Ändra volym-, ljud- och vibrationsinställningar på en Pixel-telefon

Du kan höja eller sänka volymen på telefonen. Du kan också ändra ringsignal och andra ljud samt om enheten ska vibrera.

Obs!

Höja och sänka volymen

1. Tryck på en av volymknapparna.
  2. Tryck på menyn More till höger.
  3. Dra volymreglagen högst upp som du vill ha dem:
    • Mediavolym: Musik, videor, spel och andra mediefiler
    • Samtalsvolym: Volym för den du pratar i telefon med
    • Ringvolym
    • Aviseringsvolym
    • Alarmvolym

Tips!

• Om du vill att Google-assistenten ska ändra volymen på telefonen åt dig kan du säga eller trycka på Hey Google, ändra volymen.
  • Om telefonen har parkopplats med fler än en Bluetooth-enhet kan du ändra var ljudet för musik, videor och spel ska spelas upp. Tryck på Spela upp media på under Medievolym.
  • Vilken volym som ändras när du trycker på volymknappen beror på vad du gör för något. Om du till exempel tittar på en film ändras volymen för den. Om du trycker på volymknapparna utan att lyssna på någonting ändras uppspelningsvolymen.

Aktivera vibration eller stänga av ljudet

1. Tryck på en av volymknapparna.
  2. Tryck på Ringsignal Ringvolym till höger ovanför reglaget.
    • Aktivera vibration genom att trycka på Vibration Vibrera.
    • Stäng av ljudet genom att trycka på Ljud av Ljud av.

Tips!

• Om du vill slå på ringsignalen eller ljudet igen på telefonen inaktiverar du Vibration Vibrera eller aktiverar ringsignalen Ringvolym.
  • Tryck på en volymknapp för att stänga av ringsignalen när du får ett samtal.
Inaktivera ljud och vibration i vissa fall
Du kan stänga av alla ljud eller låta vissa ljud vara på, som alarm eller vid viktiga samtal.
Aktivera anpassad vibration (Pixel 6a och senare, inklusive Fold)

Du kan styra styrkan för aviseringshaptik (vibration) när telefonen ligger still med skärmen uppåt

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Vibration och haptik.
  3. Aktivera Vibration och haptik.

Läs mer om hur du ändrar inställningarna för vibration steg för steg i vår guide.

Få telefonen att vibrera varje gång det ringer
  1. Tryck på en av volymknapparna.
  2. Tryck på menyn More till höger.
  3. Tryck på Visa mer om det behövs.
  4. Aktivera Vibrera vid samtal. Eller tryck på Vibration och haptik följt av Vibrera vid samtal följt av Aktivera Vibrera alltid.
Ändra vad som händer när du trycker på av/på-knappen + höj volymen (Pixel 5a eller tidigare)
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration Följt av Genväg till Hindra enheten från att ringa.
  3. Aktivera eller inaktivera Hindra enheten från att ringa.
  4. Välj vad som händer när du trycker på strömbrytaren + höj volymen:
    • Vibration: Enheten vibrerar vid telefonsamtal och aviseringar
    • Ljud av: Inget ljud hörs vid telefonsamtal och aviseringar

Tips! Du kan snabbt aktivera vibrationsläget genom att trycka på strömbrytaren och höj volymen samtidigt.

Ändra ringsignal

Ändra ringsignal
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration Följt av Ringsignal.
  3. Välj en ringsignal.
  4. Tryck på Spara.

Läs mer om hur du ändrar din ringsignal steg för steg i vår guide.

Tilldela någon en ringsignal
  1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på telefonen.
  2. Tryck på en kontakt.
  3. Tryck på Mer Mer Följt av Ställ in ringsignal.
  4. Välj en ringsignal.
  5. Tryck på Spara.
Skaffa nya ringsignaler

Skaffa ringsignalsappar

Du kan ladda ned fler ringsignaler med appar för ringsignaler i Google Play Butik Google Play.

Överföra en ringsignal från datorn

1. Anslut telefonen till datorn med en USB-sladd. Läs mer om hur du överför filer via USB.
  2. Titta efter mappen Ringsignaler i fönstret som öppnas. Kopiera önskad musikfil (MP3) till mappen Ringsignaler.
  3. Koppla från telefonen från datorn.

Tips! Alarm och ringsignaler använder olika mappar. Läs mer om hur du lägger till ringsignaler för alarm.

