Problemen oplossen met een Pixel-telefoon die opnieuw opstart of crasht

Probeer de volgende stappen als je telefoon een van de volgende problemen heeft:

• De telefoon wordt willekeurig opnieuw opgestart
  • De telefoon wordt uitgeschakeld en start niet opnieuw op
  • De telefoon wordt voortdurend opnieuw opgestart. Ga naar het gedeelte Geavanceerde probleemoplossing.
Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 6.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Problemen met je telefoon oplossen

Checken op Android-updates
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Systeemupdate.
  3. Je ziet je updatestatus. Volg de stappen op het scherm.
Opslag controleren en ruimte vrijmaken
  1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Opslag.
  3. Bekijk hoeveel opslagruimte beschikbaar is. Je telefoon kan problemen ondervinden als er minder dan 10% opslagruimte beschikbaar is. Als je weinig opslagruimte hebt, bekijk je meer informatie over hoe je ruimte vrijmaakt.

Problemen met apps op je telefoon oplossen

Controleren op app-updates

Check of er een update voor de Camera-app beschikbaar is:

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaat beheren.
  4. Installeer onder Updates beschikbaar alle updates die beschikbaar zijn voor de Pixel Camera.

Check of er een Android-systeemupdate beschikbaar is:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Systeem.
  3. Tik op Software-updates.
  4. Tik op Systeemupdate.
  5. Tik op Controleren op update.
Sluit apps die je niet gebruikt
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps en dan Alle apps bekijken.
  3. Tik op de app.
  4. Tik op Gedwongen stoppen en dan OK.

Tip: Je kunt makkelijker apps identificeren die problemen veroorzaken door een lijst te maken met de apps die je gedwongen hebt moeten stoppen.

Nagaan of het probleem door een app wordt veroorzaakt

Opnieuw opstarten in de veilige modus

Belangrijk: Als je de veilige modus aanzet, worden alle gedownloade apps tijdelijk uitgezet.

Check of het probleem is opgelost. Als dit het geval is, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een app. Ga naar de volgende stap. Als het probleem niet is opgelost, ga je verder naar Geavanceerde probleemoplossing.

Tip: De vliegtuigmodus wordt automatisch ingeschakeld als je de veilige modus opent. We raden je aan de vliegtuigmodus uit te schakelen om functies, zoals gps en wifi, te kunnen blijven gebruiken en te kunnen bellen.

Je telefoon opnieuw opstarten en apps checken

1. Start je telefoon opnieuw op.
  2. Verwijder onlangs gedownloade apps één voor één. Meer informatie over het verwijderen van apps.
  3. Telkens nadat je een app hebt verwijderd, start je de telefoon opnieuw op. Controleer vervolgens of het probleem met het verwijderen van de betreffende app is opgelost.
  4. Nadat je de problematische app hebt verwijderd, kun je de andere verwijderde apps weer toevoegen. Meer informatie over het opnieuw installeren van apps

Geavanceerde probleemoplossing

Verwijder cases en externe batterijen

Als je een case, externe batterij of andere accessoire op of met je telefoon gebruikt, verwijder je deze tijdens het oplossen van het probleem.

Zorg ervoor dat externe accessoires de sensoren van je telefoon niet bedekken en niet op de toetsen drukken.

Overweeg je telefoon terug te zetten op de fabrieksinstellingen
BELANGRIJK: Als je een telefoon terugzet op de fabrieksinstellingen, worden alle gegevens op de telefoon gewist. Alle gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account, worden teruggezet, maar alle apps en de bijbehorende gegevens worden verwijderd. We raden je aan een back-up van je telefoon te maken voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.

Tips:

• Als je telefoon niet reageert of leeg blijft, kun je de knoppen van je telefoon gebruiken om de fabrieksinstellingen terug te zetten.
  • Als het probleem wordt veroorzaakt door een app die je hebt gedownload en je deze app opnieuw installeert, kan het probleem zich opnieuw voordoen.
Uw vraag stellen op een Google-forum
Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met de camera van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.

Nog steeds opstartproblemen of vastlopers?

Als je telefoon nog steeds opstartproblemen heeft of vastloopt, kun je hulp krijgen. Meer informatie over hoe je contact met ons opneemt