Förbereda en Pixel-telefon så att den går att hitta

Du kan kontrollera i förväg att en telefon går att hitta med Hitta min enhet ifall du skulle tappa bort den. Om du har tappat bort enheten läser du om att hitta, låsa och rensa den.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Se till att det går att hitta enheten

Om du vill hitta en Android-enhet ser du till att enheten

• är inloggad på ett Google-konto
  • har plats aktiverat
  • har Hitta min enhet aktiverat
  • har batteri kvar och är ansluten till mobildata eller wifi
  • är synlig på Google Play.

Om du vill låsa eller rensa en Android-enhet ser du till att enheten

• har batteri kvar
  • är ansluten till mobildata eller wifi
  • är inloggad på ett Google-konto
  • har Hitta min enhet aktiverat
  • är synlig på Google Play.
Steg 1: Kontrollera att du är inloggad på ett Google-konto
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på profilbilden uppe till höger.
  3. Verifiera att e-postadressen du använde för att logga in är korrekt.
Steg 2: Kontrollera att Plats har aktiverats
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Plats.
  3. Aktivera Plats.
Steg 3: Kontrollera att Hitta min enhet är aktiverat
Obs! Om du döljer en enhet på Google Play visas den inte i Hitta min enhet.
  1. Öppna appen Inställningar Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet Följt av Hitta min enhet.
    • Om du inte hittar Säkerhet trycker du på Säkerhet och plats eller Google Följt av Säkerhet.
  3. Kontrollera om Hitta min enhet är aktiverat.
Steg 4: Kontrollera att du kan hitta enheten

Obs! Om du döljer en enhet på Google Play visas den inte i Hitta min enhet.

1. Öppna https://play.google.com/library/devices.
  2. Kontrollera att rutan Visa i menyer är markerad uppe till vänster.

Installera appen

Installera appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet så att du kan hitta en borttappad telefon eller surfplatta med Android via en annan Android-enhet.