Problemen met het batterijverbruik oplossen op een Pixel-telefoon

Je kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om problemen met de batterij en prestaties op te lossen op de Pixel 7a en lager, waaronder de Pixel Fold.

Problemen met de batterij of prestaties oplossen

Als de batterijduur van je telefoon slecht of kort lijkt, kan het zijn dat een gedownloade app te veel batterijvermogen gebruikt. Je kunt de instellingen van je telefoon aanpassen zodat de batterij langer meegaat. Volg de onderstaande stappen om problemen met het batterijverbruik op te lossen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dat komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Laat het ons weten als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt. We helpen je dan graag verder.
Tip: Deze video is alleen van toepassing op de Pixel Fold.

Hoe spaar ik de batterij met mijn instellingen?

Als de batterijduur van je telefoon te kort is, vind je hier meer informatie over hoe je een langere batterijduur krijgt.

Je kunt ook meer informatie krijgen over welke activiteiten het meeste batterijvermogen gebruiken.

Hoe sluit ik apps die het meeste batterijvermogen gebruiken?

Belangrijk: Je kunt Google Play-services niet gedwongen stoppen of verwijderen. Je telefoon maakt gebruik van Google-services via Google Play. De service is geïntegreerd in Android. Meer informatie over Google Play-services

Stap 1: Beperk apps die het meeste batterijvermogen gebruiken

Met een hoog achtergrond- of totaal batterijgebruik

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijgebruik.
    • Tik op Bekijken per app om het batterijgebruik per app te checken.
  3. Als je wilt zien of wijzigen hoe een vermelde app of systeem de batterij gebruikt, tik je op de app of het systeem.
    • We raden je aan voor alle apps batterijoptimalisatie aan te laten.
    • Voor sommige apps kun je het batterijgebruik op de achtergrond beperken.
  4. Zo check je de instellingen voor batterijgebruik voor al je apps:
    1. Open de app Instellingen op de telefoon.
    2. Tik op Apps en dan Batterijgebruik voor app.
  5. Als je een bericht krijgt met het advies om een app of systeem te beperken, tik je op het bericht en dan Beperken.

Tip: Als bepaalde apps zijn ingesteld op Beperkt, werken ze misschien niet zoals gewoonlijk of worden meldingen vertraagd.

Stap 2: Zorg ervoor dat problematische apps gedwongen worden gestopt

Belangrijk: Als u bepaalde essentiële apps of services gedwongen stopt, werkt uw telefoon niet meer correct. Gedwongen stoppen is niet voor alle apps beschikbaar.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en dan Alle apps bekijken.
  3. Tik op de app en dan Gedwongen stoppen en dan OK

Stap 3: Verwijder problematische apps
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en dan Alle apps bekijken.
  3. Tik op de app.
  4. Tik op Verwijderen en dan OK.

Tip: Als je je vinger op de app houdt, vind je Verwijderen, Wissen of beide op het scherm. Tik op Verwijderen om de app van je telefoon te verwijderen. Tik op Wissen om het item alleen van het startscherm te verwijderen.

Hoe kan ik checken of mijn telefoon moet worden geüpdatet?

Uw telefoon opnieuw opstarten
  1. Start je telefoon opnieuw op.
    • Op de Pixel 5a en lager: Houd de aan/uit-knop ongeveer 30 seconden ingedrukt of totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.
    • Op de Pixel 6 en hoger, waaronder de Fold: Houd de aan/uit-knop en de knop Volume omhoog een paar seconden ingedrukt.
  2. Tik op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.
Checken op Android-updates
  1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Software-update.
  3. Als de updatestatus op je scherm verschijnt, volg je de stappen.
Controleren op app-updates

Check of er een update voor de Camera-app beschikbaar is:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren.
  4. Installeer onder Updates beschikbaar alle updates die beschikbaar zijn voor de Pixel Camera.

Check of er een Android-systeemupdate beschikbaar is:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem.
  3. Tik op Software-updates.
  4. Tik op Systeemupdate.
  5. Tik op Controleren op update.

Geavanceerde stappen proberen

Resetten naar de fabrieksinstellingen
Belangrijk: Als je een telefoon terugzet op de fabrieksinstellingen, worden alle gegevens op de telefoon gewist. Je kunt alle gegevens herstellen die in je Google-account zijn opgeslagen, maar alle apps en de bijbehorende gegevens worden verwijderd. Maak een back-up van je telefoon voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.
Uw vraag stellen op een Google-forum
Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met het resetten van je telefoon kun je je vragen posten in de Help-community voor de Google Pixel.

Ondervind je nog steeds problemen met het batterijverbruik?

Als je telefoon nog steeds problemen ondervindt met het batterijverbruik, kun je hulp krijgen. Meer informatie over hoe je contact met ons opneemt