Vanwege grote drukte kunnen de wachttijden voor support langer zijn. Bedankt voor je geduld.

Onderbrekingen beperken met 'Niet storen' op een Pixel-telefoon

Je kunt je telefoon dempen met 'Niet storen'. Deze modus kan geluid dempen, trillen stoppen en visuele onderbrekingen blokkeren. Je kunt zelf kiezen wat je blokkeert of toestaat.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Onderbrekingen snel uitschakelen of weer inschakelen

Dit zijn enkele manieren om je telefoon te dempen:

Je instellingen voor onderbrekingen wijzigen

Instellen wat je wilt blokkeren
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen.
  3. Kies onder 'Waardoor 'Niet storen' mag worden onderbroken' wat je wilt blokkeren of toestaan.
    • Mensen: (Telefoon)gesprekken of berichten blokkeren of toestaan.
    • Apps: Kiezen welke apps je meldingen mogen sturen.
    • Wekkers en andere onderbrekingen: Wekkers, media, aanraakgeluiden, herinneringen of agenda-afspraken blokkeren of toestaan.

Tip: Kritieke meldingen worden altijd weergegeven, ongeacht de instellingen. Je kunt bijvoorbeeld geen systeembeveiligingsmeldingen blokkeren.

Instellen wie jou mag onderbreken
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen.
  3. Tik onder 'Waardoor 'Niet storen' mag worden onderbroken' op Mensen:
  4. Kies wat je wilt toestaan:
    • Gesprekken:
      • Alle gesprekken
      • Prioriteitsgesprekken. Tik op Instellingen om te kiezen welke gesprekken prioriteit moeten krijgen.
      • Geen
    • Gesprekken:
      • Iedereen, contacten of contacten met ster
      • Terugkerende bellers. Als je een gesprek wilt toestaan als dezelfde persoon binnen vijftien minuten terugbelt, schakel je Terugkerende bellers toestaan in.
    • Berichten:
      • Iedereen, contacten of contacten met ster
      • Geen
      • Herinneringen
      • Afspraken

Tip: Je contacten met ster worden bovenaan in de app Contacten Contacten-app weergegeven. Meer informatie over hoe je contacten toevoegt aan je favorieten

Instellen hoelang 'Niet storen' duurt
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen En dan Duur voor 'Snelle instellingen'.
  3. Als je 'Niet storen' inschakelt, kun je kiezen hoelang deze instelling ingeschakeld moet blijven.
    • Totdat je de instelling uitschakelt
    • Een bepaalde tijd, zoals 2 uur of 15 minuten
    • Altijd vragen
  4. Tik op OK.
Instellingen voor verborgen meldingen kiezen
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen en dan Niet storen.
  3. Tik op Weergaveopties voor verborgen meldingen.
  4. Kies wat je wilt blokkeren of toestaan:
    • Geluid van meldingen: Als je deze instelling blokkeert, ontvang je meldingen, maar hoor je geen geluid.
    • Zichtbare of hoorbare meldingen: Als je deze instelling blokkeert, hoor je geen geluid en zie je geen visuele elementen.
    • Aangepast: Je kunt aanpassen wat er wordt weergegeven als je scherm is ingeschakeld (zoals meldingsstipjes) en wat er gebeurt als je scherm is uitgeschakeld (zoals een knipperend lampje).

Onderbrekingen automatisch stoppen

Tijdens afspraken en vergaderingen in je Google-agenda
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Geluid en trillen En dan Niet storen En dan Schema's.
  3. Tik op een schema dat al wordt vermeld. Of tik naast het schema op Instellingen om het aan te passen.
    • Je kunt bijvoorbeeld aanpassen hoe laat 'Niet storen' moet worden ingeschakeld terwijl je slaapt.
  4. Tik op Meer toevoegen om een eigen regel te maken.
  5. Tik op Afspraak of Tijd.
  6. Bewerk de naam van de regel, wanneer de regel moet worden ingeschakeld en andere opties.
  7. Check bovenaan of je regel is ingeschakeld.
    • Tik op Verwijderen Prullenbak om een regel te verwijderen.
Voorafgaand aan bedtijd ('Bedtijdstand')

Je kunt de bedtijdstand gebruiken om automatisch 'Niet storen' in te schakelen terwijl je je voorbereidt om je telefoon een tijdje niet te gebruiken, bijvoorbeeld als je slaapt. Meer informatie over 'Digitaal welzijn'

Tijdens het autorijden
  • Pixel 3 en hoger: Je kunt 'Niet storen' of Android Auto inschakelen tijdens het rijden. Meer informatie over de rijstand
  • Pixel 2: Je kunt 'Niet storen' laten inschakelen tijdens het rijden.