Problemen met het batterijverbruik oplossen op een Pixel-telefoon

Je kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om problemen met de batterij en prestaties op te lossen. Problemen met de batterij of prestaties oplossen

Als de batterijduur van uw telefoon erg kort is, is het mogelijk dat u een app heeft gedownload met een hoog batterijverbruik. U kunt ook instellingen kiezen waarmee de batterij langer meegaat. Volg de onderstaande stappen om problemen met het batterijverbruik op te lossen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Instellingen wijzigen

Als de batterijduur van uw telefoon te kort is, probeert u de volgende tips voor een langere batterijduur. U kunt ook meer informatie lezen over welke activiteiten het meeste batterijvermogen gebruiken.

Apps controleren

Tip: U kunt Google Play-services niet gedwongen stoppen of verwijderen. Via Google Play-services kan uw telefoon Google-services gebruiken. De service is geïntegreerd in Android. Meer informatie over Google Play-services

Stap 1: Beperk apps die het meeste batterijvermogen gebruiken

Apps beperken met een hoog batterijverbruik op de achtergrond

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij.
  3. Als je een kaart ziet met het advies om een app te beperken, tik je op de kaart En dan Beperken.

Apps beperken met een hoog totaal batterijverbruik

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijgebruik.
  3. Je kunt een lijst met apps bekijken met het percentage van je batterij dat in de afgelopen 24 uur is gebruikt. Je kunt ook het systeemgebruik bekijken door op Systeemgebruik voor afgelopen 24 uur te tikken.
  4. Als je wilt zien of wijzigen hoe een vermelde app de batterij gebruikt, tik je op de betreffende app.
    • Voor bepaalde apps kun je Achtergrondbeperking aanzetten.
    • Voor alle apps raden we aan Batterijoptimalisatie aan te laten.
Stap 2: Zorg ervoor dat problematische apps gedwongen worden gestopt

Belangrijk: Als u bepaalde essentiële apps of services gedwongen stopt, werkt uw telefoon niet meer correct. Gedwongen stoppen is niet voor alle apps beschikbaar.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en dan Alle apps.
  3. Tik op de app.
  4. Tik op Gedwongen stoppen en dan OK.
Stap 3: Verwijder problematische apps
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en dan Alle apps.
  3. Tik op de app.
  4. Tik op Verwijderen en dan OK.

Tip: U ziet mogelijk Installatie ongedaan maken, Verwijderen of beide. Met 'Installatie ongedaan maken' wordt de app van de telefoon verwijderd. Met 'Verwijderen' wordt een app alleen verwijderd van het startscherm.

Telefoon controleren

Uw telefoon opnieuw opstarten
  1. Op de meeste telefoons houdt u de aan/uit-knop ongeveer dertig seconden ingedrukt of totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.
  2.  U moet mogelijk op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten tikken op het scherm.
Checken op Android-updates
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Systeemupdate.
  3. Je ziet je updatestatus. Volg de stappen op het scherm.
Controleren op app-updates
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaten beheren.
  4. Kies bij 'Updates beschikbaar' of je alle apps of een specifieke app wilt updaten.

Geavanceerde stappen proberen

Resetten naar de fabrieksinstellingen
BELANGRIJK: Als je een telefoon terugzet op de fabrieksinstellingen, worden alle gegevens op de telefoon gewist. Alle gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account, worden teruggezet, maar alle apps en de bijbehorende gegevens worden verwijderd. We raden je aan een back-up van je telefoon te maken voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.
Uw vraag stellen op een Google-forum
Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met het resetten van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.

Ondervind je nog steeds problemen met het batterijverbruik?

Als je telefoon nog steeds problemen ondervindt met het batterijverbruik, kun je hulp krijgen. Meer informatie over hoe je contact met ons opneemt