Estä Pixel-puhelinta lämpenemästä tai kuumenemasta liikaa

Jos puhelimesi tuntuu joskus lämpimältä, ei syytä huoleen. Puhelin voi lämmetä, jos

• toistat videoita tai muuta mediaa tai pelaat pelejä
  • siirrät tai palautat varmuuskopioitua dataa puhelimellasi
  • kuvaat teräväpiirtovideoita
  • yhdistät Wi-Fi-hotspotiin
  • käytät sitä modeemina tai Wi-Fi-hotspotina
  • lataat paljon dataa mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteydellä
  • otat puhelimen käyttöön
  • palautat puhelimen varmuuskopiosta
  • teet jotain edellä mainituista, kun puhelin latautuu.

Miten puhelin suojaa itseään

Puhelin voi rajoittaa ominaisuuksiaan, kun se havaitsee lämpötilan nousevan liikaa. Puhelin voi

• hidastua
  • latautua hitaasti
  • estää kameran salaman käytön
  • sammuttaa kameran
  • estää mobiilidatan tai Wi-Fin (myös 5G:n) käytön osittain tai kokonaan.

Pidä puhelin poissa suorasta auringonvalosta, jotta se ei kuumene liikaa. Jos puhelimen lämpötila nousee edelleen, se voi näyttää varoituksen ja sammua. Puhelin sammuu suojellakseen sinua ja itseään. Jos puhelin sammuu, anna sen viilentyä ja käynnistä se uudelleen.

Jos puhelin sammuu toistuvasti, ota yhteyttä Pixel-tukeen.

Estä puhelinta lämpenemästä liikaa

Ongelmat, jotka saavat virran kulumaan, voivat saada myös puhelimesi ylikuumentumaan. Lue lisää sovellusten rajoittamisesta ja akun säästämisestä.

Vinkki: Jos tarvitset neuvoja toistuviin ylikuumenemisongelmiin, lue lisää akun nopean tyhjenemisen korjaamisesta.

Näin voit estää puhelinta lämpenemästä liikaa:

• Sulje ominaisuudet tai sovellukset, jotka käyttävät paljon puhelimen resursseja. Voit käynnistää ne uudelleen, kun puhelimesi jäähtyy. Puhelimesi voi ylikuumentua, jos
    • soitat videopuheluja
    • kuvaat Kamera-sovelluksella
    • toistat mediaa (esim. striimaat ohjelmia Wi-Fi- tai 5G-yhteydellä) tai katsot ladattuja videoita
    • käytät navigointisovelluksia pitkään
    • käytät puhelinta ladatessa ominaisuuksia tai sovelluksia, jotka käyttävät paljon resursseja.
  • Pidä puhelin kaukana kuumista lämmönlähteistä, esimerkiksi kuumasta ajoneuvosta tai suorasta auringonvalosta.
  • Älä pidä puhelinta suljetussa tilassa tai paikassa, jossa ilma vaihtuu huonosti.
  • Vähennä puhelimen näytön kirkkautta. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus. Valitse sitten Näyttö ja sitten Kirkkaustaso.
  • Käytä vain puhelimellesi tarkoitettuja koteloita ja kuoria.
  • Jos mahdollista, käytä Wi-Fi-yhteyttä mobiilidatan sijaan.

Mitä teen, jos puhelin lämpenee liikaa

Jos puhelin lämpenee liikaa, irrota se virtalähteestä (jos se on liitetty virtaan), siirrä laite viileämpään paikkaan äläkä käytä sitä, ennen kuin se on jäähtynyt. Voit myös ottaa yhteyttä Pixel-tukeen.