Forhindre at Pixel-telefonen blir for varm

Det er ingen grunn til bekymring hvis telefonen noen ganger føles varm. Telefonen kan bli varm hvis du

• spiller videoer, spill eller andre medier
  • overfører eller gjenoppretter sikkerhetskopierte data på telefonen din
  • spiller inn videoer i høy oppløsning
  • kobler til en wifi-sone
  • deler internett på telefonen eller bruker den som wifi-sone
  • laster ned eller laster opp mye data via en mobildata- eller Wi-Fi-tilkobling
  • konfigurerer telefonen din
  • gjenoppretter telefonen din fra sikkerhetskopien
  • gjør noe av det ovennevnte mens telefonen lades

Slik beskytter telefonen seg selv

Telefonen kan begynne å begrense enkelte funksjoner når den registrerer at den blir for varm. Telefonen kan

• bli tregere
  • lades saktere
  • slå av kamerablitsen
  • slå av kameraet
  • slå mobildata eller wifi, inkludert 5G, helt eller delvis av

For å forhindre at telefonen blir for varm, hold den unna direkte sollys. Hvis temperaturen til telefonen fremdeles stiger, kan den vise en advarsel og slås av. Telefonen slås av for å beskytte deg og telefonen. Hvis telefonen slås av, må du la den kjøle seg ned og starte den på nytt.

Hvis telefonen slår seg av gjentatte ganger, kan du kontakte brukerstøtten for Pixel.

Unngå at telefonen blir for varm

Telefonen kan bli overopphetet på grunn av problemer som også fører til høyt batteriforbruk. Finn ut hvordan du begrenser apper og sparer batteri.

Tips: For å håndtere problemer med overoppheting som oppstår igjen, finn ut hvordan du løser for høyt batteriforbruk.

Slik forhindrer du at telefonen blir for varm:

• Stopp funksjoner eller apper som bruker mye av telefonens ressurser. Du kan starte dem på nytt når telefonen er nedkjølt. Telefonen kan bli overopphetet når du
    • starter videosamtaler
    • tar opp med Kamera-appen
    • spiller av medier, for eksempel strømmer serier via wifi eller 5G eller spiller av nedlastede videoer
    • bruker navigasjonsapper i lengre perioder
    • bruker funksjoner eller apper som bruker mye ressurser, mens du lader telefonen
  • Hold telefonen unna høye temperaturer, for eksempel i et varmt kjøretøy eller utendørs i direkte sollys.
  • Ikke oppbevar telefonen i lukkede eller dårlig ventilerte områder.
  • Reduser telefonens lysstyrke. Åpne Innstillinger-appen på telefonen. Trykk deretter på Skjerm og så Lysstyrkenivå.
  • Bruk bare deksler eller omslag som er laget for den bestemte telefonen.
  • Bruk wifi i stedet for mobildata hvis det er mulig.

Dette gjør du hvis telefonen blir for varm

Hvis telefonen er for varm, må du koble den fra strømkilden (hvis den er koblet til), flytte den til et kaldere sted og ikke bruke den før den er nedkjølt. Du kan også kontakte brukerstøtten for Pixel.