Ansluta till wifi-nätverk på Pixel-telefoner

Du kan ändra hur och när enheten ansluter till wifi.

När wifi är aktiverat ansluter enheten automatiskt till wifi-nätverk i närheten som du har anslutit till tidigare. Du kan också ställa in enheten på att automatiskt aktivera wifi nära sparade nätverk.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Aktivera och ansluta

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Aktivera wifi.
  4. Tryck på ett nätverk i listan. Låset Lås visas om ett lösenord behövs. När anslutningen har upprättats händer följande:
    • Texten Ansluten visas under namnet på nätverket.
    • Nätverket sparas. När enheten är i närheten och wifi är aktiverat ansluts den automatiskt.

Tips! Du kan även öppna wifi-inställningarna genom att svepa nedåt på skärmen.Läs mer om hur du ändrar vanliga inställningar.

Ansluta via avisering

När Wi-Fi har aktiverats får du en avisering när ett offentligt nätverk av hög kvalitet är tillgängligt. Använd aviseringarna så här:

• Tryck på Anslut om du vill ansluta till nätverket.
  • Tryck på Alla nätverk om du vill ändra Wi-Fi-inställningarna.
  • Radera aviseringar om du inte vill få aviseringar om det nätverket.Läs om hur du styr aviseringarna.

Tips! Du kan ansluta till nätverken även utan aviseringar. Läs mer om att ansluta till öppna nätverk automatiskt.

Jämföra nätverks styrka

Styrka

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Kontrollera att wifi är aktiverat.
  4. Nätverkets signalstyrka visas på Wi-Fi-ikonen Wi-Fi. Ju starkare signalen är, desto mer av ikonen är fylld.

Hastighet

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Kontrollera att wifi är aktiverat.
  4. Anslutningshastigheten visas under namnet på ett offentligt nätverk. Hastigheten kan förändras utifrån signalstyrkan.
    • Långsam: Du kan skicka och ta emot e-post och sms. Bilder läses in långsamt.
    • Okej: Du kan surfa på webben, använda sociala medier och streama musik samt videor i standardupplösning (SD).
    • Snabb: Du kan streama de flesta videor i hög upplösning (HD) och ringa videosamtal.
    • Mycket snabb: Du kan streama video med mycket hög kvalitet.

Aktivera sparade nätverk i närheten automatiskt
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet följt av Nätverksinställningar.
  3. Aktivera Aktivera wifi automatiskt. Om det behövs aktiverar du först Platsföljt av Platstjänster.
  4. Aktivera wifi-sökning och Bluetooth-sökning.

Tips! Wi-Fi aktiveras inte automatiskt om

• plats har inaktiverats
  • batterisparläget har aktiverats
  • flygplansläget har aktiverats
  • internetdelning (surfzon) har aktiverats
  • Wi‑Fi-sökning i bakgrunden har inaktiverats.

Ändra, lägga till, dela eller ta bort sparade nätverk

Ändra ett sparat nätverk
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av Wi-Fi.
    • Byt mellan nätverk i listan genom att trycka på ett nätverksnamn.
    • Om du vill ändra inställningarna för ett nätverk trycker du på nätverket.
Lägga till ett sparat nätverk

Alternativ 1: Vänta på att nätverkslistan ska läsas in igen

Om nätverket du vill ha inte visas, men finns i närheten, väntar du tills listan uppdateras.

Alternativ 2: Lägg till nätverket

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Kontrollera att wifi är aktiverat.
  4. Tryck på Lägg till nätverk längst ned.
  5. Ange nätverksnamnet (SSID) och säkerhetsuppgifter om det behövs.
  6. Tryck på Spara.
Dela wifi-information från appen Inställningar
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Kontrollera att wifi är aktiverat och att du är ansluten till nätverket du vill dela.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid wifi-nätverket följt av Dela.
  5. Verifiera din identitet på enheten om det behövs.
  6. Använd QR-koden för att dela wifi-nätverket.
Dela wifi-information från snabbinställningarna
  1. Öppna snabbinställningarna genom att svepa nedåt från skärmens överkant.
  2. Tryck på Internet.
  3. Kontrollera att wifi är aktiverat och att du är ansluten till nätverket du vill dela.
  4. Tryck på Dela wifi nere till vänster.
  5. Verifiera din identitet på enheten om det behövs.
  6. Använd QR-koden för att dela wifi-nätverket.
Ta bort ett sparat nätverk
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Kontrollera att wifi är aktiverat.
  4. Tryck länge på ett sparat nätverk.
  5. Tryck på Glöm.

Ansluta till OpenRoaming Wi-Fi-nätverk

OpenRoaming är ett system av wifi-surfzoner. När du är i närheten av en OpenRoaming-surfzon som erbjuder Googles användare kostnadsfri och säker åtkomst kan Pixel-telefonen ansluta till den trådlösa surfzonen automatiskt.

Konfigurera OpenRoaming
Viktigt! OpenRoaming kan bara konfigureras när du är inom räckvidden för ett OpenRoaming-nätverk. Efter konfigureringen ansluts telefonen automatiskt till alla OpenRoaming-nätverk som deltar i närheten.

Så här konfigurerar du OpenRoaming på en Pixel-telefon:

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Om det finns ett OpenRoaming-nätverk trycker du på det i wifi-listan.
  4. Läs igenom användarvillkoren på skärmen. Tryck på Fortsätt.
  5. Tryck på det Google-konto du vill använda för autentisering.
Stänga av eller ändra inställningar för OpenRoaming

Du kan koppla från, glömma eller ändra kontot du använder för OpenRoaming.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen medan den är ansluten till en surfzon med OpenRoaming.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid OpenRoaming.
    • Koppla från den angivna surfzonen genom att trycka på Koppla från Ta bort.
    • Om du inte vill ansluta till OpenRoaming igen trycker du på Glöm Papperskorgen.
    • Om du vill ändra vilket konto du använder med OpenRoaming trycker du på Avancerat följt av Prenumeration.
Tips! I inställningar visas annan information, till exempel den aktuella surfzonens signalstyrka, frekvens och säkerhet.
Så här fungerar OpenRoaming
Viktigt! Google delar inte dina personuppgifter med OpenRoaming-nätverk.

Med OpenRoaming kan du ansluta till offentliga Wi-Fi-surfzoner med färre steg. Du behöver inte byta mellan nätverk manuellt och godkänna olika användarvillkor. I stället byter Pixel-telefonen automatiskt nätverk när du går från en trådlös surfzon till en annan.

En användare kan bara ansluta till OpenRoaming om nätverken uppfyller service- och säkerhetsstandarder och om användaren godkänner de allmänna villkoren. Du godkänner dessa allmänna villkor en gång i samband med konfigureringen av OpenRoaming. Mer information finns på webbplatsen för Wireless Broadband Alliance.

Efter konfigureringen måste OpenRoaming-nätverken godkänna Google-användaruppgifter från Pixel-telefonen. Av uppgifterna framgår att användaren har godkänt villkoren i det konto som finns på telefonen. På så sätt kan Pixel-telefonen röra sig smidigt mellan OpenRoaming-surfzoner.