Ansluta till mobilnätverk på en Pixel-telefon

Du kan justera hur data används på enheten genom att ändra inställningarna för mobilnätverk.

Beroende på operatör och abonnemang ansluter vissa telefoner automatiskt till det snabbaste tillgängliga datanätverket. Du kan också behöva lägga till ett SIM-kort eller välja inställningar för en viss operatör.

Pixel 4a (5G) och senare modeller fungerar med 5G. Läs mer om 5G på Pixel-telefonen steg för steg i vår guide. Läs mer om 5G på Pixel Fold steg för steg i vår guide.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Ändra inställningar för mobilnätverk

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av SIM-kort.
  3. Tryck på en inställning.

Tips! Om du vill återställa alla nätverksinställningar trycker du på System i appen Inställningar på telefonen Följt av Återställningsalternativ Följt av Återställ mobilnätverksinställningar.

Tillgängliga inställningar för mobilnätverk

Alternativen nedan varierar beroende på vilken telefon och version av Android du har.

Flera SIM-kort och inställningar för mobilnätverk

Om telefonen har flera SIM-kort ändrar du inställningarna för vart och ett på flikarna högst upp under Inställningar för mobilnätverk.

Läs mer om DSDS (Dual SIM Dual Standby) på Pixel-telefoner.

Ange standard-SIM-kort för mobildata, samtal och sms

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av SIM-kort följt av nätverket.
  3. Ange inställningar för varje nätverk:
    • Mobildata: Aktivera Mobildata.
      Obs! Endast ett SIM-kort kan anges som standard för mobildata. Om du redan har angett ett får du en avisering.
    • Samtal: Tryck på Angiven för samtal. Välj sedan standardoperatör eller tryck på Fråga mig varje gång.
    • Sms: Tryck på Angiven för sms. Välj sedan standardoperatör eller tryck på Fråga mig varje gång.

Använda ett annat SIM-kort under samtal

Samtal: Om du har ett pågående samtal kan du inte ta emot ett annat samtal via det andra SIM-kortet samtidigt. Samtal till det andra SIM-kortet går till röstbrevlådan.
Mobildata: Det mesta av datatrafiken går via standard-SIM-kortet för den typen av användning. Undantag: Under ett telefonsamtal går all mobildata via SIM-kortet som används för samtalet.
Så här använder du mobildata under samtal på ett SIM-kort som vanligtvis inte används för data:
  1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av SIM-kort.
  3. Aktivera Mobildata under samtal.

Åtgärda problem med att ansluta till mobilnätverk

Anslutningens hastighet och signalstyrka kan variera. Bland annat spelar nätverkets typ in liksom trafik i nätverket hur långt från antennerna du är.

Om du befinner dig inom nätverkets täckningsområde men har dålig anslutning eller inte kan ansluta testar du följande:

Kontrollera fel, inställningar och uppdateringar
  1. Kontakta operatören om det visas ett felmeddelande om SIM-kortet.
    • Om du använder två SIM-kort kan ett felmeddelande om att rösttjänsten inte är tillgänglig eller om störningar i rösttjänsten visas. Läs mer om dubbla SIM-kort.
  2. Kontrollera att flygplansläget inte är aktiverat.
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Nätverk och internet.
    3. Inaktivera flygplansläge Flygplansläge.
  3. Återställ nätverksinställningarna.
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på System följt av Återställningsalternativ.
    3. Tryck på Återställ mobilnätverksinställningar.
  4. Sök efter systemuppdateringar. Läs mer om hur du söker efter uppdateringar.
Kontrollera att du har rätt typ av SIM-kort för telefonen och operatören. Läs mer om SIM-kort och eSIM.
Kontrollera långsam 5G-anslutning

När telefonen befinner sig i ett område där 5G är tillgängligt visas en ikon i statusfältet. Ikonen betyder inte att 5G-tjänsten används just då på telefonen.

Testa det här:

• Inaktivera batterisparläget. 5G inaktiveras i batterisparläget. Läs mer om batterisparläget.
  • En del operatörer erbjuder 5G med täckning inom ett mindre område än deras andra tjänster har. Kolla med operatören var de har 5G-täckning.
  • Olika operatörer kan erbjuda olika slags 5G. Hastigheten varierar. Kolla med operatören vilken 5G-typ och hastighet de har.
  • Hinder i vägen för signalen, som byggnader, väggar och vissa telefonfodral, kan störa mobiltjänster, även 5G. Undvik eller avlägsna sådana hinder om det går.
  • När 5G inte är tillgängligt ansluter Pixel-telefoner med 5G i stället till 4G-nätverk eller lägre. Hitta telefonens konfiguration och kapacitet i våra tekniska specifikationer.

Läs mer om typer av 5G-nätverk och kompatibilitet.

Bekräfta 5G-kompatibiliteten

Viktigt! Pixel-telefoner fungerar med alla större operatörer. Alla telefoner av typen Pixel 4a (5G) och senare modeller fungerar dock inte med alla 5G-nätverk. Kolla med operatören att telefonen fungerar i deras 5G-nätverk. Visa en lista över certifierade operatörer.

Både telefonmodellen och operatörens nätverk styr vilken typ av 5G-tjänst du behöver. I USA kan vissa modeller av Pixel 4a (5G) bara användas med Verizon. Läs mer om vilka Pixel-telefonmodeller som kan användas med vilken typ av 5G-nätverk.
Sök efter systemuppdateringar (endast Danmark, Norge och Sverige)

Problem med att ansluta Pixel till 5G-nätverket eller problem med anslutningen

• För kunder med Pixel 6a, 7 och 7 Pro som använder nätverk från TDC (Danmark) eller ICE (Norge)
    • Du måste installera den senaste systemuppdateringen för att ansluta telefonen till 5G-nätverket.
    • Så här installerar du uppdateringen:
      • Öppna Inställningar Följt av System Följt av Systemuppdatering.
      • Pixel 7 och 7 Pro: Du uppmanas att installera systemuppdateringen när du konfigurerar telefonen.
  • För Pixel-kunder som använder OneCall- och MyCall-nätverk (Norge)
    • 5G-tjänster kanske inte är tillgängliga i alla operatörers nätverk och varierar beroende på land.
    • Täckning, hastighet och prestanda för 5G kan bero på operatörens nätverkskapacitet och signalstyrkan. De faktiska resultaten kan variera. Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla områden. Dataavgifter kan tillkomma. Läs mer om 5G på Pixel-telefoner.

Problem med att ringa wifi-samtal med Pixel

• Wifi-samtalsfunktioner varierar beroende på land och är kanske inte tillgängliga i alla operatörers nätverk. Samtalens kvalitet och prestanda beror på många faktorer, bland annat på wifi-nätverkets kapacitet och signalstyrka.