Uw Google-instellingen beheren

Als uw Android-apparaat gebruikmaakt van Google Play-services, kunt u uw Google-apps en -services beheren in de app Google Instellingen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9.0 en hoger. Meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

De app Google Instellingen openen

Hiervoor gaat u afhankelijk van uw apparaat als volgt te werk:

• Open de app Instellingen Instellingen-app van uw apparaat En dan Google.
  • Open een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen.

Uw Google-instellingen beheren

Welke Google-instellingen beschikbaar zijn, hangt af van uw apparaat en Android-versie.

Account

1. Tik onder Account op Google-account.
  2. Scroll bovenaan naar het gewenste tabblad.
  3. Tik op een tabblad:

Services

Scroll omlaag onder Services en tik op de gewenste service. Voorbeeld:

App-gegevens wissen

Als een app niet door Google is gemaakt, kunt u de app-gegevens verwijderen uit uw Google-account. Tik in het hoofdscherm van Google Instellingen op Meer Meer En dan App-gegevens wissen.

Meer informatie over hoe u ruimte kunt vrijmaken.

Gebruik en diagnostische gegevens

U kunt gegevens naar Google verzenden over uw gebruik van het apparaat en hoe uw apparaat functioneert. Door deze informatie te delen, helpt u Google om Android voor iedereen te verbeteren. Tik in het hoofdscherm van Google Instellingen op Meer Meer En dan Gebruik en diagnostische gegevens.

Meer informatie over hoe u gegevens kunt delen om Android te verbeteren.