Använda Google Inställningar

Om Google Play-tjänster används på telefonen kan du hantera appar och tjänster från Google i Google Inställningar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Öppna Google Inställningar

Gör något av följande beroende på vilken telefon du har:

• Öppna appen Inställningar på telefonen Följt av Google.
  • Öppna en separat app som heter Google Inställningar Google Inställningar.

Använda Google Inställningar

Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

Konto

1. Tryck på Google-konto under Konto.
  2. Rulla till önskad flik högst upp.
  3. Tryck på en flik:

Tjänster

Rulla nedåt under Tjänster och tryck på önskad tjänst. Exempel:

Rensa appdata

Om en app inte kommer från Google kan du ta bort appens data från Google-kontot. Det gör du genom att trycka på Mer Mer på huvudskärmen för Google Inställningar Följt av Rensa appdataLearn how to free up space.

Användning och diagnostik

Du kan skicka information om hur enheten används och fungerar till Google. Informationen hjälper Google att förbättra Android för alla användare. Tryck på Mer Mer på huvudskärmen för Google Inställningar Följt av Användning och diagnostikLäs mer om hur du delar information för att förbättra Android.