Ruimte vrijmaken op een Pixel-telefoon

Als je meer apps en media wilt downloaden of je telefoon beter wilt laten functioneren, kun je ruimte op je telefoon vrijmaken.

• In de opslag bewaar je je gegevens, zoals muziek en foto's.
  • In het geheugen voer je programma's uit, zoals apps en het Android-systeem.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Opslag vrijmaken

Bekijken welke bestanden en apps uw opslag gebruiken

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Opslag.
  3. Tik op een categorie.

Automatisch opslagruimte vrijmaken

Zo wis je foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt automatisch als de opslag van je apparaat bijna vol is:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Opslag en dan Ruimte vrijmaken en dan Menu Menu.
  3. Tik op Instellingen Instellingen.
  4. Zet Slimme opslag aan.

Zelf opslagruimte vrijmaken

Zo kies je uit een lijst met foto's, video's en apps die je niet recent hebt gebruikt:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Opslag en dan Ruimte vrijmaken.
  3. Scroll naar de categorie waaruit je wilt verwijderen en tik op Bestanden selecteren om iets te kiezen dat je wilt verwijderen. (Als er niets wordt vermeld, tik je op Browsen.)
  4. Kies de bestanden die je wilt verwijderen of kies alle bestanden.
  5. Tik op Bestanden naar prullenbak verplaatsen.

Ga als volgt te werk om uit alle gegevens te kiezen:

Foto's verwijderen

Foto's en video's verwijderen waarvan een back-up is gemaakt

Als je een back-up hebt gemaakt met Google Foto's, kun je de kopieën op je telefoon of tablet verwijderen. Je kunt de foto's en video's waarvan een back-up is gemaakt in de app vinden als je apparaat verbinding heeft met internet. Meer informatie over hoe je foto's en video's van je apparaat verwijdert

Gedownloade films, muziek en andere media verwijderen

Zo verwijder je content uit Google Play:

1. Open de Google Play-app met de content, zoals Play Muziek of Play Films.
  2. Tik op Menu MenuEn dan Instellingen En dan Downloads beheren.
  3. Tik op Gedownload GedownloadEn dan Verwijderen.

Als je content uit andere bronnen wilt verwijderen, doe je dat met de app die je hebt gebruikt om die content te downloaden.

Apps en app-gegevens verwijderen

Apps verwijderen die je niet gebruikt

Als je een app verwijdert en deze later weer nodig hebt, kun je de app opnieuw downloaden. Je hoeft de app niet weer te kopen als je ervoor hebt betaald. Meer informatie over hoe je apps verwijdert

Het cachegeheugen en de gegevens van de app wissen

• Cachegeheugen wissen: Hiermee worden tijdelijke gegevens verwijderd. Sommige apps kunnen langzaam zijn als je ze de volgende keer opent.
  • Opslag wissen: Hiermee verwijder je alle app-gegevens definitief. Probeer eerst de gegevens in de app te verwijderen.

Zo wis je het cachegeheugen en de gegevens van je app:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Apps en dan Alle apps bekijken.
  3. Tik op de app.
  4. Tik op Opslag en cache > Cachegeheugen wissen of Opslag wissen.
Bestanden verwijderen of verplaatsen

Gedownloade bestanden verwijderen

Als je ruimte wilt besparen, kun je gedownloade bestanden verwijderen die je niet meer nodig hebt.

Tip: Als je meer bestanden wilt bekijken die ruimte op je telefoon of tablet innemen, open je de app Instellingen En dan tik op Opslag En dan Ruimte vrijmaken En dan Browsen.

Bestanden kopiëren naar een computer

Je kunt bestanden en mappen via een USB-kabel naar een computer verplaatsen en ze dan verwijderen van je telefoon of tablet. Meer informatie over hoe je bestanden overzet tussen je telefoon en computer .

Geheugen controleren en vrijmaken

Je hoeft normaal gesproken geen apps te sluiten. Maar als een app niet reageert, kun je proberen de app te sluiten of gedwongen te stoppen. Meer informatie over het oplossen van problemen met apps die niet werken

Tip: Als je denkt dat een app te veel geheugen gebruikt, kun je de app verwijderen. Meer informatie over hoe je apps verwijdert.