Ändra ljud och vibration i andra sammanhang

Ändra ljud och vibration vid aviseringar

Ändra aviseringsljud

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration Följt av Standardljud för aviseringar.
  3. Välj ett ljud.
  4. Tryck på Spara.

Tips! Du kan välja olika aviseringsljud för olika appar. Använd inställningsmenyn i varje app. Exempel: Läs mer om hur du ändrar aviseringarna i Gmail.

Få enheten att vibrera vid aviseringar

I vissa appar kan du välja om enheten ska vibrera vid aviseringar. Läs mer om hur du ändrar aviseringar för vissa appar.

Välja ljud och vibration för tangentbordet

Om du vill ändra ljud och vibration när du skriver kan du behöva ändra tangentbordsinställningarna. Så här ändrar du till exempel ljud för Gboard:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System Följt av Språk och inmatning.
  3. Tryck på Virtuellt tangentbord Följt av Gboard.
  4. Tryck på Inställningar.
  5. Du kan aktivera eller inaktivera följande:
    • Knappljud
    • Haptisk återkoppling vid knapptryck
      Obs! Om alternativet Haptisk återkoppling vid knapptryck inte visas trycker du på Vibrera vid tangenttryck.

Tips! Om du har aktiverat Haptisk återkoppling vid knapptryck i Gboard behöver Vibration vid tryck också vara aktiverat. Läs mer om hur du aktiverar Vibration vid tryck.

Ändra inställningar för nödsändningar

Du kan aktivera eller inaktivera olika typer av varningar, se tidigare varningar och styra ljud och vibration.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Aviseringar följt av Trådlösa varningar vid nödsituationer.
  3. Välj hur ofta du vill få varningar och vilka inställningar du vill aktivera.
Välja ljud och vibration i andra sammanhang (vid tryck, laddning, skärmlås med mera)
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration Följt av Avancerat.
  3. Aktivera eller inaktivera ett ljud eller vibration.
Ändra ljud i jobbprofilen
  1. Ställ in en jobbprofil.
  2. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  3. Tryck på Ljud och vibration Följt av Avancerat.
  4. Scrolla nedåt till Jobbprofilens ljud.
  5. Välj ringsignaler och ljud.
Aktivera Självjusterande ljud (Pixel 4a (5G) och senare, inklusive Fold)

Obs! Om du vill använda självjusterande ljud kontrollerar du att du har den senaste Android-programvaran. Ta reda på vilken version av Android du har. Kontrollera sedan i Play Butik att du har den senaste versionen av appen Enhetsanpassning.

Med Självjusterande ljud optimeras volymen automatiskt utifrån ljudnivån i din omgivning.

Självjusterande ljud fungerar bara på Pixel-telefoner. Det fungerar inte för ljud som spelas upp via externa högtalare eller hörlurar. Självjusterande ljud är aktiverat som standard på Pixel 7-telefoner.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Självjusterande ljud.
  3. Aktivera eller inaktivera Självjusterande ljud .
Aktivera Klart samtalsljud (Pixel 7 och senare, inklusive Fold)

Viktigt! Den här funktionen beror på bandbredden för samtal och är kanske inte tillgänglig för alla samtal.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud och vibration följt av Klart samtalsljud.
  3. Aktivera eller inaktivera Använd Klart samtalsljud.

Ställ in att ljudinställningarna ändras utifrån din rutin

Obs! Om du vill att inställningarna ska ändras automatiskt när du befinner dig på en bestämd plats eller använder ett visst Wi-Fi-nätverk måste du ställa in en regel.

Ställa in en föreslagen regel
  1. I Pixel-telefonen kan du få förslag på regler utifrån din rutin. Om du vill ställa in en föreslagen regel trycker du på Ställ in en regel i aviseringen Inställningsförslag.
  2. Under Lägg till regel trycker du på den regel du vill lägga till.
    • Ställ in ringsignalen på normal volym
    • Inga telefonljud
    • Aktivera Stör ej
  3. Tryck på Lägg till.
Skapa en anpassad regel
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på System följt av Regler följt av Lägg till regel följt av Lägg till wifi-nätverk eller plats.
  3. Under Lägg till regel trycker du på den regel du vill lägga till.
    • Aktivera Stör ej
    • Ställ in telefonen på ljudlöst
    • Aktivera vibration på telefonen
    • Ställ in telefonen på ringsignal
  4. Tryck på Lägg till.