Certificaten toevoegen en verwijderen

Als een app of een netwerk dat je wilt gebruiken, een certificaat nodig heeft dat je niet hebt, kun je dat certificaat handmatig installeren.

Aan de hand van digitale certificaten kan worden gecheckt of computers, telefoons, apps en andere apparaten veilig zijn. Net zoals je je rijbewijs gebruikt om aan te tonen dat je mag autorijden, herkent een digitaal certificaat je apparaat en bevestigt het certificaat dat het apparaat ergens toegang toe zou moeten hebben.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Een certificaat installeren

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy En dan Meer beveiligingsinstellingen en dan Versleuteling en inloggegevens.
  3. Tik op Een certificaat installeren En dan Wifi-certificaat.
  4. Tik op Menu Menu.
  5. Tik op de locatie waar je het certificaat hebt opgeslagen.
  6. Tik op het bestand.
    • Geef indien nodig het wachtwoord voor het sleutelarchief op. Tik op OK.
  7. Geef een naam op voor het certificaat.
  8. Tik op OK.

Tip: Als je nog geen pincode, patroon of wachtwoord voor je apparaat hebt ingesteld, wordt je gevraagd dit alsnog te doen.

Aangepaste certificaten verwijderen

Belangrijk: Als je certificaten verwijdert die je hebt geïnstalleerd, worden er geen permanente systeemcertificaten verwijderd die je apparaat nodig heeft om te functioneren. Maar als je een certificaat verwijdert dat nodig is voor een bepaalde wifi-verbinding, kan je apparaat geen verbinding meer maken met dat wifi-netwerk.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy En dan Meer beveiligingsinstellingen en dan Versleuteling en inloggegevens.
  3. Doe het volgende onder Opslag certificaatgegevens:

• Alle certificaten wissen: Tik op Gegevens wissen En dan OK.
    • Specifieke certificaten wissen: Tik op Gebruikersgegevens En dan kies de inloggegevens die je wilt verwijderen.

Wifi via WPA-Enterprise gebruiken

Belangrijk: Als er informatie ontbreekt, kun je mogelijk geen verbinding maken met je netwerk.

Je kunt een WPA-/WPA2-/WPA3-Enterprise-configuratie gebruiken voor meer beveiliging. Zo kun je verbinding maken met een WPA-/WPA2-/WPA3-Enterprise-netwerk:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Internet En dan Netwerk toevoegen Add
  3. Geef de netwerkgegevens op die je van je netwerkbeheerder hebt gekregen.

Wijzigingen en oplossingen voor Niet valideren

Belangrijk: De optie Niet valideren die wordt gebruikt in EAP-PEAP,- EAP-TLS- en EAP-TTLS-configuraties is uit veiligheidsoverwegingen verwijderd. Deze is verwijderd in de release met functie-updates voor Android 11.

Kan de optie Niet valideren niet vinden
Of je nu zelfstandig werkt of deel uitmaakt van een instelling, je kunt een WPA-/WPA2-/WPA3-Enterprise-instelling gebruiken.
Tip: Netwerkbeheerders moeten je bepaalde informatie geven voordat je verbinding kunt maken met een WPA-/WPA2-/WPA3-Enterprise-netwerk.
Netwerkinstellingen herstellen die al zijn opgeslagen
Belangrijk: Als er informatie ontbreekt, kun je je netwerk mogelijk niet opnieuw instellen.

Dit heeft geen invloed op opgeslagen Enterprise-configuraties die zijn ingesteld om validatie van servercertificaten uit te zetten. Je kunt echter geen nieuwe instellingen meer opslaan of bewerken.

Verbeter configuraties die minder goed beveiligd zijn om je netwerk beter te beveiligen.