Utilitzar Google Play Protect per protegir les teves aplicacions i mantenir la privadesa de les teves dades

Google Play Protect comprova si hi ha cap comportament perjudicial a les aplicacions i els dispositius.

• Executa una comprovació de seguretat a les aplicacions de Google Play Store abans de baixar-les.
  • Comprova si hi ha cap aplicació potencialment perjudicial d'altres fonts al dispositiu. A vegades, aquestes aplicacions perjudicials s'anomenen "programari maliciós".
  • T'adverteix sobre les aplicacions potencialment perjudicials.
  • És possible que desactivi o suprimeixi les aplicacions perjudicials del dispositiu.
  • T'avisa de les aplicacions detectades que infringeixen la política de programari no desitjat perquè amaguen o falsegen informació important.
  • T'envia alertes de privadesa sobre aplicacions que poden obtenir permisos d'usuari per accedir a la teva informació personal, fet que infringeix la nostra política per a desenvolupadors.
  • És possible que restableixi els permisos de les aplicacions per protegir la teva privadesa en determinades versions d'Android.
  • Pot ser que impedeixi que s'instal·li una aplicació que no està verificada i que utilitza permisos sensibles del dispositiu que solen ser objectiu dels estafadors per cometre fraus financers.

Verificar l'estat de certificació dels dispositius

1. Obriu l'aplicació Google Play Store Google Play.
  2. A la part superior dreta, toca la icona de perfil.
  3. Toca Configuració.
  4. Per comprovar si el dispositiu està certificat per Play Protect, toca Informació.

Com pots activar o desactivar Google Play Protect

Important: Google Play Protect està activat de manera predeterminada, però pots desactivar-lo. Per motius de seguretat, recomanem tenir-lo activat.

1. Obre l'aplicació Google Play Store Google Play.
  2. A la part superior dreta, toca la icona de perfil.
  3. Toca Play Protect i, a continuació, Configuració Configuració.
  4. Activa o desactiva l'opció Analitza aplicacions amb Play Protect.

Enviar aplicacions desconegudes a Google

Si instal·les aplicacions de fonts desconegudes que no siguin Google Play Store, és possible que Google Play Protect et demani que enviïs les aplicacions desconegudes a Google. Si actives l'opció "Millora la detecció d'aplicacions perjudicials", permets que Google Play Protect enviï automàticament aplicacions desconegudes a Google.

1. Obre l'aplicació Google Play Store Google Play.
  2. A la part superior dreta, toca la icona de perfil.
  3. Toca Play Protect i, a continuació, Configuració Configuració.
  4. Activa o desactiva l'opció Millora la detecció d'aplicacions perjudicials.

Informació per a desenvolupadors

Si ets desenvolupador d'aplicacions, pot ser que se't demani que enviïs cada versió nova de l'aplicació a Google. Si Google Play Protect marca la teva aplicació com a perjudicial, fes el següent:

Si creus que Google Play Protect ha marcat o bloquejat la teva aplicació de manera incorrecta, presenta-hi una apel·lació en contra.

Com funciona Google Play Protect

Google Play Protect comprova les aplicacions quan les instal·les. També escaneja periòdicament el teu dispositiu. Si troba una aplicació potencialment perjudicial, pot fer el següent:

• Enviar-te una notificació. Per suprimir l'aplicació, toca la notificació i, a continuació, toca Desinstal·la.
  • Desactivar l’aplicació fins que la desinstal·lis.
  • Suprimir l'aplicació automàticament. En la majoria de casos, si s'ha detectat una aplicació perjudicial, rebràs una notificació en què s'indica que s'ha suprimit.

Com funciona la protecció contra programari maliciós

Per protegir-te del programari i els URL maliciosos de tercers, així com d'altres problemes de seguretat, Google pot rebre la informació següent:

• Connexions de xarxa del dispositiu
  • URL potencialment perjudicials
  • Sistema operatiu i aplicacions instal·lades al dispositiu mitjançant Google Play o altres fonts

És possible que Google t'adverteixi si considera que una aplicació o un URL no són segurs, o bé que en suprimeixi o en bloquegi la instal·lació si sap que és perjudicial per als dispositius, les dades o els usuaris. Pot ser que rebis una recomanació per analitzar una aplicació fora de Google Play que Google Play Protect no hagi analitzat mai. En analitzar l'aplicació, s'enviaran els detalls de l'aplicació a Google perquè n'avaluï el codi. Poc després, rebràs un resultat en què s'indicarà si sembla que l'aplicació es pot instal·lar amb seguretat o si l'anàlisi ha determinat que l'aplicació és potencialment perjudicial.

Pots triar si vols desactivar alguna d'aquestes proteccions a la configuració del dispositiu, però és possible que Google continuï rebent informació sobre les aplicacions instal·lades a través de Google Play i que es continuï analitzant si hi ha problemes de seguretat a les aplicacions que s'instal·lin al teu dispositiu des d'altres fonts sense enviar informació a Google.

Com restableix Google els permisos de les aplicacions no utilitzades

Per mantenir la privadesa de les teves dades, Google Play Protect pot restablir els permisos de les aplicacions que no utilitzis habitualment. Aquesta funció protegeix els dispositius amb versions d'Android de la 6.0 a la 10.

Google pot restablir els permisos que concedeixis de les aplicacions que no hagis utilitzat durant 3 mesos. En aquest cas, és possible que rebis una notificació de Play Protect. Play Protect no restableix automàticament els permisos de les aplicacions necessàries per al bon funcionament del dispositiu.

Per revisar o gestionar quins permisos de l'aplicació es restableixen

1. Obre l'aplicació Google Play Store Google Play.
  2. A la part superior dreta, toca la icona de perfil.
  3. Toca Play Protect i, a continuació, Configuració Configuració.
  4. Toca Permisos de les aplicacions no utilitzades.

Per impedir que Play Protect restableixi automàticament els permisos:

1. Selecciona una aplicació de la llista.
  2. Desactiva l'opció Suprimeix els permisos si no s'utilitza l'aplicació.

Per activar i desactivar aquesta opció en una aplicació concreta:

1. Selecciona l'aplicació i, a continuació, Permisos.
  2. Activa o desactiva l'opció Suprimeix els permisos si no s'utilitza l'aplicació.

Un cop suprimits els permisos, Play Protect no els torna a concedir, però no en restableix cap més.

Com funcionen les alertes de privadesa

Google Play Protect t'avisarà si una aplicació se suprimeix de Google Play Store perquè és possible que pugui accedir a la teva informació personal, i tindreu l'opció de desinstal·lar-la.