Vanwege grote drukte kunnen de wachttijden voor support langer zijn. Bedankt voor je geduld.

Een screensaver instellen

De screensaver van je telefoon kan foto's, kleurrijke achtergronden, een klok en meer weergeven als je telefoon wordt opgeladen of is gedockt.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Je screensaver uitschakelen

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Geavanceerd En dan Screensaver.
  3. Tik op Wanneer starten En dan Nooit. Als 'Wanneer starten' niet wordt weergegeven, schakel je Screensaver uit.

Je screensaver instellen

Stap 1: Kiezen wat door de screensaver wordt weergegeven

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Geavanceerd En dan Screensaver En dan Huidige screensaver.
  3. Tik op een optie:
    • Klok: Geef een digitale of analoge klok weer. Als je een klok wilt kiezen of je scherm minder helder wilt maken, tik je naast 'Klok' op Instellingen Instellingen.
    • Kleuren: Geef wisselende kleuren op je scherm weer.
    • Foto's: Bekijk foto's van de Foto's-app. Als je de bron wilt kiezen of de instellingen wilt wijzigen, tik je naast 'Foto's' op Instellingen Instellingen.
    • Andere apps: Als je een app hebt gedownload die werkt met je screensaver, wordt die app vermeld.

Stap 2: Beheren wanneer de screensaver wordt weergegeven

Als de telefoon wordt opgeladen, is gedockt of beide:

1. Tik in de instellingen voor de screensaver op Wanneer starten. Als 'Wanneer starten' niet wordt weergegeven, tik je op Meer Meer En dan Wanneer starten.
  2. Tik op Tijdens het docken, Tijdens het opladen of Tijdens opladen of docken. Gedockt betekent dat je telefoon is aangesloten op een dock, een type telefoonaccessoire.

Stap 3: De screensaver testen

Als je wilt zien hoe de screensaver eruitziet, tik je op Nu starten. Als 'Nu starten' niet wordt weergegeven, tik je op Meer Meer En dan Nu starten.

Kiezen wanneer een time-out voor het scherm wordt geactiveerd

Als je de screensaver hebt ingesteld, wordt deze weergegeven als er een time-out optreedt voor het scherm van je telefoon. Wijzigen hoelang het duurt voordat er een time-out optreedt voor je telefoon:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Scherm En dan Geavanceerd En dan Time-out voor scherm.
  3. Kies een optie.

Tip: Als je de telefoon uitschakelt met de aan/uit-knop, wordt de screensaver niet gestart. Laat je scherm in plaats daarvan aanstaan, zodat de time-out voor je telefoon automatisch wordt geactiveerd.