunder och annat när enheten laddas. Läs mer om att använda skärmsläckare.
  • Färger (endast Pixel 3a, Pixel 3 och Pixel 2)
    • Naturlig: ​Visa färgerna korrekt.
    • Boost: ​​Visa färgerna korrekt men i starkare färger. Den här inställningen är aktiverad som standard på Pixel 2.
    • Anpassad (endast Pixel 3a och Pixel 3): Visa de starkaste möjliga färgerna och detaljerade färger. Den här inställningen är aktiverad som standard på Pixel 3.
    • Mättnad (endast Pixel 2): ​​Visa de starkaste färgerna.
  • Aktiv låsskärm
  • Enhetstema
    Använd ett ljusare eller mörkare färgschema på vissa skärmar, till exempel volymreglaget. Välj något av följande:

Synlighetsinställningar

• Teckenstorlek
    Ändra ordstorleken på skärmen.
  • Visningsstorlek
    Gör objekten på skärmen mindre eller större.
  • Rotera skärmen automatiskt
    Rotera skärminnehållet när enheten roteras.
    Tips! Du kan rotera skärmen även om Rotera automatiskt är inaktiverat. Rotera enheten och tryck sedan på Rotera Rotera i hörnet.
  • När enheten är i VR-läge
    Ändra om oskärpa eller flimmer ska minskas på enheten i VR-läget.

Ändra språkinställningarna

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på System följt av Språk och inmatning följt av Språk.
  3. Så här lägger du till ett språk:
    1. Tryck på Lägg till ett språk Lägg till.
    2. Välj vilket språk som du vill installera.
    3. Tryck och dra språket högst upp i listan.
  4. Så här tar du bort ett språk:
    1. Tryck på Mer Mer högst upp följt av Ta bort.
    2. Välj ett språk.
    3. Tryck på Radera Radera högst upp.